Roda JC ontslaat directeur Van den Bunder

Roda JC gaat niet verder met directeur Marcel van den Bunder. Dat heeft de zaterdag gedegradeerde Limburgse club maandag bekendgemaakt. De raad van commissarissen en het bestuur van de stichting Roda JC Kerkrade hadden aangegeven in Van den Bunder niet de man te zien die Roda door het 'aanstaande noodzakelijke proces kan leiden'.

Roda is met Van den Bunder in gesprek over de ontbinding van diens contract. De geboren Noord-Hollander was sinds 2011 algemeen directeur in Kerkrade. Een jaar eerder was hij al als commercieel directeur aan de slag gegaan. Die functie bekleedde hij eerder ook bij PSV.

Van den Bunder liet meerdere malen steken vallen, zo weet Voetbal International. De directeur heeft bijvoorbeeld geen degradatieclausule in de contracten van de spelers opgenomen, waardoor de club volgend seizoen Eredivisie-salarissen mag uitbetalen. Ook wordt Ruud Brood, de in december 2013 ontslagen trainer, nog steeds doorbetaald, terwijl de huidige trainer Jon Dahl Tomasson tot 2017 onder contract staat bij de club uit Kerkrade.