Park kondigt afscheid aan

PSV-middenvelder Ji-Sung Park stopt met profvoetbal. De Zuid-Koreaan maakte middels een persconferentie zijn afscheid bekend.

Park kampte al enige tijd met fysiek ongemak en tijdens de persconferentie geeft de Zuid-Koreaan aan dat hij niet langer in staat is om profvoetbal te spelen. "Er waren veel speculaties rondom mijn persoon, maar ik heb in februari de beslissing al gemaakt."

"Ik denk niet dat ik nog kan voetballen, simpelweg omdat mijn knie het niet meer aan kan", vervolgt de 33-jarige middenvelder. "Ik kan niet meer waardevol zijn voor mijn team, vandaar dat ik heb besloten om te stoppen met voetbal."

"Ik kan in elk geval met opgeheven hoofd afscheid nemen", zegt de PSV'er. "Ik heb nergens spijt van in mijn carrière. Ik heb er volop van genoten en zelfs meer gekregen dan ik aanvankelijk had verwacht. Ik heb me afgevraagd of ik zou moeten huilen bij dit moment, maar een dergelijk gevoel heb ik niet."

Park had al bedankt voor de nationale ploeg van Zuid-Korea, ondanks aandringen van bondscoach Myung-Bo Hong. Derhalve komt Park deze zomer niet uit op het WK in Brazilië.

De middenvelder werd het afgelopen seizoen door PSV gehuurd van Queens Park Rangers, waar hij nog een contract had tot de zomer van 2015. Deze verbintenis is met wederzijds goedvinden ontbonden. De carrière van Park bracht hem onder meer langs PSV, Manchester United en Queens Park Rangers. Met United won hij in 2008 de Champions League.