Excelsior op drempel Eredivisie

RKC Waalwijk moet vrezen dat het alsnog gaat degraderen. De ploeg van Erwin Koeman maakte niets klaar op Woudestein en zag Excelsior met 2-0 zegevieren.

Excelsior kende een vliegende start op het eigen Woudestein. Al na drie minuten maakte Karami de 1-0 op aangeven van spits Lars Veldwijk. De door veel Eredivisieclubs begeerde aanvaller had even later de mogelijkheid om de tweede Rotterdamse treffer te maken. Na een schitterende pass van Auassar probeerde de spits RKC-doelman Arjan van Dijk te passeren, maar die voorkwam een doelpunt.

RKC Waalwijk liet in de eerste helft werkelijk helemaal niets zien. De bezoekers hadden weliswaar het meeste balbezit, maar kon geen enkele grote kans creëren. Erwin Koeman had geen spits opgesteld, en dat brak de Brabanders op, omdat er geen aanspeelpunt was die de bal kon vasthouden.

Vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg op 2-0. Prince trok Vermeulen heel lichtjes onderuit in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Bas Nijhuis zag er een penalty in. Het buitenkansje was een prooi voor wie anders dan Lars Veldwijk, die ijskoud de tweede goal van de Kralingers liet aantekenen. Even later was de aanvaller ook nog dicht bij de 3-0.

Tekenend voor de wanprestatie van RKC was het feit dat de ploeg er pas in de 85e minuut in slaagde om een schot op doel te lossen. Nijhuis gaf een indirecte vrije trap in het strafschopgebied na een terugspeelbal, maar Jungslager schoot de bal slechts hard in de muur. Aan de andere kant was Excelsior nog een aantal keer dicht bij de 3-0, onder meer toen invaller Lars Hutten hard op doel schoot en de bal maar net over ging. Zo heeft het degradatiespook RKC stevig in zijn greep. De ploeg van Erwin Koeman heeft aanstaande zondag in Waalwijk een klein wonder nodig om zich uit daaruit te bevrijden.