Martins Indi: "Geen ingrijpende verandering"

Bruno Martins Indi begrijpt niets van de forse kritiek op Louis van Gaal voor het idee om met een 5-3-2-formatie naar het WK te gaan. Criticasters vinden het onbegrijpelijk dat Van Gaal vlak voor het wereldkampioenschap van formatie verwisselt.

Volgens Martins Indi gaan hier echter amper problemen mee gepaard. De Oranje-international ziet het wel zitten om met vijf verdedigers te spelen. Dit doet hij doorgaans ook bij zijn club Feyenoord.

"Het is geen verdedigend systeem, er zijn eigenlijk maar drie verdedigers", aldus de jonge centrale verdediger tegen het Algemeen Dagblad. "De opkomende backs van de tegenstander kunnen alleen naar binnen toe voetballen, want wij zetten daar meteen druk."

"Het is ook geen ingrijpende verandering hoor. Bij Feyenoord hebben we er voor de uitwedstrijd tegen FC Groningen slechts eenmaal op getraind. Als het zo'n enorme ommezwaai zou zijn, zoals sommigen mensen nu zeggen, dan kun je het niet in één training onder de knie krijgen."

"Het zijn vooral de details die het verschil maken", legt de jongeling uit aan de landelijke krant. "Als je het goed uitvoert, kom je als verdediger niet snel in een één-tegen-één-situatie. Maar dat is eigenlijk ook zo bij een 4-3-3-systeem. Als je dat goed uitvoert."