[PD] Valladolid en Osasuna degraderen in Spanje

Real Valladolid en Osasuna spelen volgend seizoen niet meer in de Primera División. Valladolid verloor zondag op eigen veld in de laatste speelronde met 1-0 van Granada, dat zich door de zege handhaafde. Osasuna won thuis weliswaar met 2-1 van Real Betis, maar omdat Granada en Getafe wonnen moet Osasuna toch een stap terug doen.

Getafe won uit bij Rayo Vallecano met 2-1. Osasuna werd daardoor achttiende, gevolgd door Valladolid. Hekkensluiter Betis was al drie weken zeker van degradatie.

De wedstrijd van Osasuna werd ontsierd door een ongeluk op de tribune. Meerdere fans vielen van de tribune nadat een hek was ingestort. Zeker twee supporters moesten per brancard van het veld worden gedragen.

Osasuna was niet zo lang geleden nog een subtopper in Spanje. In 2006 werd de club vierde en plaatste hij zich voor de voorronde van de Champions League. Een jaar later werd UEFA Cup-voetbal behaald. Valladolid moet na twee seizoenen op het hoogste niveau terug naar de Segunda Division.

De strijd tegen degradatie was zondag enerverend. Getafe was voorafgaand aan de laatste speelronde nog niet zeker van lijfsbehoud, maar eindigt door zijn zege in de lage middenmoot. Ook Almeria speelde zich pas in zijn laatste wedstrijd veilig. De ploeg remiseerde met 0-0 tegen Athletic Bilbao, dat al zeker was van plaatsing voor de voorronde van de Champions League.