Van Ooijen verruilt PSV voor Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Peter van Ooijen. De middenvelder komt over van PSV en heeft een contract voor één seizoen getekend. Van Ooijen (22) had bij PSV geen uitzicht op speeltijd.

De middenvelder uit Rosmalen kwam in het afgelopen jaargang één keer in actie voor de hoofdmacht. In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1) deed de voormalig jeugdinternational ruim zeventig minuten mee. Van Ooijen speelde 25 duels voor Jong PSV in de Jupiler League.

Met de overstap naar Go Ahead Eagles wil de Brabander meer ervaring opdoen in de Eredivisie. De Deventenaren eindigden vorig seizoen op de dertiende plaats. De club uit Overijssel legde Van Ooijen voor één seizoen vast. In de verbintenis zit nog een optie voor nog twee seizoenen.

Tot wasdom
"De gesprekken met voorzitter Edwin Lugt en trainer Foeke Booy werden als zeer goed ervaren en speler en omgeving zijn ervan overtuigd dat Go Ahead de beste plek met de beste mensen is om zich verder te ontwikkelen", meldt Go Ahead Eagles in een statement op de clubsite.

"Voor ons is het geweldig een speler uit de PSV-selectie een podium te kunnen bieden", zegt Go Ahead Eagles-voorzitter Lugt over de aanwinst voor de ploeg van trainer Foeke Booy. "Hier kan hij laten zien wat hij allemaal in huis heeft en in onze rijke traditie groeien, zich ontwikkelen en tot volle wasdom komen."