FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 juni 2014

Nintendo gaat los op YouTube

Hoewel Nintendo morgen pas begint op de E3 hebben ze vandaag al flink wat voorbereidend werk gedaan. In totaal zijn er ruim twintig trailers op YouTube gezet voor games die later dit jaar beschikbaar komen via de eShop.

Het volledige overzicht, per platform:

3DS

WII U

BOTH

Xbox 360 naar 84 miljoen verkochte exemplaren

Omdat Microsoft hun persconferentie helemaal richtte op games was er geen tijd voor verkoopcijfers. Zonde, want nu moeten ze apart bekendmaken dat de teller voor hun Xbox 360 inmiddels op 84 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd staat.

De totale opbrengst voor de verkochte games staat op bijna 38 miljard dollar, zo'n 28 miljard euro. Het totaal aantal uur dat gamers op een 360 hebben gespeeld overstijgt 88 miljard uur, dat is meer dan 100.000 eeuwen pure speeltijd. Een knappe prestatie!

xbox 360

Colback verruilt Sunderland voor rivaal Newcastle

Newcastle United heeft middenvelder Jack Colback vastgelegd. De 24-jarige Engelsman komt transfervrij over van aartsrivaal Sunderland en tekent een meerjarige verbintenis. Dat heeft Newcastle maandag bekendgemaakt.

Colback speelde vanaf zijn tiende voor Sunderland en maakte in de laatste wedstrijd van het seizoen 2009-2010 zijn debuut in het eerste elftal. Na een halfjaar op huurbasis bij Ipswich Town te hebben gespeeld, veroverde hij bij terugkeer een basisplaats. Dit seizoen scoorde Colback op Sint James' Park in de Tyne and Wear-derby.

Hoewel Colback de jeugdopleiding van Sunderland doorliep, was hij naar eigen zeggen als kleine jongen al fan van Newcastle. "Om hier te gaan spelen, is heel speciaal. Ik kon deze kans niet laten glippen."

[WK Hockey] Lammers wijst naar ref na uitschakeling België

Marc Lammers vindt dat België door een onterechte strafbal tegen Engeland uit het WK hockey is geknikkerd. "Die beslissing van de scheidsrechter was verkeerd", sprak de Nederlandse coach na de 3-2 nederlaag tegen Engeland. "Maar helaas hadden we ons recht om een beroep te doen op de videoscheidsrechter even daarvoor onnodig verspeeld."

België had aan een gelijkspel genoeg gehad om de halve finale te bereiken, maar een late strafbal van Iain Lewers deed de Red Lions in de slotfase de das om. De strafbal was toegekend omdat Xavier Reckinger de bal met zijn lichaam van de lijn zou hebben gehaald, een beslissing die door de Belgen fel werd aangevochten.

Omdat België even daarvoor een onterecht beroep had gedaan op de videoscheidsrechter, konden tv-beelden niet worden gebruikt om de scheidsrechter op andere gedachten te brengen. "Engeland was vandaag gewoon iets slimmer", erkende Lammers. "Helaas is dit een harde leerschool voor ons. Dit is wel een grote deceptie ja."

Lammers werd vorig jaar met België nog tweede op het EK, maar dat niveau wisten zijn spelers in Den Haag slechts bij vlagen te benaderen. "Ik vind dat we wel wat goede wedstrijden hebben gespeeld, maar tegen Engeland haalden we niet ons beste niveau. Natuurlijk verwijt ik dat ook mezelf. Ik heb de jongens niet scherp genoeg gekregen voor deze wedstrijd."

Viervoudig winnaar Hewitt verder op Queen's

Lleyton Hewitt is op het grastoernooi van Queen's doorgedrongen tot de tweede ronde. De Australiër, die vier keer de beste was in Londen, won maandag met tweemaal 6-3 van Daniel Gimeno-Traver. Hewitts laatste titel op Queen's dateert van 2006.

Ook Sam Querrey, de winnaar van 2010, sloeg zich naar de tweede ronde. Hij was de Fransman Jérémy Chardy, die als veertiende was geplaatst, de baas met 6-7 (4), 7-6 (4) en 7-6 (5). De Amerikaan sloeg liefst 31 aces.

De Zwitser Stanislas Wawrinka, de mondiale nummer drie, voert de plaatsingslijst aan op Queen's. Daarnaast zijn onder anderen titelverdediger Andy Murray, die vorig jaar vervolgens ook Wimbledon won, en Igor Sijsling van de partij.

In Halle viel het doek voor Jerzy Janowicz. De als achtste geplaatste Pool ging met 7-6 (5) en 6-2 onderuit tegen de Franse qualifier Pierre-Hugues Herbert. De Duitser Philipp Kohlschreiber, die in 2011 de titel pakte in zijn thuisland, ontdeed zich van Andreas Seppi: 6-3 en 6-4.

Roland Garros-kampioen Rafael Nadal en Roger Federer zijn de blikvangers in Duitsland. Federer is de titelhouder. Hij schreef het toernooi al vijf keer op zijn naam. Ook Robin Haase dingt mee voor de eindzege.

De vrouwen bereiden zich in Birmingham voor op het grandslamtoernooi van Wimbledon, dat 23 juni begint. De Belgische Yanina Wickmayer schakelde met Bojana Jovanovski (10) uit Servië een geplaatste speelster uit: 6-4 en 6-4.

Veel toppers ontbreken deze week nog in Birmingham. Ana Ivanovic, de mondiale nummer dertien, is daardoor de hoogst geplaatste speelster.

Rome vraagt om geld voor restauratie oudheden

Burgemeester Ignazio Marino van Rome heeft maandag een groep buitenlandse diplomaten ontboden in een poging geld los te peuteren voor restauratie van sommige van de meest verwaarloosde oudheden in de eeuwige stad. Hij wil zo'n 200 miljoen euro bij elkaar krijgen.

De culturele schatten van Rome moeten worden beschouwd als erfgoed 'voor de hele mensheid', zei Marino. Hij wil een fonds oprichten dat de oudheden moet beheren en toeziet op het catalogiseren van een slordige honderdduizend dozen met opgegraven overblijfselen uit de Romeinse tijd en de restauratie van de vroegere trainingsvelden van de gladiatoren naast het Colosseum.

"Er zijn zoveel archeologische vondsten dat we ze niet eens allemaal in een afgesloten ruimte kunnen bewaren", zei Marino.

Er zijn al vaker initiatieven ontplooid om oudheden in Rome en andere Italiaanse steden te conserveren. Luxe bedrijven als Tod's, Fendi en Bulgari hebben grote bedragen gestort om belangrijke attracties in Rome te restaureren. Zo stelde lederwarenfabrikant Tod's 25 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van het Colosseum.

Marino zei dat hij al 'serieuze gesprekken' heeft gevoerd met potentiële geldschieters uit Azerbeidzjan, de Verenigde Staten en Saudi-Arabië. De Britse ambassadeur Christopher Prentice stond sympathiek tegenover de plannen, maar zei ook dat 'er talrijke voorbeelden zijn van plaatsen waar geld uit Europese fondsen beschikbaar was zonder dat er iets mee gedaan is of uit voortgekomen'.

Anderen ween op de twijfelachtige reputatie van Italië waar het publieke gelden betreft. Zij merkten op dat Pompeï te kampen heeft met chronisch wanbeheer en corruptie.

Marino zei te hopen geld los te krijgen van particuliere bedrijven en investeerders 'die belang hechten aan cultureel erfgoed'. Hij zei inspiratie te hebben gekregen door de betrokkenheid van de particuliere sector bij het bewaren van cultureel erfgoed in de Verenigde Staten. "In de VS doneren veel mensen geld omdat ze vinden dat het moet", zei hij.

Waarschuwingen voor extreem weer ingetrokken

Het KNMI heeft de waarschuwingen voor extreem weer maandag rond 22.30 uur ook in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland ingetrokken. In alle provincies is nu code geel van kracht.

Aan het begin van de middag kondigde het KNMI code oranje voor extreem weer af voor Zeeland, Noord-Brabant, Gelderland en Limburg. Aan het begin van de avond werd voor Limburg zelfs een weeralarm afgegeven. Na ongeveer twee uur werd code rood daar weer omgezet naar code oranje.

Rond 22.30 uur liet het KNMI weten dat de waarschuwingen voor extreem weer niet meer gelden. Er geldt nog wel een waarschuwing voor gevaarlijk weer omdat er in het hele land nog onweersbuien met hagel en windstoten kunnen voorkomen.

's Werelds oudste man overleden

Alexander Imich, die gold als de oudste man ter wereld, is zondag op 111-jarige leeftijd in New York overleden. Dat heeft het verzorgingshuis waar hij zijn laatste jaren heeft doorgebracht, maandag laten weten.

Imich was op 4 febuari 1903 in Polen geboren en overleefde een werkkamp in de Sovjet-Unie onder dictator Jozef Stalin. Hij was in de jaren 50 naar de Verenigde Staten geëmigreerd en werd een deskundige op het gebied van occulte zaken. In 1995 publiceerde hij nog een verzamelbundel onder de titel 'Ongelooflijke verhalen van het paranormale'.

Imich werd in april 's werelds oudste man. Zijn 'opvolger' is de Japanner Sakari Momoi, die precies één dag na Imich het levenslicht aanschouwde. Momoi moet overigens in leeftijd tientallen vrouwen voor laten gaan. Als de oudste wordt ook een Japanse beschouwd: Misao Okawa, die 116 jaar is en dus een van de zeer weinigen die nog in de 19e eeuw zijn geboren.

'Facebook betaalt bestuur te veel'

Facebook en de topman van het bedrijf, Mark Zuckerberg, zijn aangeklaagd door een aandeelhouder in verband met de bestuurderssalarissen bij het sociale netwerk. Dat is maandag bekend geworden.

Aandeelhouder Ernesto Espinoza heeft bij de rechter een klacht ingediend, omdat de bestuursleden van Facebook vorig jaar een salaris van in doorsnee 461.000 dollar (ruim 339.000 euro) mee naar huis mochten nemen, zo'n 43 procent meer dan bij andere technologiebedrijven in de VS. Bovendien konden de directeuren zich volgens de klacht ook in de toekomst ongelimiteerd blijven verrijken.

Espinoza vraagt aan de Amerikaanse justitie om 'de oneerlijke, excessieve beloningen' terug te vorderen. Daarnaast wil hij dat aan het bestuur grenzen worden opgelegd om zichzelf salaris toe te kennen.

'Facebook betaalt bestuur te veel'
'Facebook betaalt bestuur te veel' (Foto: ANP)

[Upd] Programma Pinkpop stilgelegd

In verband met het noodweer is op maandagavond rond 20.30 uur het programma op Pinkpop stilgelegd tot nader order. Later op de avond zou het programma hervat moeten worden, meldt omroep L1.

Indien nodig worden op het terrein de nooduitgangen geopend. Bezoekers kunnen dan sneller het terrein verlaten. De eerder aangekondigde ontruiming van camping A gaat niet door.

Hoe laat het festival weer hervat wordt, is niet bekend. Dit hangt af van de duur van het noodweer.

Update 20.56 uur:
De veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft een informatienummer opengesteld voor familieleden van Pinkpopbezoekers. Via telefoonnummer 0251-260960 kan informatie verkregen worden.

Bezoekers van het festival zijn gevraagd de wifi-toegang van hun smartphones open te zetten, omdat het telefoonnetwerk overbelast is. 

Update 21.45 uur:
Tussen 20.00 en 21.00 uur werd het terrein getroffen door buien en zware windstoten. Tegen 21.00 uur was het zwaartepunt van het noodweer voorbij. Onder de bezoekers heerste geen paniek, meldt de veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Het grootste deel van het publiek is op het terrein gebleven en wacht op het optreden van Metallica. De mensen die wel naar huis gaan, kunnen via de normale uitgangen het terrein verlaten.

Update 22.10 uur:
Pinkpop is rond 22.00 uur hervat, meldt de NOS. Het optreden van Metallica gaat langer door. De band krijgt de gelegenheid om alle geplande nummers gewoon te spelen, aldus organisator Jan Smeets.

Er zijn geen gewonden gevallen. Uit voorzorg zijn dekens uitgedeeld aan de festivalgangers, om onderkoeling te voorkomen.

Weeralarm voor Limburg ingetrokken

Het KNMI heeft het weeralarm dat maandagavond voor de provincie Limburg gold rond 21.00 uur ingetrokken. In de provincie is niet meer code rood, maar code oranje van kracht.

Ook in Noord-Brabant en Gelderland geldt de komende uren nog code oranje, wat staat voor extreem weer. In de drie provincies komen maandagavond zware onweersbuien met hagel en zware windstoten voor. In de rest van het land geldt code geel, voor gevaarlijk weer.

Opening WK in gevaar voor Gerrard

Steven Gerrard lijkt niet mee te kunnen doen bij Engeland tegen Italië. De Engelsen spelen aankomende zaterdag hun eerste WK-groepswedstrijd tegen de ploeg van Cesare Prandelli. Achter de naam van Gerrard staat vooralsnog een groot vraagteken. De middenvelder viel maandag uit op de groepstraining van Engeland.

Halverwege de training mocht Gerrard het veld al verlaten. Het leek erop alsof hem niks mankeerde, maar Hodgson wil duidelijk geen risico nemen met de Engelsman. Een lichte liesblessure lijkt hem parten te spelen.

Hodgson wil graag zekerheid hebben over de opstelling die hij zaterdag tegen Italië kan gebruiken. Naast Gerrard lijkt het erop dat hij zich over geen andere speler zorgen hoeft te maken. Alex Oxlade-Chamberlain heeft de training inmiddels hervat.

Overigens trainde Oxlade-Chamberlain in z'n eentje. De talentvolle Arsenal-speler viel vorige week uit in een vriendschappelijke interland tegen Ecuador. Gevreesd werd dat hij het hele WK aan zich voorbij zou moeten laten gaan.

Zeven man opgepakt voor aanranding in Caïro

De Egyptische politie heeft maandag zeven mannen opgepakt die verdacht worden van de gewelddadige aanranding van een 19-jarige studente op het Tahrir-plein in Caïro. De aanranding gebeurde tijdens festiviteiten rond de inauguratie van de nieuwe president Abdel-Fattah el-Sissi, zondag.

De studente werd opgenomen in het ziekenhuis. Het ministerie van binnenlandse zaken liet weten dat zeven verdachten waren opgepakt, in leeftijd variërend van 15 tot 49 jaar. Volgens de mededeling werden zij verdacht van het 'lastigvallen van verschillende meisjes'.

Op sociale media verschenen videobeelden waarop te zien is dat de 19-jarige vrouw geheel ontkleed en deels onder het bloed door politieagenten uit de menigte wordt geloodst. De video zorgde voor veel ophef, samen met een clip van een particulier televisiestation waarin een verslaggever op het plein meldt dat er verschillende aanrandingen waren geweest. De presentatrice in de studio lacht er om en zegt dat het zeker is 'omdat ze blij zijn'.

Seksueel geweld tegen vrouwen is een van de grotere misstanden in de Egyptische samenleving. Tijdens massademonstraties op het Tahrir-plein is het vaker voorgevallen dat vrouwen werden aangerand of zelfs verkracht. De interim-regering vaardigde vorige week een wet uit waarin dergelijk geweld strafbaar werd met vijf jaar gevangenis. Sommigen zeggen echter dat vrouwen lastiggevallen zullen blijven worden zolang de conservatieve moslimsamenleving vrouwen discrimineert en stelt dat vrouwen die zich niet zedig kleden en zich in het openbaar tussen vreemde mannen begeven het zelf over zich afroepen.

[WK Hockey] Engeland schakelt België uit in zinderend duel

De Engelse mannen zijn verrassend doorgedrongen tot de laatste vier op het WK. In de laatste poulewedstrijd klopten de Britten het favoriete België met 3-2. Iain Lewers velde kort voor tijd het vonnis over de Belgen vanaf de strafbalstip.

Vooraf was zonneklaar wat de scenario’s waren om de halve eindstrijd te bereiken. België had aan een gelijkspel genoeg om zich bij de beste vier te scharen, Engeland – dat twee punten minder had – moest winnen. De Belgen namen het voortouw in deze ‘kwartfinale’. Nadat Cedric Charlier en Tanguy Cosyns nalieten om de score te openen, deed Thomas Briels dat wel.

Lang duurde het niet voordat Engeland met een antwoord op de proppen kwam. Slechts zes minuten na de openingsgoal maakte Nick Catlin de gelijkmaker. De Britten kregen meer controle over de wedstrijd en kwamen na rust op een 2-1 voorsprong. Ashley Jackson, dit toernooi kampend met de nasleep van een schouderblessure, prikte van dichtbij binnen.

Het duurde even voordat België zich van deze opdoffer herstelde. Maar in het laatste kwartier perste de nummer vijf van de wereld er een slotoffensief uit. Dat leidde tot de 2-2 van Cosyns, die een van de zes Belgische corners benutte. België leek daarmee in veilige haven, maar Iain Lewers besloot anders. Hij pushte Engeland vier minuten voor het einde vanaf de strafbalstip naar een 3-2 zege. De Britten lijken hierdoor de volgende tegenstander te worden van Oranje, in de halve finale. 

Stoke pikt Sidwell op bij gedegradeerd Fulham

Steve Sidwell vervolgt zijn voetbalcarrière bij Stoke City. De 31-jarige Engelsman heeft voor twee jaar getekend. Sidwell komt transfervrij over van het gedegradeerde Fulham. Hij is na Phil Bardsley de tweede aanwinst voor de nummer negen uit de Premier League van afgelopen seizoen.

De technische man van Stoke, Tony Scholes, is zijn nopjes met de komst van Sidwell. "Steve was gewild na zijn vrijgave door Fulham. We zijn blij dat we de strijd om zijn handtekening hebben kunnen winnen." Sidwell speelde eerder voor Reading, Chelsea en Aston Villa.

[WK Hockey] Spanje sluit poulefase winnend af tegen Maleisië

De Spaanse mannen hebben hun laatste pouleduel in het GreenFields Stadion gewonnen. De Spanjaarden waren op maandagmiddag met 5-2 te sterk voor Maleisië, dat na deze nederlaag zeker is van de laatste plaats. Spanje klimt naar de vierde plek.

Spanje begon sterk aan de eerste helft. De eerste tien minuten was het eenrichtingsverkeer voor de Spanjaarden, die in de tiende minuut hun eerste strafcorner kregen. Deze lieten de Zuid-Europeanen echter onbenut. Drie minuten later was het wel raak. Gabriel Dabanch rondde de tweede strafcorner doeltreffend af, 1-0.  Daarna versierde Spanje nog vier korte hoekslagen in de eerste helft, maar deze werden allemaal gemist. Het tij keerde toen doelpuntenmaker Dabanch met groen het veld kon verlaten. Maleisië verzilverde dit overtal dankzij Tengku Ahmad, hij tipte de bal achter de Spaanse sluitpost, 1-1.

Niet alleen de feestende Maleisische supporters zorgden voor vermaak, ook hun landgenoot en goalie deed mee. Subramiam kopte de inzet van Roc Oliva knap weg. In diezelfde minuut moesten David Alegre en Faizal Saari het veld met geel verlaten na een knokpartijtje. Met nog twee minuten op de klok maakte Spanje het verlossende tweede doelpunt. Marc Sallés maakte knap gebruik van een overtal en scoorde de 2-1.

Na rust was het opnieuw Spanje dat overtuigde. Binnen drie minuten werd de zevende strafcorner eindelijk benut. Santi Freixa sleepte Spanje naar een ruimere voorsprong, 3-1. Negen minuten later was het opnieuw raak voor Spanje. Gabriel Dabanch schoot verwoestend in de Maleisische goal, 4-1. Maleisië leek nog terug te komen nadat het via Fitri Saari een strafbal benutte, maar dichterbij kwamen de Maleisische mannen niet. Spanje prikte nog wel een vijfde doelpunt binnen via Sergi Enrique, 5-2. 

Mallorca krijgt grastoernooi vanaf 2016

De professionele tennissters krijgen een nieuw grastoernooi op het Spaanse eiland Mallorca. Het evenement wordt voor het eerst in 2016 gehouden en gaat als voorbereiding dienen op Wimbledon. Dat maakte de WTA maandag bekend.

The All England Lawn Tennis Club, dat Wimbledon organiseert, wordt nauw betrokken bij de bouw en het onderhoud van het vijf grasbanen tellende complex. Het toernooi op Mallorca, de thuisbasis van Rafael Nadal, wordt in de tweede van een drie weken durende overgang tussen Roland Garros en Wimbledon gespeeld.

[WK Hockey] Oranje: Geen voorkeur voor Argentinië of VS

De Nederlandse hockeysters is het om het even of ze in de halve finale van het WK tegen Argentinië of de Verenigde Staten spelen. "Om wereldkampioen te worden, moet je van iedereen kunnen winnen" zo trapt Naomi van As een open deur in. De halve finales bij de vrouwen worden donderdag gespeeld.

Nederland kan als winnaar van groep A dinsdag ontspannen de ontknoping in de andere poule volgen. De Verenigde Staten en Argentinië staan gedeeld bovenaan met tien punten uit vier duels. De VS, dat tegen Zuid-Afrika speelt, heeft een beter doelsaldo dan regerend kampioen Argentinië, dat stuit op China. Voor China is er alleen nog een theoretische kans om verder te komen.

De winnaar van groep B speelt in de halve finale tegen Australië. De nummer twee ontmoet Nederland.

Max Caldas heeft beide mogelijke tegenstanders uitgebreid bestudeerd, maar spreekt geen voorkeur uit. "Die heb ik niet en bovendien praat ik niet graag over andere ploegen", zegt de bondscoach. "Ik kijk alleen naar mijn eigen team."

Een halve finale tegen de VS zou voor Oranje een weerzien betekenen met Janneke Schopman. De oud-international is als assistent-coach aan het Amerikaanse team verbonden.

Voor Maartje Paumen is dat geen reden om haar oud-ploeggenote bij Den Bosch de komende dagen in Den Haag even aan te schieten. "Het is niet dat ik haar dagelijks spreek. Ik heb haar hier nog niet gesproken en dat ben ik ook niet direct van plan. Dat zal na het toernooi wel weer gebeuren."

'Stakende' Kameroen-spelers aangekomen in Rio

De voetballers van Kameroen zijn maandag dan toch geland in Rio de Janeiro. De Ontembare Leeuwen arriveerden een dag later dan gepland, omdat ze zondagochtend vanwege een conflict over de WK-premies weigerden af te reizen.

De spelers en de bond steggelden lange tijd over de beloningen op de mondiale titelstrijd. Nadat elke speler een extra bonus van een kleine negenduizend euro had gekregen, stapten ze alsnog in het vliegtuig. Om de 23-koppige selectie tegemoet te komen, moest de bond wel een lening afsluiten.

Kameroen is in poule A ingedeeld met Brazilië, Kroatië en Mexico. De Afrikanen komen donderdag in Natal in actie tegen Mexico.

Basisplaats Balotelli op de tocht door Immobile

Mario Balotelli moet vijf dagen voor de eerste WK-wedstrijd tegen Engeland vrezen voor zijn basisplaats. De aanvaller van Italië leidde zijn land twee jaar geleden nog naar de EK-finale, maar beleefde een wisselvallig seizoen bij AC Milan. "Het is duidelijk dat we voorin gezonde concurrentie hebben", zegt bondscoach Cesare Prandelli.

De laatste interlandgoal van Balotelli dateert alweer van oktober. Zijn teamgenoten, Ciro Immobile en Lorenzo Insigne, zijn beter op schot. Zondag maakten zij nog alle Italiaanse treffers tijdens de 5-3 oefenzege op Fluminense. Immobile werd bij Torino bovendien topscorer van de Serie A met 22 goals. Dat leverde hem al een transfer naar Borussia Dortmund op.

"Doelpunten zijn altijd belangrijk, zelfs als het op een training is", laat Immobile weten. "Ik doe mijn uiterste best en als ik de kans krijg zal ik er klaar voor zijn. De coach beslist en wij moeten gewoon onze bijdrage leveren. Of het nu vanaf het begin of als invaller is, we moeten alles geven."

De kans lijkt klein dat Immobile en Balotelli samen aan de aftrap verschijnen tegen Engeland op 14 juni. "Alles is mogelijk, maar met twee spitsen in de selectie en zo veel goede middenvelders zouden we dan een beetje forceren. Ik kies aan de hand van hoe we willen spelen en de fysieke en mentale gesteldheid van de spelers."

"Iedereen heeft een kans", vervolgt Prandelli. "Wie niet speelt moet zich daarin schikken. In potentie hebben wij enkele sterspelers in onze selectie."

Miyamoto toont morgen zijn nieuwe projecten

Shigeru Miyamoto, geestelijk vader van onder andere Mario en Zelda, zal morgen tijdens de Treehouse-events een aantal van zijn nieuwe projecten tonen. Treehouse is één van de events die Nintendo tijdens deze E3 houdt, naast de vooropgenomen 'persconferentie'.

Het Treehouse-schema is als volgt (tel er negen uur bij op om de Europese tijden te krijgen):

Tuesday, June 10: 11:35 AM PT – 4:00 PM PT
Wednesday, June 11: 9:15 AM PT – 6:00 PM PT
Thursday, June 12: 9:30 AM PT – 5:00 PM PT

Gameplaytrailer voor Pier Solar voor Wii U

Binnenkort verschijnt Pier Solar eindelijk voor Wii U. De game, die een aantal jaar geleden begon als MegaDrive-game, krijgt een HD-make-over en geeft de optie om ook in 16-bits uiterlijk te spelen. Tevens is er een subtitel toegevoegd: Pier Solar and the Great Architects.

In onderstaande trailer zien we beelden uit de game, inclusief het wisselen tussen het oude en nieuwe uiterlijk. Helaas is er nog geen releasedatum bekend.

[E3] Liveblog persconferentie EA

De persconferentie van EA gaat bijna van start. FOK!games houdt je op de hoogte van alle gebeurtenissen tijdens de presentatie. Welke games kijk jullie het meest naar uit? Bekijk de stream bij EA / Twitch / Gametrailers.

Eindoordeel: Weinig gameplaybeelden, maar zeer geïnteresseerd naar Battlefield 4 Golf. De show zelf was een magere 6.

21:56 Dat was het dan wat betreft EA. 

21:55 Iedereen kan nu beginnen met het spelen van de bèta als hij/zij een PS4 heeft met Battlefield 4.

21:53 Kan iemand die vrouw een gagball geven.

21:52 Je kan veel zeggen, maar de gameplaybeelden laten een mix van Titanfall en PayDay zien. Maar nu wel met Battlefield-engine. Dit kan serieus mensen trekken.

21:51 Alles kan instorten en kapot.

21:50 Je kan ook ziplinen. Hoe verzinnen ze het.

21:49 Je moet ook echt actief wegwezen. Ik krijg een GTA V-gevoel.

21:48 Wel kewl dat de politie er nog naar toe moet. Kunnen ze ook eens vaststaan op de A10 ring.

21:46 Nu de beelden van de 32 multiplayer match Heist. 16 politieagenten tegen 16 criminelen.

21:45 Hardline wordt dus een cops vs robbers-game. De game wordt wel gebaseerd op de Battlefield 3 MP.

21:44 Nieuwe beelden van Battlefield Hardline. Vrouw komt gillend klaar.

21:43 Kunnen fans nu ook vuurwerk op het veld gooien? Dat zou wel vet zijn.

21:42 Elke jaar worden er weer grotere stappen genomen om het zo realistisch mogelijk te maken. Shirtjes worden vies, schoenen worden vies, en nu nog meer emoties bij spelers.

21:41 Je kan nu ook aan shirtjes trekken. Uiteraard ziet de game er nu weer beter uit dan de vorige editie. Slidings laten hun sporen achter. Cornervlaggen kunnen kapot.

21:40 Nu FIFA's beelden. Ze hebben nu herinneringen en emoties en die gaan de wedstrijd bepalen.

21:39 Er wordt nog druk gewerkt aan haar tatoo's!

21:38 Ik verwacht dat ME2 nog niet dit jaar speelbaar wordt.

21:37 Mirror's Edge 2 nu in beeld. Faith wordt de hemel ingeprezen. Ze hebben parkourrunners uitgenodigd om de bewegingen goed te krijgen.

21:36 EA gaat het anders doen dan daarvoor. Ze gaan de spelers voorop stellen. Houd ik je aan Andrew

21:35 Ze benadrukken dat ze diehard moba-players zijn. We wachten wel op de previewcode.

21:34 Moba met een verhaal. EA luistert naar zijn publiek!

21:33 EA gaat over op moba-games. Voor de echte super diehards. 

21:32 Nu meer gameplaybeelden van NFL. Half de wereld gaat even naar de wc.

21:31 Amerika heeft toch de NSA als defense? Het spel zelf ziet er in ieder geval mooi uit. Zelfs de tok is goed te zien.

21:30 Madden NFL heeft een nieuwe camerastand. Geen idee of dat een goede toevoeging is. Dat laat ik wel aan jullie over. Sinds de Amsterdam Admirals niet meer bestaan, heb ik geen minuut NFL meer gezien.

21:29 Golf meets Battlefield 4. Ik weet niet of daar een markt voor is.

21:28 Golf! Alsof iets Wii Golf verslaat. Maar met Frostbite 3 engine een balletje slaan, dat zie ik wel zitten.

21:27  Super super super early. Alles wat snel is en iedereen al met een GoPro op YouTube zet kan je straks naspelen met een slok Red Bull op.

21:26: Burnout met Heli's? Dat wordt leuk!

21:26 Of een nieuwe game waar we nog niet van af weten van Criterion. 

21:25 FIA 2015 komt er ook, watch my words. 

21:24 Gelukkig kan er wel gevochten worden. Tekken op het ijs.

21:23 Het is niet alsof mensen buiten Amerika en Canada hier op zitten te wachten, maar het is een miljoenenbusiness.

21:22 NHL komt ook met een nieuw deel. Straks is FIFA en NFL aan de beurt.

21:21 Bruce Lee heeft een geel broekie aan en vecht niet graag op de grond en wint. Wat gek.

21:20 Tijd voor een onderbreking. Developer is niet eens met de hoge pief van UFC.

21:18 Kung Fu is terug. UFC vecht zich een weg naar boven. Bruce Lee zal te spelen zijn in UFC. 

21:17 Chuck lacht zich dood. Wel een leuke manier om dood te gaan. The Sims 4 ligt op 2 september in de winkel.

21:16 Chuck krijgt het nog druk. Als een echte Guido player roggelt hij wel even chickies, behalve een oude doos.

21:15 The Sims hebben nu nog meer personaliteit. Kan je nu ook homopaartjes krijgen?

21:14 Tijd voor The Sims! Je kan nu nog meer aanpassen aan je Sim!

21:12 Veel concept art, maar nog geen gameplaybeelden. Het publiek is in ieder geval enthousiast.

21:11 Bioware gaat nu Mass Effect 4 aankondigen!

21:10 Waarom moeten de vrouwen altijd met bogen vechten. Ik wil een hack en slashchick.

21:09 Je kunt de game op pauze zetten terwijl je aan het vechten bent om je strategie aan te passen.

21:08 Iedereen heeft een keus hoe je tegen de draken vecht.

21:05 Onder begeleiding van een prachtige Cello krijgen we een blik op de nieuwe Dragon Age.

21:03 Na deze kick-off met Star Wars Battlefront, gaan we lekker beginnen.

21:01 Meteen beginnen we met Star Wars. Ze zijn naar originele locaties en alles geweest. Het wordt een emotionele tocht!

21:00 We beginnen! Gezellige zaal met ronde tafeltjes en wat Coldplay op de achtergrond. Het is net een musical.

20:55 Nog 5 minuten! Spannend!

Weer bloedige aanslag op Koerdische partijen Irak

Een aanslag met twee vrachtauto's vol explosieven op de kantoren van twee Koerdische partijen in Noord-Irak heeft maandag aan zeker 22 mensen het leven gekost. De getroffen gebouwen in Tuz Khormato herbergden de Patriottische Unie van Koerdistan (PUK) en de Communistische Partij van Koerdistan, zegt de burgemeester.

Eerst reed een zelfmoordterrorist volgens burgemeester Shalal Abdoul in een vrachtwagen vol springstof in op een wachtpost aan de ingang van het terrein. Toen omstanders te hulp schoten ontplofte een tweede bomauto. Vermoedelijk werd deze van afstand bediend.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen werd nog niet opgeëist, maar wel die voor een soortgelijke dubbele bomaanslag zondag op een PUK-kantoor in Jalula, waarbij negentien doden vielen. De Al-Qaida-splintergroep Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIS) liet weten die aanslagen te hebben gepleegd als antwoord op de detentie van soennitische vrouwen door de autoriteiten in de autonome Koerdische regio in het noorden van Irak.

Bij verschillende aanslagen elders in Irak werden maandag nog eens elf mensen onder wie zeven militairen gedood. Ondertussen meldt het hoofd van de provincieraad van Anbar dat nog vijftien medewerkers van de Universiteit van Anbar worden vermist na een aanval op de campus op zaterdag. De autoriteiten hebben de situatie grotendeels onder controle, maar een groep aanvallers houdt zich vermoedelijk nog in een van de gebouwen schuil, waarschijnlijk met de vermisten als gijzelaars. Uit de kluis van de universiteit is meer dan 7,5 miljoen euro verdwenen, zei bestuurder Sabah al-Karhout.

Hof VS laat claims tegen sigarettenmakers staan

Drie sigarettenfabrikanten moeten in de Verenigde Staten zeventig miljoen dollar (ruim 51 miljoen euro) aan schadevergoedingen betalen aan ziek geworden rokers of hun nabestaanden. Een hoger beroep tegen de claims werd maandag afgewezen door het Amerikaanse hooggerechtshof.

De drie fabrikanten, R.J. Reynolds, Philip Morris en Lorillard, meenden dat in elke zaak apart bewezen moest worden dat de bedrijven een gevaarlijk en gebrekkig product hebben verkocht, of de gevaren van het product doelbewust hebben verborgen. In een zaak in Florida had de rechter juist bepaald dat individuele rokers bij hun claims juist gebruik mochten maken van eerdere uitspraken over de misstanden van de sigarettenmakers.

Het hof maakt niet bekend waarom het hoger beroep van de drie fabrikanten werd afgewezen. De klagers moeten overigens wel bewijzen dat er sprake was van verslaving, en dat de ziekte of het overlijden daardoor is veroorzaakt.

[Upd] Pinkpop waarschuwt festivalgangers voor noodweer

Bezoekers van Pinkpop moeten maandagavond niet schuilen in tenten of bij bomen en torens. De festivalgangers wordt aangeraden gehurkt op de grond te gaan zitten als het noodweer losbreekt, liet de organisatie van het festival in Landgraaf maandagavond aan de bezoekers weten. Van een ontruiming is vooralsnog geen sprake.

De politie, de gemeente en de organisatie van het festival bespreken of er extra maatregelen genomen moeten worden. Volgens verslaggevers op het festivalterrein zitten ondanks de waarschuwingen toch veel mensen in tenten.

Het KNMI heeft een weeralarm afgekondigd voor Limburg vanwege zware onweersbuien. In de provincie geldt code rood. Het weeralarm geldt tot ongeveer 22.00 uur. Rond 21.00 uur uur staat een optreden van Metallica gepland.

Update 20.29 uur:
In verband met het noodweer wordt Camping A op Pinkpop volledig ontruimd. De kampeerders worden opgevangen in een sporthal. Dat meldt omroep L1.

Ook de Brand Bier Stage (de grote tent - red.) is ontruimd. Daar was op het moment van ontruimen een optreden van de band Gogol Bordello bezig.

Update 20.37 uur:
De pendelbussen tussen het Pinkpopterrein en station Landgraaf gaan maandag eerder rijden meldt omroep L1. De bussen rijden in plaats van vanaf 22.00 uur al vanaf 20.30 uur. Ook worden er langere treinen ingezet om de festivalgangers te vervoeren.

'Cybercriminaliteit treft Nederland extra hard'

De schade van cybercriminaliteit bedraagt in Nederland elk jaar anderhalf procent van het bruto binnenlands product. De schade is ten opzichte van andere landen daarmee relatief groot. Dat stellen het Amerikaanse Center for Strategic and International Studies (CSIS) en antivirussoftwaremaker McAfee maandag na eigen onderzoek.

De schade voor Nederland bedraagt omgerekend 8,8 miljard euro, becijferen de onderzoekers. Wereldwijd loopt de schade op tot 327 miljard euro, in Europa op bijna 53 miljard euro.

Dat Nederland relatief hard geraakt wordt, kan mogelijk komen doordat vooral op het gebied van intellectueel eigendom cybercriminelen vaak hun slag slaan. Nederland behoort tot de groep landen waarvan de economie wordt gedragen door bedrijven die afhankelijk zijn van het beschermen daarvan, aldus McAfee en CSIS. Deels kan de hoge score echter ook te wijten zijn doordat in veel andere landen nauwelijks goede cijfers over cybercriminaliteit voorhanden zijn.

Volgens het onderzoek onttrekt cybercriminaliteit vijftien tot twintig procent van de totale economische waarde die via internet wordt gegenereerd. Naast het schenden van intellectueel eigendom, zorgt bijvoorbeeld ook het achterhalen van informatie voor schade. "Zo ontdekte een Europees bedrijf tijdens de onderhandelingen over een contract dat de andere partij al precies wist wat hun ondergrens was", aldus CSIS en McAfee. Ook het herstellen van reputatieschade, het verlies van klanten en het dichten van lekken zorgen voor kosten.

Jett Rebel was 'doodnerveus' eerste keer Pinkpop

Jett Rebel was erg zenuwachtig voor zijn allereerste show op Pinkpop. "Ik kon niet slapen vannacht, ik was super onrustig en ik dacht dat ik het niet kon", zei de zanger, die maandag het 3FM Stage opende, na zijn optreden tegen Novum Nieuws.

"Ik denk altijd: ik kan niet zingen vandaag, ik kan niet dit, ik kan niet dat. M'n haar zit niet goed, m'n lippenstift is uitgelopen. Dan ben je jezelf een beetje kapot aan het maken", vervolgde Rebel. De nerveuze gevoelens verdwenen echter toen de zanger het podium betrad. "Het moment dat je het podium opstapt en je gewoon het publiek ziet, die Pinkpop-crowd, de mensen met mutsjes, dat is gewoon indrukwekkend."

Dat de zanger zich onterecht zorgen maakte over zijn optreden, blijkt ook uit de reacties vanuit het publiek. De 23-jarige Rebel, die eigenlijk Jelte Tuinstra heet, wist het publiek erg te enthousiasmeren met liedjes als Louise, Tonight en On Top of the World. "Toch fijn als je naderhand meer het gevoel hebt dat het lekker was om te doen dan dat het heel hard werken of heel spannend was."

Het optreden was voor Rebel extra speciaal omdat de legendarische bassist Larry Graham, die bekend werd door Sly and the Family Stone, met hem optrad. "Ik heb me dat nog steeds niet helemaal gerealiseerd", blikte de zanger terug op optreden met een van zijn idolen. "Ik denk dat dat gaat komen als ik thuiskom en Grand Central Station aanzet en mezelf dan ga vertellen dat dat dezelfde persoon is als die bij mij op het podium heeft gestaan."

Ook Kodaline wist het publiek op het 3FM Stage haarfijn te bespelen. De Ieren, die vorig jaar ook al op Pinkpop optraden, lieten zien waarom ze ook dit jaar op het festival stonden. Hits als High Hopes en Love Like This werden luidkeels meegezongen.

Stromae, die daarna op dat podium stond, zorgde met zijn optreden voor een ware chaos in het publiek. De Belgische zanger was zo populair dat hevig werd gedrongen om een plekje in het publiek te bemachtigen. Festivalgangers leken het meer dan waard te vinden om opgekropt te kijken naar de muzikant. Hits als Formidable en Papaoutai liet het overvolle veld dansen en springen.

Liefhebbers van harde gitaarmuziek komen maandag zeker aan hun trekken. Op de laatste Pinkpop-dag, die wordt afgesloten door Metallica, staan ook acts als Mastodon en Rob Zombie op het hoofdpodium. Hoewel de hitte zich niet per se leende voor moshpits en gespring, reageerden festivalgangers enthousiast op het snoeiharde geluid.

Crackdown keert terug

Tijdens de persconferentie van Microsoft zojuist is een nieuw deel in de Crackdown-franchise aangekondigd. We zagen verschillende Agents en hoorden de welbekende voice-over. En explosies. Veel explosies.

Het karakteristieke uiterlijk van Crackdown, een cell shaded-sausje, is ook weer terug. Wanneer de game exact uitkomt is nog niet bekend. Ook is er nog geen echte gameplay getoond.

Blatter haalt uit naar FIFA-critici

FIFA-preses Sepp Blatter heeft uitgehaald naar critici van de wereldvoetbalbond. Volgens de Zwitser proberen ze de FIFA te 'vernietigen' met de recente corruptiebeschuldigingen. "Ik weet niet wat de achterliggende gedachte is, maar wij moeten onze eenheid bewaren", vertelde hij maandag tegen Aziatische voetballeiders.

Blatter doelde op de beschuldigingen van The Sunday Times. De Engelse krant schreef onlangs bewijs te hebben dat toenmalig vicepresident Mohamed Bin Hammam leden van de FIFA heeft omgekocht om op Qatar te stemmen voor het WK 2022. De Qatarees zou een fonds hebben opgericht waaruit leden die mochten stemmen werden betaald.

"Eenheid is de beste manier om de critici van antwoord te voorzien", zei Blatter, die bij de Aziatische bonden steun probeerde te vergaren voor een nieuwe kandidatuur als FIFA-voorzitter. "Deze mensen willen niet het spel vernietigen, maar het instituut."

Ondanks alle onrust ziet de 78-jarige Blatter zichzelf nog altijd als de juiste man om het belangrijkste voetbalorgaan te leiden. Hij hoopt volgend jaar te worden herkozen. "We zitten in een situatie waarin we leiderschap nodig hebben. Het vuur in mij brandt nog steeds."

[E3] Liveblog persconferentie Microsoft

Welkom dames en heren. Om 18:30 begint de liveblog van de Microsoft persconferentie. Wil je meepraten, dan kan dat hier!

Eindoordeel: Weinig geforceerde gesprekken, maar een Kinect-item, geen kinderen, geen Madden, NFL, NBA of andere sport waar alleen Amerika geïnteresseerd in is. Helaas wel weinig exclusieve games, maar toch een dikke 7,5!

20:00 Dat was het dan, geen grote afsluiter. 

19:59  Nog een kleine roundup wat er allemaal te wachten staat voor Xbox One en 360.

19:58 Microsoft heeft haar woord gehouden en niets anders laten zien dan games. Bravo!

19:57 Het loopt bijna ten einde. Komt er nog eentje dan die niemand verwacht?

19:56 In de vorige delen kon er niet zoveel kapot, hopelijk nu wel.

19:55 Crackdown 3 CONFIRMED!

19:55 Nu nog een megaton graag!

19:54 Helaas geen gameplaybeelden, maar genoeg draken en andere sciencefictionbeelden.

19:52 Mijn voorspelling was juist. Platinum Games maakt een exclusive voor Microsoft. Dag Sony

19:51 Als dit de stemmen van npc's zijn, dan is het best wel goed gedaan.

19:50 De stemmen erdoorheen geven een beklemmend gevoel.

19:48 Een verlaten metro, het is toch geen horrorstory?

19:47 Nieuwe content voor The Division komt eerst naar Xbox One.

19:47 Nog een klein kwartiertje, kijken of The Division nog wat potten kan breken.

19:46 Wie Phantom Dust kent, mag zijn hand opsteken....

19:44 Grapje, het wordt Phantom Dust!

19:43 Killer Instinct seizoen twee confirmed

19:43 Mooi customized zwaard. Iedereen wordt weer bedankt.

19:41  Happy hunting!

19:39 Beetje lopen door het bos, beetje slachten, beetje looten. Niets nieuws onder de zon.

19:38 The Witcher 3 is te zien. We zien de hoofdpersoon zijn gear bekijken bij een vuurtje. 

19:37 Een jonge Lara laat zien dat ze weer kan klimmen en iedereen kan vermoorden!

19:36 Nieuwe trailer van Tomb Raider

19:35 Cuphead zag er mooi uit. Inside is er een die je in de gaten moeten houden!

19:34 Microsoft gaat zich richten op indies. Ze voelen de hete adem van Sony in hun nek.

19:30 ID@Xbox, waarmee iedereen een eigen Xbox One-game kan maken. 

19:29 Holiday line-up. Met een nieuwe game!

19:28 Halo 5 krijgt ook een bèta. Of dit een open-bèta wordt weten we nog niet.

19:28 Je krijgt er ook de serie Halo Nightfall bij.

19:27 Alle 100 maps, 1080P-60fps en met 4000 gamerscore!

19:26 Ze beloven dat alles precies hetzelfde is als vroeger.

19:24 Je kunt nu alle maps tegelijk spelen en combineren. En je kunt weer switchen tussen de oude en nieuwe look.

19:23 Alle Halo's straks op een schijfje voor Xbox One op 11 november.

19:21 Halo 5-gameplaybeelden laten de vernietiging van een schip zien terwijl Master Chief rondvliegt en zich vasthoudt aan een wrakstuk.

19:20 Ik hoor HALO!!!

19:18 Een nieuwe Xbox One-only, Ori and the Blind Forest! Zaal werd er stil van.

19:18 Geen tv-shows, geen NBA, geen NFL. Ik wilde eigelijk even wat drinken

19:17 CONKER IS TERUG! Ik wil nu scheten en een poepmonster!

19:16 Project Spark, een game die jou andere games laat maken.

19:15 Ninja Turtles en Batman in Grand Theft Auto V. Wie wil dat nou niet?

19:14 Totale Dungeon & Dragons-regels dus.

19:13 Jij, als boosaardig monster, kunt de hele boel regisseren. Je kiest wie de helden aanvallen en hoe ze dat doen.

19:12 Het lijkt erop dat de nieuwe multiplayer in je singleplayer zit. 

19:11 De humor zit er in ieder geval goed in, zoals ook bij de andere Fable-games!

19:10 Fable gaat multiplayer. Dat betekent met z'n vieren grinden!

19:08 Dancen met Dance Central!

19:07 Een nieuwe Kinect-game, Disney Fantasia, waarmee je met je armen kunt bewegen. 

19:06 Nieuwe Dead Rising 3-dlc ter ere van het 31ste bestaan van Capcom. 

19:05 Sunset Overdrive is exclusief voor Xbox One.

19:05 Publiek is enthousiast, voor het eerst...

19:03 Jet Set Radio op speed, XTC en anabolen met een vleugje Serious Sam, beter kan ik het niet omschrijven.

19:02 Ted Price legt uit dat jij de held bent in dit spel en dat je alles kunt customizen naar gelieven.

19:01 Kun jij Sunset City redden? Schiet nu alles kapot in deze videogame!

19:00 Eerst dacht ik dat het Battlefield was, maar dit is Sunset Overdrive! Die zetten even Battlefield en Call of Duty te kakken.

18:58 Heel veel draken, hakken en magie worden er getoond. 

18:57 Dragon Age van BioWare vertelt zijn verhaal. 

18:55  Mooi hoofd op een stokje. Zolang je maar je koppie erbij houdt.

18:54 Het is weer springen, klimmen, vliegen en sluipen zoals in de vorige delen. Je kunt nu wel live zien waar je vriendjes uithangen. 

18:53 Dit keer vermoorden we Engelsen. Daarmee maak ik geen vrienden thuis.

18:53  Hij loopt een beetje stotterend, of ligt het aan mijn stream?

18:52 Met drie vrienden tegelijk spelen klonk wel vet. Dan kun je met je posse op roverstocht. 

18:51 Nieuwe Assassin's Creed is onverstaanbaar. 

18:48 De makers van Left 4 Dead brengen nu Evolve. Iets wat Valve zelf niet lukte.

18:48 Forza Horizon 2 komt op 30 oktober uit en gaat ons weer dure auto's brengen.

18:47 Forza gaat clubs ondersteunen tot 1000 leden. 

18:46 Forza in 1080P, maar ook met 60 frames ?

18:46 Forza Horizon 2 komt naar de Xbox One toe. 

18:45 De Nürnburgring keert terug naar Forza! Al vandaag te downloaden voor niets!

18:45 Een miljoen mensen spelen Forza 5 volgens de developer.

18:44 Drones, Kevin Spacy, dikke explosies. Wat wil een Call of Duty-fan nog meer?

18:43 Gelukkig zag ik nog zijn arm daar liggen. 

18:42. Gelukkig is er nu ook meer menselijk drama.

18:41 Mitchel is terug!

18:40 Nieuwe schild kun je nu ook actief bedienen.

18:40 GoW's invloeden op de gameplaybeelden

18:39 Gigantische robot vecht mee!

18:38 Het gaat om een Chinese stad, tenminste, dat zie ik aan de straatnamen.

18:37 Ze hebben de boosters van Halo meegenomen! Eindkewl.

18:37 Eerste gameplaybeelden laten futuristische wapens zien.

18:36  De gehele stad wordt langzaamaan vernietigd. 

18:35 Trailer van Call of Duty: Advanced War laat een droppod zien.

18:35 Alle dlc van Call of Duty: Advanced War exclusief voor Xbox One.

18:35 Phil gaat het alleen over games hebben.

18:34 Jajaja, dank je wel voor het niet uitbrengen van de console hier. 

18:33 Er zit alleen maar pers daar in de zaal heur. 

18:32 Iedereen even bedanken. We houden van je!

18:31 We zijn begonnen. Phil Spensor op het scherm.

18:30 Ondertussen gaat het gerucht dat Platinum Games een game gaat maken exclusief voor de Xbox One.

18:30 En we zijn natuurlijk weer vertraagd....

18:29  Je kan natuurlijk ook altijd meekijken via je Xbox 360/One!

18:26  Pheno, ga eens zitten, je vertraagt de vlucht.

18:25  Nog 5 minuten! Het aftellen is begonnen!

18:25 Gelukkig werken er mensen achter de schermen.

18:23: Happy Wars naar Xbox One
 

18:22 Nerds play videogames. En de rest dan?

18:20 De soundtest gaat iig goed.

18:18 Nu de beelden van binnen. Misschien zien we Pheno nog ergens zitten. Zwaai eens!

18:13 Nieuwe beelden KI!

17:26 Over een klein uurtje trapt Microsoft de E3 af met zijn persconferentie. Streams zijn onder andere te vinden op Twitch / Xbox / Gametrailers

Hek vol slotjes valt van Parijse brug

Talloze stelletjes hebben zich er tijdens een romantisch verblijf in de Franse hoofdstad Parijs aan bezondigd: het beklinken van hun liefde door hangslotjes aan de Pont des Arts te bevestigen en de sleuteltjes vervolgens in de Seine te keilen. Maar zondagavond is een deel van het hekwerk van de voetgangersbrug onder de last bezweken en er van af gevallen.

Niemand raakte gewond, maar de autoriteiten hopen dat verliefde bezoekers hun eeuwigdurende liefde op andere manieren gaan bezegelen. Locoburgemeester Bruno Julliard zei maandag dat de gemeente kunstenaars al heeft gevraagd mee te denken over alternatieven, zoals lintjes of een speciaal ontworpen kunstwerk.

Code rood afgekondigd in Limburg

Het KNMI heeft maandag een weeralarm afgekondigd voor Limburg vanwege zwaar onweer. In de provincie geldt code rood. Eerder op de dag was dat nog code oranje, wat staat voor 'extreem weer'. In Zeeland, Noord-Brabant en Gelderland geldt nog wel code oranje.

Volgens het KNMI is de kans in het zuiden en zuidoosten maandagavond groot om door de bliksem getroffen te worden. De kans op blikseminslag is vooral groot in het open veld of aan het water en in de buurt van hoge bomen.

De buien gaan mogelijk gepaard met hagel en zware windstoten. De hagel kan voor schade zorgen, waarschuwt het KNMI. Ook kan er lokaal in korte tijd veel regen vallen.

Het weeralarm geldt vooralsnog tot ongeveer 22.00 uur. De buien trekken in de loop van de avond noordoostwaarts.

[WK Hockey] Caldas heeft zin in beslissende fase

Het WK hockey in Den Haag gaat vanaf nu een nieuwe fase in. Dat zei bondscoach Max Caldas na de 3-0 zege van het vrouwenteam op Zuid-Korea. "We beginnen nu weer allemaal op nul. Alles wat tot nu toe is gebeurd, is verleden tijd. De knock-outwedstrijden zijn altijd het leukste om te spelen."

Nederland, dat voor de wedstrijd tegen Zuid-Korea al zeker was van een plaats in de halve finale, sluit de groepsfase af met een honderd procent score. Toch is er volgens Caldas nog genoeg ruimte voor verbetering. "We moeten nog completer gaan spelen. Er vallen af en toe gaatjes en dat kan vanaf nu niet meer. Ik zoek elke dag naar verbetering"

Als donderdag de halve finales beginnen, worden details volgens de coach doorslaggevend. "We zullen de videoref tactisch in moeten zetten. En wedstrijden kunnen uitdraaien op shoot-outs, dat element heb je in de groepsfase nog niet." Op dat onderdeel zal overigens niet extra geoefend gaan worden. "We trainen altijd al op shoot-outs."

Halo-collectie op 11 november in HD

Onder de noemer 'Master Chief Collection' brengen Microsoft en 343 Studios de games Halo 1, 2, 3 en 4 naar Xbox One in HD. De collectie zal op 11 november 2014 in de winkels liggen op één disc.

Halo 2 krijgt een Anniversary-verbetering wat betekent dat alle graphics opnieuw geprogrammeerd zullen worden. Daarnaast kun je met een druk op de knop terug naar de oude graphics.

De multiplayer van Halo 2 keert ook terug, zonder enige aanpassing. Tevens krijg je de digitale serie Halo Nightfall erbij, én Halo 5 bèta acces.

Halo ODST en Reach ontbreken in de collectie.

Van Ooijen verruilt PSV voor Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Peter van Ooijen. De middenvelder komt over van PSV en heeft een contract voor één seizoen getekend. Van Ooijen (22) had bij PSV geen uitzicht op speeltijd.

De middenvelder uit Rosmalen kwam in het afgelopen jaargang één keer in actie voor de hoofdmacht. In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1) deed de voormalig jeugdinternational ruim zeventig minuten mee. Van Ooijen speelde 25 duels voor Jong PSV in de Jupiler League.

Met de overstap naar Go Ahead Eagles wil de Brabander meer ervaring opdoen in de Eredivisie. De Deventenaren eindigden vorig seizoen op de dertiende plaats. De club uit Overijssel legde Van Ooijen voor één seizoen vast. In de verbintenis zit nog een optie voor nog twee seizoenen.

Tot wasdom
"De gesprekken met voorzitter Edwin Lugt en trainer Foeke Booy werden als zeer goed ervaren en speler en omgeving zijn ervan overtuigd dat Go Ahead de beste plek met de beste mensen is om zich verder te ontwikkelen", meldt Go Ahead Eagles in een statement op de clubsite.

"Voor ons is het geweldig een speler uit de PSV-selectie een podium te kunnen bieden", zegt Go Ahead Eagles-voorzitter Lugt over de aanwinst voor de ploeg van trainer Foeke Booy. "Hier kan hij laten zien wat hij allemaal in huis heeft en in onze rijke traditie groeien, zich ontwikkelen en tot volle wasdom komen."

Met zijn allen tegen één in Evolve

In Evolve strijd je met zijn vieren tegen één groot monster. Door een team samen te stellen van verschillende classes is het de taak om het monster door te maken, terwijl je zelf uiteraard overleeft. Tijdens Microsoft's E3-presentatie zijn onderstaande beelden getoond.

De classes waaruit je kunt kiezen zijn: Assault, Trapper, Support en Medic. Ook krijgt Xbox One als eerste een Bèta en komt er exclusieve DLC voor beschikbaar.

Microsoft toont footage Sunset Overdrive

Microsoft heeft zojuist in-game footage van Sunset Overdrive laten zien tijdens de E3. Het spel speelt zich af in een openwereldmetropolis in het jaar 2027. Jij moet de bende opruimen die is ontstaan door de lancering van een nieuwe energiedrank. Mensen die te veel van deze drank drinken muteren tot monsters.

De speler kruipt in de huid van een FizzCo-medewerker. Het spel focust zich voornamelijk op agile combat, inclusief het rennen over muren, het gebruikmaken van zip-lines en acrobatische trucks.

Sunset Overdrive komt uit op 28 oktober 2014 en is exclusief verkrijgbaar voor Xbox One.

[vid] FOK!toen: Eiffel 65 - Blue

Nam FOK!toen je gisteren al 15 jaar mee terug in de tijd met het übervrolijke Toy-Box, we blijven daar vandaag nog even en komen uit in Italië. Vanuit dat land veroverde een monsterhit de wereld sneller en completer dan de Romeinen ooit konden: Eiffel 65's 'Blue (Da Ba Dee)'.

 Yo listen up, here's the story about a little guy that lives in a blue world
And all day and all night and everything he sees is just blue like him
Inside and outside, blue his house with a blue little window
And a blue Corvette, and everything is blue for him and hisself
And everybody around 'cuz he ain't got nobody to listen
I'm blue, da ba dee da ba dai, da ba dee da ba dai da ba dee da ba daiii...

(Hitlijstsucces: AUS 1, OOS 1, VLA 1, CAN 1, DEN 1, EUR 1, FIN 1, FRA 1, DUI 1, IER 1, NED 1, N-Z 1, NOO 1, ZWE 1, ZWI 1, VK 1, WAL 2, SPA 2, ITA 3, VS 6)

Eiffel, prima, maar 65?!
Eiffel 65 werd in 1998 opgericht door drie Italianen uit Turijn: zanger Jeffrey Jey, toetsenist Maurizio Lobina en producer Massimo Gabutti. Ze zouden eurodance produceren die gekenmerkt werd door het (toen nog vrij nieuwe) gebruik van autotune.

Voor de bandnaam gooiden de drie een aantal woorden die ze tof vonden in een computer, die vervolgens willekeurig 'Eiffel' koos. Het '65'-gedeelte berustte op een foutje, zo stelde Jey achteraf: “Niemand koos dat nummer, 65. [Na de persing van de eerste single 'Blue'] gingen we naar de producer; 'Wat is er gebeurd?'”

“Dus hij zocht het uit en ontdekte dat hij een telefoonnummer opgeschreven had op een stukje papier, waarvan de laatste twee cijfers op een labelkopie terechtkwamen. Da's het stukje papier dat naar de grafisch ontwerper gestuurd wordt voor de singlehoes met alle informatie over de opname. Die dacht dat we het achteraf toegevoegd hadden, en fuseerde toen simpelweg 'Eiffel' met '65'. Op die manier werd het een soort [toevallige] geluksbrenger voor ons.”

Debuutalbum en -single
In de winter van '98 op '99 werd naast 'Blue' de rest van het debuutalbum Europop opgenomen. De single werd op verschillende data gereleased in steeds andere landen: al eind 1998 in Italië, op 14 april 1999 in de VS, op 28 juni in de meeste Europese landen, halverwege juli in Nederland en tot slot op 13 september in het Verenigd Koninkrijk.

Bij de Britten was het de derde single ooit die puur op basis van importverkoop in de hitlijsten terechtkwam (waarna het vanzelfsprekend gauw alsnog werd uitgebracht).

 Iemand op YouTube was zo goed om de drie albums die uiteindelijk uit de hoge hoed van de Eiffel-Italianen kwamen, achter elkaar te plakken en te uploaden. 

Blue: either you love it or you hate it
Monsterhit of niet, muziekcritici waren verdeeld over de meerwaarde van Eiffel 65's debuutsingle. Terwijl Entertainment Weekly destijds schreef dat het een 'vergeetbare feel-good voettikker' was, was muziekblad Rolling Stone vernietigend: “[Blue] mixt Cher-achtige vocoder-vocals, trance-achtige synthesizerriffs, schaamteloze Eurodiscobeats en een babybabbelrefrein dat zo kinderachtig is dat het de Teletubbies doet klinken als Shakespeare.”

Het blad plaatste 'Blue' vervolgens op nummer 14 in haar lijst van meest irritante liedjes ooit. AOL Radio maakte een Top 100 van de vreselijkste liedjes ooit en zette 'Blue' op nummer 41: “Het nummer is als een grote ringtone die nooit... of te nimmer... eindigt. Neem de telefoon op! Neem de telefoon op!”

Een andere reviewer gaf aan het nummer aanvankelijk 'heel, héél erg slecht' te hebben gevonden, maar daar op teruggekomen te zijn. “Na tig keer luisteren was ik er verzot op.”

Irritantste nummer ooit of niet: het werd zoals je hierboven al zag een echte wereldhit en domineerde de hitlijsten in de zomer van '99. In Nederland piekte het in de lijst van 21 augustus tot 25 september 1999. Snel daarna volgde de tweede single, 'Move Your Body'. Die scoorde ook goed (maar niet zó goed als de eerste single) en luidde meteen het einde in van de internationale carrière van Eiffel 65.

 Move your body, every everybody
Move your body, come on now everybody
Move your body, move your body
Everybody, come on now everybody

(Hitlijstsucces: OOS 1, DEN 1, EUR 1, FRA 1, ZWI 2, NED 2, SPA 3, VK 3, IER 4, DUI 4, CAN 4, WAL 4, AUS 4, ITA 5, N-Z 6, ZWE 8, FIN 10, VS 36)

Nog voor de 21ste eeuw haar intrede deed was het kortom wel gedaan met Eiffel 65. Ze zijn daarmee één van de archetypische nineties-eurodancegroepen. Hoewel ze bleven bestaan tot 2005 (en vervolgens heropgericht werden in 2010) maakten ze nadien vooral italodisco die alleen in eigen land in de lijsten kwam.

Binnenkort: Finse freestylers en zandstormen
Zoals beloofd blijft FOK!toen de komende tijd in ninetiesregionen hangen. Daarvoor reizen we binnenkort af naar Finland voor twee artikelen: in 1999 werden daar twee nummers geproduceerd en uitgebracht die in de jaren daarna eeuwig populair leken te blijven. De eerste is 'Sandstorm' van Darude:

 
En de tweede 'Freestyler' van de Bomfunk MC's. 'Sandstorm' zou wereldwijd de bestverkopende single van 2000 worden en 'Freestyler' had een memorabel clipje dat de sfeer van de jaren negentig in vijf minuten perfect samenvatte:

 Zelf suggesties voor volgende artikelen over (eurodance-)hits en -bands uit de nineties? Geef het hier of onder dit stuk aan!

Assassin spelen met je vrienden

De Assassin's Creed-serie gaat vanaf het komende deel een nieuwe feature krijgen. Je kunt namelijk bij Assassin's Creed: Unity met drie vrienden tegelijk missies uitvoeren. Dat heeft ontwikkelaar Ubisoft zojuist bekendgemaakt op de E3-persconferentie van Microsoft.

In de gameplaydemo die ze lieten zien werd duidelijk dat je met maximaal vier personen tegelijk een missie kunt spelen. Door middel van een Assassijnen-icoon kun je zien waar je companen zijn. Samenwerken wordt dus het nieuwe devies voor de eenlingen die de groep was.

'Veldwijk verhuist naar Nottingham Forest'

Lars Veldwijk speelt volgend seizoen in het Engelse Championship. De boomlange spits vertrekt bij Excelsior en gaat aan de slag bij Nottingham Forest. De deal tussen Excelsior en de roemruchte Engelse club over Veldwijk (22) is nagenoeg rond, meldt trainer Marinus Dijkhuizen.

"De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium", zegt Dijkhuizen tegen Voetbal International. Veldwijk tekent een contract voor vier seizoenen bij de nummer elf van het afgelopen seizoen in het Championship.

Excelsior dwong vorige maand promotie af naar de Eredivisie. Veldwijk speelde een grote rol in het succes van de Kralingers. De spits scoorde dertig keer in de Jupiler League en vier keer in de play-offs. Excelsior wil niet bekendmaken hoeveel Nottingham Forest betaalt voor de topscorer. Dijkhuizen ontkent dat de Engelsen 2,5 miljoen euro overmaken.

Transfersom
"Was dat bedrag maar waar. Het is veel minder. En het is ook niet zo dat het vertrek van Lars ons enorme mogelijkheden biedt. Het grootste gedeelte van de transfersom gaat naar de forse schuld die Excelsior heeft, een klein gedeelte naar het spelersfonds en nog een deel naar Feyenoord. We kunnen het salaris dat vrijkomt gaan besteden voor een vervanger. Plus nog een beetje extra."

Veldwijk wordt op korte termijn definitief ingelijfd en gepresenteerd bij Nottingham Forest. De oud-speler van FC Volendam, FC Utrecht en FC Dordrecht treedt bij de enkelvoudig Engels kampioen en tweevoudig Europa Cup I-winnaar in de voetsporen van John Metgod, Frans Thijssen, Hans van Breukelen, Bryan Roy, Pierre van Hooijdonk, Hans Segers en Dorus de Vries.

Pretparken niet ontevreden over pinksterweekend

Attractieparken zijn dit pinksterweekeinde wisselend bezocht. Attracties die met water te maken hebben verwelkomden vanwege het warme weer veel mensen, maar om diezelfde reden waren er ook pretparken die minder bezoekers hadden dan verwacht. Volgens de Club van Elf zijn de meeste aangesloten bedrijven toch niet ontevreden.

Attractie- en Vakantiepark Slagharen noteerde meer bezoekers dan verwacht. Alle huisjes zaten vol en ook de camping was volledig bezet. Datzelfde geldt voor Duinrell in Wassenaar. Daar waren het Tikibad en het buitenbad favoriet.

Voor Toverland viel het pinksterweekeinde iets tegen. Er kwamen een derde minder bezoekers dan verwacht naar het attractiepark in Sevenum. Ook het Scheepvaartmuseum in Amsterdam bleef achter in bezoekers. Bij de Heineken Experience, ook een binnenactiviteit, was het juist wel drukker dan normaal. Er kwamen de afgelopen dagen een kwart meer bezoekers dan vorig jaar.

In de loop van tweede pinksterdag zorgden regen- en onweersbuien er volgens de belangenorganisatie van attractieparken voor dat bezoekers wat minder lang bleven. In het Aquaventura slidepark van Avonturenpark Hellendoorn moest een aantal attracties dicht vanwege een flinke onweersbui.

'Van der Sloot trouwt begin juli'

Het huwelijk van Joran van der Sloot en zijn zwangere verloofde Leidy Figueroa wordt verschoven van half juni naar de eerste week van juli. Dat zegt zijn advocaat Máximo Altez. Dinsdag wordt volgens de raadsman officieel bekendgemaakt dat het huwelijk door kan gaan.

Van der Sloot zit in de Piedras Gordas-gevangenis in Peru een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores. De burgemeester van de gemeente waar de Nederlander vastzit wilde het huwelijk volgens Altez aanvankelijk niet toestaan. "Hij was bezorgd omdat Van der Sloot een vrouw heeft vermoord. Hij was bang voor herhaling", zeg Altez.

Nu de gevangenisautoriteiten Van der Sloot psychologisch hebben onderzocht en hij vorderingen lijkt te maken is de zorg van de burgemeester volgens Altez weggenomen. De advocaat zal binnenkort met de gevangenisdirecteur overleggen over een precieze datum. "Dit heeft wat voeten in de aarde omdat het huwelijk in een zwaarbewaakte gevangenis plaatsvindt", zegt hij.

Altez is zelf als getuige van Van der Sloot aanwezig bij de bruiloft. Daarnaast zal er een getuige van Figueroa aanwezig zijn. Van der Sloot en Figueroa verwachten een dochter.

Friedel jaar langer bij Tottenham Hotspur

Brad Friedel, de oudste speler in de Premier League, plakt er nog een jaar aan vast. De 43-jarige doelman heeft zijn contract bij Tottenham Hotspur met een seizoen verlengd, meldt de Engelse club maandag.

Friedel is al zeventien seizoenen actief in de Premier League. De sluitpost kwam uit voor Liverpool, Blackburn Rovers en Aston Villa, voordat hij in 2011 bij Tottenham Hotspur neerstreek. De 82-voudig Amerikaans international is bij de Spurs de stand-in van eerste keeper Hugo Lloris.

Yolanthe Sneijder-Cabau mist Wesley op verjaardag

Yolanthe Sneijder-Cabau baalt dat ze haar man Wesley niet in levenden lijve kan zien op zijn verjaardag. De voetballer, die in Brazilië is met het Nederlands elftal, mag maandag dertig kaarsjes uitblazen.

"Het is natuurlijk heel jammer, want hij is 30 geworden vandaag", zei Sneijder-Cabau bij de première van de film Stuk! voor de camera van Novum Nieuws. Het echtpaar vierde nog een klein feestje voor de voetballer naar Brazilië vertrok. "Ik heb een verrassingslunch voor hem georganiseerd en ik heb wat cadeautjes in z'n koffer verstopt, dus hij voelde zich vandaag wel lekker jarig", aldus de 29-jarige Sneijder-Cabau.

Een paar jaar geleden regelde Sneijder een optreden van zangeres Kelly Rowland voor zijn vrouw, maar volgens haar gaat het er niet om elkaar steeds te overtreffen. "Het gaat erom de ander een bijzonder gevoel te geven op de dag dat je geboren bent", legt de brunette uit. "Wij vinden verjaardagen heel leuk. Het maakt niet uit hoe oud je wordt, het moet gewoon gevierd worden en dat mag klein of het mag groot."

Trek beloont bergkoning Arredondo met nieuw contract

Julián Arredondo blijft langer aan boord bij Trek. De 25-jarige Colombiaan heeft zijn contract tot eind 2016 verlengd. Arredondo maakt in zijn eerste seizoen bij Trek een uitstekende indruk.

Hij was eerder in het jaar tweemaal succesvol in de Ronde van San Luis en kende vorige maand succes in de Giro d'Italia. Hij boekte een indrukwekkende etappezege en nam de bergtrui mee naar huis.

Algemeen manager Luca Guercilena is zeer te spreken over de ontwikkeling van de klimmer. "In de korte tijd dat Julian in het profpeloton is, heeft hij snel zijn plek gevonden. Zijn honger naar racen is inspirerend, zijn mentaliteit goed en zijn talent spreekt voor zich."

"Dit is een erkenning voor al het harde werk", zegt Arredondo. "Dit geeft veiligheid en stabiliteit en maakt me hongerig om in de toekomst nog meer mooie resultaten te boeken."

Vooralsnog geen maatregelen op Pinkpop om noodweer

Op Pinkpop worden vooralsnog geen extra maatregelen genomen vanwege het noodweer dat maandagavond wordt verwacht. Dat is besloten na overleg tussen de gemeente, de politie en de organisatie van het festival in Landgraaf, liet de Limburgse politie aan het begin van de avond weten.

Het KNMI waarschuwt onder meer in Limburg voor extreem weer. Maandagavond kunnen zware onweersbuien met hagel en zware windstoten plaatsvinden. De politie, de gemeente en de organisatie van Pinkpop kwamen daarom rond 16.00 uur bijeen om te kijken of er maatregelen moesten worden genomen.

LAKS roept leraren op tot uitdelen genadezesjes

Het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS) roept docenten op middelbare scholen op eindexamenkandidaten die een paar tienden tekortkomen om te slagen genadezesjes te geven. Door de leerlingen te matsen krijgen ze niet te maken met het leenstelsel, dat het kabinet per 1 september 2015 wil invoeren.

De eindexamenkandidaten die dit jaar zakken hebben volgens het LAKS dubbel pech. "Ze moeten niet alleen hun examenjaar overdoen, maar krijgen ook een studieschuld van dertigduizend euro op hun dak", aldus het LAKS maandag in een verklaring.

Iedere scholier die de komende jaren de basisbeurs misloopt is er een te veel, vindt het LAKS. Docenten wordt daarom opgeroepen genadezesjes uit te delen om hun leerlingen te beschermen tegen hoge studieschulden.

De ruim 198.000 middelbareschoolleerlingen die dit jaar eindexamen deden krijgen later deze week te horen of ze zijn geslaagd.

[WK Hockey] Oranjevrouwen kloppen ook Zuid-Korea

Nederland is ongeslagen de poulefase van het WK doorgekomen. Maandagmiddag werd ook Zuid-Korea verslagen. In een slordig duel werd het 3-0 voor de Oranjevrouwen.

De Oranjevrouwen waren na het duel met Australië duidelijk. Ook al was de halve finale binnen, het duel met Zuid-Korea moest zeker niet als tussendoortje worden gezien. Het bleef niet bij deze mooie worden. Nederland schoot tegen de Aziaten uit de startblokken: de eerste corner werd meteen verzilverd. Naomi van As reageerde attent op de rebound van keeper Soon Ji Jang: 1-0.

Het leek een prachtig duel te worden voor het aanwezige oranjepubliek, maar na een paar kleine kansjes voor Kim Lammers en Carlien Dirkse van den Heuvel kakte Oranje in. De Nederlandse vrouwen speelden slordig en waren vaak een stapje te laat.

Na rust was het hopen dat een goede teambespreking het Nederlandse spel zou doen opleven, maar heel veel verandering trad er niet op. Oranje hoefde overigens niet te vrezen voor heel veel tegenstand van de Aziaten, de Zuid-Koreanen kregen slechts een echte grote kans via een strafcorner. Sluitpost Joyce Sombroek redde echter prima.

In de 48ste minuut wist Maartje Paumen voor Oranje de marge te verdubbelen. Uit de vijfde korte hoekslag volgde een strafbal, omdat de inzet van De Goede met een Koreaanse hand werd tegengehouden. Paumen rook haar kans en pushte raak. Even later tekende ze ook voor de 3-0, door de zesde corner te benutten. Het was haar vijfde treffer van dit toernooi.

Zuid-Korea mocht vervolgens nog vier keer aanleggen voor een korte hoekslag, maar keer op keer toonde Sombroek aan een uitstekende keeper te zijn.

Acteur Rik Mayall (56) overleden

De Britse komiek Rik Mayall, onder meer bekend van The Young Ones en Blackadder, is zondagochtend overleden. Dat melden diverse Britse media. Mayall werd 56 jaar oud. Het is nog onduidelijk waaraan de komiek is overleden.

Mayall speelde in The Young Ones, waarin hij de rol van zeikerd Rick op zich nam, met zijn goede vriend Adrian Edmondson. Hoewel er maar twaalf afleveringen werden gemaakt, was de serie erg populair in binnen- en buitenland. Later waren Mayall en Edmondson ook samen te zien in onder meer Blackadder en The New Statesman.

In 1998 raakte Mayall in coma na een ongeluk met een quad. Hij herstelde daarvan en was tot voor kort nog aan het werk.

Ex Jennifer Lopez ontkent vrijage met transseksueel

Casper Smart heeft naar eigen zeggen helemaal geen avontuurtje beleefd met een vrouw die vroeger een man was. "Het klopt niet dat er een ontmoeting is geweest", stelt de ex van Jennifer Lopez in een verklaring aan Access Hollywood.

Smart is zo boos op de transseksuele Xristina Marie, die haar verhaal deed in The Sun, dat hij overweegt stappen te nemen. "Ik bekijk nu wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen tegen Xristina Marie en/of The Sun."

Smart zag onlangs zijn relatie met Lopez na tweeënhalf jaar op de klippen lopen, naar verluidt omdat de zangeres hem niet vertrouwde. Marie deed haar relaas in The Sun en vertelde onder meer dat zij en Smart bij een eerste date aan elkaar hadden gefriemeld en daarna nog eens hadden afgesproken. Ook zou hij hebben geflirt met een andere transseksueel.

Boko Haram ontvoert weer twintig vrouwen

Vermoedelijke strijders van de Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram hebben in het noordoosten van het land opnieuw twintig vrouwen ontvoerd. De ontvoering vond plaats in een nomadennederzetting vlakbij Chibok, waaruit Boko Haram in april al eens honderden schoolmeisjes wegvoerde. Dat meldt de burgerwacht in de regio, die is opgericht om de aanvallen van de radicaalislamitische beweging het hoofd te bieden.

De ontvoerders vielen het kamp, dat bekendstaat als Garkin Fulani, donderdagmiddag binnen, zei burgerwacht Alhaji Tar maandag. Ze dreven de vrouwen onder dreiging van vuurwapens hun auto's in. Ook drie jongemannen die tegen hen in het geweer kwamen zijn meegenomen. De aanvallers verdwenen vervolgens met hun gevangenen in de wildernis van de afgelegen deelstaat Borno.

De burgerwacht 'heeft nog geprobeerd de achtervolging in te zetten toen we drie uur nadien van de ontvoering hoorden, maar onze voertuigen kunnen niet zover rijden, en we ontvingen te laat bericht', zei Tar.

Het leger zegt afgelopen weekeinde overvallen van Boko Haram op meerdere dorpen in Borno en buurstaat Adamawa te hebben verijdeld. Zaterdagavond zouden militairen meer dan vijftig strijders van de terreurgroep hebben gedood die op rooftocht waren. Veel Nigerianen klagen dat het leger hen niet tegen Boko Haram beschermt.

Harley-dag houdt eerder op vanwege noodweer

Het Harley and European Bike Festival in Apeldoorn eindigt maandag al om 19.00 uur vanwege het voorspelde noodweer dat dan over de regio trekt. Dat meldt de organisatie op Twitter. Het festival zou aanvankelijk tot 19.30 uur duren. Het sfeer is overigens zeer gemoedelijk, meldt de politie.

De politie houdt maandag een extra oogje in het zeil op de Harley Davidson-dag. De gemeente heeft het festival ondanks dat er in de afgelopen maanden meerdere motorevenementen zijn afgelast uit angst voor een confrontatie tussen rivaliserende motorclubs, door laten gaan. Bikers mogen echter niet zichtbaar met de clublogo's pronken.

"Het mag niet zo zijn dat een beperkte groep een Harley-dag mag verstoren. Het is altijd een echte familiedag geweest en ik ga ervan uit dat dat nu weer zo is", zei burgemeester John Berends (CDA) eerder op Radio 1.

Voetbalsters Ajax winnen beker ten koste van PSV

De voetbalsters van Ajax hebben de nationale beker gewonnen. In Amsterdam, op het sportpark van AFC, werd PSV/FC Eindhoven maandag in de finale met 2-1 verslagen. Mandy Versteegt was met twee treffers de hoofdrolspeelster. Tussendoor, vier minuten na rust, scoorde Daniëlle van de Donk voor de Eindhovenaren de gelijkmaker uit een vrije trap.

Voor de vrouwen van Ajax is het de eerste prijs uit de historie. Sinds twee seizoenen heeft de Amsterdamse club ook een vrouwentak. Ajax werd in de BeNe League derde. PSV/FC Eindhoven moest zich tevreden stellen met de zevende plaats.

Overlast voorspelde noodweer valt nog mee

De overlast door het noodweer maandagmiddag vooralsnog valt mee. Op enkele omgewaaide bomen en blikseminslagen na is er vóór 16.00 uur nog vrij weinig gebeurd, melden brandweerkorpsen in de provincies waarvoor het KNMI code oranje heeft afgegeven. Een zeer actief buienfront heeft het land inmiddels verlaten.

In de regio Brabant Zuidoost kwamen zo'n 25 meldingen binnen. Vooral over omgewaaide bomen. "De komende uren verwachten we geen overlast meer", aldus een woordvoerder. Bij Riel sloeg de bliksem in het rieten dak van een bed and breakfast waardoor het pand flinke schade opliep.

In Limburg is het ook rustig gebleven, melden woordvoerders van de brandweer. "Al komen er nog wel buien aan tussen 16.00 en 19.00 uur, die houden we in de gaten", aldus de zegsman van de brandweer Limburg-Noord.

De brandweer in het noordoosten van Gelderland kreeg enkele meldingen binnen over afgewaaide takken en een blikseminslag in de elektriciteitskast van een slagboom. Verder waren er weinig bijzonderheden.

Hulpdiensten houden om 16.00 uur uit voorzorg een overleg over eventuele gevolgen van het noodweer voor het muziekfestival Pinkpop in het Limburgse Landgraaf. Eerder storingen trokken aan het festival voorbij. "In Orléans Frankrijk is zich iets aan het ontwikkelen, maar nog te vroeg om te zeggen of het over #pp14 of erlangs gaat", meldt het Twitteraccount Pinkpopweer.

De weerwaarschuwing van het KNMI geldt nog steeds, is te zien op de site. De provincies Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland krijgen te maken met zware onweersbuien. Hierbij zijn hagel en zware windstoten mogelijk. In korte tijd kan lokaal veel regen vallen. De buien trekken in de loop van de avond noordoostwaarts.

Trailer: Sharknado 2

Liefhebbers van slechte (oké, hele slechte) films kunnen hun hart ophalen: het vervolg op Sharknado komt eraan! Voor wie niet kan wachten is alvast een voorproefje beschikbaar in de vorm van een teaser trailer.

Syfy en Asylum sloegen opnieuw de handen ineen zodat je vanaf juli kunt genieten van Sharknado 2: The Second One. Werd in het eerste deel Los Angeles geteisterd, dit keer is New York aan de beurt. Tara Reid en Ian Ziering doen ook in dit deel weer mee en daarmee is alle relevante info over dit nieuwe meesterwerk wel gegeven. Tijd voor de trailer.

Sharknado 2 is op 31 juli om 3:10 uur 's nachts te zien op SyFy, met een herhaling in de avond om 21:00 uur.

Vrolijke fapper trekt aandacht

In het Valkenbergpark in Breda trok een 25-jarige man maandag behoorlijk de aandacht. De man lag languit op het gras te masturberen, zo meldt Omroep Brabant.

Kennelijk had de man bijzonder veel plezier van zijn bezigheden, aangezien hij lachend in het park lag. Door het mooie weer waren daar echter ook veel andere bezoekers, waaronder kinderen, aanwezig.

Agenten betrapten de man op heterdaad. Hij is meegenomen naar het politiebureau, waar hij een proces-verbaal kreeg.

Weert heeft de langste

In Weert schoven maandagochtend maar liefst 2500 mensen aan een 1000 meter lange tafel aan voor een lekker ontbijtje. Daarmee is de Limburgse stad Nederlands recordhouder langste ontbijttafel geworden.

Volgens omroep L1 heeft de stad met deze recordpoging zelfs het wereldrecord in handen gekregen. De recordpoging werd georganiseerd in het kader van de festiviteiten rond Weert 600 jaar stad. Het ontbijt werd verzorgd door ruim 120 vrijwilligers.

Het vorige record was in handen van de Utrechtse wijk Oog in Al. Daar stond vorig jaar een ontbijttafel van 310 meter.

Survival mode voor Resogun onthuld

De dlc voor Resogun, genaamd Heroes, krijgt twee nieuwe modi en een grote patch. IGN geeft aan dat ze op dit moment over één nieuwe mode wat details kunnen vrijgeven: Survival.

In Survival krijg je slechts één leven en is het de bedoeling om zoveel mogelijk punten te verzamelen. De basis blijft hetzelfde, maar dan met geen continues. Dit zorgt uiteraard voor wat extra spanning en stress, want dit betekent extra risico's nemen om je multiplier te behouden.

Ondanks dat de basis gelijk is, worden er wel wat nieuwe grafische en geluidseffecten toegevoegd aan Survival mode. Ook zullen er een aantal nieuwe vijanden verschijnen.

De grootste verandering is echter de omgang met de mensen. In plaats van dat je ze moet redden van vaste locaties komen ze soms naar beneden vallen via parachute. Je hoeft ze ook niet meer af te zetten bij de basis, maar simpelweg het opvangen van de mensen is voldoende.

Wanneer de dlc beschikbaar komt, en tegen welke prijs, horen we waarschijnlijk vannacht tijdens de E3-conferentie van Sony.

Stakers en politie slaags in WK-speelstad São Paulo

Stakend metropersoneel in São Paulo is maandag op een metrostation slaags geraakt met de oproerpolitie. Die zette traangas in om enkele honderden demonstrerende werknemers uiteen te jagen.

De vakbonden besloten zondag een bevel van de rechter te negeren en het werk niet te hervatten. De bonden eisen twaalf procent opslag.

De regering bekijkt de staking met argusogen, omdat Brazilië donderdag in São Paulo het WK voetbal aftrapt. President Dilma Rousseff hamert erop dat ze korte metten zal maken met rellen en gewelddadige demonstraties.

De staking treft de metro van Sao Paulo en sommige treintrajecten. Bussen rijden nog wel, maar de stakers hebben de miljoenenstad toch bijna tot stilstand gebracht.

Editors speelt liever niet in eigen land

Editors hoeft niet zo nodig op te treden in thuisland Groot-Brittannië. Als het aan de band ligt, staan vooral shows in andere Europese landen op het programma. "Je bent elke dag in een ander land. En dat is leuker dan de 'toilettoers' in Groot-Brittannië", zegt drummer Ed Lay tegen Novum Nieuws.

"Hier krijg je lokale biertjes en wordt er voor je gekookt. Dat hoef je in Groot-Brittannië niet te verwachten", legt bassist en Editors-grondlegger Russell Leetch uit over de 'toilettoers' waar Lay het over heeft. "Op het vasteland van Europa wordt veel beter voor bands gezorgd."

Ook qua publiek heeft Editors de voorkeur voor optredens buiten Groot-Brittannië. "Het is moeilijker de aandacht van het publiek vast te houden", zegt Leetch over het thuispubliek. "Het lijkt wel of de aandachtsspanne korter is. Alles moet snel, snel veranderen."

Op Pinkpop hebben de heren het altijd prima naar hun zin. Zondagmiddag stond Editors voor de vierde keer op het podium in Landgraaf. "Het is leuk om te spelen op festivals die al jaren plaatsvinden", zegt Leetch. "Wij hebben hier ons eigen stukje geschiedenis. Ik weet nog dat Tom en Chris in 2006 een kleine akoestische sessie gaven. Die is via YouTube de wereld over gegaan." Volgens Leetch gaven Editors-frontman Tom Smith en oud-gitarist Chris Urbanowicz acht jaar geleden een tweede show.

Het Pinkpop-pubiek heeft een speciaal plekje in het hart van de Britse band. "We krijgen altijd veel warmte, het publiek reageert goed op ons en we zien dat de mensen van onze muziek houden", weet Leetch. "Toch blijft het een gok", vindt Lay. "Je speelt op een festival en eigenlijk weet je niet goed of er wel iemand voor jou op komt dagen. Je moet eigenlijk geen verwachtingen hebben. Een geweldig publiek kan een jaar later volledig verdwenen zijn."

Hoewel de mannen zelf niet veel mee kunnen pikken van Pinkpop, kunnen ze de 'slikken of stikken'-mentaliteit wel waarderen. "Ik vind het geweldig dat niemand tegelijkertijd met de bands op het hoofdpodium speelt", zegt Lay. "Bij sommige festivals kom je in de knel omdat twee acts die je graag wil zien tegelijkertijd optreden, dat is hier niet. Hier speelt een band en als je die leuk vindt, prima. Vind je het niets, dan heb je pech en moet je een uur duimendraaien."

FOK!games en de E3

Vandaag is het dan eindelijk zover: de persconferenties zullen vanavond de officiële aftrap voor de E3 zijn. Tijdens de Electronic Entertainment Expo worden talloze nieuwe videogames onthuld en getoond die we later dit jaar, en soms over tien jaar, kunnen gaan spelen.

FOK!games gaat uiteraard intensief verslag doen van de hele beurs en we beginnen vanavond met liveblogs van de verschillende persconferenties. Het schema van de persconferenties is als volgt:

♦ Microsoft: 9 juni 18.30 uur
♦ Electronic Arts: 9 juni 22.00 uur
♦ Ubisoft: 10 juni 00.00 uur
♦ Sony: 10 juni 03.00 uur

Nintendo heeft geen echte persconferentie, maar houdt een 'Digital Event'. Dit kan vergeleken worden met hun welbekende Nintendo Direct-video's. Het digital event wordt op 10 juni om 18.00 uur gehouden. Ook hier zullen we een liveblog van bijhouden.

Naast alle nieuwtjes en liveblogs die we vanuit Nederland plaatsen hebben we ook nog een reporter op locatie. Pheno is in Los Angeles om verslag te doen van al het moois dat hij te zien krijgt. We kunnen zijn voorbereidingen en eerste indrukken al lezen op de site.

Wat een aantal crewleden hopen en verwachten te zien kon je ook al lezen in onze tweedelige special: het eerste deel vind je hier, het tweede hier. Zoals je ziet zijn wij er helemaal klaar voor, jullie ook?

Trophies van Entwined gelekt

In april diende Sony twee trademarks in voor Kill Strain en Entwined. Van Entwined is nu de trophy-list (deels) gelekt en ook is er een klein beetje informatie bekend geworden.

De trophy-list geeft een aantal achievements aan die behaald kunnen worden door 'liftimes' te voltooien. Dit lijkt dus een essentieel onderdeel van de game te worden. Ook is de volgende beschrijving gevonden: ''Computer game software; downloadable computer game software via a global computer network and wireless devices; video game software.'' Vermoedelijk gaat het hier dus om een titel voor PSN.

Meer is er nog niet bekend. Wellicht volgt dit in de persconferent van Sony. Deze vindt vanacht om 03:00 uur plaats.

Entwined trophies

Gridstraffen Chilton en Perez voor Oostenrijk

Max Chilton en Sergio Perez hebben voor de Grand Prix van Oostenrijk gridstraffen opgelopen. Chilton werd bestraft voor een crash in de eerste ronde, terwijl Perez juist voor een klapper in de laatste ronde als schuldige aangewezen werd.

Chilton gleed in de eerste ronde bij de eerste chicane weg en kwam tegen Marussia-teamgenoot Jules Bianchi aan. Bianchi klapte hard de muur in, terwijl Chilton zijn auto met schade iets verderop neer moest zetten. De stewards achtten hem schuldig aan de crash en legden hem voor de volgende race een gridstraf van drie plaatsen op.

Perez werd zwaarder bestraft voor de aanrijding met Felipe Massa waarbij beiden in de eerste bocht rechtdoor schoten en hard in de bandenstapels belandden. Perez lag op dat moment vierde en Massa vijfde. De stewards oordeelden dat Perez iets te veel van zijn lijn afweek en schuldig was aan de botsing. Het levert de Mexicaan een gridstraf van vijf posities op. De Force India- en Williams-coureur zijn naar het ziekenhuis vervoerd, maar bleken niets overgehouden te hebben aan de klapper.

De crash tussen Perez en Massa (Bron: Vine)

Man (55) kritiek na zware mishandeling in Made

Een 55-jarige man is maandagnacht zwaar mishandeld in het Brabantse Made. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, meldt de politie maandag. De Groninger moest een spoedoperatie ondergaan wegens hersenletsel.

De mishandeling gebeurde rond 00.30 uur. Surveillerende agenten vonden het slachtoffer bij de rotonde op de Adelstraat, vlakbij het gemeentehuis. Hij was buiten bewustzijn.

Agenten en omstanders verleenden direct eerste hulp. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat hij ernstig hersenletsel heeft opgelopen.

De politie zoekt contact met melders en getuigen van het geweld. Het rechercheteam is specifiek op zoek naar twee jongens tussen 18 en 25 jaar die de mishandeling meldden. Zij waren op de fiets. Omdat het slachtoffer onmiddellijk eerste hulp nodig had, zijn de namen van deze twee personen niet genoteerd.

Nieuwe zege Froome, Kelderman knap derde

Chris Froome heeft ook de tweede etappe gewonnen in het Critérium du Dauphiné. Op de Col du Béal bleef hij in de slotfase Alberto Contador en Wilco Kelderman voor. De drie mannen staan nu ook op de eerste drie plaatsen in het klassement.

Het ging vijf kilometer voor de finish al los op de slotklim van buitencategorie. Froome demarreerde tot twee keer toe, maar wist in beide gevallen Contador niet te lossen. Vervolgens nam Wilco Kelderman brutaal de aanval over, maar Froome reed tot twee keer toe het gat op de Belkin-renner dicht. Uiteindelijk wisten ook Jurgen Vandenbroeck, Vincenzo Nibali en Andrew Talansky aansluiting te vinden bij de drie eerder genoemde renners.

In de slotkilometer probeerde leider Froome weer zijn opponenten te lossen, maar hij kreeg Contador niet gelost. Kelderman bleef ook lang bij, maar moest zich tevredenstellen met plaats drie op vier seconden. Contador wist ook niet meer over Froome te komen, die daarmee zijn tweede dagzege pakte en de leiding in het klassement verstevigde. Hij staat nu 12 seconden voor in het klassement op Contador, terwijl Kelderman op 21 seconden volgt.

Assad: gratie voor gevangenen in 'herenigd Syrië'

De Syrische president Bashar Assad schenkt gevangenen strafvermindering. Assad, die vorige week werd herkozen, wil met die geste de 'maatschappelijke verdraagzaamheid en de nationale eenheid' onderstrepen die in Syrië heerst, meldt de staatspers op gezag van Assads minister van justitie.

Hoeveel en welke gevangenen voor Assads gunst in aanmerking komen, is niet duidelijk. Staatspersbureau SANA liet in het midden of ook de tienduizenden opgepakte aanhangers van de oppositie en hun familieleden hoop mogen koesteren.

Milan ontslaat Seedorf en stelt Inzaghi aan

Clarence Seedorf is ontslagen als coach van AC Milan. Dat heeft de Italiaanse club maandag bekendgemaakt. Seedorfs oud-ploeggenoot, Filippo Inzaghi, is aangesteld als vervanger. De Italiaan heeft een contract voor twee seizoenen getekend.

Het ontslag van Seedorf hing al lange tijd in de lucht. Italiaanse media berichtten twee weken geleden al dat de Nederlander de zak zou krijgen. Voorzitter Silvio Berlusconi liet meermaals doorschemeren ontevreden te zijn over het functioneren van de Nederlander, die sinds januari in dienst was.

Seedorf begon als opvolger van Massimiliano Allegri aan de klus om met Milan minstens Europees voetbal af te dwingen, maar dat lukte niet. De club eindigde op de achtste plaats in de Serie A, bijna vijftig punten achter kampioen Juventus. In de Champions League was Atlético Madrid in de achtste finales te sterk.

Seedorf vertrok in 2012 als speler bij de Rossoneri. Hij speelde anderhalf jaar voor het Braziliaanse Botafogo, voordat Milan hem als coach terughaalde. Seedorf had nog een contract tot medio 2016, waardoor hij een afkoopsom ontvangt.

Opvolger Inzaghi zette twee jaar geleden een punt achter zijn spelersloopbaan. Sindsdien was hij jeugdtrainer bij Milan, waarmee hij samen met Seedorf twee keer de Champions League won. Milan heeft met Nigel de Jong en Urby Emanuelson twee Nederlanders onder contract staan.

[WK Hockey] Australiërs groepswinnaar ondanks nekblessure Knowles

De Australische mannen zijn door een 4-0 overwinning op India als groepswinnaar geëindigd in poule A. De Aussies hadden echter geen reden voor een feestje, want ze zagen hun aanvoerder Mark Knowles met een ogenschijnlijk zware nekblessure uitvallen. Ook Jamier Dwyer haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij stapte in de tweede helft geblesseerd van het veld af, waarvan nog onbekend is of het ernstig is.

Australië had aan een punt al genoeg om zich officieel tot groepswinnaar te kronen, maar daar namen de mannen geen genoegen mee. In de eerste twintig minuten denderden ze over India heen. Na drie minuten kwamen ze al op voorsprong, nadat de verdediging van India de bal slordig verspeelde en Kieran Govers kon profiteren van snel samenspel van de Australiërs.

Vervolgens liep de wereldkampioen van 2010 razendsnel uit naar 4-0, dankzij twee benutte strafcorners van Chris Ciriello en een rake inzet van Jeremy Hayward, die uit de rebound van een strafcorner scoorde.

Niet lang daarna raakten de Australiërs echter in mineur, toen Mark Knowles een op het oog zware nekblessure opliep. De aanvoerder kwam met zijn hoofd in botsing met Sunil Sowmarpet Vitalacharya, waarna hij minutenlang doodstil gehurkt met zijn hoofd op het gras bleef zitten. Het spel lag ongeveer tien minuten stil, waarna Knowles uiteindelijk onder luid applaus van het publiek in het Kyocera Stadion – op een brancard met zijn hoofd in een nekbrace van het veld werd gereden.

Met nog zeven minuten op de klok in de eerste helft geloofden de ontdane Australiërs het wel, waardoor er tot de rust weinig meer gebeurde. In de tweede helft probeerden de mannen van Ric Charlesworth zich te herpakken en gingen ze op zoek naar de 5-0. Drie keer waren ze dichtbij uit een strafcorner, maar ze slaagden er niet in meer in een doelpunt te maken. Ook India was een aantal keer gevaarlijk, maar de stand bleef uiteindelijk 4-0.

Omdat Jamie Dwyer zich een half uur voor tijd geblesseerd liet wisselen, stapten de Australiërs ondanks de overwinning met een slecht gevoel van het veld af. Het is nog onduidelijk of Dwyer en Knowles de halve finale kunnen spelen. Dinsdag weet Australië wie de tegenstander wordt.

Tilburger opgepakt voor betasten tienermeisjes

De politie heeft zondag een 24-jarige Tilburger gearresteerd op verdenking van aanranding. Twee meisjes van 14 jaar meldden dat de verdachte hen onzedelijk had betast in een zwembad, meldt de politie maandag.

Het zwembadpersoneel had zich ontfermd over de twee meisjes. De zedenpolitie onderzoekt de zaak en gaat met de meisje en hun ouders in gesprek. Er wordt onderzocht of de toezichtcamera's in het zwembad de gebeurtenissen mogelijk hebben geregistreerd.

Student hangt tussen moordenaars in museum

Charlotte Bouwman keek vreemd op toen ze een foto van de zus van een klasgenoot kreeg toegestuurd. De student blijkt namelijk in het Cobra Museum te hangen tussen verschillende moordenaars.

Bouwman is zonder medeweten onderdeel van het kunstwerk Semantic Shift. In het kunstwerk van Roosje Verschoor zijn een 39-tal foto's te zien van onder meer Breivik, Khadaffi en van der Graaf. Het kunstwerk zou de associatie door middel van de politieke en geglobaliseerde PR uit moeten beelden.

Op Twitter uit Bouwman haar verbazing dat ze niet eerder op de hoogte is gesteld van het feit onderdeel te zijn van het kunstwerk. "Als ze me had gemaild met het idee had ik waarschijnlijk zelfs ingestemd. maar dit is eng.", laat ze aan een van haar volgers weten.

De studente heeft inmiddels contact opgenomen met het Cobra museum. Het Amstelveense museum voor de moderne kunst heeft aangegeven later met een reactie te komen. Of er meer mensen zonder medeweten onderdeel zijn van het kunststuk is niet bekend.

Destiny-bèta vier dagen exclusief voor Sony

Bungie had aan PlayStation-eigenaren beloofd dat de Destiny-bèta eerder beschikbaar zou zijn op hun platform. Tot vandaag was het onduidelijk wat het tijdsbestek hiervan was.

Of het al bekend mocht worden of niet, het is wel gebeurd. Op de website van GamesRadar verscheen namelijk een reclame van Destiny die doorverwees naar de 'greatness awaits' site van Sony. Dit is een tijdelijke site speciaal voor de E3. Mensen die op de reclame hadden geklikt zagen dat de Destiny-bèta vier dagen eerder komt op de PlayStation 3 en PlayStation 4. De desbetreffende reclame is van het internet gehaald, maar niet voordat iemand hiervan een screenshot had gemaakt.

Destiny komt uit voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Destiny Beta reclame

Bony: "Het WK is een droom voor mij"

Wilfried Bony debuteert deze zomer op een WK. De voormalig aanvaller van Vitesse hoopt Ivoorkust naar de achtste finales te helpen in Brazilië. Ivoorkust speelt in de groepsfase tegen Colombia, Griekenland en Japan. De Oranje Olifanten beginnen zondag tegen Japan in Recife. Bony (25) hoopt op een basisplaats.

De aanvaller van Swansea City was op dreef in zijn eerste seizoen in de Premier League. Voor de Welshmen scoorde hij zeventien keer in 34 duels. Bony verruilde vorig jaar zomer Vitesse voor Swansea City en speelde zich in de kijker bij verschillende topclubs. Liverpool zou de fysieke sterke spits naar Anfield willen halen. Hoe de toekomst na het WK eruit ziet, weet Bony niet. Hij focust zich nu op zijn eerste WK. "Het is geweldig om met mijn land uit te komen op het WK", zegt de voormalig topscorer van de Eredivisie op de clubsite van Swansea City.

"Je kunt niet op een groter podium spelen dan op het WK. Het WK is een droom voor mij. Ik kijk al mijn hele leven naar alle WK's. Nu zal ik er zelf bij zijn", aldus Bony, die hoopt een aanvalsduo te kunnen vormen met aanvoerder en vedette Didier Drogba. Bondscoach Sabri Lamouchi heeft nog meer aanvallers in zijn selectie.

Salomon Kalou (ex-Feyenoord) en Gervinho maken ook kans op een basisplaats. Bony hoopt zich te kunnen onderscheiden in de groepsfase. "In onze groep kan iedereen van elke winnen. De eerste wedstrijd tegen Japan wordt cruciaal. Als we winnen, geef ik ons een goede kans om door te gaan. We willen als team iets neerzetten waar ons land trots op zal zijn", besluit Bony.

Succesvolle ingreep voor Barça-coach Luis Enrique

Luis Enrique heeft maandagochtend een operatie aan een acute blindedarmontsteking ondergaan. De ingreep verliep succesvol, meldt Barcelona maandag. Luis Enrique wordt dinsdag ontslagen uit het ziekenhuis. De voorbereiding op het nieuwe seizoen, die 14 juli begint, komt voor de nieuwe trainer van Barcelona normaliter niet in gevaar.

In Camp Nou zal men ongetwijfeld opgelucht adem hebben gehaald. In mei verloor oud-coach Tito Vilanova de strijd tegen kanker. Vilanova werd afgelost door Gerardo 'Tata' Martino, die op zijn beurt nu plaatsmaakt voor Luis Enrique.

'United wil na een seizoen alweer af van Fellaini'

De komst van Louis van Gaal naar Manchester United pakt slecht uit voor Marouane Fellaini. Volgens de Britse krant The Times wil de Engelse topclub na een seizoen alweer af van de Belgische middenvelder. Fellaini kwam vorig seizoen in het kielzog van trainer David Moyes voor meer dan dertig miljoen euro over van Everton.

De lange middenvelder kende echter een bijzonder matig debuutseizoen op Old Trafford. Naar verluidt zou United met een bod van iets onder de twintig miljoen euro al genoegen nemen. De Red Devils eindigden afgelopen seizoen als zevende. Van Gaal, nu nog bondscoach van Oranje, zou een grote schoonmaak hebben gepland.

Hulpdiensten alert op noodweer en Pinkpop

Hulpdiensten zijn extra alert in verband met het naderende noodweer en de mogelijke gevolgen voor het muziekfestival Pinkpop in het Limburgse Landgraaf. Dat meldt een politiewoordvoerder maandag.

Politie, brandweer en de ambulancediensten komen om 16.00 uur bij elkaar om te kijken wat het weer doet en of er extra maatregelen nodig zijn bovenop de reguliere plannen. Zo is ver van tevoren al bepaald welke looproutes mensen bijvoorbeeld moeten nemen als het extreem slecht weer is.

Van alarm of een eventuele ontruiming van het festivalterrein is nog lang geen sprake, benadrukt de woordvoerder.

Het KNMI heeft voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Gelderland en Limburg code oranje afgekondigd voor extreem weer. In de rest van het land geldt code geel. Code oranje is de op een na hoogste alarmfase van het KNMI.

Meer informatie Bravely Second in de zomer

Bravely Second slaat de E3 over. Over de sequel op het populaire Bravely Default: Flying Fairy voor Nintendo 3DS zal in de zomer meer informatie beschikbaar komen. Dit laat de ontwikkelaar weten op haar Twitter-account.

Onderstaande tweet geeft de boodschap kort maar krachtig weer. Na jaren wachten kwam Bravely Default: Flying Fairy in een complete versie naar het Westen. Uiteindelijk is de game zo'n succes geworden dat Square Enix de serie bekijkt als een serie met potentie om een vaste kracht te worden. Bravely Second moet bepalen of dat doel bereikt kan worden.

Rutte bij minitop over toekomst Europa

Premier Mark Rutte is op weg naar een informeel diner maandagavond met de Britse premier David Cameron, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Zweedse premier Fredrik Reinfeldt. Wat Rutte betreft gaat de minitiop vooral over hoe de Europese Unie kan zorgen voor meer banen en groei in Europa, maar het gesprek zal onvermijdelijk ook gaan over de invulling van belangrijke posten in de EU.

Reinfeldt is de gastheer aan tafel, het etentje is ook op zijn buitenhuis in het Zweedse Harpsund. Na een gezamenlijk ontbijt dinsdagochtend wordt de minitop afgesloten met een gezamenlijke persconferentie.

De bijeenkomst van deze vier landen is een vervolg op eerdere gezamenlijk optrekken in een poging de Europese meerjarenbegroting te beperken. Reinfeldt heeft het initiatief genomen om nu te praten over de opdrachten voor Europa tijdens de volgende zittingsperiode van de nieuwe Europese Commissie.

Hulp gearriveerd bij gewonde Duitse speleoloog

Het reddingsteam dat in het diepste grottencomplex van Duitsland is afgedaald om een door vallend gesteente getroffen speleoloog te redden is maandagmiddag bij de zwaargewonde man aangekomen. De 52-jarige grotonderzoeker is echter nog niet te vervoeren, meldt de Beierse omroep BR. Hij heeft verwondingen aan zijn bovenlichaam en hoofd.

Een van de redders is weer onderweg omhoog voor verslag en overleg, aldus de BR. Honderden andere reddingswerkers richten ondertussen steunpunten in langs de route die de expeditie straks naar de oppervlakte moet nemen. De hele operatie kan nog dagen duren, denkt de politie. Het zou een specialist in normale omstandigheden al twaalf uur kosten om de afstand tussen de plek des onheils en de begane grond af te leggen.

De speleoloog, een van de onderzoekers die de Riesendinggrot in de jaren negentig ontdekten, was zaterdag met twee anderen in de kilometerslange wirwar van spelonken afgedaald. Op ongeveer een kilometer diepte kwam er wat gesteente los dat de man ernstig verwondde. Een van zijn kompanen klom daarop naar boven en sloeg alarm. De ander bleef achter om de gewonde bij te staan.

De Riesendinggrot ligt in de Berchtesgaderalpen, in het zuidoostelijkste puntje van Beieren. Het onderaardse netwerk omvat tientallen kilometers aan steile schachten, beken en meren. Het is bijzonder ontoegankelijk en volgens de plaatselijke pers nog maar door een handjevol mensen betreden.

Taliban claimen verantwoordelijkheid aanval Karachi

De urenlange belegering van de luchthaven van de Pakistaanse stad Karachi van zondag is het werk van de Pakistaanse Taliban. De radicaalislamitische beweging heeft maandag de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist.

Als politieagent vermomde strijders openden zondagavond met machinegeweren en raketwerpers het vuur op het Jinnah-vliegveld. Achttien mensen, onder wie bewakers, luchthavenpersoneel en een agent, kwamen om. Ook de tien aanvallers, van wie er enkele bomvesten droegen, zijn dood. De autoriteiten beweren dat de luchthaven weer veilig is, maar de plaatselijke pers meldde maandagochtend dat er nog zo nu en dan een geweersalvo klonk.

De Taliban waren uit op 'wraak voor de moord op Hakimullah Mehsud', zei woordvoerder Shahidullah Shahid maandag met een verwijzing naar hun leider, die in november door een Amerikaans onbemand vliegtuigje werd gedood. Shahid waarschuwde dat Pakistan rekening moet houden met meer aanvallen.

De vredesonderhandelingen tussen de Pakistaanse regering en de Taliban liepen onlangs stuk. Daarop trokken de Taliban het staakt-het-vuren dat ze hadden afgekondigd weer in. Het Pakistaanse leger maakt sindsdien jacht op Talibanstrijders en bombardeert hun bolwerken. Tientallen opstandelingen, maar ook burgers zouden bij die aanvallen zijn omgekomen.

De commandant van het keurkorps dat de aanval moest afslaan opperde eerder dat meerdere aanvallers afkomstig waren uit Oezbekistan of Tsjetsjenië. ''Het waren buitenlanders en het lijkt erop dat sommige van hen Oezbeken waren'', zei Rangers-bevelhebber Rizwan Akhtar.

De Amerikaanse krant de Washington Post tekende van een Pakistaanse overheidsfunctionaris op dat de aanvallers ook hebben geprobeerd een passagiersvliegtuig te kapen. Bewakers staken daar echter een stokje voor. De autoriteiten ontkennen dat het vliegverkeer werkelijk in gevaar is geweest.

Flinke daling van het aantal faillissementen

Het aantal faillissementen is in mei 33 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het is de grootste daling in een maand in de afgelopen twee jaar, blijkt uit cijfers die faillissementsdossier.nl maandag bekend heeft gemaakt.

De afgelopen maand gingen in totaal 829 bedrijven en instellingen bankroet tegen ruim 1200 in mei 2013. Volgens de website is de daling een gevolg van de voorzichtig aantrekkende economie in de laatste kwartalen van vorig jaar en het herstel van het consumentenvertrouwen.

De eerste vijf maanden van dit jaar daalde het aantal faillissementen met ruim twintig procent tot bijna 4600. De daling is te zien in veruit de meeste sectoren, aldus faillissementsdossier.nl.

Dat geldt ook voor de horeca. Tot mei nam het aantal failliete hotels, restaurants en cafés toe. In mei was er echter sprake van een kentering. Er werden slechts 27 faillissementen uitgesproken, vijftig procent minder dan in april.

Voor senior analist bij onderzoeksbureau Foodstep Frank Meeuwsen komt deze daling niet als verrassing. "Mede dankzij het mooie weer en het aantrekkende consumentenvertrouwen stijgt de omzet en zien ook horecabedrijven die het moeilijk hebben weer enig perspectief", zegt hij in een verklaring.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte vorige week bekend dat de omzet van de horeca in het eerste kwartaal groeide met 1,6 procent. Dit was het hoogst gemeten groeicijfer in één kwartaal sinds 2006. Alleen cafés lieten het enigszins afweten. Uitbaters kampen met de effecten van btw- en accijnsverhogingen. Ook is de leeftijdsgrens voor alcohol per 1 januari 2014 verhoogd.

In de transportsector steeg het aantal faillissementen in mei met vijftig procent tot 48 gevallen van bankroet. Dat is opmerkelijk, want juist in deze branche was er eind vorig jaar en in de eerste vier maanden van 2014 sprake van een flinke daling. In mei gingen vooral meer koeriersbedrijven en pakketbezorgers onderuit.

De bouw doet het daarentegen beter. Het aantal bedrijven dat bankroet ging, bleef dalen. De sector telde in de eerste vijf maanden 509 ondernemingen die het niet langer konden bolwerken. Dat was bijna veertig procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ook het aantal winkels dat failliet gaat, is in de periode januari tot en met mei substantieel afgenomen. Met een daling van ruim een derde spanden kledingwinkels daarbij de kroon. Vooral textielsupermarkten doen het beter, zij zien hun omzet toenemen. Winkels in dameskleding kampen nog steeds met dalende verkopen.

Op provinciaal niveau nam het aantal faillissementen in de eerste vijf maanden dit jaar het sterkste af in Zeeland en in Friesland.

De cijfers van Faillissementsdossier zijn afkomstig van het Centraal Insolventieregister (CIR). Genoemde aantallen hebben betrekking op alle ondernemingen inclusief eenmanszaken, vennootschappen onder firma (VOF's), stichtingen en verenigingen.

Reed nieuwe regisseur Ant-Man

Weken nadat Edgar Wright bekendmaakte zich wegens creatieve verschillen terug te trekken als regisseur van Ant-Man heeft Marvel zijn vervanger gevonden. Het is aan Peyton Reed (The Break Up, Yes Man) om de stripboekverfilming weer op de rails te krijgen.

Hoewel Reed voornamelijk komedies op zijn repertoire heeft staan, is het niet geheel verwonderlijk dat de keus op hem is gevallen. Voordat Tim Story het van hem overnam was het namelijk Reed die bezig was met de ontwikkeling van de oorspronkelijke Fantastic Four film. Reed is niet de enige frisse wind door het project, ook Adam McKay is aan het team toegevoegd. Aan hem de taak om het bestaande script te herschrijven.

Of alles op tijd af is valt nog te bezien maar mocht het lukken dan zal Ant-Man, waar onder andere Paul Rudd, Michael Douglas en Evangeline Lilly in te zien zijn, in juli 2015 in de bioscoop te zien zijn.

Kim Kardashian bedankt jarige Kanye West

Kanye West heeft het leven van Kim Kardashian in meer opzichten veranderd dan hij zelf weet. Dat schreef de realityster zondag in een verjaardagsboodschap aan haar man op Instagram.

"Gelukkige verjaardag aan mijn man en beste vriend in de wereld", begon de 33-jarige Kardashian. "De manier waarop jij naar het leven kijkt inspireert mij. Ik hou heel veel van je." Bij haar verhaal plaatste de brunette een foto waarop zij en West elkaar zoenen.

West vierde zondag zijn eerste verjaardag als man van Kardashian. De rapper mocht 37 kaarsjes uitblazen.

Zo Pinksteren FOK!kers

Uit onze Pinksterpoll onder 2000 FOK!kers blijkt dat de meesten (21 procent) tieten gaan kijken tijdens het pinksterweekend. 19 procent doet wat ze normaliter ook doen en vinden dat al gek genoeg. 12 procent moet werken of gebruikt het lange weekend om achterstallige klussen te klaren, films te kijken of gaan vissen en dergelijke.

Negen procent van de FOK!kers eert de oude eersteling-rituelen en offert gezellig een lammetje, kuikentje of kleutertje. Behalve Yi-Long, die gaat met Satan slangenbloed drinken en naakt met zwarte bokken dansen onder de maan. Misschien, indien voorradig, offert hij ook nog een maagd. Acht procent onderneemt een queeste naar de heilige geest door middel van een zuip- en blowfeest.

Zes procent is moslim en vindt het hele pinkstergebeuren maar haram gedoe en stuurt Allah op de andere FOK!-ers af. Vijf procent voelt zich dermate geïntimideerd dat ze helemaal niet van het zolderkot afkomen. Ter extra bescherming tegen penetratie door de heilige geest zetten zij rond Pinksteren ook nog een dubbelwandig aluhoedje op. Iets minder dan vijf procent is pessimistisch van aard en vindt het allemaal maar zinloos omdat we tóch al verdoemd zijn.

De tietenkijkende FOK!kers hebben maar een kleine kans om de tieten van mede FOK!-sters te aanschouwen om dat maar vier procent van het FOK!se vrouwenvlees haar tieten gaat laten zien. Twee procent kreeg geen toestemming om Pinksteren te vieren. Minder dan één procent krijgt visite van de heilige geest en gaat in het FOK!s op straat de Pinkstergedachte verkondigen. De meubelboulevards zullen dit weekend weinig verdienen aan de FOK!kers, slechts elf FOK!kers gaan voor nieuwe huisraad.

Bungie laat Kinect vallen

Bungie heeft besloten om de Kinect niet te gebruiken voor Destiny en de 'reserve GPU-kracht' hiermee te gebruiken om de resolutie van het spel omhoog te brengen. Ontwikkelaars kunnen vanaf juni zelf besluiten of ze dit willen of niet.

Om de extra kracht te kunnen gebruiken hoeft de Kinect niet losgekoppeld te worden van de console. De ontwikkelaar van een spel regelt dit softwarematig en kan dus zelf bepalen hoe ze die extra kracht regelen. Als de Kinect niet gebruikt wordt kan dit zo'n extra 10% opleveren aan GPU-kracht.

Volgens Phil Spencer is het heel normaal om een reserve in te bouwen omdat ze nooit weten hoe de apparaten volledig gebruikt gaan worden. De nieuwe mogelijkheid is voortgekomen uit de Software Development Kit van juni die Bungie en andere ontwikkelaars gaan gebruiken.

Aandelen Apple in zeven partjes gedeeld

Aandeelhouders van Apple hebben maandag zeven keer zo veel aandelen van het Amerikaanse concern, zonder daar een cent voor uit te geven. Apple voerde een aandelensplitsing door, waarbij aandeelhouders zes extra aandelen krijgen voor elk aandeel Apple dat ze bezitten. Vanaf maandag kunnen de gedeelde aandelen worden verhandeld.

Met de splitsing zijn de aandelen per stuk minder waard geworden. Zo kunnen meer particuliere beleggers zich een aandeel van het Amerikaanse bedrijf veroorloven. Vrijdag was een aandeel Apple iets meer dan 648 dollar (474 euro) waard.

Beursgenoteerde bedrijven die tot een aandelensplitsing besluiten, doen dit meestal omdat de waarde van de aandelen te hoog en daardoor lastiger te verhandelen is.

Ecuadoraan Castillo niet op WK

Segunda Castillo moet het WK in Brazilië missen. De Ecuadoraanse middenvelder kampt met knieklachten. Castillo verstuikte ruim een week geleden zijn knie. Een MRI-scan toonde maandag aan dat de speler van Al Hilal niet tijdig fit zal geraken voor de mondiale titelstrijd. Tilson Minda is als vervanger opgeroepen.

Castillo, oud-speler van Everton en Wolverhampton Wanderers, was drie weken geleden in het oefenduel tegen Oranje in de Arena nog basisspeler. Hij werd toen na 72 minuten vervangen. Castillo heeft tachtig interlands achter zijn naam. Ecuador is op het WK ingedeeld bij Zwitserland, Frankrijk en Honduras.

'George Clooney trouwt in Venetië'

George Clooney wil in Venetië in het huwelijksbootje stappen. Bronnen onthullen aan de New York Post dat de 53-jarige acteur en zijn verloofde, Amal Alamuddin, in september trouwen in een paleis. Eerder ging nog geruchten dat de ceremonie zou worden gehouden op het Britse landgoed Highclere Castle.

"George en Amal willen in Italië trouwen, maar willen wel een locatie waar zij en hun gasten privacy hebben", aldus een ingewijde. Een bruiloft bij het Comomeer, waar de acteur een stuk land met een villa erop heeft, zou om privacyredenen geen optie zijn.

In april kwam naar buiten dat Clooney zijn zeventien jaar jongere geliefde, met wie hij sinds het najaar een relatie heeft, ten huwelijk heeft gevraagd. Het wordt de tweede keer dat de acteur eeuwige trouw belooft: hij was van 1989 tot en met 1993 getrouwd met actrice Talia Balsam.

'Crackdown 3 vanavond in beeld'

Vanavond barst de hele E3 los met de eerste persconferentie van Microsoft om 18:30. De geruchtenmolen draait volle toeren en daarvan is er eentje die beweerd dat vanavond de eerste beelden van Crackdown 3 getoond gaan worden tijdens Microsofts persconferentie.

Dat er een derde deel aan zat te komen was al eerder bekend maar dat was toen er nog een team gezocht werd om het project op te pakken. Misschien is vanavond wel definitief bekend wie dit allemaal gaat doen, we wachten het rustig af.

Strandtent Velsen verwoest door felle brand

Een strandtent in Velsen-Noord heeft maandagnacht flinke schade opgelopen na een felle brand. De buitenkant staat nog, maar van binnen is alles zwartgeblakerd, is te zien op de Facebookpagina van de gelegenheid Aloha. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

De brand ontstond rond 04.00 uur in een container naast de strandtent, waarna het vuur oversloeg, aldus een woordvoerder van de brandweer. De brand was na ongeveer anderhalf uur geblust.

De brandmelding kwam binnen na een inbraakalarm. "Waarschijnlijk is dit afgegaan door de brand", aldus de woordvoerder. "Maar de politie onderzoekt dit nog."

Slecht weer: code oranje in 4 provincies

Het KNMI heeft een code oranje afgegeven voor Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland in verband met het onweer dat later maandagmiddag Nederland binnenkomt. Code oranje staat voor extreem weer. Er moet rekening gehouden worden met onweer, plaatselijk erg veel regen, hagel en windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur.

Vanaf een uur of vier krijgt Zeeland als eerste Nederlandse provincie te maken met de verwachte zware buien. De andere provincies volgen dan tegen vijf uur, aldus het KNMI. Al eerder krijgt het zuiden te maken met minder ernstige buien. Het onweer trekt in de loop van de avond en nacht weg richting het noordoosten.

Maandagochtend vroeg was er in Zeeland en Noord-Brabant al bijzonder slecht weer. Op diverse plaatsen stonden straten blank en liepen kelders onder. In Den Dungen brandde een boerderij af na een blikseminslag en in Den Bosch stortte het dak van een distributiecentrum in, waarschijnlijk doordat er te veel water op bleef staan. In De Moer en Kaatsheuvel ontstond volgens de brandweer een windhoos, waarbij onder meer bomen werden ontworteld. Ook in de omgeving van Heesch en Oss spookte het behoorlijk.

Slecht weer: code oranje in 4 provincies
Slecht weer: code oranje in 4 provincies (Foto: ANP)

Channing Tatum als Gambit?

Met Days of Future Past nog in de bioscopen, draait de geruchtenmolen voor het volgende deel in de X-Men reeks alweer op volle toeren.

Zo zou mutant Gambit wel eens zijn opwachting kunnen maken in het in 2016 te verschijnen X-Men: Apocalypse. Een rol waar Channng Tatum (21 Jump StreetWhite House Down) wel oren naar heeft, en ook X-producer Laura Shuler Donner ziet dit zitten.

Hoewel er officieel nog niets bekend is, wordt er volgens Tatum vooruitgang geboekt bij de creatieve invulling van het personage, een rol die in het verleden al eens vertolkt werd door Taylor Kitsch. Uit Tatum's mond valt verder op te maken dat een solofilm ook tot de mogelijkheden behoort.

Al met al een hoop speculatie en geen bevestigingen, maar dat Gambit hoe dan ook terugkeert naar het witte doek lijkt iets meer een zekerheid te worden. 

'Sunset Overdrive heeft co-op voor acht spelers'

Sunset Overdrive zal ongetwijfeld in de persconferentie van Microsoft de nodige aandacht krijgen. Een nieuwtje over Sunset Overdrive is dat de game waarschijnlijk komt met een co-op modus voor acht spelers.

Dit blijkt uit een stuk tekst over de game wat een tijdje te lezen viel in de Xbox One store. Ondertussen is de tekst verwijderd, maar het internet was uiteraard weer snel genoeg om er een screenshot van te maken.

Sunset Overdrive komt exclusief naar Xbox One. Een release date is nog niet bekend, maar moet nog wel in 2014 het licht zien.

Sunset Overdrive 8 spelers

Newey verlengt bij Red Bull

Adrian Newey heeft zijn contract bij Red Bull Racing verlengd. De technisch directeur zal meerdere jaren aan het team uit Milton Keanes verbonden blijven, al krijgt hij wel een iets andere rol.

Er werd de afgelopen maanden flink aan Newey getrokken. De Brit kon bij zowel Ferrari als Mercedes tekenen, maar verkoos bij Red Bull te blijven. In de door het team uitgegeven verklaring stonden weinig details over de contractduur en de verdiensten. "Deel van de afspraak is dat Adrian aan nieuwe projecten van Red Bull Technology gaat werken."

Newey zal hierdoor naast de Formule 1 ook andere projecten onder zijn hoede krijgen. Dit betekent dat hij minder op dagelijkse basis met de sport bezig zal zijn, al is Red Bull daar vaag over. "Adrian zal het team de komende jaren begeleiden en van advies voorzien bij de ontwikkeling van haar Formule 1-auto's."

[WK Hockey] Australië schakelt Nieuw-Zeeland met remise uit

De Australische hockeysters hebben een goede kans om de halve finales van het WK in Den Haag te bereiken. De Australiërs speelden maandag in de afsluitende groepswedstrijd doelpuntloos gelijk tegen Nieuw-Zeeland en hield daarmee de opponent op twee punten afstand.

Enkel een overwinning van Zuid-Korea op Nederland kan een halvefinaleplek voor Australië nog voorkomen. Op voorhand is de kans op een Zuid-Koreaanse stunt niet zo heel groot.

Mandzukic wil weg bij Bayern vanwege Guardiola

Mario Mandzukic wil Bayern München komende zomer verlaten. De Kroatische spits vindt dat hij niet volledig tot wasdom komt onder coach Pep Guardiola, vertelt hij maandag in Kroatische media. "Het is het beste voor beide partijen als we ieder onze eigen weg volgen", zegt Mandzukic, die in twee seizoenen 33 competitietreffers voor de landskampioen maakte.

Mandzukic werd door Guardiola buiten de selectie gelaten voor de bekerfinale tegen Borussia Dortmund. "Ik ontmoette Karl Heinz Rummenigge voor de finale en vertelde hem dat ik weg wil", zegt de spits. "Ik heb bij Bayern een fantastische tijd gehad en het is een geweldige club. Maar laten we eerlijk zijn: ik kan niet mijn beste spel spelen onder Guardiola, hoe hard ik ook werk."

Toch is Mandzukic niet rancuneus richting zijn Spaanse coach. "Guardiola is een uitstekende coach en ik wens hem en iedereen bij de club het allerbeste voor de toekomst." Met Robert Lewandowski van Borussia Dortmund heeft Bayern overigens al een nieuwe aanvalsleider in huis.

Mandzukic bereidt zich momenteel met de Kroatische nationale ploeg op voor het WK. De spits is geschorst voor het openingsduel van donderdag tegen gastland Brazilië.

'DLC komt naar Mario Kart 8'

Sinds duidelijk werd dat het mogelijk is voor Mario Kart 8 om DLC te krijgen, staat de geruchtenmolen op vol vermogen aan. Wat voor soort DLC zou er komen, als het al komt? Twee screenshots wakkeren de discussie weer verder aan.

In de plaatjes zien we vijf toegevoegde personages: Doctor E. Gadd, Plessie, Magikoopa, Diddy Kong en Birdo. Ook valt te zien dat de battle mode uitgebreid wordt met twee bekende modussen: Bob-omb blast en Shine thief. Uiteraard moet dit alles met een korretje zout genomen worden. Hopelijk weten we morgen meer door het Nintendo Digital Event wat gestreamed wordt om 18:00 uur.

Wat voor DLC zou jij graag willen zien voor Mario Kart 8?

Mario Kart 8 DLC 1Mario Kart 8 DLC 2

'Sony verslaat Nintendo met verkoop consoles'

Sony heeft in het afgelopen gebroken boekjaar voor het eerst in acht jaar meer spelcomputers verkocht dan zijn Japanse rivaal Nintendo. Dat meldde de Japanse zakenkrant Nikkei.

Sony verkocht in het boekjaar dat in maart eindigde in totaal 18,7 miljoen consoles. De nieuwe PlayStation 4 die in november werd uitgebracht in de Verenigde Staten en andere landen werd bijna 7 miljoen keer verkocht. Bij Nintendo kwam de verkoop in het afgelopen boekjaar uit op 16,3 miljoen computers, waarbij de nieuwe Wii U veel minder goed presteerde dan het bedrijf zelf had verwacht en de verkoop van de draagbare Nintendo 3DS inzakte.

De verkoop van Sony komt daarmee voor het eerst sinds het gebroken boekjaar 2005 hoger uit dan die van Nintendo. Vanwege de lagere verkopen leed Nintendo afgelopen boekjaar een fors verlies.

Oost-Vlaanderen: vergoed hagelschade uit rampfonds

Enkele Belgische gemeenten die zwaar zijn getroffen door het noodweer dat in de nacht van zondag op maandag over trok willen dat de regering de verwoestende onweers- en hagelbui aanmerkt als natuurramp. Dan kan het Rampenfonds de grote schade vergoeden die is aangericht.

Onder andere de gemeente Evergem gaat bij het ministerie van binnenlandse zaken aandringen op erkenning van het noodweer als natuurramp. Het gemeentebestuur roept burgers op de schade op te tekenen en te melden.

Evergem ligt in Oost-Vlaanderen, even ten noorden van Gent. De zware buien die daar hebben huisgehouden trokken niet veel later de grens over en richtten een ravage aan in Noord-Brabant.

Levenslang voor moord op journaliste Politkovskaja

Twee van de mannen die zijn veroordeeld voor de moord op de Russische journaliste Anna Politkovskaja is maandag een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Drie medeplichtigen kregen celstraffen tussen de twaalf en twintig jaar.

De 48-jarige Politkovskaja was in dienst van de krant Novaja Gazeta toen ze in 2006 in de lift van haar flat in Moskou werd doodgeschoten. Ze was een van de prominentste criticasters van het Kremlin en het hardhandige Russische optreden tegen opstandelingen in Tsjetsjenië. Wie opdracht gaf voor de moord is nog altijd niet opgehelderd. De Russische Onderzoekscommissie speurt naar eigen zeggen nog altijd verder.

Roestam Machmoedov, die het dodelijke schot loste, en zijn oom Lom-Ali Gaitoekajev, die de moord op touw zou hebben gezet, verdwijnen voor de rest van hun leven achter de tralies. Twee broers van Machmoedov kregen respectievelijk twaalf en veertien en de hoofdstedelijke politieagent Sergej Chadzjikoerbanov twintig jaar cel. De rechter oordeelde dat zij medeplichtig zijn aan de moord.

Fanvertaling Final Fantasy Type-0 is klaar

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat Final Fantasy Type-0 werd aangekondigd als onderdeel van het Final Fantasy XIII-universum. De PSP-game werd een aantal jaar geleden in Japan uitgebracht maar maakte nooit de overstap naar de Westerse wereld, ondanks dat de voice-acting al klaar is.

Een aantal fanatieke Final Fantasy-fans hebben de game nu helemaal vertaald en de vertaling is hier te downloaden. Op die site wordt ook uitgelegd hoe de de patch koppelt aan een ISO van de game. Je hebt er een PSP-emulator als PPSSPP voor nodig, of een PSP die op custom firmware draait. 

Minecraft-ontwikkelaar heeft een nieuw spel gelanceerd

Markus “Notch” Persson, bekend van de game Minecraft, heeft een nieuwe game uitgebracht. Het spel Cliffhorse is momenteel te spelen als een early acces game.

De Minecraft-ontwikkelaar verteld op Twitter: “ik kan niet geloven dat dit spel het eerste commerciële spel is na Minecraft”. Hoewel het spel nog gratis is te downloaden, kun je er ook voor betalen met Dodgecoin. Het spel heeft momenteel 280.000 dodgecoin op gebracht wat ongeveer 74 euro is.

Het vorige idee van de ontwikkelaar, de sci-fi sandbox-titel 0x10c, was in april 2012 aangekondigd, maar werd vorig jaar gestopt.

Brabander verdronken in Etten-Leur

Een 29-jarige man uit Werkendam is zondagnacht in Etten-Leur om het leven gekomen. Hij verdronk toen hij door nog onbekende oorzaak in het water was gevallen. Dat meldt de politie maandag.

Het slachtoffer kwam rond 00.20 uur in het water terecht aan de Leurse Dijk. Dat gebeurde in de buurt van een feesttent. Of hij ook op het feest is geweest, is niet bekend.

Hulpverleners konden de man in eerste instantie reanimeren, maar hij overleed later in de nacht alsnog in het ziekenhuis.

Murdered kan Watch Dogs en Mario Kart niet verslaan

Het is Murdered: Soul Suspect niet gelukt om Watch Dogs en Mario Kart 8 te verslaan in de Engelse verkooplijst. De game komt binnen op de derde plek terwijl de nummer één en twee stevig blijven staan waar ze vorige week ook stonden.

Vooral voor Mario Kart 8 is het een knappe prestatie aangezien die game enkel voor de veelgeplaagde Wii U is verschenen terwijl Murdered op pc, PlayStation 3, 4, Xbox 360 én Xbox One te spelen is. De top vijf wordt afgemaakt door Wolfenstein en FIFA. De volledige lijst is als volgt:

1  WATCH DOGS UBISOFT 1
2  MARIO KART 8 NINTENDO 2
3  MURDERED: SOUL SUSPECT SQUARE ENIX -
4  WOLFENSTEIN: THE NEW ORDER BETHESDA SOFTWORKS 3
5  FIFA 14 EA SPORTS 4
6  2014 FIFA WORLD CUP BRAZIL EA SPORTS 6
7  MINECRAFT: PLAYSTATION 3 EDITION SONY COMPUTER ENT. 5
8  CALL OF DUTY: GHOSTS ACTIVISION 9
9  TITANFALL EA GAMES 7
10  MINECRAFT: XBOX 360 EDITION MICROSOFT 8
11  GRAND THEFT AUTO V ROCKSTAR 16
12  BATTLEFIELD 4 EA GAMES 13
13  THE LEGO MOVIE VIDEOGAME WARNER BROS. INTERACTIVE 10
14  WILDSTAR NCSOFT EUROPE -
15  TOMODACHI LIFE NINTENDO -
16  LEGO MARVEL SUPER HEROES WARNER BROS. INTERACTIVE 11
17  ASSASSIN'S CREED IV: BLACK FLAG UBISOFT 15
18  PLANTS VS ZOMBIES: GARDEN WARFARE EA GAMES 14
19  LEGO THE HOBBIT WARNER BROS. INTERACTIVE 12
20  SOUTH PARK: THE STICK OF TRUTH UBISOFT 19

Turtle Beach toont drie PS4-headsets op E3

Naast een gigantische lading games is er op de E3 ook een hoop randapparatuur te zien. Koptelefoonmaker Turtle Beach heeft bekendgemaakt in ieder geval met drie nieuwe headsets voor PlayStation 4 op de beurs te staan.

Het gaat om de modellen Ear Force Elite 800, Ear Force Stealth 400 en Ear Force P12. De prijzen zijn respectievelijk 300, 100 en 60 dollar. Volgens Turtle Beach brengen zij met deze drie modellen het geluid op PlayStation 4 naar een heel nieuw niveau, met onder andere DTS Headphone:X 7.1 surround sound op de Ear Force Elite 800.

Wat de precieze prijzen in Nederland gaan worden is nog niet bekend. De drie modellen komen komende herfst op de markt.


Ear Force Elite 800


Ear Force Stealth 400


Ear Force P12

eShop deze week in het teken van voetbal

Nintendo heeft hun eShop-update voor aanstaande donderdag weer onthuld. Dit keer staat de update enigszins in het teken van voetbal met de release van Inazuma Eleven, de Virtual Console-game Soccer en de prijsverlaging voor Nintendo Pocket Football Club. 

Het complete overzicht, inclusief (permanente) prijsverlagingen:

Wii U
My First Songs

Wii U Virtual Console
Super Punch-Out!!
Soccer

3DS
Inazuma Eleven GO: Light
Inazuma Eleven GO: Shadow
Atlantic Quest
AiRace Xeno

3DS Virtual Console
Mach Rider

====
Prijsverlagingen

Nintendo Pocket Football Club™ €11.99 / £10.79 / CHF 16.80 until 19/06/14 23:59 local time. 
Football Up 3D €1.74 / £1.49 / CHF 1.99 until 17/07/14 23:59 local time. 
2 Fast 4 Gnomz €2.99 / £2.69 / CHF 4.20 until 03/07/14 23:59 local time. 
AiRace Speed €2.99 / £2.69 / CHF 4.19 until 03/07/14 23:59 local time. 
Bit Boy!! ARCADE €4.99 / £4.49 / CHF 7.00 until 03/07/14 23:59 local time. 

Permanent

Assassin's Creed IV Black Flag €29.99 / £19.99 / CHF 39.99 – was €69.99 / £55.99 / CHF 92.35 
Just Dance® 2014 €29.99 / £19.99 / CHF 39.99 – was €49.99 / £34.99 / CHF 65.95 
Just Dance® Kids 2014 €19.99 / £15.99 / CHF 24.99 – was €39.99 / £29.99 / CHF 51.90 
Puddle™ €6.99 / £6.29 / CHF 9.80 – was €9.99 / £8.99 / CHF 14.00

Gameplay Monster Hunter Frontier G

Hoewel Capcom een voorkeur heeft gekregen voor Nintendo-platformen om hun Monster Hunter-serie op uit te brengen, krijgen ook andere platformen nog wat liefde. PlayStation Vita krijgt Monster Hunter Frontier G, waarvoor nieuwe gameplay-beelden zijn verschenen.

In de beelden zien we vier hunters samen een wyvern genaamd forokururu neerbrengen. De game moet in augustus uitkomen in Japan. Over een release in het Westen is nog niets bekend.

[vid] Nieuwe clip PSY al bijna drie miljoen keer bekeken

PSY lijkt met zijn nieuwe videoclip weer succes in handen te hebben. De clip van Hangover, die zondag in première ging in het tv-programma van Jimmy Kimmel, werd binnen negen uur tijd al ruim 2,8 miljoen keer bekeken.

In de video van Hangover gaat de Zuid-Koreaanse popster op stap met Snoop Dogg. De twee gieten de ene na de andere alcoholische versnapering achterover terwijl ze het nachtleven van Seoul verkennen. Ook brengen de twee onder meer een bezoek aan een karaokebar, waar ze twee vrouwen van middelbare leeftijd oppikken.

PSY werd wereldberoemd met Gangnam Style. Waarschijnlijk duurt het nog wel even voor de rapper het succes van dat nummer uit 2012 heeft geëvenaard: de clip vestigde vorige maand een record door als eerste video op Youtube de grens van twee miljard views te bereiken. De opvolger van Gangnam Style, Gentleman, werd binnen 24 uur na verschijnen 38 miljoen keer bekeken.


PSY - HANGOVER feat. Snoop Dogg M/V  (Bron: officialpsy)

Domeinregistraties duiden mogelijk op Tomb Raider-vervolg

Er waren al geruchten over een vervolg op de Tomb Raider-reboot van vorig jaar, maar nu zou het zo maar kunnen zijn dat de game deze week op de E3 al wordt aangekondigd. Dit zou in ieder geval afgeleid kunnen worden uit een tweetal domeinregistraties die zijn gedaan.

Het gaat om de domeinen RiseOfTheTombRaider.com en LaraCroftAndTheTempleOfOsiris.com. Een zoektochtje op het internet heeft uitgewezen dat deze domeinen door uitgever Square Enix zijn geregistreerd.

Of deze twee websites ook daadwerkelijk over een volgende Tomb Raider gaan moet gaan blijken, want de sites zijn nog niet in de lucht. Het beste advies lijkt voorlopig te zijn om vanavond en vannacht de persconferenties van de E3 in de gaten te houden.

Meer gameplaybeelden Sonic Boom

Deze week hadden we al wat gameplaybeelden van de nieuwe Sonic-game Sonic Boom, maar daar werd doorheen gepraat in verband met een interview. We hebben nu dezelfde gameplaybeelden, maar dan zonder voice-over, dus met al het in-game geluid.

Sonic Boom is een platform-actie-adventure met onze blauwe egel in de hoofdrol. De game is exclusief voor Nintendo en komt niet naar bijvoorbeeld PlayStation- of Xbox-consoles.

Maradona: "Van Gaal moet een masterplan hebben"

Diego Maradona kijkt uit naar de wedstrijden in Groep B van het WK. Hij verwacht veel van de ontmoeting tussen Spanje en Nederland. “Een herhaling van de finale in Zuid-Afrika is de eerste wedstrijd in Groep B. Met Spanje tegen Nederland wordt de toon gelijk gezet. Deze wedstrijd zal min of meer beslissen wie de tegenstander van Brazilië wordt in de tweede ronde", schrijft Maradona in zijn column in Times of India.

"Dus Vicente Del Bosque en Louis van Gaal zullen een masterplan moeten hebben.” Maradona heeft veel respect voor het middenveld van Spanje. “Xavi en Iniesta zjn de meesters van het passen en met Busquets en Xabi Alonso heeft Spanje twee fantastische afbrekers. Het enige probleem van Spanje is de vorm van hun spitsen. Diego Costa kan misschien nog wel gaan verrassen.”

Pluisje verwacht ook veel van Oranje. “Nederland heeft altijd verrast op het WK met fantastische dingen binnen en buiten de lijnen. Arjen Robben en Robin van Persie zijn onder leiding van Van Gaal de spelers om in de gaten te houden. Dat ze de finale de vorige keer hebben verloren zal ze nog meer motiveren.”

“Chili kan ons gaan verrassen. Met Arturo Vidal en Alexis Sanchez hebben ze twee spelers die altijd een goal kunnen maken. Australië heeft zich knap weten te plaatsen maar voor hen zal het lastig zijn om de volgende ronde te halen met een sterke groep als deze.”

Haase niet meer bij beste vijftig

Robin Haase is zijn plek bij de bovenste vijftig van de wereldranglijst kwijt. De tenniser, die op Roland Garros in de tweede ronde verloor van Martin Klizan, moet twee plaatsen inleveren op de ATP-ranking en bezet nu de 52e plaats.

Ook Sijsling zakt weg op de ranglijst. De Amsterdammer verloor in Parijs in de eerste ronde van David Ferrer en zakt drie plaatsen naar plaats 58. Afgelopen weekeinde reikte hij Sijsling nog tot de halve finale van het challengertoernooi in Nottingham.

Thiemo de Bakker en Jessa Huta Galung, die zich beiden niet wisten te kwalificeren voor Roland Garros, verliezen eveneens terrein. Ze staan respectievelijk op de 138e en 147e plaats. Thomas Schoorel staat ook nog net bij de bovenste tweehonderd. Hij klimt vijf plaatsen naar 189.

De ranglijst wordt nog steeds aangevoerd door Rafael Nadal. De Spanjaard won zondag voor de negende keer het Franse grandslamtoernooi en vergrootte daardoor zijn voorsprong op nummer twee Novak Djokovic.

Ongeluk op A2 door onoplettendheid

Een auto uit de richting Eindhoven botste op een voertuig van een weginspecteur van Rijkswaterstaat. Die was langs de A2 gezet als afzetting bij het vangen van een loslopende hond.

De twee inzittenden van de auto raakten daarbij gewond. De man en vrouw moesten uit het wrak worden gezaagd. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De hond is inmiddels gevangen. In verband met onderzoek is de A2 richting Maastricht nog tot ongeveer 11 uur afgesloten, aldus de politie. Het verkeer wordt omgeleid via de afslag Weert Noord.

Van Persie: "Zeker kansen tegen Spanje"

Vier jaar na het late doelpunt van Andrés Iniesta staan Spanje en Nederland opnieuw tegenover elkaar. Robin van Persie aast op revanche en gelooft in de kans op een zege. Over de onderlinge verhoudingen tussen beide finalisten van 2010 valt weinig te zeggen, vindt Van Persie. De ervaren international weet niet of het gat tussen Spanje en Nederland sinds de finale van 2010 groter is geworden.

"Er is zoveel gebeurd in vier jaar", zegt hij tegenover NUsport. "Wij hebben bijna een volledig nieuwe spelersgroep en Spanje heeft juist nagenoeg hetzelfde team. Zij zijn heel ervaren, hebben na het vorige WK ook weer het EK gewonnen. Maar het mooie van voetbal is dat je je elke keer weer moet bewijzen. Dus er liggen zeker kansen voor ons."

Afgelopen zaterdag maakte Spanje geen beste beurt, door slechts twee keer te scoren tegen voetbaldwerg El Salvador (2-0). "Maar dat hoeft niks te zeggen", aldus Van Persie. "Het is denk ik wel duidelijk dat Spanje een fantastisch team heeft, misschien wel het beste van de wereld. Maar ik geloof ook in ons team. We zijn nu een paar weken onderweg met de voorbereiding en het mag van mij nu wel beginnen. Het begint echt te kriebelen."

De voorbij weken is er veel gezegd en geschreven over het nieuwe systeem van Oranje. Van Persie steunt de keuzes van Louis van Gaal, en merkt naar eigen zeggen dat de spelersgroep steeds beter overweg kan met het 5-3-2-systeem.

"We zijn nu echt aan het finetunen. De beweegredenen van de trainer zijn duidelijk. Ik heb er veel geloof in dat het kan gaan lukken. Er is ook niet slechts één systeem waarmee je tot winst kunt komen. De beste methode is dat de trainer het systeem kiest dat het beste bij de spelers past. Dat is hier ook het geval."

Bertens met reuzenstap terug in top honderd

Kiki Bertens is dankzij haar goede prestaties op Roland Garros weer terug in de top honderd. Ze maakte een flinke sprong op de wereldranglijst, van plaats 148 naar 89. De Wateringse drong in Parijs als qualifier door tot de vierde ronde, waarin ze verloor van Andrea Petkovic. Bertens' hoogste notering op de wereldranglijst is de 41e plek die ze in april vorig jaar behaalde.

Bertens is de enige Nederlandse in de top honderd. Arantxa Rus zakte negen posities naar de 153e plek. Richel Hogenkamp en Indy de Vroome staan respectievelijk 190e en 193e. Rus, Hogenkamp en De Vroome strandden in de kwalificaties van Roland Garros.

De winnares van Roland Garros, Maria Sharapova, steeg van de achtste naar de vijfde plek. Verliezend finalist Simona Halep rukte een plekje op naar de derde stek, haar hoogste notering ooit. Serena Williams sneuvelde al in de tweede ronde, maar blijft de wereldranglijst aanvoeren. Nummer twee Na Li ging namelijk al in de eerste ronde onderuit.

Ricciardo: "Zege geeft fantastisch gevoel"

Daniel Ricciardo boekte gisteren bij de spectaculaire Grand Prix van Canada zijn eerste zege in de Formule 1. De Australiër, sinds dit seizoen uitkomend voor Red Bull, wist in de slotfase een door problemen kampende Nico Rosberg te verschalken. Ricciardo kon het na de wedstrijd allemaal niet bevatten wat er was gebeurd.

"Dit is ongelofelijk, ik verkeer nog steeds in een soort staat van schok!", jubelde de gelukkige Australiër. "Dit geeft me echt een fantastisch gevoel."

"De laatste vijftien á twintig ronden kwam de wedstrijd pas echt naar me toe. Lewis Hamilton was al uitgevallen door een defect en Nico Rosberg was erg langzaam op de rechte stukken. Ik zat nog achter Sergio Pérez en had de grootste moeite er langs te komen, maar uiteindelijk lukte het me door beter uit de chicane te komen en hem met DRS in de aanloop naar bocht één te pakken."

[NBA] Uitslag tweede wedstrijd finale

Miami Heat is in de NBA-finale op gelijke hoogte gekomen met San Antonio Spurs. De titelhouder won het tweede duel van de finalereeks in San Antonio met 98-96. LeBron James eiste met 35 punten en tien rebounds een hoofdrol op.

De wedstrijd werd onder comfortabele omstandigheden gespeeld. In het eerste duel donderdag viel de airconditioning uit en liep de temperatuur hoog op. LeBron James viel geblesseerd uit met kramp.

Drie dagen later zette James een overtuigende prestatie neer. "Wat er donderdag gebeurde is verleden tijd", sprak hij stellig. "Ik was alleen maar bezig hoe ik vandaag het team kon helpen en een aantal mooie dingen kon laten zien."

Miami en San Antonio stonden vorig jaar ook tegenover elkaar in de finale. Toen trok de formatie uit Florida aan het langste eind in de best-of-sevenserie, die zich nu naar Miami verplaatst.

China: Vietnam ramde onze boten 1400 keer

Vietnamese schepen hebben in een paar dagen tijd ruim 1400 keer een boot van de Chinese regering geramd in de Zuid-Chinese Zee. Dat beweert China.

"Sinds 7 juni waren er op het hoogtepunt 63 Vietnamese boten in het gebied die door de Chinese afzetting probeerden te breken. Daarbij hebben ze de schepen van de Chinese regering 1416 keer geraakt", liet het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zondag weten.

De spanning tussen de buurlanden loopt de laatste tijd hoog op. Beide landen claimen hetzelfde deel van de Zuid-Chinese Zee. Het gaat om een olierijkgebied. Twee weken terug zonk er in het gebied nog een Vietnamese vissersboot, na een aanvaring met een Chinees schip.

's Nachts rijden naar vakantiebestemming langzamer

Vakantiegangers die komende zomer richting Frankrijk rijden, kunnen het beste op zaterdagen aan het einde van de middag vertrekken. 's Nachts rijden duurt in tegenstelling tot wat veel mensen denken juist langer. Dat meldt de ANWB maandag op basis van een analyse van historische gegevens van navigatiegigant Tomtom.

De ANWB bekeek de reistijd op drie trajecten: van Utrecht naar Perpignan (1337 km), naar Nice (1402 km) en naar Biarritz (1235 km). Wie veel eerder vertrekt dan op zaterdagen rond 16.00 uur doet er langer over. De reis kan op alle drie de trajecten wel uren langer duren.

Nederlandse vakantiegangers kunnen de eerste twee zaterdagen van augustus overigens beter mijden. Het worden dan de drukste dagen op de Franse wegen van het jaar, de zogenoemde zwarte zaterdagen. De ANWB verwacht voor zowel 2 als 9 augustus honderden kilometers file.

De grootste problemen worden verwacht op de A10 van Parijs via Bordeaux naar de Spaanse grens en op de A7/A9 tussen Lyon en Spanje. Op de zondagen wordt veel minder drukte verwacht.

Italië in doelpuntenfestijn langs Fluminense

Italië heeft zijn laatste oefenduel in aanloop naar het WK op spectaculaire wijze gewonnen. De Azzurri versloegen de Braziliaanse club Fluminense zondag in Volta Redonda met 5-3. Serie A-topscorer Ciro Immobile was drie keer trefzeker. De andere twee Italiaanse goals kwamen op naam van Napolitaan Lorenzo Insigne.

De viervoudig wereldkampioen speelde niet met zijn sterkste elftal. Zo bleven Daniele De Rossi en Gianluigi Buffon de hele wedstrijd op de bank zitten en speelde Andrea Pirlo en Mario Balotelli slechts een klein halfuur.

Italië begint zijn WK zaterdag met de kraker tegen Engeland.

Centimetersgrote hagelstenen in België

België is in de nacht van zondag op maandag opnieuw getroffen door noodweer. Vlaanderen en Wallonië hadden te maken met zwaar onweer en hevige hagelbuien.

Op foto's zijn spectaculaire bliksemschichten te zien en hagelbollen van centimeters groot. Er zijn meldingen van schade aan glaskoepels, dakramen, serres, daken en deuken in wagens. Zaterdag richtte een hagelbui ook al een ravage aan in met name de omgeving van Wingene.

Op verschillende plaatsen ontstond in de nacht van zondag op maandag wateroverlast door de zware buien. De Belgische brandweer kreeg vele honderden oproepen te verwerken.

Ook het zuiden van Nederland had te lijden. Regen en wind veroorzaakten flinke overlast. In De Moer en Kaatsheuvel ontstond volgens de brandweer een windhoos, waarbij bomen werden ontworteld.

Mogelijk tropische dag, zwaar onweer op komst

Maandag wordt mogelijk de eerste landelijke tropische dag van het jaar. De temperatuur loopt in het binnenland op tot rond of net boven de 30 graden. Echt lang kan er niet worden genoten van het warme weer. Maandagmiddag en -avond zijn er zware onweersbuien op komst met kans op windstoten, hagel en lokaal veel neerslag. Daarvoor waarschuwt weeronline.nl.

De buien trekken aan het einde van de middag vanuit het zuiden het land binnen en gaan gepaard met zware windstoten tot honderd kilometer per uur. De buien breiden zich in de avond noordwaarts uit. In de loop van de nacht keert de rust overal terug.

Doordat de bomen volop in blad staan is er grote kans op stormschade. Ook de bezoekers van Pinkpop in Landgraaf moeten rekening houden met mogelijk zeer slecht weer aan het einde van de middag. Aangezien de onweersbuien een lokaal karakter hebben komt het niet overal tot noodweer maar wanneer het onweer overtrekt kan het plaatselijk flink tekeer gaan, zeggen de meteorologen.

Voordat de buien er zijn, wordt het zomers warm. Als in De Bilt de 30 graden wordt gehaald kan worden gesproken van de eerste landelijke tropische dag van het jaar. Voor zonaanbidders is het oppassen geblazen. Met zonkracht zeven maandag kan de huid snel verbranden.

Vorig jaar werd de eerste tropische dag gehaald op 18 juni. In 2012 beleefden we pas op 18 augustus de eerste tropische dag. Het komt zelfs voor dat we een heel jaar geen tropische dag meemaken. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1993. De vroegste tropische dag was op 5 mei 1916.

Rutte naar Europese 'minitop' in Zweden

Premier Mark Rutte (VVD) reist maandag af naar Zweden voor overleg met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Britse premier David Cameron en de Zweedse premier Fredrik Reinfeldt. Op de agenda staat onder meer de vraag wie de nieuwe voorzitter moet worden van de Europese Commissie.

Cameron hoopt volgens buitenlandse media dat hij op de 'minitop' in Zweden voor elkaar kan krijgen dat de Luxemburger Jean-Claude Juncker niet de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie wordt. Cameron vindt Juncker veel te pro-Europees. Merkel heeft zich echter uitgesproken vóór Juncker, hoewel ze ook twijfels heeft laten blijken. Rutte en Reinfeldt gelden als tegenstanders van Juncker.

De vier leiders spreken elkaar in Harpsund, het buitenverblijf van de Zweedse premier. Na afloop van de bijeenkomst in Zweden, die tot en met dinsdagochtend duurt, vliegt Rutte door naar Dublin. Daar spreekt hij met de Ierse premier Enda Kenny, die wel wordt gezien als een alternatief voor Juncker als commissievoorzitter.

Ook de overige posten in de nieuwe Europese Commissie moeten nog worden verdeeld. Nederland aast op een zware post in de financieel-economische hoek. De voor de hand liggende kandidaat is minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA), die al voorzitter van de Eurogroep is.

Politie op scherp rond Harley-dag Apeldoorn

De politie houdt maandag een extra oogje in het zeil op de Harley Davidson-dag in Apeldoorn. Hoewel er geen signalen zijn voor ordeverstoringen heeft de gemeente een aantal veiligheidsmaatregelen genomen. Dat zei burgemeester John Berends (CDA) maandagochtend op Radio 1.

De gemeente laat de Harley-dag ondanks dat er in de afgelopen maanden meerdere motorevenementen zijn afgelast, uit angst voor een confrontatie tussen rivaliserende motorclubs, doorgaan. Bikers die van plan zijn te komen, mogen echter niet zichtbaar met de clublogo's pronken.

"Het mag niet zo zijn dat een beperkte groep een Harley-dag mag verstoren. Het is altijd een echte familiedag geweest en ik ga ervan uit dat dat nu weer zo is", zei Berends.

De politie is overigens niet zichtbaar aanwezig, aldus de burgemeester. Pas in 'uiterste' situaties komen agenten in actie. Het motorevenement in Apeldoorn wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. De organisatie verwacht vijftienduizend bezoekers.

Achttien doden bij aanval op luchthaven Karachi

Bij de terroristische aanval op de luchthaven van de Pakistaanse stad Karachi zijn in totaal achttien mensen omgekomen. Ook de tien terroristen zijn dood. Dat hebben de Pakistaanse autoriteiten gezegd.

De aanval van een groep gewapende mannen zondagavond op een vracht- en VIP-terminal duurde in totaal vijf uur. De militanten bestormden de luchthaven en schoten om zich heen. Ook waren er diverse explosies te horen. Onder de slachtoffers zijn onder meer bewakers en personeel van de luchthaven en een politieagent.

Volgens de autoriteiten waren de militanten goed getraind en hadden ze een duidelijk plan. Ze zouden vliegtuigen en gebouwen willen opblazen, maar dat lukte niet. Geen van de vliegtuigen is beschadigd geraakt.

Karachi is vaker het toneel geweest van aanslagen door groeperingen. De aanval van zondag is nog niet opgeëist. De aanvallers waren waarschijnlijke Oezbeken. De autoriteiten onderzoeken nog wat hun identiteit is.

De luchthaven is voorlopig dicht. Alle vluchten zijn tot zeker maandagavond geannuleerd.

President Zuid-Afrika ontslagen uit ziekenhuis

De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma is zondagavond uit het ziekenhuis ontslagen. Dat heeft zijn kantoor maandag bekendgemaakt. De komende dagen rust hij uit en werkt hij vanuit huis.

De 72-jarige Zuma werd opgenomen in het ziekenhuis voor een reeks onderzoeken. Volgens zijn kantoor ging het om een gepland onderzoek. De gezondheid van Zuma zou ieder halfjaar worden gecontroleerd. De artsen zijn tevreden met de resultaten van het onderzoek van afgelopen weekeinde.

Vorige maand werd Zuma beëdigd voor een tweede termijn. Zijn partij, het ANC, wist opnieuw de verkiezingen te winnen.

Schade door noodweer in Brabant

Noodweer heeft maandagochtend in Brabant voor overlast gezorgd. Op diverse plaatsen zijn meldingen van stormschade en wateroverlast binnengekomen. Dat zei een woordvoerder van de brandweer op Radio 1. De brandweer moest onder meer uitrukken voor ondergelopen straten, ontwortelde bomen en ondergelopen kelders.

Maandagmiddag kan er opnieuw overlast door noodweer ontstaan. Vanuit het zuiden trekt dan een gebied met zware onweersbuien naar het noordoosten. Hierbij is kans op zeer zware windstoten en hagel. Het KNMI heeft voor alle provincies code geel afgekondigd voor gevaarlijk weer.

A2 deels dicht na ongeluk

De A2 richting Maastricht is maandagochtend deels afgesloten nadat een automobilist op een voertuig van een weginspecteur van Rijkswaterstaat was gebotst. Dat zegt een woordvoerder van de ANWB. De weg is tussen Weert-Noord en Nederweert is dicht. Dat duurt naar verwachting nog tot 11.00 uur.

Het ongeluk vond rond 08.00 uur plaats ter hoogte van Weert. De weginspecteur zat op dat moment niet in zijn auto. De inzittenden van het andere voertuig raakten bekneld. Hoe zij er aan toe zijn, is niet bekend.

Verkeer richting het zuiden wordt omgeleid. Omrijden kan het beste via Venlo over de A67 en A73. Veel file zal het ongeluk niet opleveren, denkt de woordvoerder. Vanwege Pinksteren is het rustig op de weg.

[WK] Voorbeschouwing Groep E

Op donderdag 12 juni begint in Brazilië het wereldkampioenschap voetbal. Elke dag blikt FOK!sport vooruit op dit toernooi. Vandaag bekijken we de landen in Groep E, de groep waarin onder meer Frankrijk en Honduras uitkomen.

Zwitserland

Zwitserland wist zich voor het WK voetbal in Brazilië vrij eenvoudig te plaatsen. In een groep met IJsland, Slovenië, Noorwegen, Albanië en Cyprus pakten de Zwitsers de eerste plaats. Van de tien wedstrijden werden er maar liefst zeven gewonnen en drie gelijkgespeeld. De meest spannende wedstrijd was die tegen IJsland. Na negentig minuten stond er namelijk 4-4 op het scorebord. Eén van de sterren in deze selectie is de Turkse Zwitser Gökhan Inler.

De selectie van bondscoach Ottmar Hitzfeld doet dit jaar voor de tiende keer mee aan een WK. Toch zijn de beste prestaties van Zwitserland alweer een tijdje geleden. In 1934, 1938, en 1954 werd de kwartfinale gehaald. In Zuid-Afrika strandde het avontuur voor de Zwitsers al in de eerste ronde.

Ecuador

Ecuador plaatste zich eerder dit jaar met de hakken over de sloot voor het WK voetbal. In de continentale competitie van de CONMEBOL pakte het land de vierde plaats met evenveel punten als Uruguay. Het doelsaldo van de Ecuadoranen was echter net iets beter dan van de naaste concurrent. Hierdoor bleken zeven zeges, vier gelijke spelen en vijf verliespartijen voldoende voor directe kwalificatie. Sterspeler Felipe Caicedo maakte voor Ecuador in de kwalificatie de meeste doelpunten voor zijn land: 7.

Het is voor Ecuador de derde keer dat het land de eindronde van het WK behaalt. De laatste keer lukte ze dit in 2006 in Duitsland. In dat jaar boekte de Ecuadoranen ook meteen het beste resultaat in de historie: de achtste finales. In die ronde was Engeland met 1-0 te sterk, waardoor het sprookje voor dit land voorbij was.

United-middenvelder Antonio Valencia is een van de dragende spelers van Equador (Pro Shots/Stanley Gontha)

Franrijk

Frankrijk bereikte het WK voetbal door zich bij de beste nummers twee van de Europese kwalificatie te scharen. In de groep met Spanje, Finland, Georgië en Wit-Rusland kwam Les Bleus namelijk niet verder dan deze plaats. Er werd gedurende de kwalificatie vijf keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren. De meest opvallende uitslag was van de interland tegen Wit-Rusland. De Wit-Russen scoorden namelijk twee keer, maar gingen toch met 2-4 onderuit. Eén van de sterspelers van de Franse ploeg is toch wel Karim Benzema, uitkomend voor Real Madrid.

De Fransen kennen een rijke historie aan WK-deelnames. In 1998 won het land aan de hand van Raymond Domenech in eigen land de wereldtitel door Brazilië in de finale met 3-0 te verslaan. Ook in 2006 waren de Fransen er dichtbij, maar verloren in dat jaar na strafschoppen van Italië.

Benzema moet de Fransen naar het succes leiden (Pro Shots/CITYPRESS24)

Honduras

Met het nodige geluk bereikte Honduras het mondiale voetbaltoernooi. In groep C van de CONCACAF eindigde het land wel als eerste, maar had evenveel punten als Panama. Ook Canada had maar een minimale achterstand op beide landen. In de vierde ronde eindigde Honduras uiteindelijk als derde, wat genoeg was om kwalificatie af te dwingen. De meest ervaren international van het land is doelman Noel Valladares, die 118 interlands achter zijn naam heeft staan.

Honduras doet dit jaar pas voor de derde keer in de historie van het land mee aan een eindronde van het WK voetbal. De vorige deelnames dateren van 1982 en 2010. In Zuid-Afrika was het eindstation aan het einde van de eerste ronde al bereikt. Ook dit jaar wordt van het land niet gek veel verwacht.

Wedstrijdschema

15/06 13.00 Zwitserland - Ecuador
15/06 16.00 Frankrijk - Honduras

20/06 16.00 Zwitserland - Frankrijk
20/06 19.00 Honduras - Ecuador

25/06 16.00 Honduras - Zwitserland
25/06 16.00 Ecuador - Frankrijk

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.