Excelsior haalt Van Weert als nieuwe spits

Excelsior heeft zich versterkt met Tom van Weert. De naar de Eredivisie gepromoveerde club neemt de 24-jarige spits transfervrij over van FC Den Bosch. Van Weert moet de opvolger worden van topscorer Lars Veldwijk, die op het punt staat om naar het Engelse Nottingham Forest te vertrekken. De nieuwe aanwinst tekent in Rotterdam voor twee seizoenen.

Van Weert speelde in de play-offs met Den Bosch tegen Excelsior en had direct daarna contact met de clubleiding van de Kralingers. "Zij hebben mij erg enthousiast gemaakt met het verhaal van de club", zegt de Brabander op de site van Excelsior. "Mijn doelstelling is om een basisplaats te veroveren en zoveel mogelijk goals te maken."

Door een zware knieblessure kwam Van Weert afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toe. Voor Ferry de Haan is dat geen reden om zich zorgen te maken. "Tom is topfit en zeer gretig", zegt de algemeen directeur. "Doelpunten maken verleer je niet zomaar en daarom heeft Excelsior snel gehandeld toen de kans om Tom te contracteren zich voordeed."