United bereid om te wachten op Strootman

Manchester United houdt het herstelperiode van Kevin Strootman nauwlettend in de gaten. De club wil de middenvelder deze zomer of in januari 2015 van AS Roma overnemen. Goal meldde eerder al dat Bastian Schweinsteiger topkandidaat is om de middenlinie van United te versterken. Er wordt momenteel namelijk een bod voorbereid op de Duits international van ongeveer 25 miljoen euro.

Maar manager Louis van Gaal hoopt daarnaast ook Strootman naar Manchester te halen, ondanks het feit dat de 24-jarige linkspoot momenteel herstelt van een zware knieblessure. 

Strootman stond samen met Mats Hummels en Luke Shaw op de wensenlijst van Van Gaal, die hij aan de clubleiding van United gaf toen hij werd aangesteld bij The Red Devils. De club moet de situatie van Strootman dan ook nauwlettend blijven volgen tijdens het WK.

Strootman zou een van de steunpilaren van Oranje zijn geweest op het komende WK, maar de bovegenoemde belssure gooide roet in het eten. Ook de start van volgend seizoen gaat Strootman niet redden, waardoor het niet aannemelijk is dat de oud-PSV'er deze zomer naar United verkast. 

Een transfer in januari lijkt dan ook meer voor de hand te liggen. Op deze manier kan Strootman in alle rust revalideren. maar als er andere kapers op de kust komen, dan zou het kunnen dat United alsnog in actie komt.