Costa: "Ik ga naar Chelsea"

Spaans international Diego Costa heeft laten weten dat hij komend seizoen bij Chelsea speelt. De spits maakt de overstap van Atlético Madrid. De aanvaller speelde vrijdag namens Spanje zijn eerste WK-wedstrijd van zijn carrière. Het werd er een om snel te vergeten, want de geboren Braziliaan werd met 5-1 verslagen door Nederland. Na afloop vroeg Goal hem naar zijn toekomstplannen.

"Ik heb gekozen voor Chelsea. De transfer zit er aan te komen", zei hij na afloop van het duel in Salvador. "Er is een aantal zaken in gang gezet en als alles gaat zoals we dat in de planning hebben, dan speel ik volgend seizoen bij Chelsea."

"Ik wil al een lange tijd in de Premier League spelen en Chelsea is een van de grootste clubs ter wereld", vervolgt de aanvaller van Atlético Madrid. Details rond de transfer zijn nog niet bekend, maar Costa gaat er zelf dus vanuit dat hij komend seizoen op Stamford Bridge te bewonderen is.

"Er zijn meerdere factoren die meespeelden in mijn keuze, waaronder dus de club en de competitie", vervolgt hij zijn verhaal. "Elk seizoen is anders en niets gaat vanzelf. Ik zal hard moeten werken om mijn speelstijl aan te passen aan de Premier League."