Verstappen voltooit hattrick met derde zege op rij in Spa

Max Verstappen heeft in Spa-Francorchamps voor een bijzondere prestatie gezorgd in het Europees Formule 3-kampioenschap. Zaterdag won de zestienjarige Nederlander al de eerste twee races van het weekeinde, zondag was hij ook in de derde en laatste race de beste.

Al direct bij de start liet Verstappen zien wat zijn plannen voor de race waren. Vanaf de vijfde plek remde hij later dan de rest, nam hij de binnenbocht en schoof hij gelijk op naar plek drie. Al in de tweede ronde kon hij op het lange rechte stuk uit de slipstream van John Bryant-Meisner komen, maar in dezelfde beweging ging hij voorbij Esteban Ocon. Hierdoor had Verstappen al na twee ronden de leiding in handen.

Een ronde later probeerde Ocon hem op hetzelfde punt aan te vallen, maar zonder succes. In ronde vier ging de Fransman hem wel voorbij, maar dat duurde slechts één bocht. Verstappen pakte de kampioenschapsleider direct terug en vanaf dat moment zou hij de leiding in de race niet meer afstaan. Ook een safety car na elf ronden was niet genoeg om Ocon serieuze kansen te geven om Verstappen aan te vallen.

Het is de eerste keer dit seizoen dat iemand alle drie races in een weekend weet te winnen. In het kampioenschap doet Verstappen uiteraard weer goede zaken. Hij komt op gelijke hoogte met Lukas Auer, die zondag geen punten kon pakken. Door het aantal zeges staat Verstappen echter boven de Oostenrijker en staat hij op plek drie. Ocon staat nog altijd ruim op kop, gevolgd door Tom Blomqvist.