Ajax begint zonder internationals aan voorbereiding

Landskampioen Ajax is maandag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Alleen de Oranje-internationals Daley Blind, Jasper Cillessen en Joël Veltman, die nog actief zijn op het WK in Brazilië, ontbraken op sportcomplex de Toekomst. De overige spelers meldden zich beurtelings voor een intake bestaande uit een aantal fysieke testen.

Ook voor aanwinsten Nick Viergever, Richairo Zivkovic, Arkadiusz Milik en Robert Muric stond de eerste werkdag op het programma. Na een gesprek met de technische staf en een medische test, mochten ze weer naar huis. De selectie van trainer Frank de Boer werkt dinsdag pas de eerste training van het nieuwe seizoen af.

Aanvoerder Siem de Jong heeft er net als onder anderen Nicolai Boilesen al een week voorbereiding opzitten. Zij kozen ervoor om na blessures bij Jong Ajax te beginnen.

De Amsterdammers spelen zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Op de Veluwe treft het net als vorig jaar hoofdklasser SDC Putten. Volgende week vertrekt Ajax voor een trainingskamp naar Oostenrijk.