FC Utrecht haalt Kali terug

Anouar Kali keert na een jaar terug bij FC Utrecht. De 23-jarige middenvelder komt transfervrij over van Roda JC en tekent een contract voor vier seizoenen. In 2011 maakte Kali bij Utrecht zijn debuut in het betaalde voetbal in de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Kali vertrok vorig jaar naar Roda JC, maar had een clausule in zijn contract dat hij bij degradatie transfervrij kon vertrekken. In Limburg speelde de geboren Utrechter 29 wedstrijden waarin hij een keer scoorde. In zijn eerste periode bij FC Utrecht kwam Kali tot twee doelpunten in 52 duels.

Op de site van de Domstedelingen zegt Kali dat hij weer thuis is. "FC Utrecht is een fantastische club. Ik realiseerde mij dat des te meer toen ik bij de club weg was."

Manager Spelerszaken Edwin de Kruijff noemt Kali een directe versterking. "Anouar is voor ons een uitstekende speler. Iemand die zijn geweldige basistechniek en zeer goede spelinzicht combineert met een stukje onvervalste Utrechtse branie."

Utrecht versterkte zich eerder al met Ruud Boymans, Danny Verbeek, Christian Kum en Ramon Leeuwin, maar dat is voor hoofdtrainer Rob Alflen nog niet genoeg. De NOS meldt dat ook Nacer Barazite en Rubio Mendez Rubin bij Utrecht gaan tekenen.