Valencia strikt Portugese hoofdtrainer

Valencia heeft niet stilgezeten na het ontslag van trainer Juan Antonio Pizzi. Twee dagen na zijn vertrek is zijn opvolger al binnen: Nuno Espirito Santo. Pizzi werd afgelopen woensdag verrassend op straat gezet, omdat de nieuwe eigenaar van Valencia, Peter Lim, met een nieuw gezicht verder wilde.

Hij liet zich niet leiden door de acceptabele prestaties van de achtste plaats in de Primera División en het bereiken van de halve finale van de Europa League. Lim zet met Nuno een Portugese trainer voor de groep. De 40-jarige oefenmeester hing vier jaar geleden zijn keepershandschoenen aan de wilgen, en stond de voorbije twee seizoenen aan het roer bij het Portugese Rio Ave.

Bij Valencia krijgt hij één seizoen de kans om te overtuigen. In zijn eenjarige contract is een verbintenis opgenomen die het mogelijk maakt om zijn verblijf met een jaar te verlengen indien Valencia bij de beste vier van La Liga eindigt.

"Valencia heeft overeenstemming bereikt over het aantrekken van Nuno Espirito Santo, over een contract tot 30 juni 2015", luidt een officiële verklaring. "Daarbij is een optie voor een extra seizoen opgenomen, afhankelijk van de prestaties onder de Portugese trainer."

Het grootste succes van zijn carrière boekte Nuno onder de lat van FC Porto. Onder leiding van José Mourinho won hij de Champions League. Als trainer loodste hij Rio Ave vorig seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis naar Europees voetbal.