Ajax wint oefenduel in Oostenrijk

Ajax heeft tijdens het trainingskamp in Oostenrijk een oefenzege geboekt op FC Wacker Innsbruck. De Amsterdammers waren met 5-1 te sterk voor de Oostenrijkers.

Ajax verbleef deze week in het Alpenland en speelde zaterdag in Schwaz tegen Wacker Innsbruck. Trainer Frank de Boer hield spits Kolbeinn Sigthórsson uit voorzorg aan de kant. De IJslander had lichte klachten aan de linkerknie. Aanwinsten Arkadiusz Milik en Richairo Zivkovic deden wel mee.

De nieuwe aanwinsten van Ajax waren beiden trefzeker. De score werd geopend door Ruben Ligeon. De rechtsback vond binnen één minuut het doel voor de regerend landskampioen. Ajax zag Wacker Innsbruck daarna op gelijke hoogte komen, maar de gelijke stand bleef niet lang staan.

Davy Klaassen en Lerin Duarte brachten de Amsterdammers op een 3-1 voorsprong en nog voor de rust deed Milik er een schepje bovenop. De Pool wordt door Ajax gehuurd van Bayer Leverkusen. In de tweede helft stuurde De Boer een compleet nieuw team binnen de lijnen.

Zivkovic ging op de plaats spelen van Milik. De spits die overkwam van FC Groningen vond kort na de hervatting van de wedstrijd het doel: 5-1. Dat bleek ook de eindstand. Ajax vliegt direct na de wedstrijd terug naar Nederland. De volgende oefenwedstrijd is op 12 juli tegen Aalborg.