Beerens tekent tot 2017 bij Hertha BSC

Roy Beerens speelt de komende jaren in de Bundesliga. De 26-jarige vleugelaanvaller zette vrijdag zijn handtekening onder een contract tot medio 2017 bij Hertha BSC, meldt de Duitse club. Beerens komt over van AZ, waar hij de afgelopen drie seizoenen speelde.

Beerens had in Alkmaar nog een contract voor een seizoen. Over de hoogte van de transfersom zegt Hertha geen mededelingen te willen doen. Beerens speelde eerder voor sc Heerenveen, NEC en PSV, de club waar hij opgeleid werd.

Bij Hertha zwaait de Nederlander Jos Luhukay de scepter. Eerder werd ook al John Heitinga vastgelegd. Beerens is in zijn nopjes met zijn transfer. "Hertha BSC is een geweldige club met geweldige fans, en Berlijn een zeer mooie stad. Ik ben ontzettend enthousiast over mijn tijd hier."

Beerens miste afgelopen seizoen slechts een duel in de Eredivisie en scoorde vijf keer. Met Guus Hupperts van het gedegradeerde Roda JC had AZ al een vervanger gehaald.

AZ ziet ook Jóhann Berg Guðmundsson vertrekken. De 23-jarige IJslandse international verkast transfervrij naar Charlton Athletic, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland.