Vorm tekent bij Spurs

Michel Vorm gaat bij Tottenham Hotspur de concurrentie aan met Hugo Lloris. De Oranje-international heeft tekent woensdag een contract bij de Londenaren. De 30-jarige sluitpost komt over van Swansea City, dat ongeveer zes miljoen euro voor hem ontvangt.

In gesprek met De Telegraaf laat Vorm weten dat hij liever direct eerste doelman was geweest, al begrijpt hij dat hij de strijd zal moeten aangaan met Lloris. "Elke topclub heeft tegenwoordig twee topkeepers onder contract. Het past bij het beleid van een grote club om een brede selectie te hebben die nodig is voor de verschillende competities waarin wordt gespeeld", aldus Vorm.

"Lloris heeft zich al bewezen op het allerhoogste niveau. Ik zal de komende periode laten zien wat ik zelf in huis heb", vervolgt de international. "Door met elkaar te trainen maakt hij mij beter en andersom, denk ik."

De oud-doelman van FC Utrecht werd dinsdagavond gekeurd in Londen en zal woensdag tekenen op White Hart Lane. Het is nog niet duidelijk hoe lang de verbintenis loopt.