Van Gaal trots op derde oefenzege

Louis van Gaal heeft ook zijn derde oefenwedstrijd als Mancunian gewonnen. In het kader van een oefentoernooi in de Verenigde Staten won Manchester United van Internazionale, nadat hij eerder ook van de LA Galaxy en AS Roma wist te winnen.

De Italiaanse grootmacht moest pas na strafschoppen buigen, maar mocht van geluk spreken dat het scorebord na negentig minuten een doelpuntloos gelijkspel aangaf. United was veel sterker dan Inter en creëerde kans na kans.

Na afloop van het duel kon Van Gaal dan ook alleen maar tevreden zijn. "Ik denk dat dit de beste van de drie wedstrijden was", citeert De Telegraaf de voormalige bondscoach. "Zij hadden maar één schot op doel en dat was uit een vrije trap. Maar ik denk dat wij zes of zeven kansen hebben gecreëerd, dus dan is het zeven tegen één."

"Ik was heel blij met ons balbezit, dat was veel beter dan in de andere wedstrijden. En ik denk dat de posities beter waren bezet. Dus vanavond ben ik erg tevreden over het optreden van mijn spelers, zowel in de eerste als in de tweede helft."

Zaterdag staat al weer de volgende oefenwedstrijd op het programma, wanneer United de degens kruist met Real Madrid. Indien Van Gaal en consorten ook die wedstrijd winnen, dan wacht op 4 augustus de finale tegen de winnaar van Groep B, bestaande uit AC Milan, Manchester City, Olympiakos Piraeus en Liverpool.