Mokotjo: "Naar Ajax? Ik hoop het"

Kamohelo Mokotjo leidde PEC Zwolle zondag naar de winst in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De middenvelder wordt gelinkt aan Ajax. "Ik ben klaar voor de volgende stap", reageerde Mokotjo voor de camera's van FOX Sports. "Maar het moet wel een goede club zijn. Ajax? Je weet maar nooit. Er is interesse van meerdere clubs."

Mokotjo liet even later wel weten dat Ajax zijn voorkeur geniet. "Ik wil best naar Ajax, wie wil er nou niet voor Ajax voetballen? Ik weet niet of het op tijd wordt geregeld, maar ik hoop van wel. Ik hoop dat ik de juiste keuze maak."

In Zwolle groeide de Zuid-Afrikaan vorig jaar al uit tot één van de beste spelers in de Eredivisie, nadat hij bij Feyenoord op een zijspoor was geraakt. "Ik denk niet zo veel meer aan Feyenoord. Ik heb er veel geleerd, maar helaas speelde ik niet zo vaak als ik wilde."

"Om eerlijk te zijn startte ik vandaag wat langzaam, ik weet niet hoe dat kwam. Maar de trainer zegt altijd: 'Je bent een soort diesel.' Later in de wedstrijd kom ik echt op gang en dan kan ik niet stoppen. Ik denk dat we vandaag de zege meer wilden dan Ajax."