Rutten benadrukt: "Nieuwe spits nodig"

Fred Rutten is lovend over talent Elvis Manu, maar benadrukt dat er een nieuwe spits nodig is als vervanger van Graziano Pellè. Manu scoorde in de voorronde van de Champions League een knappe goal tegen Besiktas. Het bleek niet voldoende om de volgende ronde te behalen; aan de andere kant scoorde Demba Ba drie keer voor de Turken.

"Ik zie iets in hem", zegt Rutten over Manu tegen het Algemeen Dagblad. "Als je hem ontleedt als speler kom je tot de conclusie dat hij veel kwaliteiten heeft die vereist zijn in het topvoetbal. Hij is snel, heeft scorend vermogen, hij kan een verdediger uitspelen en is fysiek heel sterk. Maar nu stop ik, anders denkt de club straks dat ik geen nieuwe spits meer nodig heb, haha."

Rutten wacht eventueel nieuw spelersmateriaal geduldig af. "Na de transferwindow kan in de Eredivisie straks alles anders zijn. Of mijn handen niet jeuken als het gaat om het binnenhalen van nieuwe spelers? Nee, ik heb mij bij het tekenen van mijn contract geconfirmeerd aan de organisatiestructuur van de club."

"Bij andere clubs waar ik werkte, heb ik wel een stempel gedrukt op dat gebied. Maar hier ben ik niet verantwoordelijk voor het aankoopbeleid, ik geef alleen advies. Niets meer en niets minder", legt de oefenmeester uit.

Feyenoord nam deze zomer afscheid van onder meer Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Graziano Pellè en Stefan de Vrij. Vooral de spitspositie die Pellè heeft opengelaten roept veel vragen op in Rotterdam. Mitchell te Vrede en Manu zijn momenteel de voornaamste kandidaten voor een basisplek.