[EKZ] Titels voor Stjepanovic en Hosszú

De eerste titels op het EK Zwemmen zijn verdeeld. Velimir Stjepanović en Katinka Hosszú kregen vanavond in Berlijn een gouden medaille omgehangen.

Stjepanović (Ser) won de 400 meter vrije slag in 3.45,66. Hij zwom de hele wedstrijd aan de leiding. Het zilver ging naar Andrea Mitchell D'Arrigo (Ita) en Jay Lelliott (GB) pakte het brons. D'Arrigo noteerde 3.46,91 en Lelliot zwom 3.47,50. Ferry Weertman en Maarten Brzoskowski haalden de finale niet op deze afstand.

Hosszú (Hon) prolongeerde haar titel op de 400 meter wisselslag. Ze won de afstand in een kampioenschapsrecord. Ze klokte 4.31,03. Het zilver ging naar Mireia Belmonte García en het brons was voor Aimee Wilmott (GB). Belmonte García had 2,1 seconden meer nodig dan Hozzú en Wilmott had 3,66 seconden. Wendy van der Zanden werd in de series uitgeschakeld. Zij werd vijftiende.