[jOS] Basketbalsters rollen Syrië op en pakken derde winst op rij

De Nederlandse basketbalsters hebben op de Jeugd Olympische Spelen ook hun vierde wedstrijd in het 3x3-toernooi gewonnen. Fleur Kuijt, Janis Ndiba, Esther Fokke en Charlotte van Kleef waren veel te sterk voor de zwakste ploeg in Groep A, Syrië.

Het verschil in kwaliteit tussen de twee ploegen was enorm. De Syrische vrouwen kregen vier vrije worpen, maar wisten er geen één te raken. Ook werd er slechts drie keer geprobeerd om een tweepunter te maken, zonder succes. 

Het beeld bij Nederland was totaal anders. Drie van de zes vrije worpen werden gemaakt, maar vooral het raken van zeven van de achttien tweepuntsschoten tikte aan. Fokke was wederom de absolute sterspeelster, alle zeven geraakte tweepuntsschoten kwamen op haar conto, slechts vier gingen mis. Na iets minder dan negen van de tien te spelen minuten werd de 21-4 binnengegooid, waardoor de wedstrijd automatisch gedaan was.

De Nederlandse vrouwen hebben nu een dag rust, waarna op vrijdag, zaterdag en zondag de vijf resterende groepswedstrijden worden gespeeld. Een plek bij de eerste acht - de groepen bestaan uit tien landen - is noodzakelijk om naar de achtste finales te mogen. Die worden, net als de kwartfinales, maandag gespeeld. Een dag later vinden de halve finales en de wedstrijden om de medailles plaats.