Zivkovic: "Had me hier meer van voorgesteld"

Hij startte bij Ajax aan een langetermijnproject, maar had toch meer van zijn start verwacht. Richairo Zivkovic is ontevreden over zijn wittebroodsweken in Amsterdam.

Frank de Boer maakte tot dusver in de hoofdmacht gebruik van Kolbeinn Sigthórsson en aanwinst Arkadiusz Milik als spitsen. Zivkovic maakte zelfs geen deel uit van de wedstrijdselectie, en kwam sinds de start van de competitie uitsluitend uit in de Jupiler League.

Niet bepaald een promotie voor een speler die vorig seizoen een basisplaats verwierf bij FC Groningen. "Heel eerlijk? Ja, ik had me ook meer voorgesteld van het begin bij Ajax, ik had er niet op gerekend dat ik op een vrijdagavond met Jong Ajax zou moeten meedoen", zegt Zivkovic in gesprek met Helden Online.

De beloften van Ajax maakten vrijdag geen goede beurt in de Jupiler League. In eigen huis ging de formatie van Jaap Stam en Andries Ulderink pijnlijk onderuit tegen FC Volendam (0-5). Zivkovic vervulde een negatieve hoofdrol. Hij kreeg een rode kaart.

"Ik ben nu drie weken geschorst. Overigens zag mijn overtreding er op televisie erger uit dan het was. Ik raakte Marengo nauwelijks, maar het was niet slim. Ik was misschien wat geïrriteerd, maar ik beloof jullie: ik kom eraan", laat hij weten. "Ik ben nu drie weken geschorst, maar daarna zal ik de verwachtingen waarmaken."

De zoektocht van De Boer naar een nieuwe centrumspits lijkt slecht nieuws voor Zivkovic, die met zijn zeventien jaar volgens De Boer nog niet klaar is voor het eerste elftal. Ajax hoopt nog voor het sluiten van de transfermarkt een ervaren spits aan te trekken. Pogingen om Samuel Eto'o te strikken liepen op niets uit.