Basketballers VS één helft in de problemen, stunt Senegal

De Amerikaanse basketbalploeg heeft ook de tweede wedstrijd op het WK in Spanje gewonnen. Na een simpele zege op Finland moest dit keer Turkije eraan geloven, al leverde dat aanzienlijk meer problemen op.

De Turken kwamen al snel op een voorsprong van vijf punten, wat resulteerde in 16-16 na het eerste kwart. Amerika begon vervolgens weer goed, maar al snel nam Turkije de regie in handen in het tweede kwart. Langzaam konden ze de voorsprong uitbreiden, waardoor ze met 40-35 konden rusten.

Na de pauze bleek dat de VS gewoon duidelijk de betere ploeg was. Turkije hield nog wel de voorsprong vast, maar die werd alsmaar kleiner. Halverwege het kwart kwamen de Amerikanen dan weer voor en met 66-60 mochten ze in goede positie aan het beslissende kwart beginnen. Dat werd een succes, want binnen de kortste keren stonden de Amerikanen ruim twintig punten voor. Turkije mocht nog iets terugdoen, maar konden niet voorkomen dat de nederlaag duidelijk was: 98-77.

Eerder op de dag wist Senegal voor een flinke stunt te zorgen. De Afrikanen wonnen met 82-75 van Puerto Rico. Slovenië - Mexico (89-68), Brazilië - Iran (79-50), Litouwen - Angola (75-62) en Griekenland - Filipijnen (80-72) leverden geen verrassende winnaars op.