Platje terug in Nederland bij VVV-Venlo

Melvin Platje voegt zich bij de selectie van VVV-Venlo. De aanvaller heeft zich transfervrij aan de club uit de eerste divisie gebonden. Hij zat zonder club, na een mislukt buitenlands avontuur bij Neftchi Baku. Door een beperkende regel voor spelers buiten Azerbeidzjan - er mogen slechts vijf selectiespelers een andere nationaliteit hebben - draaide de uitdaging uit op een deceptie.

VVV-Venlo bevestigt de komst van Platje via de officiële kanalen. "Hij heeft zowel in de ere- als eerste divisie bewezen dat hij een neusje voor de goal heeft", zegt technisch directeur Stan Valckx. "Hij was transfervrij, dus hij kon ook nog na de transferdeadline binnengehaald worden."

Platje speelde in het verleden voor onder meer N.E.C. Nijmegen en FC Volendam. Daar bewees hij over scorend vermogen te beschikken. Bij Neftchi kon hij zich amper bewijzen. Hij werd in het afgelopen seizoen verhuurd aan Kalmar FF uit Zweden, het land waar zijn vrouw vandaan komt.

Bij Neftchi speelde de 25-jarige spits veertien wedstrijden. Daarin kwam hij één keer tot scoren. Bij Kalmar wist hij in vier duels geen enkele keer het net te vinden. Vooral bij Volendam viel hij juist op door zijn neusje voor de goal. Hij scoorde in het seizoen 2010/11 21 doelpunten en verdiende daarmee een transfer naar NEC.