Zuid-Koreaanse tiener Kim wint Evian Championship

De Zuid-Koreaanse golfster Hyo-Joo Kim heeft zondag het Evian Championship op haar naam geschreven. Met haar 19 jaar en twee maanden is ze de op twee na jongste majorwinnaar ooit. Kim bleef de Australische routinier Karrie Webb een slag voor.

Beide vrouwen waren op de slotdag in Frankrijk aan elkaar gewaagd. Kim begon met een slag achterstand aan de laatste hole, maar met een birdie draaide ze de rollen om. Webb liet vervolgens de kans liggen om nog een play-off af te dwingen.

Zowel Kim als de 39-jarige Webb noteerde een slotronde van 68 slagen, drie onder het baangemiddelde. De Zuid-Koreaanse kwam daarmee uit op een totaal van 273 (-11).

Kim vestigde donderdag al een record door een ronde van slechts 61 slagen te lopen. Niemand presteerde ooit beter op een majortoernooi. Alleen Morgan Pressel en Lexi Thompson, beide uit de Verenigde Staten, wonnen op jongere leeftijd een major dan Kim.

Dewi-Claire Schreefel sloot het Evian Championship af op plaats zeventig. De Nederlandse noteerde een slotronde van 78 slagen. Dat leverde haar een eindscore van 303 op.