FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 april 2009

Nederlands echtpaar toch niet vrij

Vanmiddag nog werd gemeld dat het Nederlandse echtpaar, dat al twee weken werd vastgehouden door een volksstam in Jemen, was vrijgelaten. Dat meldde een Jemenitische overheidsfunctionaris. Volgens deze functionaris was het echtpaar onderweg naar Sanaa. Helaas is niets minder waar. Het echtpaar wordt nog steeds vastgehouden door de stamleden.

Het stamhoofd zou volgens het echtpaar gezegd hebben hen ‘mogelijk morgen’ vrij te laten. Helaas is dat een belofte die de twee bijna iedere dag te horen krijgen en ze hebben er daarom ook een hard hoofd in.

Jan Hoogendoorn en zijn vrouw Heleen Janszen werden twee weken geleden bij de hoofdstad Sanaa ontvoerd door stamleden die een conflict hebben met de autoriteiten.

Dembélé wil nog niet over toekomst nadenken

Moussa Dembélé denkt nog niet na over zijn toekomst. De aanvaller is met AZ op titelkoers en kan rekenen op belangstelling van verschillende clubs uit het buitenland.

Daarnaast wil AZ de Belg ook graag behouden. Tegenover het Algemeen Dagblad zegt hij: "Ik heb geen haast. Mijn contract loopt nog een poosje door en ik wil eerst genieten van wat we nu allemaal meemaken bij AZ."

"Na de titel zie ik wel hoe mijn toekomst eruit ziet en of we een keer gaan praten over mijn contract", gaat de international van België verder. "Ik weet wel dat ik niet naar een topclub ga, als ik denk dat ik me daar sociaal gezien niet zo lekker ga voelen als bij AZ. Dat heeft geen zin."

Gewonden bij botsing Schijndel

Bij een aanrijding bij het Brabantse Schijndel zijn vanavond zeven mensen gewond geraakt. Dit gebeurde op de Structuurweg, tussen Sint Oedenrode en Schijndel. Een auto, gevuld met vijf Polen, kwam op de verkeerde weghelft terecht, waardoor deze frontaal botste op een auto waar een gezin met twee kinderen in zat.

Twee van de vijf Polen kozen het hazenpad, maar konden even later worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De andere drie Polen en het gezin zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De moeder van het gezin is ernstig gewond.

Naar de aanleiding van het ongeval durft de politie wel een gokje te wagen. Het wegdek lag namelijk bezaaid met bierflesjes, afkomstig uit de auto van de Oostblokkers.

Facebook slecht voor je studie

Facebook-gebruikers boeken veel slechtere schoolresultaten dan niet-Facebookers, blijkt uit academisch onderzoek. De meerderheid van de studenten die de sociale netwerksite Facebook elke dag raadpleegt, scoort een heel punt lager dan degenen die de website links laten liggen.

De resultaten doen de vrees van leraren en ouders bewaarheid worden, schrijft The Times. Onderzoeker Aryn Karpinski: 'Ons onderzoek toont aan dat mensen die meer tijd op Facebook besteden, minder tijd spenderen aan school. Iedere generatie heeft zijn eigenaardigheden, maar ik denk dat Facebook een uniek fenomeen is in dat opzicht.'

Het onderzoek van de Ohio State University werd gehouden onder 219 studenten. Van de Facebookgebruikers onder hen, checkte 65 procent elke dag hun account op nieuwe berichten. De gespendeerde tijd per bezoek varieerde van enkele minuten tot meer dan een uur.

Vervolgens werden deze gegevens gekoppeld aan de studieresultaten. De opzienbarende resultatien worden deze week gepresenteerd op de jaarlijkse meeting van de American Educational Research Association.


Facebook slecht voor je studie  (foto: DAG)

Juninho: "Wij verdienen de titel niet"

Een opvallende uitspraak van Lyon-aanvoerder Juninho. Hij vindt dat alleen Marseille en Bordeaux de titel verdienen, niet zijn werkgever Lyon. Olympique Lyon staat op een gedeelde tweede plaats met Girondins Bordeaux. De achterstand op koploper Marseille bedraagt een punt.

De teleurstellende resultaten van Lyon in de Ligue 1, zijn bij Juninho niet goed gevallen. Lyon werd de laatste zeven seizoenen tot Frans kampioen gekroond, maar Juninho twijfelt over een achtste titel. Afgelopen zondag speelde Lyon nog gelijk tegen Monaco.

Door het gelijkspel is Marseille de club uit Lyon voorbij gestreefd. Het team van trainer Claude Puel heeft nu maar twee van de laatste negen wedstrijden winnend afgesloten. Juninho: "Dat hoort niet bij een aanstaand kampioen."

"Bordeaux en Marseille hebben de afgelopen twee seizoenen goed werk geleverd. Ik denk dat ze het dit jaar allebei verdienen om kampioen te worden", besluit Juninho zijn betoog.

'Cissé in belangstelling Fiorentina en Villarreal

Ook al heeft hij twee weken geleden zijn contract bij Roda JC verlengd, toch kan Sekou Cissé rekenen op belangstelling van verschillende clubs uit Spanje en Italië. Volgens Voetbal International hebben Villarreal en Fiorentina vergaande interesse in de Ivoriaan.

Bij Roda is Cissé dit seizoen één van de lichtpuntjes. Afgelopen zomer liet de aanvaller ook al doorschemeren dat hij graag wil verkassen naar een topcompetitie. Destijds kwam het echter niet van een transfer. Eerder dit seizoen werd ook al bekend dat het Franse Nantes de speler hoog op het verlanglijstje heeft staan.

Dit seizoen kwam Cissé bij Roda 27 keer in actie, waarin hij zeven maal scoorde. Trainer Harm van Veldhoven gaf onlangs nog aan dat het volgend seizoen ook graag een beroep wil doen op de Ivoriaanse international.

Agressief Paasweekeinde in Haarlem

Het Paasweekeinde is erg onrustig verlopen in Haarlem. Op diverse plekken in de stad waren vechtpartijen uitgebroken. Een woordvoerster van de politie vermoedt dat dat mede kwam door het overmatig gebruik van alcohol en het mooie weer.

Vrijdagavond waren er al twee vechtpartijen. De grootste vond plaats voor de Ierse pub aan het Houtplein. Een 35-jarige Haarlemmer raakte slaags met een 30-jarige plaatsgenoot en sloeg deze op zijn hoofd met een stoel. Omstanders werden bekogeld met glaswerk. De politie hield in totaal vier mannen aan. De tweede vechtpartij vond plaats op het Wilsonplein. Een 18-jarige Heemstedenaar liep een gebroken kaak op bij een onenigheid met een groep jongeren. Ook hier hield de politie vier verdachten aan, maar deze bleken niets met de zaak te maken te hebben.

Eergisteravond was het raak in de Smedestraat. Een 16-jarige Haarlemmer is aangehouden op verdenking van het mishandelen van twee plaatsgenoten. Een van beiden, een 23-jarige man, liep hierbij een gebroken neus op.

Gisterochtend vroeg zijn vervolgens twee Heemstedenaren opgepakt, die een oude schoolvete hebben vereffend. Een 18-jarige oud-schoolgenoot van de twee kreeg hierbij de nodige klappen.

Ook afgelopen nacht was er weer een vechtpartij. Ditmaal was een 38-jarige Haarlemmer het slachtoffer van een groep van negen jongeren. De fiets van de man werd vernield, terwijl hij zelf gedwongen werd alcohol te drinken. Nadat een getuige de politie gebeld had, kon de groep jongeren worden gearresteerd.

Museeuw: "Boonen kan alle records breken"

Johan Museeuw heeft afgelopen zondag, tijdens Parijs - Roubaix, genoten van Tom Boonen. Volgens de Belg, die de wielerklassieker drie keer op zijn naam schreef, is zijn landgenoot in staat om alle records te breken.

"Ik zag vooral een gretige Tom Boonen, die zich absoluut niet in de verdediging wou laten dringen," aldus Museeuw, die De Hel van het Noorden in 1996, 1998 en 2002 op zijn naam wist te schrijven. "Boonen ging door een muur. Ik heb hem zelden zo diep zien gaan. Ook zonder valpartijen hadden weinig renners hem van de zege kunnen houden."

Boonen hoeft Parijs - Roubaix nog maar één keer te winnen, voordat hij recordhouder Roger De Vlaeminck evenaart. "Nog eentje en ook hij mag zich Monsieur Paris-Roubaix noemen," aldus Museeuw. "Boonen is nog maar 28 jaar en de kans dat hij een vierde en zelfs een vijfde keer wint, is reëel. Hij kan misschien zelfs alle records breken, voor zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix."

De oud-wielrenner liet zich tot slot nog even lovend uit over Quick-Step, de ploeg van Boonen: "Quick-Step is zeker de ploeg van het voorjaar. Die ploeg heerst al jaren in die twee koersen. Ze hebben altijd grote renners, maar ook een perfecte ploeg en met Peeters de perfecte ploegleider."

Vrouw Mel Gibson wil echtscheiding

Na een zeer vruchtbaar huwelijk van bijna 29 jaar gooit de vrouw van Mel Gibson (53 jaar) de handdoek in de ring. Robyn, die samen met de acteur zeven kinderen heeft, heeft de benodigde papieren daartoe ingediend bij de rechtbank van Los Angeles.

De twee wonen al bijna drie jaar niet meer samen. Als reden voor de scheiding geeft ze "onoverburgbare geschillen" op. Zes van hun zeven kinderen zijn al volwassen. Over de benjamin, Thomas, wil Robyn de voogdij hebben. 

Gibson werd bekend door zijn rollen in de Lethal Weapon-reeks en als regisseur van de film The Passion of the Christ. Sinds hij onder invloed van drank in 2006 anti-Joodse uitlatingen deed, leeft hij een enigszins teruggetrokken bestaan. 

Klinsmann wil gekrenkte trots herstellen

Bayern München wil het debacle in de Champions League van afgelopen woensdag gaan herstellen. De ploeg van trainer Jürgen Klinsmann ging in het betreffende duel hard onderuit bij FC Barcelona (4-0), maar wil dinsdag alsnog proberen te winnen.

"Na wat we hebben doorgemaakt in Barcelona zullen we niet gaan dromen en zeggen dat we vier of vijf keer gaan scoren, maar het zou wel fantastisch zijn als we van die ploeg konden winnen," liet Klinsmann in een reactie weten.

De trainer van Die Rekordmeister vervolgde met de woorden: "We willen van Barcelona winnen zodat we met respect afscheid kunnen nemen. We zullen vechten en voetballen met passie en onze supporters een goede wedstrijd voorschotelen om hun sympathie weer te winnen."

Transfergeruchten week 15

De users van het voetbalforum houden dagelijks de laatste transfergeruchten bij. Niet alle geruchten zijn even betrouwbaar of interessant maar het leek ons van FOK!sport leuk om de geruchten van een week te verzamelen en met jullie te delen. Voor bronnen verwijzen we jullie door naar het Transfergeruchten topic zelf. De geruchten van afgelopen week:

Naam speler/trainerVanNaar
Scott JamiesonAdelaide UnitedFC Groningen
KakáAC MilanReal Madrid
Thomas VermaelenAjaxAston Villa
Marko ArnautovicFC TwenteAS Roma of Genoa
Moussa DembéléAZGenoa
Gaston SangoyApollon LimassolBirmingham City
Simon CziommerAZ/FC UtrechtHeracles Almelo
Fred RuttenPSV
Orlando EngelaarSchalke 04PSV
Roy Beerenssc HeerenveenPSV
Eljero EliaFC TwentePSV
Michael JansenCambuurFC Groningen
Istvan BakxKV KortrijkClub Brugge
Evgeniy LevchenkoFC GroningenIraklis Saloniki
Achmed AhahaouiGo Ahead EaglesFC Volendam
DiegoWerder BremenJuventus
Nicky KuiperVitesseHSV of AZ
Douglas CostaGremioManchester United, Internazionale, Real Madrid of Liverpool
David VillaValenciaChelsea
Kevin LiefhebberPPSCRKC
Gregory van der WielAjaxJuventus
Radek PetrParmaAnderlecht

Sulejmani: "Ik heb de kwaliteiten"

Eind februari drukte Miralem Sulejmani de Ajax-fans op het hart dat zijn prestaties zouden verbeteren. Nu, twee maanden later is het spel van de Serviër nog steeds ondermaats. De speler erkent zijn problemen.

Afgelopen zondag zette Ajax-trainer Marco van Basten Sulejmani op de bank. De geboren Utrechter hield lang vertrouwen in de record-aankoop, maar posteerde Cvitanich zondag toch op de plaats van Sulejmani. De Argentijn deed dat uitstekend. Hij scoorde twee maal en gaf een assist op Eyong Enoh.

Voor Micky genoeg om zich zorgen over te maken: "Natuurlijk vind ik het niet leuk, maar ik kan er niet om huilen", aldus Sulejmani in Het Parool. Ik probeer het van me af te zetten. Ik heb tijd nodig en dan zal het lukken, want ik heb de kwaliteiten."

Studente vermoord om minirok

Een 21-jarige studente medicijnen is in het Russische Sint-Petersbrug om het leven gebracht. Hoofdverdachte is haar uit Azerbeidzjan afkomstige vader. Hij zou haar hebben laten vermoorden omdat zij een minirok droeg.

Vijf dagen geleden waren er al twee mannen uit Azerbeidzjan opgepakt voor de moord op de jonge studente. Zij hebben bekend dat ze van haar vader een ton in roebels (2.300 euro) hadden gekregen in ruil voor de moord op de jonge vrouw. Volgens haar vader is het dragen van minirokken namelijk 'een zondiging tegen de nationale tradities'.

Voor de moord werd de studente op straat ontvoerd. Hierop werd zij naar een buitenwijk van Sint-Petersburg gebracht, waarna zij met een kogel in het hoofd om het leven werd gebracht.

Harry Mens' dochter in Holland's Got Talent

De negenjarige Nour, de jongste dochter van Harry Mens, heeft meegedaan aan de talentenshow Holland's Got Talent. Dit hebben haar halfzussen Suze en Marlous bekendgemaakt in het weekblad Vrouw.

In het blad valt te lezen: "Tegenwoordig moeten de agenda’s wel op elkaar worden afgestemd, want Nour heeft tv-optredens bij SBS6. Ze kan héél goed dansen en doet mee aan het programma Holland’s got talent. Of ze in Hilversum weten dat ze de dochter van Harry Mens is? Ik heb echt geen idee."

Harry Mens biechtte acht jaar geleden, hij was toen vijfentwintig jaar getrouwd, op dat hij al tien jaar een dubbelleven leidde met de Marokkaanse Mona. Ook heeft hij twee dochters samen met haar. Sarah, inmiddels veertien jaar oud, en Nour. De familie gaat nu op een normale manier met elkaar om. Hoever Mens' jongste dochter is gekomen in de talentenshow is niet bekend. 

Toyota wil in China weer pieken

Jarno Trulli en Timo Glock kijken vol vertrouwen uit naar de Grand Prix van China, die volgend weekend wordt verreden. Het duo wist in de eerste twee races van het nieuwe seizoen, even zo vaak het podium te behalen en wil dit huzarenstukje weer herhalen.

"Ik ben erg optimistisch over onze kansen in China, want we zijn het seizoen erg sterk begonnen," liet een tevreden Trulli weten. "We hebben erg veel progressie geboekt. Dat bleek wel in Maleisië toen ik teleurgesteld was met een vierde plek, terwijl dat vorig jaar juist meer was dan we hadden verwacht. Mijn doel voor China is om weer om het podium te strijden en ik denk dat we zeker een goede kans hebben."

Ook Glock keek op een positieve manier vooruit naar de race in Shanghai. "We zijn in beide races met beide auto's in de top-vier geëindigd, dus we gaan zeker voor het podium."

"Het is wel vreemd om in april al naar China te gaan, want normaal vindt de race later in het seizoen plaats. Het lijkt er dan ook op dat het kouder dan normaal zal zijn. Vorig jaar ging het goed en scoorde ik wat punten, maar ik hoop dit jaar natuurlijk hoger dan zevende te eindigen", besloot hij.

Live-uitzending Vaticaan onderbroken voor porno-commercial

Tijdens Goede Vrijdag keken vele Amerikaanse gelovigen naar de traditionele paaswake, die live vanuit het Vaticaan werd uitgezonden. Helaas ging het in Philadelphia mis. Kabelaar Comcast gooide er tijdens de uitzending plotseling een commercial in van een pornofilm.

Comcast steekt de hand in eigen boezem en biedt zijn verontschuldigingen aan. Het was namelijk absoluut niet de bedoeling dat de gelovigen beelden te zien kregen uit de pornoserie 'Girls Gone Wild '.

Volgens een zegsman van de kabelaanbieder hebben alle kijkers in Philadelphia de commercial op hun scherm gehad. De schade voor de kabelboer valt gelukkig mee. Slechts een persoon heeft bij Comcast geklaagd over de beelden.


*fapfapfap*

Henry: "C. Ronaldo beter dan Messi"

Thierry Henry heeft in een interview met het blad Record een opvallende uitspraak gedaan. De aanvaller van FC Barcelona is namelijk van mening dat Cristiano Ronaldo op dit moment beter is dan zijn ploeggenoot, Lionel Messi.

"Laat ik ten eerste duidelijk maken dat de vergelijkingen tussen Cristiano en Lionel niet helemaal juist zijn, want het zijn andere spelers," begon Henry zijn betoog. "Het zijn beide spelers die op iedere positie voor het middenveld uit de voeten kunnen, maar toch hebben ze andere manier van spelen. Als ik naar de cijfers kijk zie ik dat Ronaldo vorig jaar veel heeft gescoord en dat hij diverse topscorerslijsten aanvoerde. Bovendien won United dankzij zijn doelpunten een hoop prijzen."

"Als je wil weten wie de beste speler is, dan moet je kijken naar welke prijzen die speler zijn team heeft gegidst," ging de aanvaller van FC Barcelona verder. "Daarom moet ik zeggen dat Cristiano op het moment beter is dan Lionel."

Henry sloot overigens niet uit dat Messi de prestaties van Ronaldo in de toekomst kan evenaren. "Ik snap waarom mensen zeggen dat Lionel de beste is, want hij doet dingen die niet te volgen zijn, maar ik moet Diego Maradona herhalen: Cristiano Ronaldo is de beste. Wellicht dat Lionel hem in de toekomst kan achterhalen."

Woorden Van Bommel verkeerd geďnterpreteerd

Mark van Bommel verklaarde eerder vandaag dat zijn ploeggenoot Franck Ribéry deze zomer weg wil. Zijn beoogde nieuwe club zou Barcelona moeten worden.

"Franck heeft mij gezegd dat hij naar Barcelona wil", begon de Nederlander. "Het is een fantastische speler, de beste in Duitsland. Zijn spel ligt Barcelona heel erg omdat het spel van hun vooral op techniek is gericht. Hij heeft kwaliteiten zat."

De uitspraken van de middenvelder blijken echter verkeerd geďnterpreteerd te zijn. Van Bommel liet via de perschef van Bayern München weten dat hij geschrokken was van de berichtgeving. "Van Bommel probeerde in het Spaans zijn zegje te doen", aldus Horwick. "De journalist vroeg of Mark dacht dat Ribéry goed genoeg was voor Barcelona, waarop Van Bommel instemde."

Aandachtvragers politie krijgen bekeuring

De politie van het Utrechtse Doorn heeft gisteravond twee knapen bekeurd. Het duo reed viermaal op hun scooter langs het politiebureau terwijl ze riepen en schreeuwden naar de agenten die binnen aan de koffie zaten.

De laatste keer kwamen de geplaagde agenten naar buiten. Onder het mom van 'kinderen die zeuren, die moet je bekeuren', slingerde de politie de jongens van zestien en zeventien onherroepelijk op de bon.

Fŕbregas: "Wenger zal blijven"

De aanvoerder van Arsenal, Cesc Fŕbregas, gelooft dat Arsčne Wenger voor altijd aan Arsenal verbonden zal blijven. De huidige trainer van Arsenal wordt veelal gelinkt aan clubs als Real Madrid en Barcelona.

"Als ik denk aan de elf jaar die hij hier al is, dan zie ik hem in de toekomst zijn eerdere behaalde successen verder uitbouwen. Ik heb er geen twijfel over dat Wenger hier blijft," aldus Fŕbregas.

Wenger besteedde in zijn jaren bij Arsenal veel aandacht aan de jeugdopleiding. De Fransman kocht spelers uit Mexico, maar ook uit bijvoorbeeld Togo. "Het oog voor talent van Wenger heeft Arsenal gebracht tot wat het nu is".

Longkanker blijkt dennenboom te zijn

Artyom Sidorkin uit Izjevsk in Centraal-Rusland moest onlangs naar het ziekenhuis. De 28-jarige Rus had namelijk last van een hevige pijn in zijn borst. Ook hoestte hij regelmatig bloed op.

Naar aanleiding van de klachten werd er een röntgenfoto gemaakt van Artyom en inderdaad, de artsen zagen een tumor. Om zeker te zijn van longkanker werd een biopsie van zijn longen afgenomen. Toen de onderzoekers de stukjes afgenomen longweefsel onder de microscoop legden, ontwaardden ze tot hun verbazing dennennaalden in de stukjes.

Dr. Vladimir Kamashev, de behandelend arts van de arme Rus, dacht dat hij misschien te veel wodka had gedronken en moest echt even rustig zitten tot de absurde situatie tot hem doordrong. De patiënt had geen enkel vermoeden dat er een dennenboom in zijn longen groeide. Hij leed alleen helse pijnen, en wilde er graag vanaf. De pijn bleek afkomstig van de dennennaalden, die Artyoms longblaasjes op weinig zachtzinnige wijze beroerden.

Hoe de dennenboom in zijn longen is terechtgekomen, is vooralsnog een raadsel. Wegens de grootte van het boompje is het onmogelijk dat dit is ingeademd. Mogelijk is er een klein deeltje ingeademd, dat in de longen is verder gegroeid.


Wel gezellig met de kerstdagen...

Met dank aan djedda voor de submit

Arshavin heeft heimwee

Arsenal-aankoop Andrey Arshavin heeft last van heimwee. De Russische voetballer presteert zeer goed op het veld, maar daarbuiten heeft hij moeite om zich te settelen.

Na veel getouwtrek tussen Zenit en Arsenal, koos Arshavin voor het avontuur. Hij pakte zijn koffers en ging naar Engeland. Voor de som van 16,5 miljoen euro vertrok de sensatie van het voorbije EK richting de club van trainer Arsčne Wenger.

Direct waren de prestaties om over naar huis te schrijven, maar daarbuiten gaat het dus minder met de Rus. "Het is moeilijk voor me. Alles is nieuw voor me", aldus Arshavin tegenover The Sunday Telegraph. "Ik ben blij dat ik hier in Engeland ben, want hier wordt het beste voetbal gespeeld. Ik ben blij met mijn prestaties maar daarbuiten ben ik minder tevreden, het is moeilijk voor me", benadrukte Arshavin zijn problemen.

Knappe zege cricketteam op Namibië

De Nederlandse cricketers hebben op het WK voor B landen een knappe overwinning geboekt tegen Namibië.

drie overs voor het einde pakte Nederland de zege met 262/8 tegen 258/8. Daarmee houd de ploeg kans een plek bij de eerste vier, wat plaatsing voor het WK voor A landen in 2011 betekend. Ryan ten Doeschate was de grote man in de Nederlandse formatie. Met 134 runs bleef hij not out. Ten Doeschate kreeg aan bat steun van Alexei Kervezee (52) en Peter Borren (33).


Komende woensdag speelt Nederland tegen Ierland, vrijdag is Canada de tegenstander.

Voorzitter Chelsea: "Hiddink vertrekt"

Guus Hiddink is volgend seizoen geen trainer van Chelsea meer. Dit heeft clubvoorzitter Bruce Buck vandaag gezegd.

Afgelopen weekend meldde John Terry nog dat hij graag zou zien dat Hiddink bij de club uit Londen zou blijven. "In de laatste weken heeft Hiddink hier heel goed werk gedaan", sprak Buck over de opvolger van de ontslagen Luiz Felipe Scolari. "Dan is het logisch dat iedereen er op gaat rekenen dat hij blijft. Toch is het niet aan de orde. Hiddink heeft voor volgend seizoen andere verplichtingen. Dat was bij ons bekend.'

Buck verwacht ook niet dat José Mourinho, nu Inter, terugkeert bij Chelsea. De Portugees was er enkele jaren geleden zeer succesvol.

Belg tweemaal gepakt met drank op

Een 33-jarige Belg bleek afgelopen nacht wel heel erg hardleers. De man werd namelijk twee keer gepakt met drank op, terwijl hij achter het stuur van een auto zat.

De eerste keer snapten agenten hem op de Postweg in het Zeeuwse Tholen. Wegens het rijden met drank op legde de politie hem een rijverbod op van vijf uur. Toen de agenten hun hielen hadden gelicht, stapte de Belg weer in en reed vrolijk verder.

Enkele straten verderop kreeg de politie de drankrijder weer in het vizier. Ze pakten de Belg op en namen hem mee naar het politiebureau. Nadat tegen hem proces-verbaal was opgemaakt, mocht de man het bureau weer verlaten.

Zijn autosleutels moest hij echter achterlaten. Deze mocht de zuiderbuur pas vanochtend om elf uur ophalen.

PC softwareverkopen USA, alles terug naar normaal

Het was een beetje gekke tijd de afgelopen paar weken, maar "gelukkig" is dat nu voorbij: de PC softwareverkopen uit de USA zijn weer even voorspelbaar als altijd. Met een Sims-game op nummer 1, World of Warcraft op 2 en voor de rest slechts drie andere games in de top tien... Het is eentonig gesteld met de Amerikaanse games-smaak!

1. The Sims 2 Double Deluxe
2. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King
3. Empire: Total War
4. The Sims 2 Apartment Life
5. World Of Warcraft Battle Chest
6. World Of Warcraft
7. Warhammer 40.000: Dawn of War 2
8. The Sims 2 Pets
9. Spore
10. The Sims 2 University

Ohja, dit zijn trouwens de statistieken van 29 maart tot en met 4 april.

Voorzitter Chelsea: Hiddink vertrekt

Guus Hiddink is met zekerheid volgend seizoen geen coach van Chelsea. Voorzitter Bruce Buck van de Engelse topclub heeft dat vandaag gezegd.

Afgelopen weekeinde nog had John Terry een beroep op de Nederlander gedaan om aan te blijven. De aanvoerder zei geen geschiktere kandidaat te kunnen bedenken. Hiddink, ook nog bondscoach van Rusland, heeft altijd gezegd slechts tijdelijk in Londen te blijven.

"In de laatste weken heeft Hiddink hier heel goed werk gedaan", sprak Buck over de opvolger van de ontslagen Luiz Felipe Scolari. "Dan is het logisch dat iedereen er op gaat rekenen dat hij blijft. Toch is het niet aan de orde. Hiddink heeft voor volgend seizoen andere verplichtingen. Dat was bij ons bekend."

Buck verwacht evenmin dat José Mourinho, nu Inter, terugkeert bij Chelsea. De Portugees was er enkele jaren geleden zeer succesvol. In Italië zei een derde kandidaat, Carlo Ancelotti, de overstap naar Engeland niet te overwegen. "Het is uitgesloten dat ik naar Chelsea ga", verklaarde de trainer van AC Milan.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport.


Geen Chelsea voor Guus Hiddink  (foto: ANP)

Blessures voor Sahar, de Jong

De Graafschap is bang dat het zijn spitsenduo Ben Sahar en Luuk de Jong enige tijd zal moeten missen.

Luuk de Jong, die in de competitiewedstrijd tegen NEC (2-2) met een enkelblessure uitviel, loopt inmiddels op krukken. De enkel van De Jong is opgezwollen. Een eerste onderzoek wees uit dat er geen sprake is van een breuk.

Ben Sahar speelde de wedstrijd wel uit, hij scoorde beide doelpunten voor De Graafschap, maar kampt met een pijnlijke knie.

Tukker gooit verkeerde autoruit in

Had een man uit Enschede vorige week al de grootste moeite om een auto te kraken, zijn provinciegenoot bleek al even snugger. Een 41-jarige man uit het eveneens Twentse Almelo heeft namelijk een plaatsgenoot verwond terwijl hij een autoruit wilde slopen.

Het twintigjarige slachtoffer reed zaterdagnacht met zijn auto door de buurt, toen er ineens een dopsleutel door het dichte zijraam naar binnen werd gegooid. Met een flinke bult op de kop stapte de twintigjarige bestuurder uit. Pas toen besefte de dader dat hij de verkeerde te grazen had genomen.

De verdachte had ruzie met een andere plaatsgenoot en was in de veronderstelling dat hij deze rond 04.20 uur in diens auto had gezien. De 22-jarige passagier van de gooier droeg het slachtoffer op het hart vooral geen aangifte te doen.

Toch besloot het slachtoffer alsnog naar de politie te stappen. Deze heeft het duo weten in te rekenen. Het tweetal zal poging tot doodslag, zware mishandeling en bedreiging ten laste worden gelegd.

'Spijkerman wil Koster opvolgen bij Jong Ajax'

Volgens De Telegraaf heeft Hennie Spijkerman er wel oren naar om Adrie Koster op te volgen als trainer van Jong Ajax. Koster vertrekt na dit seizoen uit Amsterdam om trainer te worden van het Belgische Club Brugge.

Spijkerman is momenteel werkzaam bij Ajax als hoofd scouting. Vorig seizoen was hij nog assistent-trainer, maar de aanstelling van Marco van Basten betekende voor Spijkerman dat hij moest plaatsmaken voor Rob Witschge en John van 't Schip.

In een gesprek met technisch manager Danny Blind zou Spijkerman hebben laten doorschemeren dat hij graag aan de slag wil bij Jong Ajax. Bij de Amsterdammers beschouwt men Spijkerman als een geschikte kandidaat, maar wil men hem ook niet kwijtraken bij de scouting. Andere mogelijke kandidaten zijn Pieter Huistra, Dennis Bergkamp, Aron Winter, Bob de Klerk en Frank de Boer.

Boek met vloekende titel massaal geboycot

Een boek van de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst heeft in ons land veel stof doen opwaaien. Doet bij onze zuiderburen niemand moeilijk over de titel van het boek, in ons overwegend gereformeerde landje ligt dat toch even anders. 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol' wordt dan ook massaal door de boekwinkels geboycot.

"Al toen het boek in de aanbiedingsbrochure van de uitgeverij verscheen, vielen er bij de uitgeverij brieven van boekhandelaren binnen die zeiden het boek niet te zullen verkopen omdat er in de titel werd gevloekt. Enkele streng christelijke boekhandels hebben mijn roman inderdaad geweerd", vertelt de schrijver.

Het toppunt is wel hetgeen er gebeurde toen Verhulst twee weken geleden werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Boekhandel Van Kooten in het in de zogeheten 'bijbelgordel ' gelegen Veenendaal heeft namelijk 35.000 folders met daarin alle genomineerden voor de Libris Literatuurprijs vernietigd. "Dat heb ik ondertussen ook gehoord, maar ik weet wel dat je het boek er nog onder de toonbank kunt kopen. Zo zijn ze dan ook weer."

Andere boekwinkels brengen de roman helemaal niet aan de man wegens 'onwelgevoeglijk en kwetsend'. De Vlaamse schrijver slaapt er geen minuut minder om. "Mijn roman heeft het bijzonder goed gedaan in Nederland. Ik heb er zelfs voor het eerst in de top twintig mee gestaan. Bovendien is het aantal boekhandels dat de roman boycot nog altijd klein. Het blijft beperkt tot enkele zaken in de Nederlandse Bible belt."

Ontvoerd Nederlands paar in Jemen vrij

Een in Jemen ontvoerd Nederlands echtpaar is vrijgelaten. Dat meldde een veiligheidsfunctionaris vandaag. Het echtpaar is op weg naar de hoofdstad Sanaa.

Jan Hoogendoorn en zijn vrouw Heleen Janszen werden twee weken geleden bij de hoofdstad Sanaa ontvoerd door stamleden die een conflict hebben met de autoriteiten.

De broer van Jan, Albert Hoogendoorn, zei maandagmiddag dat hij nog niet officieel is ingelicht over een vrijlating. Zondag sprak hij nog met zijn broer. "Toen maakten ze het goed. Er werd iedere dag tegen ze gezegd dat ze 'morgen' zouden worden vrijgelaten."

Ook Jemenitische media melden intussen de vrijlating van de twee. Zij doen dat op basis van uitspraken van de gouverneur van Sanaa.

Jan Hoogendoorn is medewerker van een waterproject in Jemen. De stam zou willen dat de politie een aantal militairen en veiligheidsfunctionarissen ondervraagt, die in april vorig jaar een aanslag zouden hebben gepleegd op de stam. Eerder zou de stam hebben geëist dat de militairen en functionarissen aan hen overgedragen werden.

Ontvoerd Nederlands paar in Jemen vrij  (foto: ANP)

Rotterdam naar halve finale EHL

De hockeymannen van Rotterdam hebben ten koste van Amsterdam de halve finale bereikt in de Euro Hockey League.

De ploeg van coach Hans Streeder versloeg in Hamburg het team van Amsterdam na shoot-outs. De stand in de noodzakelijke serie van drie doelpogingen (binnen acht seconden) was 3-1. Voor Amsterdam miste de Spaanse international Santi Freixa de eerste shoot-out. Rotterdam maakte geen fout.

De stand na het vierde kwart was 2-2. Rotterdam kwam dankzij treffers van Maurits Hertzberger en Phil Burrows twee keer terug van een achterstand. Teun Rohof en Santi Freixa scoorden voor Amsterdam. In de verlenging, twee keer vijf minuten, werd nietgescoord.

30 mei zijn de halve finales. Rotterdam ontmoet dan wederom een Nederlandse ploeg, te weten Bloemendaal dat zich gisteren al plaatste. De andere halve eindstrijd gaat tussen het Duitse Uhlenhurst en het Belgische KHC Leuven.

FOK!nieuwsoverzicht week 15

 

 

Binnenlands nieuws
Minister Eurlings liet vorige week maandag weten dat de kilometerheffing voorlopig nog niet wordt ingevoerd. Eurlings is van mening dat er teveel risico's aan het project kleven. De verschillende politieke partijen reageerden verdeeld op dit voorstel. SP, VVD en PVV meenden dat Eurlings het hele plan moet afblazen en dienden moties daartoe in. De PvdA en de ChristenUnie willen de heffing juist zo snel mogelijk invoeren. Ook Eurlings' eigen CDA wil de plannen niet van tafel vegen.

Woensdagavond vond in Den Bosch een schietpartij plaats na een uit de hand gelopen vechtpartij tussen twee groepen Marokkaanse jongeren. Bij de schietpartij raakte een 25-jarige Bosschenaar zwaar gewond. Hij bezweek donderdagavond aan zijn verwondingen.

Het alarmnummer 112 was vrijdagmiddag rond half vijf onbereikbaar voor bellers met een mobiele telefoon. De storing duurde ongeveer anderhalf uur. De vermoedelijke oorzaak van de onbereikbaarheid was een storing van een isdn-lijn naar de 112-alarmcentrale in Driebergen.

Uit de peiling van Maurice de Hond bleek zondag dat de PVV van Geert Wilders nog altijd de grootste partij zou zijn als er nu verkiezingen waren. SP en VVD verliezen zetels. De partij van Wilders is hiermee voor de derde keer op rij de grootste in de peilingen.

Internationaal nieuws
Een aardbeving met een kracht van 6.3 op de schaal Richter, heeft in Italië aan bijna 300 mensen het leven gekost. Met name de stad L'Aquila in de Abruzzen, in het midden van het land, is zwaar getroffen. Talloze gebouwen stortten in en tienduizenden mensen zijn dakloos geworden. In de loop van de dag en de dagen daarna loopt het aantal doden steeds verder op. In de dagen na de zware beving, doen zich ook nog talloze naschokken voor, waarvan sommige vrij zwaar zijn.
De mensen die dakloos zijn geworden, zijn ondergebracht in tentenkampen. Premier Berlusconi zegt dat de mensen het maar als kamperen moeten beschouwen. Hij stelt zelf wel een aantal van zijn huizen beschikbaar voor de opvang van de getroffen mensen.

Vorige week maandag kwam bij een raketaanval op Kamp Holland in Uruzgan de 20-jarige soldaat Azdin Chadli om het leven. Vijf andere Nederlanders zijn gewond geraakt, waarvan twee ernstig. Ook twee Afghaanse soldaten raakten gewond. Chadli is de 19e Nederlandse dode in Afghanistan. Sinds december was er geen dode meer gevallen. De gewonde soldaten kwamen afgelopen woensdag weer terug naar Nederland, Chadli kwam een dag later terug, waarna hij werd overgedragen aan zijn familie. Afgelopen zaterdag is Azdin Chadli in Eindhoven begraven.

Thaise antiregeringsdemonstranten hebben afgelopen zaterdag een internationale top in de Thaise badplaats Pattaya verstoord. Een overleg in een hotel tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van China, Japan en Zuid-Korea moest worden uitgesteld omdat de betogers de locatie hadden omsingeld. Ook een andere conferentie kon niet doorgaan. In de loop van de dag liepen de demonstraties uit de hand en gisteren riep de Thaaise regering de noodtoestand uit in Bangkok. De betogers zijn onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken binnengedrongen en hebben tanks en patservoertuigen in beslag genomen.

Opmerkelijk en showbizznieuws
Het opmerkelijke nieuws schenkt regelmatig aandacht aan dieren. En aan seksualiteit. Deze week werden deze categorieën zelfs gecombineerd. Uit onderzoek bleek namelijk dat het fenomeen 'breezerseks' ook bij apen voorkomt. Chimpanseevrouwtjes bieden seks aan in ruil voor vlees, zo concluderen Duitse antropologen.

In Polen maakt men zich druk om heel andere zaken. De politieke partij Recht en Rechtvaardigheid heeft kritiek geuit op de dierentuin van Poznan. Deze zou wellicht een homofiele olifant gekocht hebben. De directeur van de dierentuin stelt echter dat de seksuele voorkeur van het zoogdier nog allerminst vast staat.

De speciale moslimastoelen die theater Zuidplein in Rotterdam apart hield voor de voorstelling van stand-up comedian Salaheddine zijn ongebruikt gebleven. De islamitische vrouwen die de voorstelling bezochten prefereerden een gewone plaats in de zaal.

Minder geëmancipeerde moslims kunnen overigens weer op hun achterste benen gaan staan. De beruchte Deense Mohammed-cartoon is nu voor 188 euro te bestellen bij de Deense Free Press Society. De spotprent van Kurt Westergaard resulteerde in 2005 in een enorme ophef in de islamitische wereld.

Dit weekend werd het Paasfeest gevierd. En daarbij horen eieren. Een vrouw uit Almkerk trof vrijdag een bijzonder ei aan. In haar hardgekookte ei zat namelijk nóg een ei. Compleet met schaal. Maar met Pasen bleef het niet bij één ei. De gemiddelde Nederlander heeft dit weekeinde twee eieren verorberd. Dat maakte een totaal van 33 miljoen eieren.

Actrice Farrah Fawcett is opgenomen in het ziekenhuis van Los Angeles. De 62-jarige Fawcett, bekend van de jaren zeventig-hitserie Charlie's Angels, vecht al bijna drie jaar tegen darmkanker. Afgelopen vrijdag is Fawcett weer uit het ziekenhuis ontslagen.

TROS-presentatrice Lucille Werner stapt op zaterdag 6 juni in huwelijksbootje met haar vriend Servaas Snoeijers. Dat liet de presentatrice van programma’s als Lingo en de CAP Awards dinsdag weten. De TROS-coryfee heeft vijf jaar een relatie met haar vriend en gaat trouwen in Nederhorst den Berg. 

Op woensdag bereikt ons het droevige nieuws dat Mien Froger, de moeder van zanger René, op 67-jarige leeftijd is overleden aan een hartstilstand. Mien Froger werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis met een wond die niet genas.

Economisch nieuws
Minder klanten, hogere kamerprijzen en hoerenlopers die niet meer dan 30 euro willen betalen voor een wip: ook op de Amsterdamse Wallen is de economische crisis voelbaar. In het AD klagen prostituees over hun moeilijke omstandigheden.

De detailhandelsverkopen in de eurozone hebben in februari een forse knauw gekregen. Vergeleken met een maand eerder daalde de omzet 0,6 procent, en op jaarbasis werd er 4 procent minder verkocht. Dit is de scherpste daling sinds 1996, toen Eurostat begon met het meten van de winkelverkopen. Het economisch herstel zal in het Westen tot 2010 op zich laten wachten. Als de wereldeconomie eenmaal begint te verbeteren, zal China de kar trekken. Althans, dat is wat superbelegger en één van de grootste kenners van het huidige financiële systeem George Soros heeft gezegd tegenover persbureau Reuters.

De 27 EU-lidstaten hebben tot dusver voor 3.000 miljard euro maatregelen genomen om de economische crisis te bestrijden. Dat blijkt uit een overzicht dat Europees Commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) woensdag publiceerde.

Gelukkig was het niet enkel kommer en kwel in de financiële wereld. De Amerikaanse bank Wells Fargo verwacht namelijk in het eerste kwartaal van dit jaar 3 miljard dollar winst te hebben geboekt. Het resultaat is beter dan analisten hadden verwacht en biedt hoop voor de rest van de bankensector. Wall Street beleefde door dit nieuws een prima dag.

Het vooruitzicht voor de komende week is niet al te rooskleurig. Er wordt een nerveuze handelsweek verwacht. Een groot aantal toonaangevende Amerikaanse bedrijven komt in de loop van de week met kwartaalcijfers waaronder General Electric, Intel, Citigroup en JPMorgan Chase.

Overig nieuws
Deze week in het overige nieuws aandacht voor Muziek.

Alle opnames van The Beatles worden opnieuw uitgebracht. De oude platen zijn digitaal bewerkt, zo meldden de platenmaatschappijen Apple Corps en EMI Music afgelopen dinsdag. Om ongekende kwaliteit te leveren, zijn geluidstechnici vier jaar bezig geweest met het digitaal remasteren van de oude grammofoonplaten.

De Britse band Coldplay ontkende woensdag dat zij een nummer heeft overgenomen van de Amerikaanse gitarist Joe Satriani. De band stelt dat "Satriani's lied originaliteit mist en geen auteursrechtelijke bescherming verdient." De overeenkomst tussen beide nummers is volgens Coldplay puur toeval.

Dit weekeinde is het festivalseizoen weer begonnen. Traditiegetrouw is Paaspop in Schijndel het eerste festival van het seizoen. Dit jaar waren daar onder meer optredens van Milow, Kane, Volbeat, Novastar, Epica en Rowwen Hèze te zien. Later dit seizoen kunnen festivalgangers nog naar Pinkpop, Bospop, de Zwarte Cross, Lowlands en nog vele anderen. Van Pinkpop is afgelopen dinsdag het volledige programma bekend gemaakt.

Man blijft midden op straat stilstaan

Een man uit Genemuiden heeft in de nacht van zaterdag op zondag voor veel commotie gezorgd in Meppel. De Overijsseler bleef namelijk midden op de weg staan in de Drentse plaats.

De 31-jarige man stond midden op de weg in het centrum van Meppel stil. Levensgevaarlijk natuurlijk, en agenten meldden hem dat ze de man een bekeuring zouden geven als hij niet zou doorlopen. "Dat wil ik wel eens zien", luidde de reactie van de man, waarop hij weer doodleuk op de weg bleef stilstaan.

Toen de politie de Genemuider op de stoep wilden krijgen, werd de man ineens agressief. Omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had, is de man afgevoerd naar het politiebureau. Hier heeft de man een proces-verbaal gekregen.

'Anderlecht wil Stekelenburg'

Het Belgische Anderlecht zou interesse hebben in Ajax-doelman Maarten Stekelenburg. Peter Vandenbempt, presentator van het Belgische programma Studio 1, repte afgelopen weekend over deze belangstelling.

Anderlecht kampt met een keepersprobleem. Eerste keus Daniel Zitka is door een blessure langdurig uitgeschakeld, terwijl Silvio Proto dit seizoen op huurbasis bij GBA speelt. Momenteel staat oud NAC Breda-keeper Davy Schollen onder de lat in Brussel. Paars-Wit blijft echter op zoek naar een nieuwe doelman.

Stekelenburg verloor een aantal weken geleden zijn basisplaats bij Ajax aan Kenneth Vermeer. Bij Anderlecht zou de doelman Arnold Kruiswijk en Mbark Boussoufa tegenkomen. Kruiswijk speelde jarenlang voor FC Groningen, terwijl Boussoufa ooit deel uitmaakte van de jeugdopleiding van Ajax.

Greene: "Niet eerlijk dat ik geen kans kreeg"

Serginho Greene mocht zondagmiddag eindelijk weer eens zijn opwachting maken in het eerste elftal van Feyenoord. Greene maakte vanwege de nekblessure van Kevin Hofland en de schorsing van André Bahia zijn rentree in de Rotterdamse hoofdmacht.

Het was dus weer even geleden dat Greene, die na dit seizoen vertrekt bij De Stadionclub, mocht spelen voor Feyenoord. Een knieblessure hield hem dit seizoen een tijdje aan de kant, waarna hij vanaf zijn rentree bij Jong Feyenoord in februari twee maanden niet in actie kwam. Jongere spelers als Kelvin Leerdam kregen tot ongenoegen van de 26-jarige Greene de voorkeur van trainer Leon Vlemmings.

"Dan word je boos", betoogt Greene tegenover Sportweek. "Ik vond het niet eerlijk dat ik geen kans kreeg, dus ben ik naar de trainer gestapt. Ik vroeg of er iets aan de hand was, of er een speciale reden was waarom ik niet speelde. Hij zei dat er niets speelde en dat ik gewoon op mijn kans moest wachten. 'In de tijd dat je geblesseerd was zijn er andere jongens opgestaan,' zei hij."

Voor Greene zit er niets anders op dan er de rest van het seizoen het beste van te maken. "Maar dan moet de trainer me wél opstellen. Zonder bal kun je weinig doen, toch?"

Joachim Franke vecht voor zijn leven

Joachim Franke, de succesvolste schaatstrainer ooit van de voormalige DDR en later Duitsland, heeft dagenlang op het randje van de dood gezweefd. Franke onderging vandaag een gecompliceerde hartoperatie.

De behandelende artsen hebben gezegd dat er goede hoop is dat hij de strijd gaat winnen. Wel werd er gezegd dat het niet veel scheelde of Franke had de strijd verloren.

De 69-jarige Franke verzamelde als trainer, van de generatie Karin Enke tot en met Claudia Pechstein, tot dusver negen gouden Olympische medailles en negen zilveren en bronzen medailles. Drieëntwintig maal werd één van zijn schaatsers wereldkampioen, en er werden drieënveertig medailles van andere kleuren gewonnen.

Platenlabel Amy Winehouse 'not amused'

De platenmaatschappij van de Engelse zangeres Amy Winehouse is ‘not amused’ over het gedrag van de labiele ster. In plaats van hard te werken aan een nieuw album, zoals het label wil, heeft Winehouse lol met een band van een concurrerende platenmaatschappij.

Haar eigen maatschappij stuurde de Rehab-zangeres terug naar het eiland St. Lucia omdat zij zich daar beter zou kunnen concentreren op nieuwe songs dan in Engeland. De reis werd betaald door de platenmaatschappij, maar het tripje levert tot nu toe weinig op, meldden verscheidene Britse media maandag. Winehouse geeft vooral veel aandacht aan de Gorillaz.


Platenlabel stoort zich aan gedrag Amy Winehouse  (foto: DAG)

Pedersen wint Rund um Köln

Martin Pedersen heeft vanmiddag Rund um Köln op zijn naam gebracht. In de zwaar gedevalueerde koers, waar alleen landenteams aan mee mochten doen, was de Deen na 201,5 kilometer koersen Eric Baumann en Mathias Belka de baas.

Met het oog op de strijd tegen doping wilde de organisatie van de koers geen renners in sponsortenues aan de start. In een verklaring zei de organisatie dat het maken van reclame voor de sponsor voor extra druk zorgt en wellicht ook verleiding.

De toppers zijn het hier echter niet mee eens, en ze lieten vandaag dan ook massaal verstek gaan. Vorig jaar kon overigens Rund um Köln niet doorgaan vanwege hevige sneeuwval.

Politiebureau Tilburg beschoten

Onbekenden hebben vannacht het politiebureau aan de Brucknerlaan in Tilburg beschoten. Daardoor raakten vier ramen beschadigd, aldus de politie. Volgens een woordvoerder bleek uit buurtonderzoek dat omwonenden schoten hoorden tussen vier en vijf uur ’s nachts.

‘We hebben geen idee in welke hoek we het moeten zoeken of over het motief van de dader of daders’, aldus de woordvoerder. Over welk soort vuurwapen is gebruikt, wilde hij niets kwijt.


Politiebureau Tilburg beschoten  (foto: DAG)

Tamils demonstreren bij Mediapark

Circa 300 mensen demonstreren vanmiddag bij de ingang van het Mediapark in Hilversum. Dat heeft de politie vandaag gemeld. Volgens de berichtgeving van de NOS gaat het om Tamils die demonstreren voor een onafhankelijke Tamilstaat.

Een woordvoerster van de politie noemde de situatie bij het Mediapark "gespannen". De demonstratie was niet aangekondigd.

Tamils demonstreren bij Mediapark  (foto: ANP)

Een zak hooi op tv

Wat me nog het meest verbaast is het kennelijke gemak waarmee mensen zich op TV te kakken laten zetten. Je staat als pa en stiefma voor heel het land voor schut en je wordt er echt niet rijker van. NCRV, publieke omroep, je snapt het wel. Als je zo wanhopig graag met je kop op de buis wilt, kom dan met iets dat zin heeft. De man heeft in ieder geval het geluk gehad dat het geen discussieprogramma was met Gramps in het publiek. Ik zou hem helemaal gefileerd hebben. De loser.

Blessure Sneijder valt mee

De kuitblessure die Wesley Sneijder gisteren in de competitiewedstrijd van Real Madrid tegen Real Valladolid (2-0) opliep, lijkt mee te vallen. Het lijkt erop dat hij enkel een kneuzing heeft.

Sneijder werd gisteren, vanwege de blessure, in de 73e minuut vervangen door Rafael van der Vaart. Sneijder hoopt morgen de training te hervatten, en zo op tijd fit te zijn voor de competitiewedstrijd tegen Recreativo Huelva van aankomend weekend.

Japanse developers zetten facetracking in voor upskirts

Voor veel Japanners is één van de grotere plezieren in het leven het onder een rokje kijken bij een schone dame, als het even kan een barely legal schoolmeisje. Nu is men in Japan niet gek en weten ze dat er weinig vrouwen zijn die dit echt een goed idee vinden, vandaar dat er vele erotisch getinte videogames zijn te vinden in het land van de Rijzende Zon. En met een nieuwe techniek zijn die games nu realistischer!

Japanse developers hebben namelijk ontdekt dat je met behulp van een webcam en face-tracking software kan zien waar iemand naar kijkt en ook hoe het beeld moet bewegen als het hoofd beweegt. Met behulp van de software wordt het dus mogelijk om bijvoorbeeld achter een digitaal karakter te kijken door je hoofd zijwaarts te bewegen. Natuurlijk werkt dit niet alleen op het horizontale vlak, maar ook op het verticale.

Dit mooie stukje techniek is nu ingezet om virtuele meisjes in de flamoes te kijken. Door je hoofd naar beneden te bewegen verandert het beeld met je mee en blijkt dat er inderdaad een slipje verborgen gaat onder dat korte digitale rokje. Digitale pornografie is dus weer een stapje realistischer geworden!


Vanaf 1:25 komt de techniek in beeld, let ook op de toffe liftmuziek!

Gevleugelde monsters in Bayonetta screenshots

Dit jaar komt SEGA met de actiegame Bayonetta voor de Xbox 360 en Playstation 3. Deze game wordt ontwikkeld door Platinum Games, die we kennen van het games als MadWorld. Het spel wordt ontwikkeld onder de leiding van Devil MayCry-bedenker Hideki Kamiya, iets dat duidelijk terug te zien is in de beelden van de game. In Bayonetta kruipen spelers in de huid van een heks die kwaadaardige engelen maar al te graag een kopje kleiner maakt. Vandaag hebben we enkele kleine screenshots voor jullie. Grote wapens, grote borsten, kleine hoofdjes.




Tori Spelling reageert op vermeende vete met moeder

Actrice Tori Spelling reageert op de website van het Amerikaanse tijdschrift People op de vermeende vete tussen haar en haar moeder. "Het is niet dat we niet met elkaar praten! We hebben gewoon even niet gepraat", aldus Spelling vandaag.

Al enige tijd circuleren er in de Amerikaanse media verhalen over de problemen tussen moeder en dochter.

"Ik hou van mijn moeder. Ik heb altijd van haar gehouden en ik weet zeker dat ze ook van mij houdt. Er is geen vete. We klikken gewoon niet zo", zegt Spelling aan de vooravond van de verschijning van haar nieuwe boek Mommywood. "Ik ben geworden wie ik nu ben en mijn moeder is wie zij is. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat die twee niet zo goed samengaan. "

Moeder Candy claimde eerder in People dat zij haar kleinkinderen, nu tien maanden en twee jaar, nooit mag zien en dat Tori haar telefoontjes niet beantwoordt. Ze zou zelfs niet weten waar Tori en haar echtgenoot Dean McDermott nu wonen. Tori spreekt die beschuldigingen tegen. "Ik heb geprobeerd met haar te praten maar dat is mislukt." De actrice zegt de memoires van haar moeder, Stories From Candieland, nog niet te hebben gelezen.

Spelling reageert op vermeende vete met moeder  (foto: ANP)

Oud IKON-directeur Koole overleden

In zijn woonplaats Muiderberg is gisteren op 79-jarige leeftijd de voormalige IKON-directeur Wim Koole overleden. Dat heeft de omroep vandaag bekendgemaakt.

Koole was een gezichtsbepalende man voor de interkerkelijke omroep. In 1964 trad hij aan als directeur van het Interkerkelijk Overleg in Radio- en Televisieaangelegenheden (IKOR), de voorloper van de IKON. Daarvoor bekleedde hij diverse functies in maatschappelijk-kerkelijk verband.

Koole bleef IKON-directeur tot aan zijn pensionering in 1989. Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de Publieke Omroep werd hij bij zijn afscheid onderscheiden met de Ere-Nipkowschijf en kreeg hij ook een koninklijke onderscheiding.


Oud IKON-directeur Koole overleden  (foto: Martine Sprangers)

Linda de Mol verslaat Paul de Leeuw

Nadat Linda de Mol met haar programma Ik hou van Holland op zaterdag Paul de Leeuw versloeg met het aantal kijkers, is dit nu ook op zondag gebeurd.

Op Eerste Paasdag keken meer mensen naar Miljoenenjacht op RTL4 (1.248.000 kijkers) dan naar Mooi! Weer de Leeuw (1.225.000 kijkers). Dat blijkt vandaag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Jort Kelder scoorde met de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Bij Ons in de PC ruim 1 miljoen kijkers. Het gaat om de derde serie van het succesvolle programma over de PC Hooftstraat in Amsterdam en de overige bewoners van het chique Amsterdam-Zuid.

Het best bekeken televisieprogramma op Eerste Paasdaag was Studio Sport met Eredivisievoetbal. Die uitzending om 19.00 uur trok 2,2 miljoen kijkers.


Linda de Mol verslaat Paul de Leeuw  (foto: DAG)

Telefoon nekt zakkenroller

Een 24-jarige man is zaterdagnacht gearresteerd nadat hij een 22-jarige Almeerse had beroofd van haar mobiele telefoon. De vrouw was even ingedut in een bushokje aan het Spui in Den Haag.

De dief zag zijn kans schoon en ging ervandoor met haar gsm. De Almeerse zorgde er echter op slinkse wijze voor dat de man in de kraag kon worden gevat. Hij had geen rekening gehouden met de tweede telefoon die ze op zak had. Met deze telefoon sms'te ze het gestolen exemplaar, hierop hoorde zij het signaal bij de verdachte. Even later zagen twee passerende agenten de twee worstelen op het Plein. De politie meldde maandag dat de Hagenaar heeft bekend de telefoon te hebben gestolen.

De geschiedenis van de striptease (9)

en de macht van de blote venusheuvel... Deel negen uit ons vervolgverhaal.

Wat blijft er voor de ‘echte’ stripteasedanseressen over…..? Zijn de filmsterren die zich spiernaakt laten fotograferen of zich naakt in een filmrolletje presenteren de tegenwoordige stripteaseuses? …..een beetje…maar in de jachtige wereld blijft het kijken naar sensueel en plagend strippende meisjes en vrouwen het meest onspannend , wellicht meer voor mannen als voor vrouwen, hoewel vrouwen hiervan ook steeds meer openlijk durven genieten.

Roemeense arbiters verdacht van corruptie

Wederom is het Roemeense voetbal in opspraak geraakt. Vier scheidsrechters zijn opgepakt omdat ze worden verdacht van competitievervalsing.

De anticorruptie-eenheid van de Roemeense politie arresteerde ook Cornel Penescu, de eigenaar van eersteklasser FC Arges, op verdenking van het verstrekken van steekpenningen. De vier scheidsrechters zouden van Penescu een bedrag van in totaal 125.000 euro hebben gekregen om in het voordeel van Arges te fluiten.

Overigens is het niet de eerste maal dat er corruptie en fraude in het Roemeense voetbal is. Gigi Becali, sponsor van kampioen Steaua Boekarest, moet binnenkort voor de rechter evrschijnen. Becali zou een tegenstander 1,7 miljoen euro hebben geboden om een duel in de Roemeense competitie ten gunste van zijn club te beďnvloeden.

Iran voor dialoog met zes mogendheden

Iran zou een dialoog met zes mogendheden over zijn nucleaire ambities verwelkomen. De belangrijkste onderhandelaar inzake de Iraanse kernernergie, Saeed Jalili, zei tegen de Europese topdiplomaat Javier Solana dat hij "een opbouwende dialoog zou verwelkomen met zes grote mogendheden". De Iraanse televisie meldde dit vandaag zonder aan te geven wanneer Jalili met Solana heeft gebeld.

Afgelopen week stelden de Verenigde Staten en vijf andere grote mogendheden dat ze Iran wilden uitnodigen voor een dialoog over het nucleaire programma van dat land. Het is omstreden omdat vooral Washington erop hamert dat Iran vooral aan kernwapens werkt. Teheran heeft dat altijd ontkend.

Attracties profiteren van mooi weer

De Nederlandse toeristische attracties zijn dit paasweekend massaal bezocht. Mede door het mooie weer is het een goed begin van het attractieseizoen, zegt de Club van Elf die de belangen van elf attractieparken behartigt, vandaag.

Wat opvalt is dat het aantal Amerikanen en Britten dat de attracties bezoekt, kleiner is dan voorheen. Het aantal toeristen uit Duitsland, Frankrijk en België is daarentegen dit jaar toegenomen.

De Keukenhof in Lisse heeft in het paasweekend bijna 100.000 bezoekers getrokken. Dat meldde het bloemenpark op basis van de bezoekersaantallen gisteren en de prognoses voor de rest van vandaag. Behalve dat meer Fransen en Duitsers het park bezochten, waren er ook meer Chinezen. De paasdagen zijn van oudsher de drukste dagen voor de Keukenhof, samen met het weekend dat het Bloemencorso van de Bollenstreek door de regio trekt.

Madame Tussauds in Amsterdam mocht 12 procent meer bezoekers ontvangen dan een jaar eerder. Het wassenbeeldenmuseum signaleert opvallend veel Duitsers. Volgens het museum is de toename van de bezoekers wellicht te danken aan het nieuwe beeld van Barack Obama of het eerste 'game beeld' Halo Master Chief.

In Ouwehands Dierenpark in Rhenen steeg het aantal bezoekers met een vijfde. Vooral Nederlanders doen het park op de Grebbeberg aan waar het ijsbeertje Walker enorm populair is. Ook Dierenpark Emmen spreken van een aanzienlijk hoger aantal bezoekers dan vorig jaar.

Ook Madurodam in Den Haag spreekt van een drukke Pasen. Ruim twee keer zo veel bezoekers kwamen op de kleinste stad van Nederland af. Madurodam kende vooral een toename van toeristen uit de Oost-Europese landen.

 Ook de Keukenhof werd druk bezocht. (foto: ANP)

FOK!kers: "Studio Sport beste sportprogramma"

Studio Sport is het beste sportprogramma van Nederland. Althans volgens de stemmers op de poll op FOK!Sport.

Van de 636 uitgebrachte stemmen gingen er 315 naar het programma dat vorige week zijn vijftigjarig jubileum vierde, een percentage van 49,53%. Achter Studio Sport eindigde Holland Sport als tweede. Het programma van Wilfried de Jong kreeg 13,86% van de stemmen. Vlak daarachter eindigde Studio Voetbal als derde. Het praatprogramma met Jack van Gelder en Hugo Borst kreeg 12,89% van de stemmen.

RTL GP, dat onder meer de Formule 1 en A1GP uitzendt, eindigde met 11,79% als vierde. Het programma Voetbal International, met Wilfried Genee en Johan Derksen, eindigde als vijfde met 9,91%. FOK!kers blijken geen fan te zijn van Hans Kraay jr. en consorten, want SBS6 Sport eindigde als laatste. Het programma wat onder meer wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal uitzendt kreeg slechts 2,04% van de stemmen.

Rijbewijs kwijt na seks op snelweg

Een 28-jarige Noor die achter het stuur van zijn auto seks had, terwijl hij met meer dan 120 kilometer per uur over de snelweg bij Oslo raasde, is gisteren zijn rijbewijs kwijt geraakt. De auto van de man trok de aandacht van een politiepatrouille, omdat de snelheid duidelijk hoger lag dan de 100 km/u die daar is toegestaan. Tijdens de achtervolging ontdekten de agenten dat er een vrouw bij de man op schoot zat, en beiden heftige bewegingen maakten.

Volgens agent Tor Stein Hagen van de verkeerspolitie zorgde de vrijpartij voor gevaarlijke toestanden, de auto was "zichtbaar aan het slingeren". De politie kon hetgeen zij geconstateerd had bewijzen met filmbeelden.

Het koppel werd door de agenten aan de kant gezet, waarna de man zijn rijbewijs meteen moest inleveren. De 21-jarige passagier mocht daarna verder rijden.

Met dank aan tjolder voor de submit.

Van Bommel praat mond voorbij

Mark van Bommel heeft aan de de vooravond van de return in de Champions League van Bayern München tegen Barcelona zijn mond voorbij gepraat.

De Nederlandse aanvoerder van de Duitse club zei op de Spaanse radio dat zijn Franse ploeggenoot Franck Ribéry graag voor Barcelona wil gaan spelen. "Franck heeft me dat zelf verteld. Hij is de beste speler in de Duitse competitie. Zijn stijl past prima bij Barcelona. Hij is sterk en technisch zeer bekwaam," aldus Van Bommel.

Bayern München moet morgen thuis tegen Barcelona een achterstand van 0-4 zien goed te maken.

Kipchumba wint marathon van Utrecht

William Kipchumba heeft de Jaarbeurs Utrecht Marathon gewonnen met een tijd van 02:09:40.

De Keniaan verbeterde het Utrechtse parcoursrecord met bijna twee minuten, terwijl hij maar liefst zes minuten onder zijn persoonlijke record bleef.

Bij de dames won Lydia Kurgat, eveneens afkomstig uit Kenia. Ook zij liep met een tijd van 02:34:28 een parcoursrecord. Met die tijd verbeterde zij het vorige record met ruim zes minuten.

Amerikaans congreslid naar Somalië

Een Amerikaans congreslid, Donald Payne, is vandaag in de Somalische hoofdstad Mogadishu aangekomen, berichtten ooggetuigen. De 74-jarige Payne is een Democraat uit New Jersey die zich eerder ook met Afrikaanse aangelegenheden zoals Sudan heeft beziggehouden.

Hij arriveerde in een klein vliegtuig samen met een Somalische minister en zes lijfwachten. Hij wil er onder meer spreken over hoe de internationale gemeenschap kan helpen de piraterij langs de Somalische kust te bestrijden.

Zijn bezoek volgt op een Amerikaanse actie op de Indische Oceaan waarbij scherpschutters van de marine zondag drie Somaliërs doodden. Die gijzelden sinds woensdag op een reddingsboot een Amerikaanse kapitein van de koopvaardij, Richard Phillips.


Amerikaans congreslid naar Somalië  (foto: DAG)

Vrouw komt om door brand in caravan

Een nog onbekende vrouw is vannacht om het leven gekomen door een brand in een caravan op een camping bij Biddinghuizen. Dat maakte de brandweer vandaag bekend.

Een 58-jarige man uit Duitsland kon op eigen kracht uit de caravan komen. Hij is met eerste- en tweedegraads brandwonden opgenomen in het ziekenhuis in Beverwijk. Zijn toestand is stabiel.

De brand brak omstreeks een uur uit op camping het Aquacentrum Bremerbergsehoek. De caravan brandde helemaal uit en enkele omliggende caravans raakten beschadigd. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Lifestyle: Quechua 2 Seconds Air tent

Toen ik vorig jaar besloot op vakantie naar Italië te gaan, was al snel duidelijk dat we een trektocht gingen maken met de auto. Heerlijk zonder vast plan een beetje toeren door Duitsland, Oostenrijk en Italië om vervolgens met name dat laatste land beter te leren kennen. De achterbanken van de -niet al te riante- Peugeot 306 helemaal plat en alle kampeerspulletjes en kleding pasten er net in. Eenmaal op de camping aangekomen wil je -zeker na een lange rit- lekker snel ontspannen en een hapje gaan eten. Groot is dan ook de frustratie als het allemaal niet helemaal loopt zoals je had gewild. Een echte relatiekiller is op zo'n moment het opzetten van de tent. Lijntjes spannen, stokken in elkaar klikken en de boel door de daarvoor aangewezen sleuven jagen. En voor een ieder die nog nooit gekampeerd heeft: dat valt elke keer weer tegen. We werden dan ook nog net niet uitgelachen door de relaxed uitziende Fransozen en Italianen die blijkbaar veel minder moeite hadden met het opzetten van hun tent. Ze bleken allen te beschikken over ogenschijnlijk normale tenten van het merk Quechua, in Nederland vrijwel onbekend.



De volgende morgen werd al snel duidelijk waarom dit merk zoveel aanwezig was op al die buitenlandse campings, Quechua levert namelijk tenten die je in no-time afbreekt en nog sneller weer opzet. Het merk, onderdeel van outdoorgigant Decathlon, werd bekend door zijn lijn '2 seconds' tenten, die -de naam zegt het al- in een seconde of twee al grotendeel zijn opgezet. Door een ingenieus systeem van buigbare stokken ontvouwt de tent zichzelf zodra je deze de kans geeft en met een beetje kracht en verstand heb je de tent in een paar minuten weer netjes in z'n tas zitten. Sinds kort is de nieuwste collectie van Quechua verkrijgbaar bij Decathlon en FOK! bekeek twee nieuwe modellen: de 2" Seconds Air voor drie personen en de 2" Seconds 4.2. In deze review bespreken we het eerste model.


Hewitt, Ferrero stijgen op wereldranglijst

Dankzij hun toernooizeges in respectievelijk Casablanca en Houston hebben Juan Carlos Ferrero en Lleyton Hewitt een reuzensprong gemaakt op de nieuwste editie van de wereldranglijst.

Ferrero komt terug de tophonderd in en stijgt van plek 115 naar 75. Hewitt klimt 31 plaatsen en staat nu op de 57e plaats. Rafael Nadal voert nog altijd de wereldranglijst aan, voor Roger Federer en Novak Djokovic. Beste Nederlander is nog altijd Jesse Huta Galung die twee plaatsen zakte en nu de nummer 158 van de wereld is.

Bij de vrouwen staat Serena Williams voor de laatste week op nummer een. Volgende week zal ze worden afgelost door Dinara Safina. Beste Nederlandse is Michaella Krajicek die een plaatsje steef en 135e staat. Arantxa Rus steeg zes plaatsgn en is nu de nummer 136 van de wereld.

Volgende week zaterdag: een onderhoudsbeurt voor PSN

Volgende week zaterdag kun je als PlayStation 3-bezitter maar beter iets anders gaan doen. Ga maar lekker voetballen, een terrasje pakken of met je liefje naar een mooie plek! Maar dan moet het wel goed weer zijn. Enfin, volgende week zaterdag krijgt het PlayStation Network een onderhoudsbeurt.

De servers zijn tussen 11:00 en 18:30 gedeeltelijk offline en dat betekent dat er niet online gespeeld kan worden voor de games die hieronder in het lijstje staan. Na 18:30 krijg je gelukkig wel een ververste PlayStation Network terug, wat iedereen natuurlijk wil.

DARK MIRROR
F12005
HARDWARE
KILLZONE
KILLZONE PSP
LEMMINGS
LOGANS SHADOW
Ratchet & Clank3
Ratchet & Clank Gladiators
RATCHET PSP
SOCOM
SOCOM TACTICS
SOCOM 2
SOCOM 3
SOCOM FTB
SOCOM FTB2
TMHO
WRC4
WRC5
COMBAT OPS
F1 CHAMPIONSHIP
MOTORSTORM
SINGSTAR
WIPEOUT Pulse
Buzz
Wipeout HD
Motorstorm.com

Reus maakt rentree in Scheldeprijs

Kai Reus is voldoende hersteld van zijn rugblessure om aankomende woensdag zijn rentree te maken in de Scheldeprijs.

Vorige week zaterdag meldde de Raborenner zich wegens rugklachten af voor de Hel van het Mergelland. Inmiddels is hij volledig hersteld om woensdag weer aan de start te verschijnen.

Voor de Scheldeprijs zullen, behalve Reus, Graeme Brown, Mathew Hayman, Rick Flens, Sebastian Langeveld, Tom Stamsnijder, Jos van Emden en Bram de Groot voor het team van Rabobank starten.

Traditionele drukte op Keukenhof

De Keukenhof in Lisse heeft in het paasweekeinde bijna 100.000 bezoekers getrokken. Dat meldde het bloemenpark vanochtend, op basis van de bezoekersaantallen zondag en de prognoses voor de rest van vandaag.

Veel bezoekers kwamen, net als in andere jaren, uit het buitenland. Opvallend was dat er veel Duitsers en Fransen waren, maar aanzienlijk minder Britten en Amerikanen dan in voorgaande jaren, aldus de Keukenhof. Ook waren er meer Chinezen.

De paasdagen zijn van oudsher de drukste dagen voor de Keukenhof, samen met het weekend dat het Bloemencorso van de Bollenstreek door de regio trekt.

[Upd] Wederom ribblessure voor Lucius

Theo Lucius heeft vanmiddag, in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo (5-1), opnieuw een ribblessure opgelopen. In de eerste helft kwam de verdediger hard in botsing met de knie van tegenstander Bas Dost.

Lucius moest per brancard van het veld gedragen worden en werd vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. "De exacte diagnose is nog niet bekend. Maar het lijkt op een nieuwe ribblessure," aldus trainer Leon Vlemmings. Door een gebroken rib miste Lucius eerder dit seizoen al een aantal duels van Feyenoord.

Update 12:15 uur

Lucius heeft opnieuw een gebroken rib. Dat wees onderzoek in het ziekenhuis gisteravond uit. Lucius, die aan het eind van dit seizoen moet vertrekken bij Feyenoord, is door de fractuur enige tijd uit de roulatie.

Vliegen, varen en rijden in Battlestations: Pacific trailer

Eidos heeft een trailer vrijgegeven van Battlestations: Pacific, hun vervolg op de strategische game Battlestations: Midway. Midway werd bij ons redelijk ontvangen waar de mix tussen actie en strategie erg leuk gevonden was maar helaas nog niet helemaal goed uit de verf kwam, voornamelijk door een gebrek aan overzicht.

Of Battlestations: Pacific dit op gaat lossen is nog onduidelijk (daarvoor zouden we eerst het spel moeten spelen!), maar duidelijk is wel dat het komende deel veel nieuwe dingen met zich mee zal brengen: 21 nieuwe units, 28 campagne-missies en vijf volledig nieuwe multiplayer-modes.

Battlestations: Pacific wordt 15 mei verwacht op de PC en Xbox 360.

Het is net kermis op Boom Blox Bash Party screenshots

Na het goed ontvangen Boom Blox komt EA nu met een vervolg, Boom Blox Bash Party. In Boom Blox was het de bedoeling om blokjes omver te kegelen en werd je hierin vergezeld door allemaal vrolijke wezentjes.

In Boom Blox Bash Party zal het niet veel anders zijn, verwacht 400 nieuwe levels maar bovenal de mogelijkheid om zelf levels te maken en deze te delen met vrienden via internet.



Boom Blox Bash Party wordt in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht op de Wii.

[A1GP] Ierland alsnog bestraft

Team Ierland heeft alsnog een tijdstraf gekregen na de hoofdrace in Portimao. Tijdens de race kreeg Adam Carroll al een drive through-penalty, overigens zijn tweede van de wedstrijd, maar de teamleiding besloot deze niet uit te zitten en na de race aan te vechten.

De wedstrijdleiding heeft echter geoordeeld dat Carroll ongeoorloofd John Martin had ingehaald na de Safety Car-situatie terwijl de start/finish-lijn nog niet was gepasseerd.

Door de beslissing gaat Zwitserland met 88 punten weer aan de leiding in de stand om het kampioenschap. Ierland heeft 86 punten, Portugal staat op 82.

Hangen aan je bionische arm in Bionic Commando trailers

Capcom heeft hun oude game Bionic Commando helemaal herontdekt! De game is al in een remake uitgekomen op Xbox Live Arcade en het PlayStation Network, nu komt er dan een volledig nieuwe game gebaseerd op het principe van een soldaat met een bionische arm.

Die arm zorgt ervoor dat je je Spiderman zult voelen, je zult dus slingeren aan het ding alsof je leven er vanaf hangt! Zie die arm dan ook in actie in de twee onderstaande trailers:

Bionic Commando wordt 22 mei verwacht op de PlayStation 3 en Xbox 360, wanneer de PC-versie uitkomt is voorlopig nog onbekend.

Nerveuze beursweek verwacht

Vandaag zijn Europese beurzen gesloten in verband met Pasen, maar de rest van de verkorte handelsweek kijken beleggers nerveus uit naar het cijfergeweld dat deze week komen gaat. Een groot aantal toonaangevende Amerikaanse bedrijven komt in de loop van de week met kwartaalcijfers waaronder General Electric, Intel, Citigroup en JPMorgan Chase.

Morgen komt in Nederland elektronicaconcern Philips met cijfers en chipmachinefabrikant ASML volgt een dag later. Verder komt er ook een grote hoeveelheid macrocijfers uit de Verenigde Staten naar buiten zoals de detailhandelsverkopen in maart, de producentenprijzen en de in aanbouw genomen woningen.

Verschillende kenners, zoals George Soros en Nouriel Roubini, waarschuwen dat dit een zogeheten bear market rally (een sterke stijging in een neergaande markt) is. Bear market rally's kunnen uiterst fors zijn, van wel 10 tot 50 procent vanaf de tussentijdse bodem. Een soortgelijk patroon deed zich voor tijdens de Grote Depressie.

Koersverloop Dow Jones tijdens de Grote Depressie

Anderen vermoeden een start van een nieuwe bull market (een alsmaar stijgende markt tot de volgende recessie), omdat economische cijfers de laatste maanden een kleine opleving laten zien en bijvoorbeeld de Amerikaanse bank Wells Fargo afgelopen donderdag met prima cijfers kwam.

De belangrijkste beursindex ter wereld, de Amerikaanse S&P 500, steeg vanaf 9 maart van 666 naar 856 punten nu, een stijging van bijna 29 procent.

Koersverloop S&P 500 december 2008 - 9 april 2009

Gerets hoopt in UEFA Cup achterstand goed te maken

In de UEFA Cup staat Eric Gerets er na de 2-0 nederlaag bij Shaktar Donetsk niet goed voor, maar in de Franse Ligue 1 gaat het des te beter.

Maanden stond Olympique Lyon alleen aan kop, maar sinds gisteravond is het Marseille van Gerets koploper in Frankrijk. Zijn ploeg won met 4-1 van Grenoble en omdat Lyon met 2-2 gelijkspeelde tegen AS Monaco, staat OM één punt voor in de stand.

Met nog zeven wedstrijden te gaan begint Gerets steeds meer te geloven in een kampioenschap voor zijn ploeg. "We wilden zondag een goed optreden neerzetten voor onze supporters", want die hebben we nog hard nodig, doelde de Belg ook op de return tegen Shaktar. "Het wordt moeilijk om de 2-0 achterstand weg te werken, maar het is niet onmogelijk."

"We zullen risico's moeten nemen, maar we halen vertrouwen uit het feit dat we dit seizoen al meerdere goede wedstrijden in Europees verband hebben gespeeld. Het is nog niet voorbij."

Orang-oetan 'vluchtelingenkamp' ontdekt

Natuurbeschermers hebben in de Indonesische provincie Oost-Kalimantan een opmerkelijke kolonie orang-oetans ontdekt. Het gaat mogelijk om meer dan duizend exemplaren op een betrekkelijk klein oppervlak in een uiterst ontoegankelijk berggebied op het eiland Borneo, ongeveer 1500 kilometer ten noordoosten van Jakarta.

Onderzoekers sluiten niet uit dat de orang-oetans hier naartoe gevlucht zijn als gevolg van de enorme houtkap op het eiland en door bosbranden.

Erik Meijaard van de organisatie The Nature Conservancy zei tegen de BBC dat dankzij tips van de lokale bevolking 219 nesten zijn aangetroffen na een reis van achttien uur per per auto, boot en tenslotte te voet. Hij vermoedde in totaal een kolonie van mogelijk meer dan duizend exemplaren, mede omdat het oerwoud er onaangetast is en er geen mensen wonen. De ontdekking werd in het afgelopen weekeinde bekendgemaakt, maar is in december gedaan.

De orang-oetan leeft in het oerwoud van Borneo en is daarmee een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. Er zouden er nog circa 50.000 in het wild leven maar hun aantal daalt snel. De vraag naar nieuwe landbouwgrond om palmolie te produceren en de roofbouw om tropisch hout te exporteren verwoesten de wouden van het eiland.

United-bestuur wil contract Macheda opwaarderen

Een Macheda-mania is losgebarsten onder de fans van Manchester United. De 17-jarige Italiaan besliste zaterdag opnieuw een duel voor de Mancunians.

Met een fraai doelpunt tijdens zijn debuut maakte Macheda vorig weekend al een verpletterende indruk. Sir Alex Ferguson vond het echter nog wat te vroeg om hem midweeks tegen FC Porto (2-2) te laten spelen.

Dit weekend mocht Macheda voor de tweede keer invallen in het eerste elftal. En opnieuw met succes. Niet minder dan 46 seconden nadat de Italiaan het veld inliep maakte hij al de 1-2 voor United bij Sunderland.

Het bestuur van de club heeft het grote talent van Macheda door en wil hem deze zomer een opwaardering van zijn contract geven. Momenteel krijgt hij alleen de bonus van 2.200 euro voor een wedstrijd in het eerste elftal. Zijn weeksalaris is, voor United-begrippen, schamel met ongeveer 500 euro. Dat zal deze zomer liefst twintig keer over de kop gaan, schrijft The Mail.

CD: Starsailor - All The Plans

Na het laden van de nieuwe Starsailor in een laptop verschijnt er verrassend genoeg een heel andere hoes in de media player. Een man staat wijdbeens voor een neergeschoten vrouw, bloed aan de muur, pistool nog in zijn hand. 'Dyin' Slow' heet volgens de mediaspeler de eerste track en is afkomstig van Motorjunkie's album The Plan. Niet helemaal gelukt die zoekopdracht naar de juiste hoes van Windows dus.

Ballack: "Ongelofelijk wat Hiddink presteert"

Guus Hiddink kan niet meer stuk bij Chelsea. Na de indrukwekkende zege in de Champions League op Liverpool, boekte de Blues zaterdag opnieuw een overwinning tegen Bolton Wanderers(4-3).

Michael Ballack, doelpuntenmaker in het duel, was na afloop de zoveelste speler die riep om het aanblijven van Hiddink. "Natuurlijk willen we dat hij blijft", zei de Duitse middenvelder tegen The Daily Mail. "Het is ongelofelijk wat hij heeft gepresteerd in zo'n kort tijdsbestek. We voelen ons heel sterk op het moment en het zou jammer zijn als hij aan het einde van het seizoen vertrekt."

Chelsea is nog in de race voor de twee belangrijkste prijzen van het seizoen. In de Champions League ligt, na de 1-3 zege in de eerste wedstrijd met Liverpool, een dubbele ontmoeting met Barcelona op de loer. In de Premier League blijven de Blues knap in het spoor van Manchester United en Liverpool.

[A1GP] Tung leverde vooral strijd met eigen wagen

De achtste plaats en twee WK-punten in de Hoofdrace voor China kunnen niet verhullen dat Team China-rijder Ho-Pin Tung een frustrerend weekend achter de rug heeft.

De uitslag is nog voorlopig, want er lopen nog protesten, die Ho-Pin Tung nog een plaats naar boven in de eindrangschikking kunnen opleveren, maar de coureur spreekt toch van het moeilijkste raceweekend uit zijn carričre. "De afstelling van de auto was dit weekend in Portugal eigenlijk nooit goed", zei de jonge Chinees na afloop. "Het team heeft echt alles geprobeerd, we hebben keihard gewerkt, maar we kregen de snelheid er niet in. Dat ik nog een mooi resultaat haalde in de hoofdrace was te danken aan het constante pushen wat ik deed en natuurlijk aan de vele uitvallers."

Ho-Pin deed wat hij moest doen, hij reed een foutloze race. Terwijl Team China in Zuid-Afrika de afstelling van de auto nog goed op orde had, was de juiste ‘set up’ op het nieuwe circuit in de Algarve, bij Portimao, moeilijk te vinden. In de hoofdrace startte de Chinees prima en hij haalde meteen twee auto’s in. "We hebben nog veel werk te doen, dat is duidelijk, want Engeland en Mexico liggen in het verschiet en daar wil ik niet alleen keihard racen, dit deed ik nu ook al, maar het team en ik willen ook loon naar prestatie," aldus een niet blije Ho-Pin Tung. "Dit jaar hebben we meer dan eens op puntenkoers gelegen en toen gooide de techniek roet in het eten, nu hebben we punten gescoord voor China, maar het had zoveel beter gekund. Ik heb gedaan wat ik moest doen en dat was de auto aan de finish brengen."

Roberto Carlos: "Adriano, kom naar Fenerbahçe"

Fenerbahçe-vedette Roberto Carlos hoopt landgenoot Adriano over te halen een contract in Istanbul te tekenen.

Dat blijkt uit een opmerking van de Braziliaanse back. Adriano, momenteel speler van Internazionale, kampt al jaren met psychische en fysieke problemen. Mede daardoor gaf de bonkige spits onlangs nog aan na dit seizoen tijdelijk afstand te willen nemen van het voetbal.

Niet duidelijk is hoe lang de break van Adriano zal duren, maar onwaarschijnlijk lijkt dat Inter hem na zijn sabbatical nog terug wil in de selectie. Carlos lijkt zich dat ook te hebben bedacht en ziet zijn kans schoon. "Kom en speel met mij bij Fenerbahçe", deed de linksback een oproep tegen Sportsmediaset.

Carlos is ook bij de beleidsbepalers van de Turkse voetbalclub een lobby gestart om Adriano bovenaan het boodschappenlijstje te zetten. Eerst zal moeten worden afgewacht hoe de toekomst van de spits er exact uitziet.

[Special] Anton Geesink + prijsvraag

Deze week werd één van de grootste Nederlandse sporters aller tijden 75 jaar. Niet alleen als sporter heeft hij zich verdienstelijk gemaakt, ook in diverse functies binnen de nationale en internationale sportbesturen verrichtte hij veel werk. Daarom een special over deze bijzondere man.

Anthonius Johannes Geesink wordt op 6 april 1934 geboren in Utrecht. Als klein kind was hij al een knokker en als hij in de rust van een voetbalwedstrijd in de Oude Galgenwaard een demonstratiepartij van judo ziet, is hij meteen verkocht. Anton blijkt een zeer getalenteerde judoka te zijn waardoor hij zelfs in het bezit is van de tiende dan, de op twee na hoogste judoband.

In 1951 weet hij in zijn eigen Utrecht voor het eerst nationaal kampioen te worden. Met die titel op zak mag hij in dat jaar ook voor het eerst naar het Europees kampioenschap. Daar breekt hij meteen internationaal door: hij weet beslag te leggen op de tweede plaats. Het jaar erop weet hij zelfs zijn eerste Europese titel te winnen. In totaal heeft hij 21 Europese titels in verschillende klassen gewonnen.

Mondiaal gezien domineren in de jaren vijftig en zestig vooral de Japanners de judotop. Des te groter is de verrassing als Anton Geesink in 1961 in Parijs de wereldtitel pakt in de klasse Alle Categorieën. Hij is daarmee de eerste niet uit Azië afkomstige wereldkampioen judo. Dit was de opmaat naar zijn grootste sportieve prestatie van zijn carričre.

Daarvoor gaan we terug naar de Spelen van 1964 van Tokio. De Japanners rekenen stiekem op goud in alle klassen bij het judo. De sport staat voor het eerst op het olympische programma en dat is vooral speciaal in het land waar de judosport is geboren. Voor het publiek was het dus de ultieme droom om al het goud in de wacht te zien slepen. Tot schrik van het thuispubliek stak de reus van Utrecht daar een stokje voor. In de koningsklasse van het judo, Alle Categorieën, staat hij tegenover de gedoodverfde favoriet Akio Kaminaga. In een enerverende finale weet de Nederlander zijn concurrent te verslaan.

Direct na de finale willen de enthousiaste Nederlandse pers en toeschouwers de heilige judomat (tatami) op stormen. Geesink voorkomt dit, en door zijn koele en respectvolle houding tegenover zijn Japanse tegenstander oogst hij veel respect in Japan. Mede hierdoor is hij in Japan nog steeds een graag geziene gast en wordt er met alle eer onthaald.

In totaal haalt Anton Geesink drie judowereldtitels, vele nationale judotitels en zelfs drie nationale titels in het Grieks-Romeins worstelen. Tot vier keer toe wordt hij ook verkozen tot Sportman van het Jaar in Nederland. In 2005 krijgt hij samen met vijf andere voormalige topsporters Fanny Blankers-Koen Trofee, de onderscheiding sporters met buitengewone verdiensten voor de Nederlandse sport.

Na zijn topsportcarričre stort Geesink zich op nieuwe projecten waarmee hij hoopt wat meer geld te verdienen. Na jaren van opofferingen voor de judosport vindt hij dat het tijd is zijn talent te gelde te maken. Zo doet hij mee aan diverse worstelshows en speelt hij zelfs mee in de Spaans-Italiaanse speelfilm ‘I grandi condottieri’. In de Bijbelse film speelt hij de rol van de Samson.

Tot ieders verrassing wordt de voormalig judokampioen in 1987 verkozen tot IOC-lid. Dat is een opmerkelijke gebeurtenis omdat het tot dan toe gebruikelijk is dat die functie alleen vanuit het NOC-bestuur te bereiken was. Echter IOC-voorzitter Juan Antonio Samaranch wil een nieuwe weg inslaan en meer oud-sporters in het bestuur halen. In de jaren die volgen heeft de Utrechtenaar, die geen blad voor de mond neemt, regelmatig aanvaringen met het bestuur van het NOC. Pas als Erica Terpstra de voorzitter wordt van het hoogste Nederlandse sportorgaan, komt er een eind aan de conflicten. Geesink en Terpstra kunnen het goed met elkaar vinden en Anton wordt zelfs adviseur van Terpstra gedurende haar kabinetsperiode. Dat de vernieuwende ideeën van de olympisch kampioen gewaardeerd werden, blijkt bijvoorbeeld uit zijn voorstel tot het invoeren van gekleurde judopakken. Dit om het voor de scheidsrechters makkelijker te maken om de judoka's uit elkaar te houden, en ook voor het publiek werd het makkelijker te volgen. Inmiddels zijn die gekleurde pakken gemeengoed in de judowereld.

Een zwarte bladzijde uit de IOC-loopbaan van Anton Geesink is het omkoopschandaal rond de Winterspelen van Salt Lake City. Hij wordt daarbij beschuldigd van omkoping. Het Amerikaanse organisatiecomité stort 5.000 dollar op de rekening van de stichting Vrienden van Anton Geesink, en dat wordt meegenomen in het onderzoek naar omkopingen rond de toekenning van de spelen aan Salt Lake City. Geesink zelf ontkent betrokkenheid en zegt dat het om een tegemoetkoming voor onkosten gaat. Het uiteindelijke oordeel van het IOC is dat hij niet overtreding was, maar deelt wel een waarschuwing uit naar aanleiding van het voorval.

Ondanks dat voorval wordt Geesink wereldwijd gerespecteerd om zijn sportieve prestaties en is er alom waardering voor zijn werk in de diverse bestuursorganen. En wij mogen in Nederland enorm trots zijn op deze reus. Hij wist als eerste de Japanse judodominantie te doorbreken en dat vanuit een land waar judo nog maar een kleine sport was. Hij maakte de sport groot in ons land en daar profiteren we nog steeds van met diverse wereldtoppers en vijf medailles op de afgelopen Spelen in Beijing. Kortom, Anton Geesink is één van de grote mannen uit de Nederlandse sportgeschiedenis.



Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Anton Geesink mogen we in samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam drie exemplaren weggeven van het boek Een killer in kimono. Dit boek over het leven van Geesink is deze week verschenen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een mailtje, met vermelding van je username, sturen voor maandag 13 april 20:00 uur naar prijsvragensport@fok.nl .

Een killer in kimono is geschreven door Kees Kooman, die in 2003 de biografie Een koningin met mannenbenen over het leven van ‘atlete van de eeuw’ Fanny Blankers-Koen schreef. Later volgden nog Heimwee naar Hairos, de kleurrijke geschiedenis van het 100-jarige Duindigt, en Als je wint heb je vrienden, over het olympische traject van de vrouwenvolleybalploeg van Avital Selinger.

Wil je het boek deze week al in huis hebben? Voor ¤ 17,50 is het te koop bij de boekhandel.

Brand in daklozenopvang: 17 doden

Bij een brand in een daklozencentrum in Kamien Pomorski, in het noordwesten in Polen, zijn tenminste zeventien doden gevallen. Circa twintig anderen raakten gewond. In totaal waren er 77 mensen aanwezig in het drie verdiepingen tellende pand. 

De brand brak afgelopen nacht uit en is inmiddels geblust. Volgens de brandweer raakten vele mensen gewond omdat ze in paniek uit de ramen sprongen. Tussen de restanten van het pand wordt nog gezocht naar meer slachtoffers. 

Turkse derby grote chaos

De altijd beladen competitiewedstrijd in Turkije tussen Galatasaray en Fenerbahçe is gisteravond vlak voor tijd volledig uit de hand gelopen. Op het veld ontstond een grote vechtpartij en het leek er ook op dat het publiek zich wilde mengen in de ruzie.

Er werd geslagen, geschopt en vooral veel geacteerd. Toen de rust enigszins was teruggekeerd, stuurde arbiter Aydinus Lugano en Sentürk (Fenerbahçe) en Arda Turan en Emre van Galatasaray met rood van het veld.

Overigens eindigde de wedstrijd in 0-0, waarmee beide ploegen weinig opschoten. Fenerbahçe staat vierde in de Turkse competitie met acht punten achterstand op koploper Sivasspor. Galatasaray heeft evenveel punten maar staat vijfde vanwege een slechter doelsaldo.

Hier vind je de beelden van gisteravond.

Vergeet de geekini, het ultieme moederdagcadeau is hier!

Vorig jaar bracht SpankmasterC ons zijn idee van het beste moederdagcadeau ooit. Hoewel we hier bij FOK!games allen een erg goede band hebben met onze moeders, is een charmante bikini toch meer iets dat we aan onze vriendin zouden geven. Daarom heeft webwinkel Etsy iets anders bedacht.

Het gaat om een handtas en een kussen in de vorm van een NES-controller. Nu is vooral de eerste uiterst geschikt om cadeau te doen aan je moeder. De producten zijn hier te vinden. De handtas kost 39,99 dollar en het kussen is 30,00 dollar.


Hewitt wint toernooi Houston

Voor het eerst sinds 2006, toen hij het toernooi in Las Vegas won, heeft Lleyton Hewitt weer eens een ATP-toernooi gewonnen. De Australiër, die met een wildcard tot het toernooi in Houston was toegelaten, won in de finale met 6-2 en 7-5 van de Amerikaan Wayne Odesnik.

Odesnik, die voor het eerst de finale van een ATP-toernooi bereikte, leek geen partij voor Hewitt. Na de winst in de eerste set stoomde Hewitt in het tweede bedrijf naar een 3-0 voorsprong. Toen leek de Amerikaan echter wakker te worden en wist zelfs een 5-3 voorsprong te pakken. Daarna stopte de opmars van Odesnik echter weer en pakte Hewitt de set en zo de partij.

Syberia 3-aankondiging toch geen 1 april-grap?

Op 1 april kondigde ontwikkelaar/uitgever Microďds aan, dat het bedrijf werkt aan een derde deel in de Syberia-serie. In het bericht werd gezegd, dat het spel uit zou komen in juni 2010, op de PC en de PS3. Uniek aan het spel zou zijn, dat bezitters van beide systemen met elkaar zouden kunnen samenwerken, en dat het zelfs nodig zou zijn om een team te vormen met iemand op een ander systeem dan jijzelf om het spel uit te kunnen spelen. Daarnaast zou het spel vol zitten met "innovatieve" gameplay en zou hoofdpersoon Kate Walker de hoofdpersoon uit de Still Life-serie ontmoeten.

Omdat het zo overduidelijk een 1 april-grap ging heeft FOK!games dit bericht nooit vermeld. In de adventure-community was er echter veel verontwaardiging en ophef over de vermeende verplichte samenwerking met PS3-spelers, en werden heftige discussies gevoerd over wat de 'innovatieve gameplay' allemaal voor verschrikkelijks zou kunnen inhouden. Uiteindelijk besloten enkelen contact op te nemen met Microďds. Tot hun verbazing kregen ze te horen dat het grootste gedeelte van het persbericht inderdaad een 1 april-grap was, maar dat er wel degelijk een derde Syberia-spel in ontwikkeling is... meer nieuws volgt komende week.

"I am sorry I did not answer earlier, but actually the news about Syberia 3 is not a joke: we will launch the sequel of Kate Walker's adventures for sure. I will deliver further elements next week on this. However, I confess there are elements in our previous communication which were April Fools...

"I hope this clarifies it and you will wait for our next release next week!"


Screenshot uit Syberia II

Wozniacki klopt Wozniak in Florida

Het WTA-toernooi in het Amerikaanse Ponte Vedra Beach is gewonnen door de Deense Caroline Wozniacki.

Wozniacki, als tweede geplaatst, versloeg in de finale op het gravel in Florida Aleksandra Wozniak met 6-1 en 6-2.

De als vijfde geplaatste Canadese wist op het groene gravel maar een breekkans af te dwingen, en die wist ze niet te verzilveren. Voor de 19-jarige Wozniacki was het na Stockholm, New Haven en Tokio (alledrie in 2008) haar vierde toernooi-overwinning

Beschilderde mummies ontdekt in Egypte

In een necropolis bij de piramide van Ilahun, ten zuiden van de Egyptische hoofdstad Caïro, hebben archeologen tientallen beschilderde mummies tot wel 4.000 jaar oud ontdekt.

"Het team heeft in 53 in de rotsen uitgehakte tombes tientallen mummies ontdekt. Vier van hen dateren van de 22ste dynastie (931 tot 725 voor Christus) en sommige worden beschouwd als behorend tot de mooiste ooit ontdekt. Andere omwikkelde lijken dateren uit het Middenrijk (2061-1786 voor Christus)", aldus Zahi Hawass, hoofd van de Egyptische oudheidkundige dienst.

Behalve de necropolis en de beschilderde mummies, die volgens Hawass in goede staat verkeren, werden een begrafeniskapel, beschilderde maskers, amuletten en aardewerk gevonden.

Voor meer cultuur & historie kijk je in het gelijknamige forum.

Beenhakker houdt 'optie-Dudek' open

Feyenoord-adviseur Leo Beenhakker hoopt het nieuwe seizoen aan te vangen met drie nieuwe spelers bij de selectie. Daar zit in ieder geval een doelman bij.

Dat zei Beenhakker gisteravond in Studio Voetbal. Voor de positie van de vertrekkende Henk Timmer wordt ondermeer oud-Feyenoorder Jerzy Dudek genoemd. Beenhakker: "Ik ken zijn situatie, maar het liefst zie ik dat er een kerel komt waar je vier, vijf jaar mee vooruit kan."

"Dat hangt er vanaf of je geld hebt om te investeren. Een andere optie is om een ervaren keeper te huren voor twee jaar en dan de talenten Mulder en Darley tijd te geven", aldus Don Leo, die daarmee de optie-Dudek open hield.

Naast de komst van een doelman hoopt hij ook op andere plekken het elftal een kwaliteitsinjectie te geven. "Met twee of drie posities die met meer kwaliteit versterkt worden, trek je de kwaliteit van het hele elftal omhoog."

Beenhakker zei ook dat de fans in Rotterdam-Zuid niet moeten verwachten dat Feyenoord in het eerste seizoen direct met de schaal op de Coolsingel staat. "Maar laat duidelijk zijn, die mensen verdienen het zo verschrikkelijk."

Demouge 'schaamt zich kapot'

Gek genoeg kwam Willem II er gistermiddag nog goed van af met de 7-0 nederlaag bij Ajax.

Spits Frank Demouge: "Ik schaam me kapot. Ik weet niet hoe mijn ploeggenoten zich voelen, maar ik schaam me kapot", zei hij tegen het Algemeen Dagblad. "Iedereen had een offday. We kwamen er vandaag totaal niet aan te pas."

"Het strijdplan was dat we veel op fysiek zouden gaan spelen. Maar dat kan de prullenbak in als je na één minuut een goal tegen krijgt. Ajax had voor ons te veel kwaliteit", aldus de spits die sinds de winterstop droog staat.

"Van buitenaf lijkt het er waarschijnlijk op alsof niemand zin had er iets van te maken. Maar dat was niet zo. Het was gewoon niet te belopen. In de rust hoop je dat Ajax in de tweede helft niet doorzet."

Dost baalt van geflatteerde nederlaag

Heracles Almelo verloor gistermiddag met 5-1 van Feyenoord. Het enige doelpunt voor de Heraclieden werd gemaakt door Bas Dost.

"Heel simpel, het is gewoon klote dat we hebben verloren", aldus Dost na afloop van het duel in Rotterdam tegenover RTV Oost. "Ik denk dat we heel goed aan de wedstrijd begonnen. We hadden het beste van het spel."

In de tweede helft benutte Roy Makaay voor Feyenoord een penalty. "Even daarvoor had ik ook een penalty moeten krijgen. Maar zij krijgen de strafschop wél van de scheidsrechter. De rest van hun doelpunten kwamen uit dode spelmomenten, dus hun veldspel was niet beter dan dat van ons."

Het doelsaldo kan in de laatste fase van de competitie nog wel eens belangrijk worden. Op dit moment staat Heracles op de veertiende plaats op de ranglijst en is dus nog altijd niet veilig voor het spelen van de play-offs voor lijfsbehoud. "We hebben de goals iets te makkelijk weggegeven. Wij hebben vier of vijf opgelegde kansen weten te creëeren."

Thais leger schiet op demonstranten

In Bangkok zijn tientallen gewonden gevallen doordat demonstranten met brandbommen en stenen naar militairen gooiden, die daarop het vuur openden. Het leger zette ook traangas in om de demonstranten te verjagen. Hulpverleners spreken van zeker zeventig gewonden, zowel militairen als burgers.

Sinds gisteren is de noodtoestand van kracht in Bangkok vanwege de ongeregeldheden. De betogers eisen het aftreden van de huidige premier en willen dat de vorige premier weer terugkeert. Oud-premier Thaksin leeft momenteel in ballingschap, maar hij overweegt terug te keren om leiding te geven aan een revolutie.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders in Thailand op zich te registreren bij de Nederlandse ambassade. Verder wordt er geadviseerd uit de buurt van samenscholingen en demonstraties te blijven.

Nieuwe Nintendo DSi groot succes

De lancering van de Nintendo DSi was, zoals al een beetje te verwachten viel, een vrij groot succes. De schattingen van de verkoopcijfers lopen nog steeds op en als we Satoru Iwata mogen geloven werden in de eerste twee dagen 600.000 exemplaren verkocht in Amerika en Europa, netjes 50/50 verdeeld over beide regio's. Daarmee wordt het succes van Japan snel benaderd waar sinds de lancering in november al twee miljoen exemplaren verkocht zijn.

Miyamoto denkt dat de DSi en de DSL een toekomst hebben die het leven van de consument makkelijker kunnen maken. Zo kunnen bijvoorbeeld leraren ervan gebruik maken voor lessen en gespecialiseerde tests voor leerlingen. Daarnaast moeten ze kaarten gaan bieden, tourgidsen, virtuele coupons en meer van dat soort dingen. Het levensgemak zal enorm verhoogd worden met een Nintendo DS.

Meer gamenieuws vind je hier.

TV: Toen was geluk heel gewoon

Aan alle goede series komt een eind, maar dat Toen was geluk heel gewoon (TWGHG) ooit zou stoppen, was inmiddels toch wel een verrassing. Al 15 jaar konden we elk seizoen genieten van Jaap Kooiman (Gerard Cox) en zijn vrouw Nel (Joke Bruijs), die samen met de vrolijke flierefluiter Simon (Sjoerd Pleijsier) de nodige avonturen meemaken en nu is dan toch het aller-aller-allerlaatste seizoen daar; we schrijven Rotterdam, 1973. Zou Jaap dan uiteindelijk tóch nog groepschef worden?

Crisis kost Nederlander 26.000 euro

Accountantskantoor PriceWaterhouseCoopers heeft berekend dat de financiële crisis gemiddeld 26.000 euro per Nederlander kost. In totaal gaat het om een bedrag van 325 miljard euro, oftwel 56 procent van het Bruto Binnenlands Produkt (BBP).

Dalende huizenprijzen, het afgenomen vermogen dat in aandelen zit en de lagere pensioenopbouw zijn voor het grootste deel verantwoordelijk voor lager vermogen. Minder vermogen leidt volgens PWC ook tot lagere uitgaven. De verwachting is dat de uitgaven zeker verder dalen, als de huizenprijs dit ook doet.

Hannah Montana scoort ook in bios

De 16-jarige actrice Miley Cyrus is dit weekeinde in een klap een van de grootste Hollywoodsterren. Ze speelt de hoofdrol in de film Hannah Montana: the Movie, die dit weekeinde 34 miljoen dollar (26 miljoen euro) opbracht in de Verenigde Staten.

Hiermee versloeg de jonge Cyrus topactrices als Julia Roberts en Jodie Foster. Hun laatste films, respectievelijk Duplicity en Nim's Island, brachten elk 13 miljoen dollar (10 miljoen euro) op in het openingsweekeinde.

De Disneyfilm is gebaseerd op de populaire kinderserie Hannah Montana. Deze gaat over een meisje dat overdag naar school gaat en 's avonds in het geheim de populaire ster Hannah Montana is. De serie wordt in Nederland op Jetix uitgezonden.

'Afgewezen wegens dragen hoofddoek'

Aicha is, volgens eigen zeggen, afgewezen voor een baan bij een advocatenkantoor omdat zij een hoofddoek draagt. Volgens het advocatenkantoor is zij echter afgewezen omdat ze 'overgekwalificeerd' zou zijn. 

Aicha studeert rechten aan de Vrije Universiteit en wilde graag kennismaken met het reilen en zeilen op een advocatenkantoor. Hiertoe solliciteerde ze op een administratieve functie bij advocatenkantoor De Vos en Partners. Volgens haar ging het sollicitatiegesprek goed, maar werd ze hierna afgewezen. Zelf denkt ze dat ze is afgewezen omdat ze een hoofddoek draagt. 

Advocaat Pim de Vos, oprichter van het advocatenkantoor, doet het verhaal van Aicha af als totale onzin. Zijn kantoor heeft drie moslima's in dienst. Voor deze functie waren ze op zoek naar iemand de functie langere tijd kon vervullen. Aicha zou de baan echter als opstapje naar de advocatuur willen gebruiken.

Aicha laat het er desondanks niet bij zitten; ze heeft een klacht ingediend bij het meldpunt discriminatie. 

Gewonden bij protesten Bangkok

Zeker 77 mensen zijn vandaag gewond geraakt in de Thaise hoofdstad Bangkok, tijdens rellen tussen betogers en het leger. De militairen vuurden waarschuwingsschoten af om de betogers uiteen te drijven. Zij reageerden door stenen en benzinebommen te gooien.

Het leger heeft meer dan vijfhonderd militairen ingezet om een samenscholing van honderden demonstranten op een groot kruispunt in een stad uiteen te slaan. De antiregeringsbetogers hebben zich achter barricades verschanst op het kruispunt en vuren gestookt.

Na het lossen van de waarschuwingsschoten namen veel demonstranten hun toevlucht in zijstraten. Sommigen stapten in auto's en busjes en probeerden militairen omver te rijden. Ook belandden twee militairen en twee betogers in het ziekenhuis met schotwonden.

Zeker 40.000 mensen zijn in Bangkok de straat opgegaan om te protesteren tegen de regering. Ze eisen het aftreden van premier Abhisit Vejjajiva, die gisteren de noodtoestand uitriep. De betogers willen Thaksin Shinawatra terug aan de top. Die werd in 2006 tot aftreden gedwongen door het leger en verblijft sindsdien in ballingschap in het buitenland. Zondag riep Thaksin op tot een revolutie.

Veel mensen in de kenmerkende rode T-shirts kamperen bij de overheidsgebouwen, ongeveer vier kilometer van het kruispunt vandaan. Volgens ooggetuigen verlaten veel mensen het kampement om zich bij de betogers op straat te voegen.

Het leger was tot nog toe huiverig voor gewapend ingrijpen. In 1992 kwamen tientallen mensen om het leven toen het leger onlusten de kop indrukte. En vorig jaar oktober overleden twee mensen toen de politie optrad tegen pro-Thaksin demonstranten.

  (foto: ANP)

Madonna wil toch kindje uit Malawi

Zangeres Madonna wil toch nog een tweede kind uit Malawi adopteren, ook al heeft een rechtbank in het land haar dat verboden. Dat meldde een lokale Afrikaanse krant. Madonna's advocaat tekende meteen na de uitspraak beroep aan tegen de beslissing.

"Ik wil het meisje een huis, een familie en de beste opvoeding in de wereld bieden", vertelt de 50-jarige zangeres de krant per e-mail. "Ik bedank alle mensen uit Malawi die mij ook steunen in mijn pogingen."

Mensenrechtengroeperingen beschuldigden de regering van Malawi ervan Madonna een voorkeursbehandeling te geven. Volgens critici negeerden de autoriteiten een wet die het buitenlanders verbiedt kinderen te adopteren.

De popster wilde het meisje Mercy James adopteren en is sinds gisteren in het land. Ze is in gezelschap van haar zoon David Banda die ze in 2006 adopteerde toen hij dertien maanden oud was.

 Madonna (foto: ANP)

DVD: Pinokkio

Het verhaal stamt uit 1883, maar we kennen Pinokkio toch vooral van zijn Disney-verschijning: het kleurrijke, houterige mannetje dat zo graag een échte jongen wil zijn. De Disney-studio's hebben in de loop der jaren al heel wat verschillende releases uitgebracht, en ook menig musicalmaker waagde zich aan het verhaal. Nu is er ook een échte film, voor deze échte jongen, onder de verrassende titel Pinokkio. Had deze jongen dit nog wel nodig, of is het een jammerlijke misser om hem van het Disneydoek te halen?

Nepdocument nekt halfbroer Obama

De halfbroer van de Amerikaanse president Barack Obama is de toegang tot Groot-Brittannië geweigerd. Dat meldden Britse media gisteren.

Samson Obama, de eigenaar van een mobiele telefoniewinkel in Kenia, wilde in januari de inauguratie van zijn beroemde broer bijwonen. Op weg naar Washington wilde hij een tussenstop van enkele dagen in Londen maken om familie te bezoeken. Hij kwam echter niet door de douane, omdat een van zijn documenten vals bleek te zijn.

Daarop namen douaniers zijn vingerafdrukken. Deze werden direct gelinkt aan een poging tot aanranding van een Brits meisje enkele maanden daarvoor. Samson Obama bleek toen een valse naam te hebben opgegeven, maar uit zijn vingerafdrukken en biometrisch profiel bleek het onmiskenbaar over dezelfde persoon te gaan. Volgens de Britse krant News of the World is het Witte Huis ingelicht over de kwestie.

Samson Obama werd niet opgepakt, maar kon zijn reis vervolgen naar Washington. Hij heeft zijn broer daar echter niet ontmoet. Volgens het Witte Huis heeft Barack Obama zijn halfbroer al twintig jaar niet meer gesproken.

'Lelijke' vrouw ontroert jury talentshow

Moeten we het bij Holland's Got Talent doen met elfjarige buikdanseresjes en zeventienjarige levensliedzangers, in Engeland loopt er heel wat meer talent rond. Twee jaar na de dikke telefoonverkoper Paul Potts de jury van Britain's Got Talent wist te onroeren, heeft nu een 47-jarige vrouw hetzelfde gedaan.

Susan Boyle werd voor ze ging zingen geportretteerd als 'lelijk muurbloempje' die taart at en bekende nog nooit gezoend te hebben. Op het podium werd ze bijna weggehoond toen ze bekende dat ze er van droomde een musicalster als Elaine Paige te zijn. Ook de jury, onder andere bestaande uit Simon Cowell, had er weinig vertrouwen in. Toen ze óók nog zei dat ze 'I Dreamed a Dream' uit Les Miserables ging zingen kwam het publiek niet meer bij. Tot ze ging zingen...

Nee, nee, NEEderland

NEE. Ik zeg ‘nee’ tegen kartelvorming, corruptie, het verkopen van onze ziel aan Europa en de wereld, de regering van een vage meerderheid in de vorm van een kleine minderheid in Den Haag over het privéleven van de individu, een monetair systeem op ‘vertrouwensbasis’, leugens, vriendjespolitiek, ondoorzichtigheid, miljardenbailouts van faalhaasbedrijven, bureaucratie, betuttelende wetgeving, en zo kan ik nog wel een uur doorgaan.

Het woord is aan u. De burger. De kiezer. Het individu.

Gegijzelde Amerikaans kapitein bevrijd

Een Amerikaanse kapitein, die door piraten gegijzeld werd op een reddingsboot, is gisteren bevrijd. Daarbij zijn drie piraten om het leven gekomen. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN gemeld. De Amerikaanse regering heeft het nieuws bevestigd.

Piraten kaapten woensdag het Deens-Amerikaanse schip Maersk Alabama van de Deense reder Maersk op 645 kilometer uit de Somalische kust. De kapers manoeuvreerden het schip na de overval naar de Somalische kustplaats Eyl, een broeinest van piraten.

De 17.000 ton wegende Maersk Alabama vervoerde vierhonderd containers met voedselhulp voor Afrika.

Gegijzelde Amerikaans kapitein bevrijd  (foto: ANP)

ME grijpt in bij gekraakte panden in Amsterdam

De mobiele eenheid (ME) heeft gisteravond drie panden in Amsterdam-Oost ontruimd. Daarbij hield ze in totaal 26 personen aan, maakte een politiewoordvoerder bekend.

Vijftig tot zestig krakers bezetten de woningen aan de Commelinstraat 's middags tegen vier uur. De huizen zijn van woningcorporatie De Key en stonden te koop. Volgens de zegsman waren ze nog niet een jaar leeg, waardoor justitie besloot dat de panden moesten worden ontruimd. Burgemeester Job Cohen van Amsterdam gaf uiteindelijk de opdracht ze nog gisteren leeg te maken.

De ME hield in het eerste pand vier mensen aan, in het tweede zestien en in de derde woning moesten twee krakers mee naar het bureau. Allen worden verdacht van huisvredebreuk. Op straat arresteerde de politie nog vier personen die met voorwerpen naar de ME gooiden. De ontruimingen verliepen verder zonder grote problemen, aldus de woordvoerder.

ME grijpt in bij gekraakte panden in Amsterdam  (foto: ANP)

Zeventien leden Surinaamse band weer vrij

Zeventien leden van een Surinaamse muziekgroep die zaterdag op Schiphol werden aangehouden op verdenking van drugssmokkel, zijn gisteren weer in vrijheid gesteld. Vijf anderen zitten nog vast. Dat meldde een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

De officier van justitie besloot tot de vrijlating van de zeventien omdat er geen ernstige redenen zijn om ze nog langer vast te houden. Ze blijven wel verdachten. De vijf anderen blijven vast zitten voor verder onderzoek. Bij hen zijn drugs gevonden.

Nieuw DNA-onderzoek moord Nicky Verstappen

Politie en justitie hebben met behulp van nieuwe technieken een nieuw DNA-spoor gevonden op het lichaam van de bijna elf jaar geleden vermoorde Nicky Verstappen uit Heibloem.

Dat zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht gisteren in reactie op informatie uit het misdaadprogramma van Peter R. de Vries.

De toen 11-jarige Nicky Verstappen kwam door een misdrijf om het leven tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerhei. De kans is aanwezig dat het nieuwe spoor door de dader is achtergelaten, maar dat is nog helemaal niet zeker, benadrukt het OM. Er is volgens justitie weer "een sprankje hoop" op het alsnog achterhalen van de dader.

MadWorld action figure te koop op eBay

Zo nu en dan komen er action figures van personages uit games. Cloud uit Final Fantasy, Marcus Fenix uit Gears of War; allemaal regelrechte helden uit je favoriete games. Vandaag voegen we de antiheld Jack Cayman uit MadWorld toe aan de collectie. Momenteel is de prijs op eBay opgelopen naar zo'n honderd dollar, en naar verwachting blijft de prijs nog wel even stijgen. De veiling en meer informatie over deze action figure is hier te vinden. Als je hier klikt, krijg je overigens ook iets leuks te zien.


Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.