FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 24 april 2010

Mogelijk toch 'slimme energiemeter'

De 'slimme energiemeter' die op afstand door energiemaatschappijen kan worden uitgelezen, wordt mogelijk toch landelijk ingevoerd. Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven stuurt een wetsvoorstel daarover komende week naar de Tweede Kamer. Een eerder voorstel strandde in de Eerste Kamer op privacybezwaren.

Volgens de senaat is het een inbreuk op de privacy van mensen als energiemaatschappijen te pas en te onpas een virtueel kijkje in de meterkast kunnen nemen. In het nieuwe plan kan de gebruiker een slimme meter weigeren en zelf aangegeven hoe vaak die mag worden uitgelezen.

Van der Hoeven onthulde het aangepaste plan zaterdag in consumentenprogramma Kassa. In de uitzending bleek dat er vaak fouten worden gemaakt met het doorgeven van de meterstanden van de huidige meters. Met name wanneer mensen overstappen naar een andere energieleverancier gaat het nogal eens fout.

Verdonk uitgescholden bij opname spotje

Rita Verdonk is vanmiddag lastiggevallen tijdens opnamen voor een spotje in Den Bosch. De lijsttrekker van Trots op Nederland werd uitgescholden en een racist genoemd. De cameraman moest het ook ontgelden, hij werd geduwd.

De politica had de Hildebrandstraat in Den Bosch uitgekozen om een spotje op te nemen voor haar partij. Een groep van zo'n twintig jongeren viel Verdonk, de cameraman en regisseur Willibrord Frequin lastig. Drie van hen gooiden ook met eieren. Verdonk heeft nog geprobeerd met de jongeren te praten, maar dat had geen zin.

Op haar Twitterpagina meldt Verdonk het volgende: "Filmopname gedaan voor Trots. Bekogeld met eieren en uitgemaakt voor kankerhoer en racist. Door Marokkaanse jongens natuurlijk."

Oud-premier haalt uit naar Wouter Bos

Oud-CDA-premier Piet de Jong heeft op het CDA-partijcongres genadeloos hard uitgehaald naar Wouter Bos. Volgens De Jong heeft die het kabinet 'voor een paar zeteltjes in de gemeenteraad' laten vallen over Uruzgan.

De Jong zei dat hij zelden 'zoiets gemeens, zoiets achterbaks' had meegemaakt. Hij noemde het 'niet alleen onbegrijpelijk, ook oliedom' om bondgenoten als de Verenigde Staten en de NAVO te negeren. "Ik heb nog nooit zoiets gezien, dat je bondgenoten in de steek laat. Mensen hebben daar gevochten, zijn overleden. Voor een paar zeteltjes in de gemeenteraad, waar gaan we nou toch naar toe?"

De Jong vermoedt dat PvdA-lijsttrekker Job Cohen niet wist in 'welke vuilnisbelt' hij stapte toen hij het stokje van Bos overnam.

Sneijder onzeker voor return tegen Barcelona

Wesley Sneijder is niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen met Atalanta Bergamo. De middenvelder van Internazionale moest in de rust vervangen worden omdat hij te geblesseerd bleek om verder te spelen.

Op de officiële website maakt de club bekend dat de Nederlander kampt met fysieke klachten aan zijn linkerbeen. De komende dagen zal er uitgebreid onderzoek worden gedaan naar de ernst van de kwetsuur.

Het is vooralsnog onbekend of Sneijder het Champions League-duel met FC Barcelona moet missen. Voor coach José Mourinho is de blessure van de middenvelder een fikse tegenvaller. De oud-speler van Ajax is één van de steunpilaren in de ploeg van de Portugese coach.

Ondanks de kwetsuur had Sneijder nog een groot deel in de overwinning op Atalanta. De Nederlander gaf de assist op Diego Milito en bereidde de 2-1 voor. Inter zegevierde uiteindelijk met 3-1.

'Obama is gek op taart'

Alle Amerikaanse presidenten hadden zo hun uitspattingen wat eten betreft, Ronald Reagan was gek op 'jelly beans' en Bill Clinton kon niet zonder McDonald's. De zwakke plek van Barack Obama? Taart.

De belangrijkste adviseur van Obama, David Axelrod, vertelde vrijdag bij de 'Tonight Show' dat de president zich gedwongen zag uit de buurt te blijven van de banketbakker van het Witte Huis om van zijn slechte eetgewoontes af te komen. "Toen hij naar het Witte Huis kwam, bleek daar een fantastische banketbakker te zijn en dat werd een groot probleem", bekende Axelrod tegenover televisiepresentator Jay Leno. De president heeft namelijk een zwak voor taart.

De stevig gebouwde Axelrod wilde misschien gewoon zijn baas even pesten omdat die hem de les leest over diëten, sporten en Axelrods voorliefde voor bier. Volgens hem houdt Obama naast taart ook erg van cheeseburgers. Het taartprobleem kwam overigens niet aan de orde toen Obama eerder dit jaar medisch onderzocht werd en in uitstekende gezondheid bleek te verkeren.

First lady Michelle Obama, die campagne voert tegen zwaarlijvigheid bij kinderen, zal niet blij zijn met de opmerkingen van de adviseur van haar man. "Ik hoop niet dat ze kijkt", zei Axelrod.

Verweij overweegt overgang naar Hofmeier

Het is nog niet zeker of Koen Verweij komend seizoen bij TVM schaatst. De wereldkampioen bij de junioren heeft nog een contract tot 2011 bij de grootste commerciële schaatsploeg ter wereld, maar hij overweegt een overgang naar Hofmeier. Dat zei de 19-jarige Verweij vandaag.

Op korte termijn neemt de schaatser een beslissing over zijn toekomst. "Het wordt TVM of Hofmeier", aldus Verweij, die vorig jaar voor exact dezelfde keuze stond. De rijder, die toen nog deel uitmaakte van Jong Oranje, koos uiteindelijk voor TVM.

Goede prestaties op het hoogste niveau bleven echter uit voor Verweij, die bij Hofmeier weer te maken zou krijgen met trainer Jan van Veen. Van Veen was bij Jong Oranje de coach van Verweij. Naast Verweij hoopt Hofmeier, dat zich vanaf komend seizoen volledig op het allrounden richt, op korte termijn Marrit Leenstra te contracteren. Leenstra reed ook voor TVM. Yvonne Nauta en Roxanne van Hemert maken vermoedelijk ook de stap naar Hofmeier. Zij schaatsten afgelopen seizoen voor Jong Oranje.

Tienduizenden betogen tegen kerncentrales

In het noorden van Duitsland hebben zaterdag zo'n 100.000 mensen een 120 kilometer lange menselijke keten gevormd om te protesteren tegen kernenergie. Het was een van de grootste anti-atoomenergiebetogingen van de afgelopen decennia.

In Duitsland was eerder afgesproken alle kerncentrales uiterlijk in 2022 te sluiten, maar de centrumrechtse coalitie van bondskanselier Angela Merkel wil dat nu oprekken tot 2050.

De betogers gingen de straat op twee dagen voor de 24e verjaardag van de ramp met de Oekraïense kerncentrale Tsjernobyl. De keten verbond de twee kerncentrales van Krümmel en Brunsbüttel met elkaar, die de afgelopen jaren te kampen hadden met tal van storingen.

Milieuorganisaties, kerken, vakbonden en partijen hadden opgeroepen tot de betoging. De deelnemers waren met drie speciale treinen en 240 bussen uit heel Duitsland gekomen.

Rutte wil premier worden

VVD-leider Mark Rutte wil premier worden. Dat zei hij zaterdag tijdens het VVD-congres in Arnhem voor zijn slotspeech. Hij liet tegenover Radio 1 weten dat als de kans zich voordoet hij 'natuurlijk die ambitie heeft'.

In de media werden de laatste tijd verschillende namen genoemd als mogelijke premierskandidaat van de VVD. Rutte lijkt aan te geven dat als er sprake van is dat de partij de premier mag leveren dat hij dan als partijleider de eerste kandidaat is. Hij sluit overigens ook niet uit dat hij in de Kamer blijft

Onder meer de namen van Eurocommissaris Neelie Kroes en partijvoorzitter Ivo Opstelten kwamen voorbij als mogelijke premier na de verkiezingen op 9 juni. De Telegraaf schreef zaterdag op basis van ingewijden dat de premierskandidaat nog geheim blijft en mogelijk later als 'joker' wordt ingezet.

Net als zijn SP-collega Emile Roemer anderhalf uur eerder op het partijcongres van de SP, benadrukte Rutte tijdens zijn slotspeech dat de verkiezingen niet draaien om de nieuwe premier. Volgens beide partijleiders zal het gaan om de inhoud. Tijdens zijn speech ging Rutte niet in op de vraag wie namens de VVD premier kan worden.

Rutte deelde nog een sneer uit aan PvdA-lijsttrekker Job Cohen die als burgemeester in Amsterdam bekend stond met zijn politiek van het bij elkaar houden. "Als u denkt dat het meevalt, als u denkt dat het vanzelf weer goed komt, stem dan geen VVD. De keuze is simpel: gaan we de boel bij elkaar houden of de boel weer in beweging krijgen."

Van Dijk wint Arno Wallaard Memoral

Stefan van Dijk heeft vandaag de Arno Wallaard Memoral op zijn naam geschreven. In de massasprint versloeg de renner van Willem Veranda's Kenny van Hummel.

Overigens moest de juryfoto uitsluitsel geven. Aanvankelijk riep men Van Hummel uit tot winnaar maar nadat de twee renners samen de beelden van de fotofinish nog eens terug keken, besloten ze gezamenlijk dat Van Dijk als eerste de streep bereikt had.

Grote brand op Dwingelose Heide

Op de Dwingelose heide in Drenthe woedt zaterdagavond een grote natuurbrand. Een gebied van 700 à 800 meter bij zo'n 200 meter staat in brand. Het gaat voornamelijk om heide, maar volgens een woordvoerder van de hulpdiensten staan er ook een paar bomen. De brand was rond 20.00 uur onder controle.

Ongeveer vijftig brandweermensen van verschillende korpsen uit de omgeving zijn bezig de brand te bestrijden. Het duurt naar verwachting nog zeker een aantal uur voordat het zover is. Volgens de politiezegsman valt op dat ook boeren uit de omgeving helpen bij de brandbestrijding. "Ze rijden af en aan met giertanken met water."

De brand bij Nationaal Park Dwingerveld woedt niet ver van de radiotelescoop, maar die blijft evenals een camping aan de andere kant gespaard. "We hebben wel even gekeken naar de camping omdat de wind ook die kant op stond, maar een ontruiming bleek niet nodig."

Van de Haar neemt op 'bijzondere' wijze afscheid van AGOVV

Hans van de Haar heeft na het duel tegen De Graafschap (3-5 winst) afscheid genomen van AGOVV Apeldoorn. De aanvaller kiest voor een avontuur bij het Nederlands-Amerikaanse profvoetbalteam de Dayton Dutch Lions.

Als invaller kwam de aanvallend ingestelde speler tegen de kampioen van de Jupiler League in het veld. Jarenlang speelde hij in het shirt van de tegenstander. "In mijn stadion stopt het", aldus Van de Haar tegenover Omroep Gelderland.

"Dat is mooi en maakt het extra bijzonder. Ze hebben er alles aan gedaan om me speelklaar te maken. Ook John (Van den Brom, red) ben ik dankbaar voor dit afscheid." De in Amersfoort geboren speler kon ondanks een pijnlijke hamstring dus in actie komen.

Van de Haar speelde naast De Graafschap en AGOVV ook in het shirt van FC Utrecht, ADO Den Haag, RKC Waalwijk, SSV Ulm en KFC Uerdingen 05. Zijn debuut in het profvoetbal maakte hij in het shirt van het onlangs failliet verklaarde HFC Haarlem.

Win 1 van de 5 DVD's Genius of Photography - Ziel van de fotografie

Win 1 van de 5 DVD's Genius of Photography - Ziel van de fotografie

De "Royal Television Society Award" winnende BBC productie over het ontstaan, de evolutie en de verschillende toepassingsvormen van fotografie.

 

Leren kijken en willen begrijpen. Daarin draait het in de bijna 6 uur durende BBC productie GENIUS OF PHOTOGRAPHY, een serie over het ontstaan, de evolutie en de verschillende toepassingsvormen van de meest invloedrijke kunstvorm in de wereld: fotografie. De serie plaatst fotografie in een breed perspectief en belicht fotografische genres als kunst, nieuws, landschappen, portretten en advertenties.

De serie onderzoekt de geschiedenis van de fotografie: het historische verhaal van de eerste fotografische experimenten in de jaren '40 van de 19de eeuw tot de huidige 'digitale revolutie', die niet alleen de manier heeft veranderd waarop we naar foto's kijken - letterlijk en figuurlijk - maar ook de fysieke aspecten van de fotografie zelf. Onderweg staan we stil bij beroemde foto's, mijlpalen in de ontwikkeling van de fotografie en de illustere figuren die de fotografie in de voorbije 170 jaar vorm en kleur hebben gegeven, van Louis Daguerretot Robert Capaen van Margaret Bourke-Whitetot Cindy Sherman.

Tevens wordt belicht wat een foto van een topfotograaf nu eigenlijk onderscheidt van de miljoenen foto's die wij allemaal samen dagelijks maken. Kortom, een bijzondere serie over het magische, onvoorspelbare en democratische medium, dat het beeld dat we hebben van onszelf en van ons leven, heeft getransformeerd.


Migrant Mother, Dorethea Lange © Library of Congress


I-8 Yuma, Stephen Shore, TBC © Stephen Shore


Brief Encounter, © Gregory Crewdson

Genius of Photography is van 22 april verkrijgbaar op 2 DVD.
Jij kan één van de vijf exemplaren die we mogen weggeven winnen! Wat je daarvoor moet doen? Verwoord in dit topic jouw evolutie met de camera. Vertel een mooi verhaal van een leermoment of van hoe je eerst aan het aanklooien was en nu zelf de mooiste situaties beïnvloed. Het is aan jou! Je verhaal mag je versterken met maximaal 2 foto's.

Je kunt je reactie achterlaten tot en met 28 april! Doe dat in dit topic:

[WIN] DVD - Genius of Photography - Ziel van de fotografie

Daarna worden er 5 winnaars gekozen.

Lindsay Lohan uit filmproject geknikkerd

Lindsay Lohan is uit een nieuw filmproject verwijderd. De financierders van de film zouden niet op Lohan vertrouwen om genoeg geld in het laatje te brengen, meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. De 23-jarige actrice zou de hoofdrol gaan spelen in de film 'The Other Side', over een pas afgestudeerde die op een onbewoond eiland gaat werken.

De regisseur van de film heeft laten weten dat ze gewoon besloten hebben niet verder te gaan met Lohan en zegt snel bekend te maken wie haar vervanger wordt. Andere bekenden die wel in de film zullen spelen zijn Woody Harrelson, Dave Matthews en Alanis Morissette.

Het gaat de laatste tijd niet zo goed met Lindsay Lohan. De actrice komt regelmatig in het nieuws vanwege haar ongezonde belangstelling voor drank en drugs. Vrienden van Lohan gaven eerder aan bang te zijn dat de actrice zichzelf de dood injaagt.

Fosforgranaat gevonden in tuin

In een tuin in Tegelen, bij Venlo, is zaterdagmiddag een oude fosforgranaat gevonden. De politie ging na de vondst poolshoogte nemen en schakelde de explosievenopruimingsdienst (EOD) in om het projectiel te verwijderen. De granaat bleek nog gedeeltelijk gevuld te zijn met het zeer brandbare fosfor, meldt de Limburgse politie.

De bom werd gevonden in de tuin van een woning aan de Roermondseweg. De omgeving van de tuin werd na de vondst afgezet. De EOD nam de bom mee en bracht het explosief gecontroleerd tot ontploffing.

Linkdump Zaterdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je elke avond om 20:00 een verse linkdump. Met dit keer:      

  • We hebben een top 20 van de mooiste Cosplay dames. Met dank aan Glasbak
  • Jeremy Clarkson is een held! Deze JC Beatbox is dan ook geweldig. Met dank aan superheist
  • 36 liedjes bestaande uit 4 akkoorden. Met dank aan Danny
  • Privé is privé. Met dank aan Glasbak 

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Doe dan eens snel submitten!

Duizenden condoleances voor omgekomen mariniers

Op de verschillende condoleanceregisters op internet zijn een week na de dood van mariniers Marc Harders en Jeroen Houweling duizenden steunbetuigingen binnengekomen. Ruim vierduizend condoleances kwamen binnen op het register van het ministerie van Defensie. De uitvaart van de twee is komende week.

De 23-jarige Harders en de 29-jarige Houweling kwamen vorige week zaterdag in Uruzgan om het leven na een explosie van een bermbom. "Weer 2 dappere mannen verloren die hun leven gaven voor een betere wereld. Mijn hart gaat uit naar de nabestaanden en de moeilijke tijd die zij tegemoet gaan. Ik denk aan jullie", schrijft iemand. In totaal zijn er sinds het begin van de missie in Afghanistan in 2006, 23 Nederlanders om het leven gekomen.

'Groepen wielrenners moeten de weg op'

Amateurwielrenners die in groepsverband fietsen moeten voortaan op de weg gaan rijden in plaats van op het fietspad. Dat vindt de Fietsersbond die naar eigen zeggen veel klachten krijgt van fietsers. De Nederlandse Tour Fiets Unie ondersteunt het plan. Beide partijen zijn hierover in gesprek met het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De afgelopen jaren zijn het aantal klachten volgens een woordvoerder van de Fietsersbond flink toegenomen. Het gaat om tientallen klachten. De grootste ergernis is dat het te druk wordt op het fietspad als er groepen wielrenners fietsen. Daarnaast gedragen de wielrenners zich volgens de fietsers vaak ook onbeschoft.

De Fietsersbond wil nu naar Belgisch voorbeeld, wielrenners op de weg toestaan. Dit zou bijvoorbeeld kunnen op wegen waar maximaal 60 kilometer per uur mag worden gereden. De bond hoopt dat dit vanaf het voorjaar volgend jaar is toegestaan.

Ook Spakenburg en Flevo Boys naar de Topklasse

Vanmiddag hebben zich wederom twee ploegen geplaatst voor de nieuw te vormen Topklasse. De zaterdaghoofdklassers Spakenburg en Flevo Boys verzekerden zich van deelname aan de nieuwe afdeling. Zij zijn niet meer te achterhalen door de nummer vijf uit hun afdeling, respectievelijk de Hoofdklasse B en C.

Spakenburg won met 4-1 van DOVO en zag nummer vijf GVVV zelfs verliezen, waardoor de kloof dermate groot werd dat [i]de Blauwen[/i] zich plaatsten voor de Topklasse. Daarmee is de nieuwe competitie verzekerd van een tweetal derby's tussen de aartsrivalen uit Bunschoten-Spakenburg, want IJsselmeervogels plaatste zich al eerder. Flevo Boys won met 2-0 van Staphorst en zag nummer vijf SC Genemuiden onderuit gaan. Ook de club uit Emmeloord is daardoor zeker van deelname.

De zaterdagtopklasse zal komend seizoen dus in elk geval al bestaan uit Capelle, Barendrecht, IJsselmeervogels, Sparta Nijkerk, Spakenburg, Excelsior '31, Harkemase Boys en Flevo Boys.

[EK Judo] Grol: "Ik heb wederom verloren van mijn lichaam"

Henk Grol leek vanmiddag bij het EK judo in de klasse tot 100 kilogram op weg naar de Europese titel. De Nederlandse judoka verdraaide echter zijn rug en scheurde vermoedelijk zijn buikspier.

Hij bereikte alsnog de finale maar verloor daarin van de Nederbelg Elco van der Geest. Na een gelijke stand won Van der Geest op beslissing van de drie arbiters. "Ik heb wederom van mijn lichaam verloren. Vorig jaar scheurde ik op de WK een knieband en werd ik uiteindelijk tweede. Nu gebeurt dit me weer. Misschien ben ik wel te sterk voor mijn lichaam. Ik weet het niet. Ik had zo last van mijn buikspieren dat ik niet zelf mijn eigen schoenen aan kon trekken. Dan wordt het moeilijk. Ik heb veel pijn, maar de nederlaag tegen Elco van der Geest is nog veel erger," aldus Grol na afloop.

Excelsior '31 eerste Hoofdklassekampioen

Excelsior '31 is vanmiddag de eerste van de zes afdelingskampioenen in de Hoofdklasse geworden. De zaterdaghoofdklasser uit Rijssen greep de titel in de Hoofdklasse C door zelf te winnen van Go-Ahead Kampen (0-2), terwijl concurrent en titelverdediger Harkemase Boys met 3-2 verloor bij Nunspeet.

Met 54 punten uit 24 duels is Excelsior '31 daardoor niet meer in te halen, want met nog twee wedstrijden te spelen is de kloof met Harkema nu zeven punten. In 2005 werd Excelsior '31 ook kampioen, nu is het dus wederom feest.

De overwinning van Excelsior '31 op Go-Ahead Kampen had overigens ook tot gevolg dat [i]Kowet[/i] degradeerde uit de Hoofdklasse C. Ook voor TOGR, spelend in de Hoofdklasse A, viel na een nederlaag op eigen veld tegen Noordwijk (1-4) het doek. DOTO, ook spelend in A, weet dat het in de nacompetitie moet gaan spelen om handhaving.

Inmiddels zijn al aardig wat ploegen uit de Eerste klasse gepromoveerd. Dit zijn Young Boys en Huizen uit 1A, Voorschoten '97, Vitesse Delft en Zwaluwen uit 1B, Heerjansdam uit 1C, SVZW uit 1D en Oranje Nassau en ONS Sneek uit 1E. Door de komst van de Topklasse promoveren dit seizoen meer ploegen naar de Hoofdklasse dan voorheen.

Frankrijk wil uitlevering Britse journalist

De Franse autoriteiten hebben om de uitlevering gevraagd van de Britse journalist Ian Bailey in verband met de moord op een Franse vrouw in 1996. Dat zeg de Ierse politie.

De 39-jarige Sophie Toscan du Plantier, vrouw van een bekende Franse filmproducent, werd in december 1996 doodgeslagen voor haar vakantiehuis bij Cork, in Zuid-Ierland. Bailey, die over de zaak schreef, is twee keer gearresteerd maar ontkent elke betrokkenheid bij de moord. Zaterdag moet hij in Dublin voor de rechter verschijnen.

De Franse autoriteiten willen de uitlevering van Bailey om hem te kunnen ondervragen in het kader van een nieuw onderzoek naar de dood van Toscan du Plantier.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vandaag stond de vierentwintigste speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Hoofdklasse A

Barendrecht - ARC 2-0
Capelle - ASWH 0-3
Rijnsburgse Boys - Ter Leede 2-1
RVVH - DOTO 1-0
Scheveningen - FC Lisse 1-1
TOGR - Noordwijk 1-4

STAND

1. Barendrecht 24-55
2. Capelle 24-50
3. Rijnsburgse Boys 24-43
4. FC Lisse 24-40
5. ARC 24-39
6. ASWH 24-35
7. Noordwijk 24-34
8. Katwijk 24-33
9. Ter Leede 24-31 (+4)
10. Scheveningen 24-31 (-5)
11. Quick Boys 24-29
12. RVVH 24-27
13. DOTO 24-12
14. TOGR 24-5

Quick Boys één punt, ASWH twee punten in mindering

Hoofdklasse B

GVVV - IJsselmeervogels 1-2
Kozakken Boys - Jodan Boys 2-3
LRC Leerdam - Hoek 0-3
ODIN '59 - Bennekom 2-2
Spakenburg - DOVO 4-1
Sparta Nijkerk - SDC Putten 0-2
Volendam - Zwaluwen '30 3-2

STAND

1. IJsselmeervogels 24-54
2. Sparta Nijkerk 24-52
3. Spakenburg 24-47
4. Hoek 24-42
5. GVVV 24-36
6. Zwaluwen '30 24-35
7. SDC Putten 24-33
8. Kozakken Boys 24-30 (-2)
9. ODIN '59 24-30 (-3)
10. LRC Leerdam 24-30 (-4)
11. Jodan Boys 24-28
12. Volendam 24-20
13. DOVO 24-17
14. Bennekom 24-13


Hoofdklasse C

ACV - HHC Hardenberg 2-0
Be Quick '28 - CSV Apeldoorn 0-2
Flevo Boys - Staphorst 2-0
Go-Ahead Kampen - Excelsior '31 0-2
Nunspeet - Harkemase Boys 3-2
PKC '83 - Berkum 3-0
WHC - SC Genemuiden 1-0

STAND

1. Excelsior '31 24-54
2. Harkemase Boys 24-47
3. Flevo Boys 24-42
4. CSV Apeldoorn 24-40
5. SC Genemuiden 24-35
6. ACV 24-34
7. WHC 24-33
8. PKC '83 24-30
9. HHC Hardenberg 24-29 (0)
10. Staphorst 24-29 (-4)
11. Berkum 24-28
12. Nunspeet 24-27
13. Be Quick '28 24-23
14. Go-Ahead Kampen 24-15

Meisje van 3 betrapt op winkeldiefstal

De politie van het Zweedse Malmö heeft gisteren een wel erg jonge dievegge in de kraag gevat. Het driejarige meisje was samen met haar vier jaar oudere zusje kleding aan het jatten in een supermarkt in de stad. "Dit moet een record zijn, ik heb nog nooit eerder een driejarige dief meegemaakt", aldus de recherche.

De twee jeugdige criminelen werden gepakt toen zij voorbij de kassa probeerden te sneaken. Het winkelpersoneel vond voor maar liefst 70 euro aan kinderkleding onder de kleren van de oudste en onderop de buggy van de jongste.

"We zijn ervan overtuigd dat een volwassene in deze zaak betrokken is. De gestolen kleding had namelijk niet de juiste maat voor de meisjes. Toch heeft niemand hen met een volwassene de winkel zien binnen gaan."

Toen de politie het duo afleverde bij hun ouders, zeiden deze dat ze dachten dat hun kroost lekker in de tuin aan het spelen was. Omdat er geen bewijs is gevonden van de betrokkenheid van een volwassene, heeft de politie de zaak overgedragen aan de sociale dienst.

Acht Nederlanders in Luik-Bastenaken-Luik

In de laatste grote voorjaarsklassieker van het jaar Luik-Bastenaken-Luik starten morgen acht Nederlandse wielrenners. De Raboploeg levert de meeste landgenoten.

Namens de bankploeg staan Robert Gesink, Bram Tamkink, Laurens ten Dam en Pieter Weening in Luik aan het vertrek. Ook Michel Kreder (Garmin), Niki Terpstra (Milram), Reinier Honig (Acqua& Sapone) en Dirk Bellemakers (Landbouwkrediet) strijden mee in La Doyenne.

Luik-Bastenaken-Luik werd in het verleden drie keer door een Nederlander gewonnen. In 1960 was Ab Geldermans de eerste, gevolgd door Steven Rooks (1983) en Adri van der Poel (1988). De klassieker telt 258 kilometer. Het peloton gaat om 10.00 uur op weg. De finish ligt in Ans.

Duitse turners winnen landenfinale

De turners van Duitsland hebben bij de Europese kampioenschappen in Birmingham de landenfinale gewonnen. De Duitsers, die in de kwalificaties Frankrijk nog voor zich moesten dulden, waren oppermachtig met een puntentotaal van 266,150. Groot-Brittannië werd tweede (263,025), de Fransen moesten genoegen nemen met brons: 260,100.

Nederland slaagde er vrijdag niet in zich bij de beste acht landen van Europa te voegen, Oranje eindigde als elfde. Titelverdediger Rusland ontbrak in Birmingham vanwege de luchtvaartproblemen van afgelopen week.

[NHL playoffs] Red Wings in goede positie

De Detroit Red Wings hebben de vijfde wedstrijd in hun playoffserie tegen de Phoenix Coyotes met 4-1 gewonnen en kunnen het met een 3-2 tussenstand nu thuis afmaken. Man van de wedstrijd was Detroit-goalie Jimmy Howard, die 30 van de 31 schoten op doel tegenhield.

De Red Wings kwamen laat in de eerste periode op voorsprong via een goal van Drew Miller. Deze schaatste achter het doel langs en poogde een wrap-around. De puck ging via goalie Ilya Bryzgalov langzaam door de doelmond heen, maar ging via de schaats van Phoenix-speler Vernon Fiddler alsnog het doel in. Verder domineerden de Red Wings in deze periode met twaalf schoten op doel en drie powerplay-mogelijkheden.

In de tweede periode keerde de wedstrijd volledig om en domineerden de Phoenix Coyotes. Halverwege de periode resulteerde dit in de gelijkmaker van verdediger Ed Jovanovski. Tot dat moment hadden de Coyotes maar liefst 90 minuten niet gescoord tegen de Red Wings. Phoenix wist echter niet te scoren uit de twee powerplay-mogelijkheden die ze kregen in de tweede periode, en dat kwam ze later in de wedstrijd duur te staan.

De Coyotes waren nog wel sterker in het begin van de derde periode, maar Martin Hanzal miste een levensgrote kans. Hij kreeg de kans om zijn eigen rebound binnen te tikken, maar met een uiterste poging wist Howard de puck met zijn been uit het doel te houden. "Als ik die kans had gemaakt was het een hele andere wedstrijd gweweest", aldus de jonge Phoenix-aanvaller.

Dit was de ommekeer in de wedstrijd, want de Red Wings werden hierna steeds sterker met de goal van Tomas Holmstrom als gevolg. Zeventig seconden later was het alweer 3-1 via Pavel Datsyuk die met zijn backhand hoog in het doel scoorde na een knappe pass van Johan Franzen die twee verdedigers naar zich toe trok. De laatste goal van Detroit kwam op naam van Henrik Zetterberg en deze was in een leeg net nadat Phoenix-goalie Bryzgalov het net had verlaten voor een extra aanvaller.

Recordaantal bruinvissen gezien

Stichting Rugvin heeft vorig weekeinde een recordaantal bruinvissen tussen Hoek van Holland en Harwich in Groot-Brittannië gezien. De stichting telde 316 bruinvissen, wat bijna vier keer zo veel is als wat normaal gesproken wordt waargenomen. Dat meldt de Zoogdiervereniging zaterdag op de site natuurbericht.nl.

De vrijwilligers tellen sinds 2005 bruinvissen en dolfijnen. Zij varen dan heen en terug tussen Hoek van Holland en Harwich. De meeste bruinvissen worden van februari tot en met april geteld. De bruinvissen waren vrijwel overal te zien, behalve langs de kusten. Meestal zwommen ze in kleine groepjes van twee tot drie dieren.

Bij de Waddeneilanden is de dichtheid van bruinvissen meestal het hoogst. Vanaf de zeepieren in IJmuiden, Scheveningen en Katwijk zijn de dieren goed te zien. Ook zitten de dieren in de Oosterschelde en de Westerschelde. Een bruinvis zit in de Grevelingen. Vorig jaar zaten er in totaal 478 bruinvissen in het Nederlandse deel van de Noordzee.

Record aantal bruinvissen gezien
Record aantal bruinvissen gezien (Foto: Novum)

[EK Judo] V.d. Geest wint van geblesseerde Grol

Henk Grol heeft bij het Europees kampioenschap judo in Wenen genoegen moeten nemen met het zilver. De Nederlander verloor in de finale, gehinderd door een gescheurde buikspier, van de Nederbelg Elco van der Geest.

Grol,die na een zware knieblessure zijn rentree maakt op dit EK, was op dreef. Hij versloeg op weg naar de finale op ippon Christos Kelletzian (na 31 tellen), Feyyaz Yazici (voetveeg) en Artem Blosjenko. In dat laatste gevecht liep de Nederlander een buikspierblessure op maar in de halve eindstrijd versloeg hij desalniettemin Benjamin Behrla (yuko)

Arsenal en Gallas komen er nog steeds niet uit

William Gallas lijkt aan zijn laatste seizoen bezig te zijn bij Arsenal. De Fransman kan met The Gunners geen overeenstemming bereiken over een nieuw contract. Manager Arsène Wenger heeft nog hoop op een nieuw akkoord.

De 32-jarige Gallas heeft een aflopend contract in Londen en lijkt niet bij te tekenen bij de ploeg van Wenger. De Franse trainer ziet de onderhandelingen steeds moeizamer verlopen. "We kunnen nog geen goed nieuws brengen, maar we zijn nog altijd in gesprek", aldus Wenger tegenover L'Equipe.

"We zijn alleen nog niet tot een akkoord gekomen", bevestigt de Fransman. Hoofdrolspeler Gallas is op dit moment uitgeschakeld met een kuitblessure en hoopt alsnog aan het WK deel te nemen met Frankrijk. De 78-voudig international lijkt na het eindtoernooi in Zuid-Afrika niet meer terug te keren bij Arsenal.

China vervangt partijleider na onlusten

China heeft partijleider Wang Lequan van de regio Xinjiang vervangen. Dat maakten Chinese staatsmedia zaterdag bekend. Er werd geen reden voor het ontslag gegeven.

Wang was partijleider in Xinjiang toen daar in juli bijna tweehonderd mensen bij onlusten om het leven kwamen. Oeigoeren en Han-Chinezen raakten slaags en zorgden voor de ergste onrust in China in tientallen jaren.

Oeigoeren zijn moslims en etnisch verwant aan de Turken. Zij vormden aanvankelijk de meerderheid in Xinjiang, maar zijn er na de komst van veel Han-Chinezen gereduceerd tot een aanzienlijke minderheid. De verandering in bevolkingssamenstelling leidde tot grote spanningen tussen beide bevolkingsgroepen. Een afscheidingsbeweging heeft de afgelopen twintig jaar bij vlagen voor geweld in de regio gezorgd.

Volgens Dilxat Raxit, woordvoerder van overzeese Oeigoeren, is de leiderschapswijziging niet voldoende. Oeigoeren verdienen meer politieke rechten en meer invloed op beslissingen, zo zegt hij. "China moet fundamentele zaken veranderen als het gaat om leiderschap en de onderdrukking die nu in Xinjiang plaatsvindt. Ook moet China de politieke eisen van de Oeigoeren respecteren", zegt Raxit.

China geeft de overzeese Oeigoeren de schuld van het opstoken van de onlusten in Xinjiang, maar heeft daar vooralsnog geen bewijs voor kunnen aandragen.

China vervangt partijleider na onlusten
China vervangt partijleider na onlusten (Foto: Novum)

Sega schrapt 73 banen

Er verdwijnen wereldwijd 73 banen bij Sega. Dit heeft Sega topman Mike Hayes verteld tegenover de website Industrygamers. Het bedrijf is aan het herstructureren waardoor er 36 banen geschrapt worden in San Francisco en 37 in Londen.

Sega West, de overkoepelende naam voor Sega of Europe en Sega of America, wil zich meer gaan richten op de ontwikkeling van digitaal gedistribueerde games. Het kantoor in San Francisco dient nu als de 'digitale afdeling', terwijl het Europese kantoor zich blijft richten op traditionele games op een schijfje.

Hoewel op beide locaties andere werkzaamheden worden verricht, wil Hayes wel benadrukken dat beide afdelingen mondiaal werken. "Dit is vooral een administratieve reorganisatie. Natuurlijk willen wij mondiaal succesvol zijn met onze digitale producten. En dat gaat ook op voor de traditionele goederen", vertelt Hayes.

Sega gaat zich in de komende maanden richten op nieuwe games voor digitale kanalen. Eén van de digitale najaarstoppers is Sonic the Hedgehog 4 voor de downloadkanalen op de Nintendo Wii, Xbox 360 en Playstation 3. Andere digitale kanalen waar Sega zich op gaat richten zijn bijvoorbeeld de iPad en Facebook.

Sega schrapt 73 banen

Super Mario Galaxy 2 wederom met twee spelers

Net als bij Super Mario Galaxy zal ook Super Mario Galaxy 2 met twee spelers te spelen zijn. Alleen deze keer is de rol van de tweede speler iets anders.

De tweede speler krijgt in Super Mario Galaxy 2 meer te doen dan voorheen. Deze keer kan hij niet alleen Star Bits verzamelen en vijanden tegenhouden. Ook kan de tweede speler in de gedaante van Luma een Mario Spin-beweging uitvoeren om vijanden uit te schakelen. Daarnaast is het mogelijk om in de naam van Mario muntjes te verzamelen.

Super Mario Galaxy 2 zit vol met nieuwe aspecten: nieuwe power-ups, nieuwe levels, nieuwe manieren om door de ruimte te reizen, Yoshi is er eindelijk weer bij en spelers kunnen samenwerken. Super Mario Galaxy 2 ligt vanaf 11 juni in de winkels voor de Nintendo Wii.

'Super Mario Galaxy 2' wederom met twee spelers

Sid Meier's Pirates! wellicht naar Wii

De Amerikaanse keuringsdienst voor leeftijdsaanduidingen (ESRB) heeft het spel Sid Meier's Pirates! voor de Nintendo Wii gekeurd. De game is nog niet aangekondigd door uitgever 2K Games.

Door het gebrek aan bevestigingen vanuit gamestudio Firaxis en uitgever 2K Games, blijft de komst van Sid Meier's Pirates! een groot vraagteken. Toch is niet alle hoop verloren. De game is namelijk niet nieuw. Het spel is al jaren uit op de PC, en verscheen ook al op de eerste Xbox-spelcomputer en de draagbare PSP.

In Sid Meier's Pirates! is het de taak van de speler om een grote vloot bij elkaar te sprokkelen. De grote oceanen moeten verkend worden, schepen liggen klaar om geënterd te worden en vijanden moeten worden verslagen. In de Wii-game kunnen spelers met de kanonnen schieten op vijandelijke schepen en gebouwen. Ook is het mogelijk om één-op-één te zwaardvechten.

Het spel is nog niet officieel aangekondigd. Mochten de piraten van Sid Meier ook naar de Wii komen, dan kan menig gamer de borst nat maken voor een avontuur met houten poten, ooglapjes, zwaarden en veel ge-AHRRRrr.

'Sid Meier's Pirates!' wellicht naar Wii

[EK Judo] Zilver voor Verkerk

Marhinde Verkerk heeft bij het EK judo in Wenen het zilver gepakt in de klasse tot 78 kilogram. De Nederlandse wereldkampioene verloor in de finale met een yuko van de Hongaarse Abigel Joo.

Verkerk begon met een prima zege op de Russin Flora Mchitarjan (waza-ari). In de kwartfinales nam ze de Poolse Daria Pogorzelec in de houdgreep, waarna ze in de halve eindstrijd op ippon van de de Italiaanse Assunta Galleone.

Söderling stuit opkomst De Bakker

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd opnieuw te stunten. Na eerdere overwinningen tegen Juan Carlos Ferrero en Jo Wilfried Tsonga, bleek Robin Söderling nu te sterk voor de tennisser uit 's-Gravenzande (1-6, 4-6)

De Zweedse nummer twee van de plaatsingslijst was een maatje te groot voor onze landgenoot. In de eerste set werd de Nederlander twee maal gebroken en liet hij het na om terug te breken. Ook in de tweede set kwam Söderling al snel een dubbele break voor en maar verloor in de zesde game zijn eigen service. Hierdoor kon De Bakker weer enigszins terugkomen in de tweede set. De Nederlander leek wat meer in het spel te komen maar helaas was de wedstrijd te kort om de andere break te forceren en ging de tweede set met 6-4 naar de Zweed.

Door het behalen van de halve finale in Barcelona heeft De Bakker, momenteel nog 67ste op de wereldranglijst, zich weten te verzekeren voor deelname aan de Masters in Rome komende week.

Geestelijke Jemen: geen wet tegen kindbruiden

Sjeik Abdul-Majid Al-Zindani, de meest invloedrijke islamitische geestelijke van Jemen, heeft gezworen een 'miljoen' handtekeningen te verzamelen om te protesteren tegen een voorgestelde wet die kindbruiden wil verbieden. Dat zei hij zaterdag. Ook zei hij massaprotesten te zullen organiseren als de wet er komt.

De voorgestelde wet, waarin zeventien is opgenomen als minimumleeftijd waarop getrouwd mag worden, wordt door religieuze leiders tegengewerkt omdat die on-islamitisch zou zijn.

Een kwart van alle meisjes en vrouwen in Jemen trouwt voor haar vijftiende. Eerder deze maand bloedde een 13-jarig meisje dood nadat haar 23-jarige echtgenoot haar gedwongen had gemeenschap met hem te hebben.

Deelname Essien aan WK voetbal onzeker

Michael Essien heeft vandaag gezegd dat hij bang is dat hij het WK voetbal komende zomer in Zuid-Afrika niet zal halen. De Ghanees van Chelsea staat al geruime tijd aan de kant met een blessure aan zijn knie en is bang dat hij niet op tijd hersteld is.

Sinds januari, tijdens de Afrika Cup in Angola, staat Essien al langs de kant. Lange tijd dacht hij dat hij het WK voetbal wel zou halen, maar er zijn complicaties opgetreden. "Het zou mooi zijn als ik het WK haal, maar ik heb nog een hele loopbaan voor me. Ik ga geen onnodige risico's nemen."

Wekelijkse Nederlandse verkoopcijfers

Deze week de verkoopcijfers van 16-04-2010 t/m 23-04-2010, helaas worden er in Nederland geen cijfers van het aantal stuks bekend gemaakt dus zullen we het moeten doen met alleen de titel, positie, positie vorige week en aantal weken in de lijst.


Plaats Console Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 PS3
GTA 4: Episodes from Liberty City
NIEUW
1
2 Xbox 360
Splinter Cell: Conviction
1 2
3 DS
Pokemon Soulsilver 2 4
4 DS Pokemon Heartgold
4 3
5 Wii
New Super Mario Bros
3 21
6 PC
GTA 4: Episodes from Liberty City NIEUW 1
7 PS3
COD: Modern Warfare 2 5
3
8 Xbox 360
COD: Modern Warfare 2 6
2
9 PS3 Battlefield: Bad Company 2
9 8
10 Wii Wii Fit Plus
7 4
RE houdt Re-Entry in, terugkerende titel in de lijst.

 

Aardbeving bij Molukken

Bij de noordelijke Molukken in Indonesië heeft zich zaterdag een aardbeving voorgedaan. Dit berichtten de Indonesische autoriteiten. De beving had een kracht van 6.1 op de schaal van Richter volgens het Amerikaanse geologische instituut USGS.

Het epicentrum lag op een diepte van ongeveer 30 meter onder de Seramzee, niet ver van de Obi-Eilanden. Er zijn volgens de autoriteiten in de provincie Noord-Molukken geen meldingen van schade en er is geen tsunami-alarm gegeven.

Hoogbejaarde automobilist ramt flat

Een 91-jarige automobilist is zaterdagochtend in Zwijndrecht zwaargewond geraakt door tegen een flatgebouw aan te rijden. Hij is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Door de botsing ontstond een gat in de flat. Op de onderste verdieping van de flat zijn geen woningen, maar alleen bergruimtes. Er is geen instortingsgevaar.

Volgens de politie reed de hoogbejaarde automobilist uit Zwijndrecht over een rotonde op de kruising van de Burgemeester Jansenlaan met de Officiersvliet toen het fout ging. Hij reed de rotonde af en achtereenvolgens over een fietspad, enkele perkjes, een weg en knalde uiteindelijk tegen de flat.

Vermoedelijk is de man onwel geworden en raakte hij daardoor de controle over het stuur kwijt. Hij is door de brandweer uit zijn auto gehaald en door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De vereniging van eigenaars van de flat is over het gat in de buitenmuur geïnformeerd. De mensen in de flat kwamen met de schrik vrij.

[NHL playoffs] Canucks stellen orde op zaken

De Vancouver Canucks hebben de vijfde wedstrijd in de best of seven-serie tegen de Los Angeles Kings thuis gewonnen en neemt nu met 3-2 de leiding. De eindstand van de wedstrijd was maar liefst 7-2. De ervaren Mikael Samuelsson was wederom belangrijk voor zijn ploeg met twee goals en een assist en is nu met zeven goals topscorer in de playoffs.

Steve Bernier voegde daar nog twee goals aan toe en Pavol Demitra maakte een goal en gaf twee assists. Daniel Sedin maakte een goal en gaf een assist, terwijl zijn tweelingbroer Henrik twee assists gaf. Goalie Jonathan Quick van de Kings had een mindere avond: hij werd na de vierde goal vervangen voor Erik Ersberg. Deze had een nog slechtere avond, want hij liet twee goals in vier schoten op doel door voordat de coach besloot om Quick weer terug te zetten. Veel hielp het niet, want ook hij moest weer een goal toestaan: de tweede van Steve Bernier.

De Canucks waren op alle fronten beter dan de Kings, en zullen vooral ook blij zijn dat hun penalty kill weer enigszins functioneerde. De Kings hadden hun overwinningen namelijk met name te danken aan hun uitstekende powerplay. Dit keer wisten de Kings uit vijf pogingen slechts éénmaal te scoren, en dit was een mazzelgoal: Michal Handzus wilde een pass geven maar deze ging via de schaats van verdediger Christian Ehrhoff het doel in.

"Het was goed voor ons zelfvertrouwen dat onze penalty kill nu functioneerde. Ook vorige wedstrijd kreeg ons zelfvertrouwen een boost, en dat is grappig want toen gaven we twee goals weg uit vier pogingen. Echter, toen we daarna twee penalties op rij killden voelden we ons fantastisch, en zo voelen we ons vanavond weer", aldus verdediger Kevin Bieksa.

Menchov kopman Rabobank in Romandië

De wielerploeg van Rabobank heeft vandaag zijn selectie bekend gemaakt voor de Ronde van Romandië die komende week start. Denis Menchov is de kopman.

De selectie bestaat verder uit vijf renners die op 8 mei starten in de Ronde van Italië, te weten Mauricio Ardila, Rick Flens, Dmitriy Kozontchuk, Bauke Mollema en Pieter Weening. Tom Stamsnijder en Dennis van Winden maken de selectie compleet.

'PVV-achterban verdeeld over hoofddoek'

Bijna de helft van de achterban van de PVV vindt dat Geert Wilders te hard campagne voert tegen het dragen van hoofddoekjes door moslima's. Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag op basis van een peiling van onderzoeksbureau Synovate in opdracht van de krant.

Veertig procent van de achterban vindt dat de partij te veel aandacht besteedt aan hoofddoekjes, bijna 29 procent steunt echter de lijn van Wilders. In september pleitte de PVV-leider voor een belasting op het dragen van de hoofddoekjes: een 'kopvoddentaks'. De partij eiste een verbod van hoofddoekjes in overheidsgebouwen in Almere en Den Haag.

'PVV-achterban verdeeld over hoofddoek'
'PVV-achterban verdeeld over hoofddoek' (Foto: Novum)

Agenten gedood in Ciudad Juarez

Bij een aanval op twee politiewagens op een drukke verkeersader in de Mexicaanse stad Ciudad Juarez zijn vrijdag zeven agenten en een 17-jarige omstander gedood. Twee agenten raakten ernstig gewond. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Volgens de autoriteiten werden de agenten onder vuur genomen nadat ze waren gestopt om te praten met een straatverkoper die ze had gewenkt. De daders gingen ervandoor in drie voertuigen en zijn nog voortvluchtig.

Uit onderzoek is nog niet duidelijk waarom de agenten gedood werden, maar vooralsnog wijst niets erop dat de moorden te maken hebben met arrestaties die de agenten onlangs verrichtten.

Ciudad Juarez is een van de meest gewelddadige steden ter wereld en de afgelopen twee jaar werden meer dan vijfduizend mensen gedood in de strijd die drugsbendes met elkaar voeren.

Thaise roodhemden stappen uit onderhandelingen

De Thaise premier Abhisit Vejjajiva heeft zaterdag de eis dat hij het parlement binnen dertig dagen moet ontbinden verworpen. De anti-regeringsdemonstranten stapten daarop uit de onderhandelingsgesprekken. Dat melden Thaise media.

De demonstranten, beter bekend als roodhemden, eisten eerder dat het parlement direct moest worden ontbonden maar stelden hun standpunt vrijdag bij. Nattawut Saikua, een hoge leider van de roodhemden, zei dat nu hun compromis is afgewezen het geen zin heeft om onderhandelingsgesprekken voort te zetten.

De breuk boort alle hoop de grond in dat de onderhandelingen de ontstane patstelling kunnen doorbreken en het einde kunnen inluiden van een politieke crisis die het land al weken in haar greep heeft. De situatie is de afgelopen tijd steeds grimmiger en gewelddadiger geworden. Donderdagavond vielen bij een serie granaatexplosies in de hoofdstad Bangkok ten minste één dode en 86 gewonden.

De roodhemden gaven zaterdag aan hun demonstraties voort te zetten. Ze hebben in het commerciële centrum van Bangkok hun kampement opgeslagen en het dagelijkse leven is er daardoor vrijwel tot stilstand gekomen. Bedrijven en toerisme lijden ernstig onder de crisis.

[NHL playoffs] Ook Sabres verlengen seizoen

Net als de Montreal Canadiens hebben ook de Buffalo Sabres hun seizoen met nog een wedstrijd verlengd. Van de als derde geplaatse Sabres werd verwacht dat zij de Boston Bruins in de eerste ronde wel zouden uitschakelen, maar zij kwamen met 3-1 achter in de playoffserie. Met een 4-1 overwinning brachten zij de stand op 3-2, maar de Bruins kunnen het nu alsnog thuis afmaken.

De Sabres gingen sterk van start en kwamen al na twee minuten op voorsprong via Adam Mair. Hij schaatste achter het doel langs, kwam naar voren en schoot via de schaats van goalie Tuukka Rask binnen. De Sabres bleven de bovenliggende ploeg na deze treffer, maar het duurde tot de laatste minuut voordat zij de 2-0 maakten. Tyler Ennis pakte de puck af van Vladimir Sobotka en passte naar Derek Roy. Deze legde af op Jason Pominville die vlakbij het doel stond, en deze kon in de korte hoek binnenschieten.

In de tweede periode bleven de Sabres sterker, en kwamen zij op een 3-0 voorsprong via Mike Grier die van afstand hard binnenschoot. In de derde periode werden de Bruins vervolgens sterker, maar goalie Ryan Miller wist tot twee en een halve minuut voor tijd zijn doel schoon te houden. In de powerplay wist Johnny Boychuk te scoren met een afstandsschot. Driekwart minuut later maakte Tyler Ennis in een leeg net de 4-1. Aan het einde van de wedstrijd verloren de Bruins hun hoofd in een opstootje. Sterverdediger Zdeno Chara werd geschorst doordat hij een gevecht veroorzaakte, en tenzij deze straf achteraf wordt ingetrokken is hij de volgende wedstrijd geschorst.

Verdasco naar finale Barcelona

De Spanjaard Fernando Verdasco heeft als eerste de finale bereikt van het ATP-toernooi in Barcelona. De als vijfde geplaatste Verdasco was in de halve eindstrijd met 6-7, 7-5 en 6-1 zijn landgenoot David Ferrer de baas.

De andere halve finale gaat tussen Thiemo de Bakker en Robin Söderling. Het is de eerste ontmoeting tussen de nummer 67 en acht van de wereld. Die partij is momenteel bezig.

[NHL playoffs] Canadiens nog niet uitgeschakeld

De Montreal Canadiens hebben hun seizoen met nog minimaal een wedstrijd verlengd. In Washington versloegen zij de thuisspelende Capitals met 2-1, met name dankzij een sterke eerste periode en de excellerende goalie Jaroslav Halak, die daarmee revanche nam op zijn vorige, matige, wedstrijd waarin hij gewisseld werd voor Carey Price.

Doelpuntenmakers voor de Canadiens waren Michael Cammalleri en Travis Moen. De enige goal van sterspeler Alexander Ovechkin was niet voldoende om de Capitals naar de volgende ronde te schieten. Vooral de powerplay van de Capitals viel tegen. In vijf pogingen wisten de Capitals niet te scoren, maar bovendien ook nauwelijks kansen te creëren. Wel werden tijdens de powerplay enkele shorthanded kansen weggegeven waardoor de Capitals moeilijk in hun spel kwamen.

De Canadiens gingen furieus van start en hadden al na negen seconden spelen hun eerste schot op doel gelost. De Capitals begonnen daarentegen nerveus en gaven de puck vaak gemakkelijk weg. Al na anderhalve minuut resulteerde dit in de voorsprong voor de Canadiens.  Verdediger Andrei Markov gaf een knappe backhand-pass aan Cammalleri, en deze wist met dit buitenkansje wel raak. Nog geen zes minuten later bracht Moen de score op 2-0. Hij nam een pass aan van Brian Gionta van achter het net, schaatste voor het doel langs en schoot tegendraads knap binnen. Verder werd er in de periode niet meer gescoord, ondanks dat de Capitals vijftien schoten op doel hadden.

In de tweede periode bracht Ovechkin de spanning terug in de wedstrijd door de 2-1 te maken, maar de Capitals konden nimmer echt doordrukken, met name door de tegenvallende powerplay, die na deze wedstrijd uit slechts één van de 24 mogelijkheden heeft gescoord. Dat terwijl in het reguliere seizoen het powerplay percentage van 25,2 het beste in de NHL was. "Onze powerplay helpt ons niet bepaald. Zij jagen ons goed op. We hebben wel gepraat over aanpassingen, maar dat heeft zich nog niet vertaald naar het ijs", aldus de ervaren center Brendan Morrison.

Coach Bruce Boudreau was als vanzelfsprekend ontevreden over het spel van zijn team. Hij noemde geen namen, maar het lijkt erop dat de tegenvallende Tomas Fleischmann het eerste kind van de rekening zal worden met slechts zes schoten op doel en één assist. "We hebben elke avond maar 13 of 14 spelers die een goede wedstrijd spelen, dat moeten er 20 zijn. Vanavond hadden we weer vier of vijf meelifters, en die kunnen we niet gebruiken." Op de vraag of Boudreau nog wisselingen zou gaan doorvoeren antwoordde hij veelbetekenend: "Daar zal ik lang en diep over gaan nadenken. We hadden hier de kans om het af te maken in eigen huis, spelen waardeloos in de eerste tien minuten en de wedstrijd is al uit handen gegeven."

Balkenende bepleit bankenheffing

Demissionair premier Jan Peter Balkenende wil 'onbevangen' kijken naar de invoering van een bankenheffing. Dat zei de lijsttrekker zaterdag tijdens het partijcongres van het CDA. "Ook dat is recht doen aan de belastingbetaler."

De premier betoogde dat iedereen een bijdrage moet leveren aan het herstel van de economie. Burgers, de overheid, maar ook de banken in de vorm van een heffing. En de bankiers. "We vragen banken bonussen en andere goudgerande vergoedingen te versoberen."

Tijdens de verkiezingen van 9 juni staat veel op het spel, zei Balkenende. "Misschien wel meer dan ooit. Nu nemen we beslissingen die ver na overmorgen voelbaar zijn."

En het CDA is goed in staat Nederland verder door de crisis te loodsen, benadrukte Balkenende meerdere malen tijdens zijn speech in het Haagse World Forum.

De Volkskrant publiceerde vrijdag de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat veel Nederlanders dit niet zo zien zitten met het CDA geleid door Balkenende.

"Ook als het moeilijk wordt, willen wij onze verantwoordelijkheid nemen", zei de kersverse lijsttrekker. "Het CDA staat er altijd, ook op momenten dat het moeilijk gaat. Wij houden Nederland op koers in roerige tijden."

Kritiek leverde de premier op partijen die niet al te rigide willen bezuinigen, zoals de SP en de PvdA. "Het verhaal 'van nu niet bezuinigen', maar van 'dat doen we later wel een keer', betekent uiteindelijk dat de rekening alsnog moet worden betaald", zei Balkenende. "Op de pof leven noem ik dat."

Hij verwees daarbij naar de problemen waarin de Griekse overheid momenteel verkeert en moet aankloppen bij het IMF en de Eurolanden voor hulp. "Een overheid die te veel geld uitgeeft, die helpt zijn economie en zijn toekomst om zeep."

Balkenende zei verder nog eens dat wat hem betreft niet wordt gemorreld aan de hypotheekrenteaftrek, waarvoor hij de steun krijgt van het congres. "Het CDA staat voor het eigen huis!"

Ook sprak hij zich uit voor de bouw van nieuwe kerncentrales en investeringen in onderwijs en innovatie.

Check ook het Verkiezingen 2010-subforum op het FOK!forum.

Balotelli geschorst door Internazionale

Mario Balotelli is door zijn club Internazionale voor onbepaalde tijd geschorst. Massimo Moratti, voorzitter van de Italiaanse club, liet vandaag op de website van Inter weten dat de aanvaller geen deel uitmaakt van de selectie voor de wedstrijd tegen Atalanta.

Afgelopen dinsdag, in de halve finale van de Champions League tegen FC Barcelona, viel de 19-jarige spits een kwartier voor tijd in. Hij viel echter op het veld niet op door zijn spel, maar door zijn ongeïnteresseerde houding. Hij leed veel balverlies en weigerde mee te verdedigen. Dit kwam hem op een fluitconcert van de aanhang van Inter te staan.

Toen het laatste fluitsignaal had geklonken, smeet Balotelli zijn shirt op de grond. Gisteren bood de aanvaller zijn excuses aan, maar Moratti was toch van mening om hem niet te selecteren voor de wedstrijd van vanavond tegen Atalanta. Balotelli was in eerste instantie wel opgeroepen door coach José Mourinho.

Grote brand in houthandel Rijssen

In een houthandel in Rijssen woedt een grote brand. Verschillende brandweerkorpsen uit de omgeving zijn gealarmeerd. Er is volgens een woordvoerder van de brandweer sprake van een enorme rookontwikkeling. De houtzaak aan de Juttestraat in de Twentse plaats staat op een industrieterrein maar is niet ver verwijderd van een woonwijk.

Of de omwonenden last hebben van de rook is nog niet bekend. De brandweer gaat metingen verrichten om te kijken of de rook gevaarlijk is. Pas daarna wordt eventueel een advies gegeven om ramen en deuren te sluiten.

Van der Sar oudste buitenlander Premier League

Edwin van der Sar staat vanaf nu te boek als de oudste niet-Engelse speler die ooit in actie is gekomen in de Premier League. Met zijn 39 jaar en 179 dagen nam de Nederlandse doelman van Manchester United dat record zaterdag over van Peter Schmeichel. De Deense keeper was in maart 2003 bij zijn afscheidswedstrijd met Manchester City vijf dagen jonger.

Van der Sar pakte het record vandaag in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De recordinternational van Oranje staat sinds 2005 onder contract bij Manchester United. Daarvoor kwam hij in de Premier League vier seizoenen uit voor Fulham.

Van het absolute record is Van der Sar nog ver verwijderd. De Engelsman John Burridge was 43 jaar en vier maanden oud toen hij in 1995 bij Manchester City zijn laatste wedstrijd in de Premier League speelde. De Premier League bestaat sinds het seizoen 1992/1993.

Record voor Edwin van der Sar © Novum/AP

Simoni onzeker over Giro

Gilbert Simoni wil graag komende maand, bij de Ronde van Italië die in Amsterdam van start gaat, afscheid nemen van de wielersport. Na de Ronde van Trentino, die gisteren eindigde, twijfelt hij echter of hij wel tijdig in vorm is.

"Over steun van de supporters heb ik niets te klagen, maar het was zo zwaar als ik vreesde om het peloton te kunnen volgen in Trentino. Nu maar eens kijken hoe morgen de benen zich houden in de Giro dell'Appennino. Dan zal ik met de ploegleiding moeten evalueren of en hoe ik de Giro kan halen," aldus Simoni.

'PvdA gaat met SP praten over samenwerking'

De PvdA gaat met de SP van gedachten wisselen over een mogelijke samenwerking in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft fractievoorzitter Emile Roemer zaterdag tijdens een partijcongres gezegd tegen het ANP.

De aanstaande partijleider van de PvdA, Job Cohen, heeft Roemer een gesprek toegezegd. "Er is nog geen concrete datum geprikt, maar we hebben afgesproken elkaar nog voordat de grote debatten worden gehouden te ontmoeten", aldus Roemer.

Roemer zegt dat de twee partijen met elkaar zullen praten over mogelijkheden om op links te komen tot een betere samenwerking. "En het is ook een kennismaking. We zijn natuurlijk allebei in een nieuwe rol in onze partijen." De SP wil graag zitting nemen in een links kabinet.

Rouvoet keert niet terug als minister

Indien de ChristenUnie na de verkiezingen weer in het kabinet komt, dan keert André Rouvoet niet terug als minister. Na de verkiezingen zal hij als CU-fractieleider zitting nemen in de Tweede Kamer. De partij is van mening dat de politiek leider in de Kamer hoort te zitten.

Rouvoet was de afgelopen drie jaar minister voor Jeugd en Gezin en vice-premier. De partij had volgens hem destijds goede redenen om Rouvoet als minister naar voren te schuiven toen de partij in het kabinet kwam. Vanochtend maakte hij op het partijcongres echter bekend de komende vier jaar als fractievoorzitter in de Kamer te zitten.

Rouvoet werd vanochtend door het partijcongres opnieuw gekozen als lijsttrekker voor de komende verkiezingen.

Tijdelijk preventief fouilleren in R'dam

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft besloten dat er tijdelijk preventief gefouillerd mag worden in het centrum van de stad en in een deel van deelgemeente Delfshaven. Dit besluit is genomen naar aanleiding van een veiligheidsanalyse door de politie

In het veiligheidsrisicogebied centrum mag preventief worden gefouillerd tot 20 september, in Delfshaven geldt de maatregel tot 26 oktober. De tijdelijke maatregel houdt ook in dat de politie auto's mag doorzoeken en cafébezoekers mag fouilleren.

Hiddink: "Robben moet over maniertjes heengroeien"

Arjen Robben toonde zich tegenover Louis van Gaal zeer ontstemd over zijn wissel in de eerste wedstrijd in de halve finales van de Champions League tegen Olympique Lyon. Het kwam hem op een reprimande van Van Gaal te staan en nu ook van Guus Hiddink, die Robben bij PSV ook aansprak op 'maniertjes'.

Hiddink had de bij Bayern bewierookte Robben tussen 2002 en 2004 onder zijn hoede bij PSV. In die periode voorzag de Achterhoeker de aanvaller als van advies. "Toen liet hij zich nogal vaak vallen, maar na verloop van tijd hebben we dat euvel redelijk kunnen oplossen", aldus Hiddink in De Telegraaf.

Hiddink vindt dat de Oranje-international zich moet gedragen naar zijn status. "Inmiddels is Robben uitgegroeid tot een internationale topspeler. Daarom vraag ik me af waarom die maniertjes van raar gedrag er nog altijd in zitten. Hij moet daar nu overheen gaan groeien", vindt de oud-bondscoach van Oranje.

"Het kan een keer compleet contra werken. Zeker gezien de concurrentie binnen het Nederlands elftal. Daarom is zo'n reactie als tegen Lyon niet correct richting het team, maar ook niet correct naar je coach. Het is gewoon niet goed", schrijft Hiddink, die de reactie van Van Gaal na de wissels goed vond.

"Dat was prima. Intussen zal hij de maniertjes uit moeten bannen. Ook om straks in Zuid-Afrika geen tweespalt te krijgen. Lukt hem dat, dan maakt hem dat alleen maar groter", besluit de ervaren clubtrainer en bondscoach. Hiddink gaat na het WK aan de slag bij de Turkse voetbalbond.

Stunts, jumps, maar vooral botbreuken in de Skate 3 trailer

Deze Skate 3 trailer heeft alles te maken met de urban playground.

De verteller begint over hoe je het best kan vallen, aangezien je als skater altijd zal vallen. Vervolgens mislukt een stunt en valt een skater tientallen meters naar beneden. De toon is gezet, deze trailer bevat veel vallen, vette skateboard stunts, zombies, big head skaters en daarboven op nog een hoop geweld. Kortom dit is de gestoordste Skate 3 trailer tot nu toe.


Team up. Throw down. Skate 3

Kleuters vinden naalden in zandbak

Kleuters hebben tijdens het spelen in de zandbak van basisschool NSV2 in Nijmegen naalden gevonden. Het gaat om prikkers die insulinepatiënten gebruiken. De kindjes hebben zich niet bezeerd aan de naalden. De schoolleiding vermoedt dat onbekende personen zich ’s avonds hebben opgehouden in de zandbak.

De ouders en de wijkagent hebben inmiddels bericht gekregen over de vondst. De conciërge van de school gaat het schoolplein voortaan ’s ochtends preventief controleren. Eerder deze maand werden ook al naalden gevonden in een speeltuin in de Nijmeegse wijk Tolhuis. Zeven kinderen prikten zich daaraan. Deze slachtoffertjes kregen medicatie om besmetting met hepatitis B te voorkomen. Dat is nu niet nodig.

Buurman met schop mishandeld

Een 69-jarige man uit het Limburgse Simpelveld heeft zijn 74-jarige buurman met een schop op het hoofd gemept. Dat gebeurde toen een burenruzie escaleerde. De twee Limburgers maken elkaar al jaren het leven zuur.

Vrijdagochtend was één van de twee Simpelvelders bezig om zijn auto te wassen voor zijn garage. Dat pikte de andere niet toen hij zijn eigen oprit uitreed. Er ontstond een vechtpartij die uit de hand liep toen de 69-jarige man een schop als wapen gebruikte. Hij is opgepakt.

Deodorant tegen stank vuilnis

De Chinese hoofdstad Peking heeft een nieuw wapen ingezet in de strijd tegen stank van miljoenen kilo’s vuilnis. Op afvalplekken in de buitenwijken van Peking staan kanonnen opgesteld die een lekkere deodorantlucht over het vuilnis spuiten. Daarna bedekken de Chinezen het afval met geurvretende dekens waarna er weer een laag deodorant overheen komt.

Een innovatief apparaat distilleert de vieze gassen van het afval waarmee stroom wordt opgewekt. Arbeiders van een stortinstallatie hebben de deodorantkanonnen uitgevonden. De komende tijd wordt het weer heel warm in China. Peking telt zeventien miljoen inwoners die samen zorgen voor 18 miljoen kilo vuilnis per dag. Meestal zorgt al dat afval voor een ondraaglijke stank

Van Gaal: "Ik heb Tymoschuk niet nodig"

Voor Anatoliy Tymoschuk lijkt er, zolang Louis van Gaal aan het roer staat, geen rol meer weggelegd bij Bayern München. De middenvelder kwam afgelopen zomer voor een bedrag van bijna elf miljoen euro over van Zenit St. Petersburg maar komt amper aan spelen toe.

Desalniettmin is Van Gaal in Bild Zeitung bijzonder lovend over hem. "Tymoschuk is de beste verdedigende middenvelder die ik in mijn selectie heb, maar hij heeft kwaliteiten die we op die positie niet nodig hebben. Ik gebruik op die plek graag creatievere spelers."

Auto over de kop door stoelen op de weg

Een auto is vrijdagavond op de A28 bij De Wijk in Drenthe over de kop gevlogen doordat er twee houten stoelen op de rijbaan lagen. De 20-jarige bestuurder uit Genemuiden raakte niet gewond. De politie vermoedt dat iemand zijn lading heeft verloren. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 23.30 uur. De bestuurder reed richting Hoogeveen. Hij raakte tijdens een poging het meubilair te ontwijken in de berm terecht. Hij stopte net voor een andere auto, die ook had moeten uitwijken en in een slip terecht was gekomen door de stoelen. Ook deze bestuurder kwam met de schrik vrij.

Fries steelt plantjes van kerkhof als cadeau

Een 22-jarige Fries die op zoek was naar een cadeautje voor een familielid besloot hem vrijdagavond te verrassen met twee plantjes die hij op een kerkhof in Kootstertille had zien staan. Dat meldt de politie zaterdag.

Getuigen hadden gezien dat de man uit Harkema de plantjes van de begraafplaats aan de Tillebuorren had meegenomen, waarna zij de politie belden. Later bleek dat hij de plantjes cadeau had gegeven aan het familielid, die geen idee had waar het geschenk vandaan kwam.

De man werd aangehouden en mocht na verhoor weer gaan. Tegen de Fries werd proces-verbaal opgemaakt.

Balkenende nu officieel lijsttrekker

Demissionair premier Jan Peter Balkenende is officieel de lijsttrekker van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. Het partijcongres heeft zijn kandidatuur zaterdag bekrachtigd.

Balkenende kreeg vervolgens een staande ovatie van de aanwezige CDA'ers in het Haagse World Forum. "We gaan er iets heel moois van maken", zei hij in een eerste reactie. Later op de middag spreekt hij het congres uitgebreid toe.

Het congres stemde ook in met de rest van de kandidatenlijst. De top drie bestaat verder uit demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld en demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen.

[EK Judo] Verkerk, Grol naar finale

Marhinde Verkerk heeft bij het Europees kampioenschap judo in Wenen de finale bereikt in de klasse tot 78 kilogram. De Nederlandse wereldkampioene versloeg in de halve eindstrijd de Italiaanse Assunta Galeone met een ippon. In de finale moet Verkerk het nu gaan opnemen tegen de Hongaarse Abigel Joo.

Ook Henk Grol bereikte in de klasse tot 100 kilogram de finale. In de halve finale versloeg hij de Duitser Benjamin Behrla met een yuko. In de eindstrijd treft hij Nederbelg Elco van der Geest die in de andere halve eindstrijd Ariel Zeevi met een ippon versloeg.

Race of Champions dit jaar in Düsseldorf

Voor het eerst sinds 1989 zal de Race of Champions dit jaar in Duitsland worden gehouden. De locatie van het evenement, dat plaats zal vinden op 26 en 27 november, is de ESPRIT-arena in Düsseldorf.

"We hadden in 1989 een goede ervaring op de Nürburgring, toen we de tweede Race of Champions daar organiseerden. De Duitse fans zorgden voor een prima sfeer en we vonden het nu wel eens tijd om terug te keren", aldus organisator Fredrik Johnsson die bevestigde dat Michael Schumacher en Sebastian Vettel in ieder geval mee zullen doen.

Eerlijk vechten in The Old Republic

Haal je lichtzwaard maar tevoorschijn, want in het nieuwe developer diary van de opkomende Star Wars MMO hebben ze het over gevechten. Een aantal interessante uitspraken worden gedaan, met de nodige actievolle gameplaybeelden. Verschillende ontwikkelaars van Bioware geven hun mening.

Een van de uitspraken is dat er 'eerlijke' gevechten zullen zijn. Zo willen ze niet de gedoodverfde '40 man tegen één eindbaas' kant op, en zijn ze bewust van het verschil in klassen. Ze leggen uit hoe je als stormtrooper van een Jedi wint en wat je met de verschillende abilities kan.

De Star Wars MMO speelt zich 300 jaar na Knights of the Old Republic af en is goed op weg, hoewel we misschien wel een jaar moeten wachten op een speelbare versie.

 

De Koning: "Hier word je weer groter van"

Hans de Koning degradeerde met FC Oss gisterenals eerste betaald voetbalclub. De trainer kon genoeg punten aanwijzen waarop het fout is gegaan. "Heb je een weekje of twee?"

"We hebben zoveel ellende gehad dit jaar", aldus De Koning tegen RTL. "Met gezeik, met blessures, met het 'geen groep' zijn, escalaties met spelers, het wel of niet weten hoeveel clubs degraderen. Er heerste ook onzekerheid over clubs die de boel in de maling hebben genomen. Je denkt: die zullen wel strafpunten krijgen, dan had je een heel andere competitie gehad."

"Neem Telstar, waar we gelijk mee stonden. Vanaf november zouden ze al punten in mindering krijgen, maar uiteindelijk worden ze een dag voor de wedstrijd tegen ons gewoon in het gelijk gesteld. Het zat niet mee."

De hand werd ook in eigen boezem gestoken. "We moeten de rug rechten en zeggen: de schuld ligt bij mij en niet bij iemand anders. We hebben het gewoon niet goed gedaan. Deze klap komt hard aan, maar ook hier word je weer groter van", sprak De Koning.

[Upd] [EK Judo] Verkerk, Grol naar halve finales

Marhinde Verkerk heeft bij het Europees kampioenschap judo in het Oostenrijkse Wenen de halve finales bereikt in de klasse tot 78 kilogram. De wereldkampioene was in de kwartfinale de Poolse Daria Pogorzelec met een ippon de baas.

Verkerk moet het in de halve eindstrijd opemen tegen de Italiaanse Assunta Galeone.

Update @ 13:00 uur

Ook Henk Grol heeft de halve finale bereikt bij het EK judo in Wenen. In de kwartfinale van de klasse tot 100 kilogram versloeg hij Artem Blosjenko met een ippon. In de halve finale moet hij het nu opnemen tegen de Duitser Benjamin Behrla. Nederbelg Elco van der Geest bereikte in die klasse ook de halve eindstrijd door de Wit-Rus Jaoehen Bjadoelin met een yuko te verslaan.

Voormalige zangeres Milk Inc. (33) overleden

De voormalige zangeres van de Belgische groep Milk Inc, Ann Vervoort, is afgelopen donderdag op 33-jarige leeftijd overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekend maar er gaan verhalen van veel drank en drugs in de rondte. Dit schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De politie van Houthalen trof het levenloze lichaam van Vervoort aan in de nacht van donderdag op vrijdag.

Ze zat in de groep van 1997 tot en met 2000. In 2000 stopte ze plots met de groep om gezonder te gaan leven op Ibiza.

 

Van der Meyde kan 'in principe' spelen tegen AZ

Andy van der Meyde speelt volgende week mogelijk zijn eerste wedstrijd voor PSV. De buitenspeler zegt er in ieder geval klaar voor te zijn.

Van der Meyde werd begin maart door PSV gehaald als vervanger van de verkochte Danko Lazovic, maar was tot dusverre geen enkele wedstrijd inzetbaar vanwege diverse blessures. Door de uiteenlopende klachten kon Van der Meyde pas gisteren, tijdens een oefenduel met VVV-Venlo, zijn eerste minuten voor PSV maken. Uiteindelijk duurde zijn comeback een half uur.

"Het is kort dag, maar Andy zou in principe tegen AZ kunnen spelen, maar absoluut geen hele wedstrijd", zegt Fred Rutten, trainer van PSV, in het Algemeen Dagblad.

Meerdink ontroerd

Gisteravond speelde Martijn Meerdink zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal. Vorige maand kondigde Meerdink aan dat hij door een heftige knieblessure per direct moest stoppen. Gisteren, in de wedstrijd van De Graafschap tegen AGOVV op de Vijverberg, kwam hij nog eenmaal binnen de lijnen.

"Het is ontroerend dat ik op deze manier nog een keer het veld in kom en er ook weer uit ga". Meerdink werd op de schouders van zijn ploeggenoten symbolisch van het veld gedragen. "Dat wilde ik eigenlijk niet, maar dit was echt wel heel mooi."

Meerdink, die jeugdtrainer wordt bij De Graafschap, begon zijn carrière ook bij de Superboeren. Daarna speelde hij voor AZ en FC Groningen alvorens hij weer terug op het oude nest kwam.

Meisje (14) laat testikels wegsnijden

Een Australische rechtbank heeft groen licht gegeven voor de operatie van een veertienjarig meisje. Het meisje, dat in de media 'Sally' wordt genoemd, heeft namelijk twee testikels en wil daar graag van af.

De ouders van het meisje stapten naar de familierechter toen ze ontdekten dat Sally een bizarre genenafwijking heeft. Het meisje lijdt aan het Androgeen Overgevoeligheidssyndroom (AOS), waardoor ze in plaats van een baarmoeder twee zaadballen heeft.

De rechter moest aanhoren dat het kind tot haar elfde ogenschijnlijk een gezond meisje was. Eenmaal elf werden bij haar twee testikels ontdekt, waarvan een in haar buik. Daarnaast had ze andere geslachtsproblemen.

De familierechter liet Sally's wens een meisje te blijven zwaar meewegen in zijn oordeel. "Het doet pijn te weten dat ik deze afwijking heb", vertelde ze de rechter.

Telstar gooit de boel om na rampseizoen

Op voorhand zou gisteravond een bijzonder spannende avond worden. Telstar kon evenals FC Oss en Fortuna Sittard voor het eerst uit het betaald voetbal degraderen. Uiteindelijk werd het Oss en vierde Telstar feest.

"We hadden één doelstelling: lijfsbehoud met de club. Dat is gelukt. Zeker na de 0-1 was er een hoop spanning bij de jongens. Ik had gehoopt dat de 1-1 die spanning zou wegnemen, maar dat gebeurde niet. We moeten snel verder kijken naar volgend seizoen", aldus assistent-trainer Gideon Dijks.

In dat seizoen wil Telstar de boel omgooien. Algemeen directeur Pieter de Waard: "Het gaat komend seizoen anders." Ook de voorzitter Rauka Henstra was het daarmee eens. "Dit zo voortzetten heeft geen zin."

Allereerst wil de club goed nadenken over de samenstelling van de spelersgroep en de staf. Dat gebeurt in overleg met AZ. Daarvan leende Telstar dit seizoen al spelers. "Over de kwaliteit van de spelers van AZ zijn geen klachten. Wel kun je je afvragen of ze, behalve de laatste fase, wel altijd uit het collectief gespeeld hebben", zegt Henstra.

[Upd] [EK Judo] Grol, Verkerk door naar tweede ronde

Bij het Europees kampioenschap judo in Wenen is Marvin de la Croes in de klasse tot 90 kilogram in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlander verloor met een ippon van de Rus Dmitri Gerasimenko.

Henk Grol plaatste zich in de klasse tot 100 kilogram wel voor de tweede ronde. Grol versloeg de Griek Christos Kelletzian met een ippon en treft in de tweede ronde de Turk Feyyaz Yazici.

Update @ 11:00 uur

Carola Uilenhoed verloor in de eerste ronde in de klasse boven de 78 kilogram. Uilenhoed verloor met een yuko van de Russin Tea Dongoezasjvili.

Update @ 11:10 uur

Marhinde Verkerk wist zich in de klasse tot 78 kilogram voor de tweede ronde te plaatsen. Verkerk versloeg de Russin Flora Mchitarjan met een waza-ari.

Geen duels dit seizoen meer voor arbiter Vink

Scheidsrechter Pieter Vink komt dit seizoen niet meer in actie. De leidsman uit Noordwijkerhout krijgt geen wedstrijden meer toegewezen na zijn blunder in de competitiewedstrijd van 13 april tussen AZ en FC Twente. Hij zag een duidelijke handsbal van AZ-verdediger Simon Poulsen over het hoofd en onthield Twente, de koploper van de eredivisie, daarmee een strafschop.

Henk Kesler, de directeur betaald voetbal van de KNVB, liet in het tv-programma Voetbal International weten dat Vink daarvoor bestraft is. "Die handsbal die Vink miste, kon je op de Afsluitdijk nog zien. Als scheidsrechters hele essentiële fouten maken die wij kwalificeren als blunders, volgen maatregelen."

Voor Vink betekent dit dat hij bij twee speelronden niet in actie komt. Vink stond op de nominatie om de wedstrijd tussen Hamburger SV en Fulham in de halve finale van de Europa League te fluiten. Op aandringen van de scheidsrechterscommissie heeft de Europese voetbalbond UEFA hem van deze wedstrijd afgehaald. "Iemand die in de Nederlandse competitie niet fluit, gaan we ook niet aanwijzen voor Europa", aldus Kesler. De KNVB geeft ook Jan Wegereef dit seizoen geen wedstrijden meer. De leidsman vergat na de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax een gele kaart voor Ajacied Demy de Zeeuw op het wedstrijdformulier te zetten.

Levende zeeleeuw aangetroffen op dakterras

Mike Kai uit het Californische Newport Beach keek donderdagochtend bij het krieken van de dag vreemd op toen hij uit zijn raam keek. Op zijn dakterras bleek een jonge zeeleeuw vrolijk rond te lopen.

Voor Kai is het een raadsel hoe de welp via de trap omhoog is geklommen naar het dak. Terwijl hij de dierenbescherming belde, kronkelde het jong op zijn buik over een railing, twee verdiepingen boven de grond.

De zeeleeuw is meegenomen naar een opvangcentrum. Hier doopten vrijwilligers het dier direct om tot Fiddler, naar de Broadway-musical 'Fiddler on the roof'.

Fiddler lijdt aan ondergewicht, waarschijnlijk omdat hij moeite had met voedsel vinden. Volgens het opvangcentrum worden zeeleeuwen overal aangetroffen, van restaurantkeukens tot toiletten.


Een filmpje van Fiddler in actie

Headshots maken in Sniper: Ghost Warrior trailer

In het land van games bestaan er al veel verschillende shooter-games, maar er zijn bijna geen games die zich zich enkel op scherpschieten focussen. Ontwikkelaar en uitgever City Interactive zag hier een kans en begon met het ontwikkelen van Sniper: Ghost Warrior. De game komt op 25 mei uit, maar er zijn nog niet veel details over de game beschikbaar. Daarom is er een gameplay-trailer gereleased die je een idee moet geven wat de game inhoudt. Sniper: Ghost Warrior komt uit op de PC en Xbox 360.

Wester: Rutte is VVD-premierskandidaat

Volgens politiek analist Frits Wester is VVD-lijsttrekker Mark Rutte de enige premierskandidaat bij de partij. Dit zei de RTL-verslaggever vrijdag in de talkshow Pauw & Witteman. Wester zegt dat het onzin is dat de VVD Neelie Kroes naar voren gaat schuiven als kandidaat, omdat zij nog maar net begonnen is met haar nieuwe commissariaat in de Europese Commissie.

De politiek analist denkt dat het ook onverstandig zou zijn dat VVD een andere kandidaat dan Rutte naar voren zou schuiven. De vreemde situatie zou dan kunnen ontstaan dat Rutte het gezicht van zijn partij is tijdens de grote verkiezingsdebatten, maar dat vervolgens iemand anders de belangrijkste VVD'er in het kabinet wordt.

"Als de VVD de grootste wordt en de premier kan leveren, gaat Rutte het echt zelf doen", zo verzekert Wester de Nederlandse bevolking. Hiermee gaat Wester direct in tegen de roddels die de Telegraaf zaterdag verspreidde. Volgens de altijd betrouwbare krant houdt de VVD wel degelijk Kroes en oud-burgemeester Ivo Opstelten achter de hand.


Mark Rutte: de volgende premier van Nederland?

100 meter meegesleurd bij carjacking

Een Braziliaanse arts in Recife stapte vrijdag nietsvermoedend in haar auto om na haar werk huiswaarts te gaan. De 45-jarige vrouw werd eenmaal in haar auto gezeten plots geconfronteerd met een dief die een pistool op haar richtte en de auto opeiste.

In paniek raakte de vrouw vervolgens verstrikt in de autogordel. Terwijl ze half uit de auto hing, gaf de dief toch gas en sleepte zo het slachtoffer zo'n honderd meter met zich mee. Omstanders riepen de overvaller toe waarna de dief even stopte zodat de ongelukkige vrouw zich kon bevrijden.

De arts liep na dit bizarre voorval slechts lichte schaafwonden op over haar hele lichaam. Bewakingscamera's legden het tafereel gedeeltelijk vast.

Cloud Mario in Super Mario Galaxy video's

Op 23 mei kunnen Wii-gamers eindelijk gaan genieten van het vervolg op Super Mario Galaxy. In Super Mario Galaxy 2 gaat Mario wederom op zoek naar sterren die verspreid zijn over een hele lading planeten waar Mario met de zwaartekracht mag spelen.

Vandaag hebben we een hele lading aan nieuwe video's waarin een aantal nieuwe zaken voorbij komen. Naast alle power-ups uit de vorige Super Mario Galaxy, kent Super Mario Galaxy 2 enkele nieuwe power-ups, waaronder Cloud Mario. Cloud Mario kan met een klein tikje met de Wii-controller een wolkje tevoorschijn toveren om als platform te gebruiken. Deze power-up wordt onder andere gedemonstreerd in de onderste video.

Win het boek Buiten Beeld van Bert Maalderink

Eind deze maand verschijnt het boek Buiten Beeld van Bert Maalderink en jij kunt hem op FOK!sport winnen.

Bert Maalderink is sinds 2002 de vaste NOS verslaggever rond Oranje en heeft sindsdien elke wedstrijd en training meegemaakt. In zijn tijd als verslaggever kreeg hij onder andere ruzie met toenmalig bondscoach Dick Advocaat, doordat Maalderink hem Dikkie Dick noemde. Over zijn ervaringen bij het Nederlands elftal heeft Maalderink een boek geschreven. Het boek Buiten Beeld geeft een onthullend en ook soms hilarisch kijkje achter de schermen van het Nederlands elftal.

FOK!sport mag in samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam vijf exemplaren van het boek Buiten Beeld weggeven. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je de volgende vraag goed beantwoorden : Na welk toernooi gaf Maalderink aan te willen stoppen met de verslaggeving rond het Nederlands elftal, maar kwam daar later op terug?

Vul hier het juiste antwoord in. Meedoen kan tot 30 april 20:00 uur.

Oorlog op de fiets

Langs de kronkelende wegen van de wielergeschiedenis zijn talrijke euforische momenten, maar ook stille momenten gezaaid. Donkere en heldere beelden wisselen elkaar in het cyclisme regelmatig af. Duistere combines, fatale malheur, maar ook succesvolle triomftochten tegen de elementen passeren de revue. Aan elk wielermonument kleven talrijke anekdotes. Zo ook aan Luik - Bastenaken - Luik, waar Michele Bartoli en Frank Vandenbroucke elkaar in 1999 tot grote hoogte stuwden. "Het was een meeslepend gevecht, een wedstrijd waar nog lang over werd nagesproken. Het was een oorlog op de fiets. Het emotioneert me nog als ik eraan terugdenk", aldus de Italiaanse campionissimo.

 

Strippend meisje (14) schokt moeder

Een veertienjarig meisje uit de Amerikaanse stad Detroit heeft haar moeder in ernstige verlegenheid gebracht met haar bijbaantje. In plaats van een krantenwijkje of bollen pellen, verdiende het meisje haar zakcentje in een stripclub.

De moeder kwam er bij toeval achter dat haar dochter bijkluste als stripper. Ze was afgelopen woensdag in de All Star toplessbar toen ze zag dat het jonge meisje dat met blote borstjes rondliep niemand minder was dan haar bloedeigen dochter. De vrouw heeft verklaard te zijn geschokt door het voorval.

Van het vriendje van dochterlief kreeg de moeder te horen dat haar kind al minstens twee maanden werkzaam was in de stripclub. Het meisje deed haar werk daar niet onverdienstelijk. Elke avond streek ze er maar liefst 350 dollar op.

De politie heeft de 31-jarige eigenaar van de toplessbar inmiddels opgepakt. Hem hangt nu twintig jaar cel boven het hoofd wegens kindermisbruik.

Gilbert: "Het moment is aangebroken"

Na zijn zege van vorige week in de Amstel Gold Race is Philippe Gilbert ook één van de grote favorieten in Luik - Bastenaken - Luik. De Belg zelf vind dat het moment is aangebroken om de klassieker, die bijna door zijn achtertuin gaat, op zijn naam te schrijven.

"Toen ik prof werd in 2003 zei ik dat het zes à zeven jaar zou duren voordat ik La Doyenne zou kunnen winnen," aldus de renner van Omega-Pharma Lotto. "Het moment is dus aangebroken. En als ik dit jaar niet win, dan is het voor volgend jaar."

"Het ploegenspel wordt heel belangrijk. Ik hoop dat ik mijn ploeggenoot Jurgen Van den Broeck lang aan mijn zijde zal blijven. Ik wil niet het risico lopen om zonder ploeggenoten aan de finale te beginnen."

Kesler en Luinge botsen op TV

Televisiekijkend Nederland heeft gisteren mee kunnen genieten van het conflict tussen Roelof Luinge en Henk Kesler. De directeur betaald voetbal van de KNVB schoof aan bij het RTL-programma Voetbal International en daar kwam het vertrek van Luinge vanzelfsprekend aan de orde.

Kesler zei in dat programma dat de populaire scheidsrechter op de interne lijst met beoordelingen bij de voetbalbond in de onderste regionen bivakkeert. Dat zou voor de voetbalbond één van de redenen zijn om het contract met de fluitist niet te verlengen. "We willen Roelof in bescherming nemen," liet Kesler weten.

Luinge zat zich thuis op de bank blijkbaar op te vreten en belde met de studio van Voetbal International en gaaf daar de volgende reactie: "Kesler moet wel eerlijk blijven. Ik sta niet in de onderste regionen. Ik heb goede rapporten, anders zou ik dit seizoen toch niet 25 wedstrijden in de eredivisie hebben gefloten, het meest van de scheidsrechters?" De arbiter, die nog in onderhandeling is over een functie bij de KNVB, neemt op 6 mei afscheid tijdens de tweede bekerfinale.

 
Een samenvatting

Wiggins sluit een verrassing niet uit

Bradley Wiggins is geen favoriet voor Luik - Bastenaken - Luik die morgen wordt verreden. De Brit zal daarom in eerste instantie rijden voor zijn ploeggenoten. Echter sluit de nummer vier van de afgelopen Tour de France een verrassing van hemzelf niet uit.

"Het oorspronkelijke idee was om Simon Gerrans en Thomas Lökvist te steunen, die jongens gaan echt voor deze racers," zei Wiggins gisteren tegen Cyclingnews. "Zij zijn de leiders, maar er is altijd een mogelijheid om te ontsnappen en daar zal ik naar uitkijken. Als ik over La Redoute kan komen met de favorieten, dan is er altijd een mogelijkheid om iets te doen."

"Maar het is al heel wat om er in dit soort wedstrijden gewoon goed bij te zitten. Ik kijk er naar uit, 260 kilometer is ontzettend moeilijk en het is een geweldige oefening."

FOK! goes Songfestival!

 

Ja lieve FOK!kertjes het wordt vandaag een mooie dag! Waarom is de vraag? Diep van binnen is iedereen een enorme Eurovision Song Contest fan. En dat mag je rustig toegeven. 

Vandaag gaan Dirkh, MissBliss en Greys naar de persdag van 'Eurovision in Concert 2010'. Maar liefst 17 van de 39 deelnemende landen hebben het mooie Zaandam weten te vinden om zich voor te stellen. Via Twitter houden de FOK!reporters jou vandaag op de hoogte wat er allemaal speelt op deze persdag van het ESF. Dat wil je niet missen, bookmark dus snel even het linkje naar de Twittersite en het ESF-forum en jij blijft helemaal op de hoogte! Welke vragen durven ze te stellen? Shalalie Shalala....

Alternatieve straf voor AZ-supporters

Vijftien AZ-supporters met een landelijk stadionverbod volgen zaterdag een alternatief project waarmee ze de rest van hun straf kunnen omzetten in een voorwaardelijke straf. De KNVB legde zestien AZ-fans in januari een stadionverbod van negen maanden op naar aanleiding van beledigende spreekkoren richting Demy de Zeeuw in de wedstrijd tussen AZ en Ajax op 25 oktober vorig jaar. Daarbij werd het woord 'kanker' gebruikt.

De alternatieve bestraffing neemt vijftien tot twintig uur in beslag. De supporters moeten onder meer een voorlichtingsdag over kanker bijwonen. Ook moeten de supporters kankerpatiënten interviewen.

Het project is een initiatief van AZ en KWF Kankerbestrijding. AZ en KWF Kankerbestrijding bieden de supporters een alternatieve straf aan omdat ze het gedrag van de jongens willen beïnvloeden in plaats van straffen.

De regerend landskampioen wil een signaal afgeven naar supporters en buitenwereld dat schelden met kanker niet wordt getolereerd.

Moeder vondeling na vier jaar opgespoord

Justitie in België heeft na vier jaar alsnog de moeder weten op te sporen van een jongetje dat als vondeling werd achtergelaten bij het treinstation van Essen, nabij de grens met Nederland. Het gaat om een Nederlandse vrouw van inmiddels 33 jaar oud, zo meldden Belgische media zaterdag.

De moeder zou haar pasgeboren zoontje 'uit radeloosheid' in november 2006 hebben achtergelaten in een kartonnen doos. Een spoorwerker ontdekte het jongetje, dat later Jasper werd genoemd, en dat inmiddels is toegewezen aan adoptieouders.

Uiteindelijk slaagde de politie er recent in de vrouw alsnog te traceren, dankzij de hulp van een getuige die kort voor de vondst van het jongetje een auto met een Nederlands kenteken had gezien bij het station in Essen. Onderzoek naar die nummerplaat leidde naar de Nederlandse, die tijdens politieverhoor eerder deze week zei dat ze per ongeluk zwanger was geraakt. Ze zou abortus hebben willen plegen, maar wachtte daarmee te lang, waarna het kind toch werd geboren.

Het is nog onduidelijk of de vrouw strafrechtelijk zal worden vervolgd voor het in de steek laten van haar baby.

[NBA] Boston Celtics met een stap in halve finale

Boston Celtic is in de NBA een overwinning verwijderd van de halve finales in de Eastern Conference. Boston won ook het derde duel tegen Miami Heat. Het werd 100-98, waardoor Boston in de best-of-seven series op een 3-0 voorsprong staat.

Bij Boston Celtic was Paul Pierce de grote man. In de slotseconde van de wedstrijd schoot hij vanaf zo'n zeven meter raak. "Ik wilde de bal op rechts hebben. Vervolgens liep ik naar mijn lievelingsplek, wachtte tot er geen tijd meer over was en schoot raak," aldus Pierce die in totaal goed was voor 32 punten.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag Stand in best-of-seven
Miami Heat Boston Celtics 98-100 0-3
Utah Jazz Denver Nuggets 105-93 2-1
San Antonio Spurs Dallas Mavericks 94-90 2-1

Elia mag training hervatten

Professor Niek van Dijk van het AMC in Amsterdam heeft Eljero Elia groen licht gegeven om zijn enkel verder te belasten. De aanvaller van HSV hoopt op korte termijn de groepstraining bij de Duitse club te kunnen hervatten.

"Mijn enkel is helemaal goed bevonden. Ik hoop erop bij de return tegen Fulham volgende week op de bank te kunnen zitten en anders bij de competitiewedstrijd erna tegen 1.FC Nürnberg", aldus een opgeluchte Elia.

Tiener komt om bij verkeersongeval Delft

Een 17-jarige jongen uit Pijnacker is vrijdagnacht in Delft omgekomen bij een verkeersongeval. Een 18-jarig meisje en een 18-jarige jongen die ook in de auto zaten raakten gewond en werden naar het ziekenhuis vervoerd. Dat meldt de politie zaterdag.

Het ongeluk gebeurde rond 01.15 op de Delfgauwseweg. Hulpdiensten troffen onder het viaduct van de A13 een auto aan die tegen de vangrail stond. Het 18-jarige meisje uit Pijnacker was op eigen kracht uit de auto gekomen. De 18-jarige plaatsgenoot zat met zijn benen vast onder het dashboard. De politie onderzoekt het ongeval.

Klik hier voor foto's van het ongeval.

Onderzoek naar omstreden immigratiewet VS

Het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten gaat in opdracht van president Barack Obama onderzoeken of een omstreden immigratiewet in de staat Arizona legaal is. Gouverneur Jan Brewer van Arizona zette vrijdag (lokale tijd) haar handtekening onder de wet, die volgens critici zal leiden tot discriminatie van latino's.

De bestuurders in Arizona hopen de toestroom van illegale migranten vanuit het buurland Mexico tegen te gaan. De politie in Arizona krijgt de bevoegdheid om mensen te ondervragen over hun verblijfsstatus als ze beschikken over een 'redelijk vermoeden' dat deze personen illegaal in de VS verblijven. Als ze geen geldige papieren kunnen laten zien, volgt arrestatie. De wet wordt over 90 dagen van kracht.

Mensenrechtenorganisaties vrezen een heksenjacht op mensen met een latino uiterlijk in Arizona. Ze hebben al aangekondigd dat ze de wet gaan aanvechten, desnoods tot de hoogste gerechtelijke instantie. Obama heeft de wet al omschreven als 'ondoordacht'.

De Bakker: "Super, mijn eerste toptienspeler verslagen"

Thiemo de Bakker plaatste zich gisteren voor de halve finales van het ATP-toernooi in Barcelona. De Bakker versloeg de nummer tien van de wereld. Jo-Wilfried Tsonga met 6-4, 3-6 en 6-3.

"Super, mijn eerste toptienspeler verslagen. Ik ging zelf mijn punten halen en daardoor kwam hij onder druk te staan," aldus De Bakker die vorig jaar in de Daviscup nog verloor van Tsonga. "Toen was ik ook al redelijk dicht bij een zege. Nu lukte het wel."

In de halve eindstrijd moet De Bakker het opnemen tegen de nummer acht van de wereld, de Zweed Robin Söderling. "Ik heb hier al een oefensetje tegen hem gespeeld en die won ik," aldus De Bakker die het duel met vertrouwen tegemoet ziet.

De Bakker vol zelfvertrouwen © Novum/AP

Amerikaan wil sterven door vuurpeloton

Een ter dood veroordeelde Amerikaan heeft commotie veroorzaakt door tijdens een rechtszitting te kiezen voor executie door een vuurpeloton. Ronnie Lee Gardner (49) deed dat gisteren voor een rechtbank in Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah.

De rechter bepaalde dat de executie wordt uitgevoerd op 18 juni, zo meldden Amerikaanse media. Van de 35 Amerikaanse staten waar de doodstraf nog wordt uitgevoerd, is Utah de enige waar een beperkt aantal terdoodveroordeelden nog kan kiezen voor de kogel als middel waarmee de executie wordt uitgevoerd.

Mensenrechtenorganisaties en kritische advocaten stellen dat het vuurpeloton een overblijfsel is uit de tijd van het Wilde Westen en dat deze optie zo snel mogelijk moet worden afgeschaft. Gardner zit al meer dan twee decennia in een dodencel wegens moord op een advocaat in 1985 tijdens een uitbraakpoging uit een rechtbank. Als zijn executie doorgaat, dan is het de derde keer in ruim dertig jaar tijd dat een Amerikaan ter dood wordt gebracht door een vuurpeloton.

Weer Britse crimineel in regio Amsterdam gepakt

De politie heeft voor de tweede keer deze week een voortvluchtige Britse crimineel in de regio Amsterdam aangehouden. Vrijdagavond werd in de Amsterdamse binnenstad een 32-jarige man die veroordeeld is na twee gewapende overvallen ingerekend. Dat meldde de politie vandaag.

De Brit kon na een tip bij Meld Misdaad Anoniem in een horecagelegenheid in de buurt van het Leidseplein worden aangehouden. Tegen de man liep een Europees aanhoudingsbevel. De politie wist niet dat de man zich in Amsterdam bevond. Hij wordt uitgeleverd aan Groot-Brittannië. Verschillende Britse criminelen houden zich schuil in en rond de hoofdstad. De afgelopen anderhalf jaar werden 25 van hen aangehouden.

Woensdag werd een 30-jarige Britse crimineel, die gezocht werd voor gewelddadige diefstallen, in Amstelveen aangehouden. Hij stond met zes andere Britten op de site politiezoekt.nl. Daarvan zijn er nu twee aangehouden. De man die vrijdag werd aangehouden stond niet op deze lijst.

'VVD houdt Kroes en Opstelten achter de hand'

De VVD houdt de optie van een aparte premierkandidaat zoals euro-commissaris Nelie Kroes of de huidige partijvoorzitter Ivo Opstelten achter de hand. Deze 'joker' zou mogelijk de laatste weken voor de verkiezingen van 9 juni worden ingezet. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag op basis van ingewijden bij de VVD.

Zaterdag houdt de partij een verkiezingscongres in Arnhem. Daar wordt officieel echter niet gesproken over de variant van een aparte premierkandidaat, schrijft de krant. De partij van Mark Rutte doet het goed in de peilingen. Vrijdag haalde de partij in een peiling van Synovate 27 zetels als er nu verkiezingen zouden worden gehouden. De PvdA en het CDA staan beide op dertig zetels.

Binnen de VVD wordt volgens de krant gefluisterd dat een aparte premierkandidaat nodig is om de concurrentie voorbij te gaan en op afstand te zetten. Hans Wiegel zou als kandidaat een gepasseerd station zijn. Rutte gaf zelf al aan dat hij vindt dat de politiek leider bij voorkeur in de Kamer thuishoort.

Gesink nog steeds last van luchtwegen

Robert Gesink heeft nog altijd last van zijn luchtwegen. Afgelopen woensdag, na afloop van de Waalse Pijl, klaagde de renner van Rabobank ook al dat hij last had van hoestbuien.

"Daar is Robert nog altijd niet vanaf. Het is een teken dat hij niet helemaal optimaal is. We willen dat niet als excuus aanvoeren, maar het speelt wel. Zeker in de klassiekers waar alles helemaal top moet zijn. Naast Gesink hebben ook Martens en Niermann last van hun luchtwegen," aldus Frans Massen, de ploegleider van Rabobank.

Man aangehouden voor aanranding agente

Een 29-jarige man uit Bunschoten is woensdag aangehouden omdat hij verdacht wordt van het aanranden van een agente in het politiedistrict Eemland noord in Utrecht. De man zou zondag een agente hebben lastiggevallen, maakte de politie vrijdag bekend.

Het incident gebeurde ter hoogte van de Hoekstraat, waar zij toezicht hield bij de sluiting van de locale horeca. De man werd handtastelijk, waarna de agente liet weten hier niet van gediend te zijn. Nadat zij de gegevens van de man had opgeschreven, vroeg zij hem te vertrekken. Later deed de vrouw aangifte.

De man heeft inmiddels bekend en mocht na zijn verhoor weer naar naar huis. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden.

Man aangehouden voor aanranding agente
Man aangehouden voor aanranding agente (Foto: Novum)

'Databank voor ergste hooligans'

De gegevens van enkele honderden van de ergste hooligans komen in een speciale databank terecht. Dit gebeurt om hen beter in beeld te brengen en actief aan te kunnen pakken. Rechercheurs en wijkagenten kunnen vervolgens met de databank aan de slag gaan, schrijft de Volkskrant zaterdag.

De agenten gaan naar aanleiding van de databank ouders vertellen wat hun zoon uitspookt in het stadion, zegt hoofdinspecteur Ronald Moes, hoofd van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV), in de krant. Het CIV gaat alle politiekorpsen vragen om een lijstje met supporters die fungeren als aanjagers in te leveren.

"Dat zijn mannen die anderen opzwepen, hele groepen meenemen naar een confrontatie met de politie, maar dan zelf achteraan gaan staan", zegt Moes. De databank wordt na de zomer aangelegd.

Twente-huurlingen weg bij RBC

Tjaronn Chery en Lesley Nahrwold spelen volgend seizoen niet meer in het shirt van RBC Roosendaal. Chery en Nahrwold werden dit seizoen gehuurd van FC Twente door de club uit de Jupiler League.

Volgend seizoen keren ze weer terug. Of ze in het seizoen 2010/2011 ook daadwerkelijk in het shirt van Twente spelen is nog een vraagteken. Op voorhand lijkt hun kans niet groot.

RBC neemt in totaal afscheid van tien spelers. Dit deed de club voor aanvang van de competitiewedstrijd tegen Cambuur. Sjaak Polak Nicky Hayen, Jordan Remacle, Gino Mommers, Patrick Duarte en Carlos Ramos Jurgen Gijzen en Thomas van den Houten vertrekken uit Roosendaal.

Moyes: "Pienaar heeft het goed gedaan bij Ajax"

Engelse topclubs willen Steven Pienaar graag overnemen van Everton. Manager David Moyes wil niet dat de oud-Ajacied vertrekt bij de club uit de Premier League.

Everton wil Pienaar graag een nieuw contract aanbieden. Een akkoord ligt nog ver uit elkaar. "We zijn al erg lang in gesprek. Ik hoop dat we er uit gaan komen, ik weet eigenlijk wel zeker dat we eruit gaan komen," vertelt Moyes tegenover Sky Sports.

Moyes verwacht niet dat Pienaar vertrekt. "Steven Pienaar heeft het hier uitstekend naar zijn zin, hij past hier ook goed. Hij heeft het in het verleden goed gedaan bij Ajax. Vervolgens ging hij naar Borussia Dortmund waar hij niet slaagde. Wij hebben hem toen op huurbasis hierheen gehaald en hem de kans gegeven zich te bewijzen. Ik denk dat hij hier goed zit."

Irak loot Iran in Azië Cup

Titelverdediger Irak is gisteren tijdens de loting voor de Azië Cup in Doha gekoppeld aan aartsrivaal Iran. Dit bleek uit de loting die in Doha plaatsvond. Het team dat net terug is van een vier maanden durende schorsing zal in poule D nog spelen tegen Noord-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten.

In poule A zullen Qatar, Koeweit, China en Oezbekistan het tegen elkaar op gaan nemen. In poule B spelen Saudi-Arabië, Syrië, Jordanië en Japan. Australië neemt het in Poule C het op tegen Zuid-Korea, India en Bahrein.

Het toernooi in Qatar staat van 7 tot en met 29 januari 2011 op het programma. De beste twee teams uit iedere poule zullen doorstromen naar de kwartfinales.

Lehmann hoeft van Kahn niet mee naar Zuid-Afrika

Jens Lehmann wordt al enige tijd niet meer geselecteerd voor de nationale ploeg van Duitsland. Van oud-keeper Oliver Kahn mag Lehmann zijn vakantie boeken. "Lehmann moet gewoon lekker thuisblijven," vertelt de oud-doelman van Bayern München en het nationale elftal.

In Duitsland is deze discussie opgewekt na de blessure van René Adler. De doelman van Bayer Leverkusen is een groot vraagteken voor het WK. "Wanneer dat het geval is, moet Manuel Neuer of Tim Wiese eerste keeper worden."

Ook als derde doelman hoeft Lehmann niet mee van Kahn. "Ik weet ook niet of Jens dat wel wil. Hij heeft daar denk ik een te groot eergevoel voor. Voor de positie van derde doelman moet in dat geval gekozen worden voor Hans-Jörg Butt of Roman Weidenfeller. Althans, dat is hoe ik er over denk."

Armeniërs herdenken massamoorden

Ongeveer tienduizend mensen hebben vrijdag in de Armeense hoofdstad Jerevan meegelopen in een tocht om te herdenken dat 95 jaar geleden de massamoord op Armeniërs door Ottomaanse Turken plaatsvond.

Volgens historici werden ten tijde van de Eerste Wereldoorlog ongeveer anderhalf miljoen Armeniërs vermoord. Turkije ontkent dat het om genocide gaat en zegt dat de aantallen opgehoogd zijn en dat de doden oorlogsslachtoffers waren.

De tocht door Jerevan was georganiseerd door de jongerenafdeling van de nationalistische partij Dashnak-Tsutyun. De demonstranten hielden borden omhoog waarop was te lezen 'We eisen compensatie van Turkije' en 'Nu is het tijd voor erkenning'. Morgen vindt de officiële herdenking plaats.

ABN-Amro opent kantoor in New York

ABN Amro nv heeft een kantoor geopend in New York, meldt de bank vrijdag in een persbericht. Met de opening van de vestiging in New York krijgen Nederlandse klanten goedkoper toegang tot de Amerikaanse markten en bedrijven en vice versa, meldt bestuurslid Joop Wijn.

Met de opening van het kantoor in New York meldt de bank bovendien weer een compleet netwerk in de drie belangrijkste tijdzones te realiseren.

Rijke mensen doneren relatief minder

Rijke Nederlanders geven naar verhouding minder geld aan goede doelen dan minder gefortuneerden. Bovendien geven vermogende mensen minder snel geld aan gevestigde goede doelen, liever richten ze een eigen fonds op of doneren ze aan een klein specifiek goed doel, zoals een weeshuis in Bolivia of een school in Afrika.

Dit meldt Trouw zaterdag op basis van een studie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Uit het onderzoek blijkt dat rijke mensen jaarlijks gemiddeld 2275 euro doneren. Het gemiddelde in Nederland ligt op 239 euro, maar in verhouding is dit meer dan wat rijken geven.

Voor gevestigde goede doelen is het zaak om ervoor te zorgen dat ook vermogende mensen geld geven. Momenteel moeten zij het vooral doen met vele kleine donaties.

Dertig familieleden gedood bij ongeluk

Dertig leden van dezelfde familie zijn vrijdag om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeluk in het oosten van Jemen. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt.

De familieleden kwamen om het leven toen de vrachtwagen waarin zij zaten over de kop sloeg. 24 personen waren op slag dood, zes anderen overleden later in het ziekenhuis. Een jong meisje overleefde het ongeluk wel en ligt in het ziekenhuis. Er is niets bekend over haar verwondingen.

'Hooijmaaijers kreeg 1,8 miljoen steekpenningen'

De oud-gedeputeerde van Noord-Holland Ton Hooijmaaijers heeft volgens justitie voor minimaal 1,8 miljoen euro aan steekpenningen aangenomen. Dat meldt Nova vrijdag. Er zou voor datzelfde bedrag beslag zijn gelegd op de bezittingen van de VVD'er.

Eind maart deed de Fiod-ECD een inval bij Hooijmaaijers, die ook oud-wethouder van Amsterdam is, omdat hij verdacht wordt van ambtelijke omkoping. Hij zou tussen 2001 en 2010 bij bouwprojecten steekpenningen hebben aangenomen.

Uitslagen Jupiler League speelronde 38

Vanavond werd in de Jupiler League de 38e en laatste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende week.

FC Oss is gedegradeerd naar de Topklasse. Op de slotdag van de competitie in de Eerste divisie verloor de ploeg van Hans de Koning met ruime cijfers van MVV. In Maastricht werd het 5-1. Hierdoor speelt Oss volgend seizoen in de topklasse.

FC Oss moest punten pakken om degradatie te voorkomen. Die hoop werd al vroeg in de wedstrijd de kop ingedrukt. Al na zes minuten keek de hekkensluiter van de Jupiler League tegen een achterstand aan. Daemen hielp MVV aan een voorsprong. Moutawakali schoot Oss vlak voor rust nog langszij, maar na rust was er geen houden meer aan. Door doelpunten van Linssen, Sillah en nog eens twee keer Daemen werd het 5-1.

Oss was de afgelopen negentien jaar een bekend gezicht in de Jupiler League. In 1991 vergezelde TOP Oss de Eerste divisie. Negentien jaar lang speelde de club uit Noord-Brabant in het betaalde voetbal. De beste prestatie werd behaald in 1998. Toen werd Oss zevende.

sc Cambuur verloor op de laatste speeldag met 1-0 op bezoek bij RBC Roosendaal. Ook kampioen De Graafschap won niet, AGOVV Apeldoorn zegevierde in Doetinchem met 3-5. BV Veendam speelde thuis gelijk tegen Go Ahead Eagles met 1-1. De Leeuw scoorde namens de thuisclub, waardoor zijn seizoenstotaal op 25 kwam, wat hem tot topscorer van de Jupiler League kroonde. Door de puntendeling liep BV Veendam wel de play-offs mis, concurrent Helmond Sport won namelijk met 2-0 van FC Emmen en passeerde de Groningse club daarom op de ranglijst.

Acht ploegen gaan de komende weken de strijd aan met Willem II en Sparta Rotterdam om promotie naar de Eredivisie. Dit zijn sc Cambuur, Excelsior, FC Zwolle, Go Ahead Eagles, AGOVV Apeldoorn, FC Den Bosch, Helmond Sport en FC Eindhoven.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
MVV FC Oss 5-1
Telstar FC Eindhoven 1-2
RBC Roosendaal SC Cambuur 1-0
FC Omniworld Excelsior 2-5
FC Dordrecht FC Volendam 3-2
BV Veendam Go Ahead Eagles 1-1
FC Zwolle Fortuna Sittard 3-0
Helmond Sport FC Emmen 2-0
De Graafschap AGOVV Apeldoorn 3-5


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 De Graafschap 36 25 6 5 81 85 - 34
2 SC Cambuur 36 21 8 7 71 78 - 48
3 Excelsior 36 20 5 11 65 77 - 49
4 FC Zwolle 36 19 8 9 65 59 - 37
5 Go Ahead Eagles 36 18 9 9 63 53 - 33
6 AGOVV Apeldoorn 36 16 9 11 55 63 - 52
7 FC Den Bosch 36 14 12 10 54 66 - 54
8 Helmond Sport 36 16 6 14 54 63 - 53
9 BV Veendam 36 14 11 11 52 57 - 48
10 MVV 36 14 7 15 48 59 - 67
11 RBC Roosendaal 36 12 10 14 46 47 - 53
12 FC Eindhoven 36 13 7 16 46 63 - 81
13 FC Dordrecht 36 13 4 19 43 54 - 59
14 FC Omniworld 36 11 7 18 40 40 - 65
15 FC Emmen 36 10 8 18 38 51 - 79
16 FC Volendam 36 8 11 17 35 61 - 81
17 Fortuna Sittard 36 7 9 20 30 31 - 57
18 Telstar 36 7 8 21 29 45 - 65
19 FC Oss 36 6 11 19 29 42 - 79


Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 De Leeuw BV Veendam 25
2 Voskamp Helmond Sport 22
3 Mark de Vries SC Cambuur 21
= Plet Telstar 21
5 Caracciolo FC Den Bosch 19
6 Chadli AGOVV Apeldoorn 17
7 Ars RBC Roosendaal 16
= Bargas De Graafschap 16
= Maachi SC Cambuur 16
= Tuyp FC Volendam 16


Programma nacompetitie:

Datum Thuis Uit
ma 26/4 Helmond Sport FC Den Bosch
ma 26/4 FC Eindhoven AGOVV Apeldoorn
do 29/4 AGOVV Apeldoorn FC Eindhoven
do 29/4 FC Den Bosch Helmond Sport
do 6/5 Go Ahead Eagles SC Cambuur
do 6/5 FC Zwolle Excelsior
zo 9/5 Excelsior FC Zwolle
zo 9/5 SC Cambuur Go Ahead Eagles

Ferrari: "Turbomotor onder voorwaarden mogelijk"

Het lijkt er op dat de Formule 1-bolides vanaf 2013 gebruik gaan maken van 1,5 liter turbo-motoren. Ferrari wil volgens baas Amedeo Felisa nog een stap verder gaan door hoogwaardige brandstof besparende technieken te eisen, gebruikmakend van het Gasoline Direct Injection-concept.

Volgens Felisa kan de F1 zo de autoindustrie gaan helpen. "Als de Formule 1 iets van betekenis voor de straatauto's kan ontwikkelen, dan is de beste oplossing voor de motor een turbo en GDI. Het is de beste oplossing voor zo efficiënt en mileuvriendelijk mogelijk rijden," zei de Italiaan over de krachtbronnen die naar verluidt ongeveer 670 pk gaan krijgen.

Eerder deze week stuurde Mercedes Motorsport-baas Norbert Haug ook in deze richting. De Duitser waarschuwde echter wel dat een volledige groene sport een utopie is. Hij wil een schone auto bouwen, maar voegde er aan toe dat een motor van 700 pk per definitie niet schoon kan zijn.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.