FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 14 juli 2011

Winst Google schiet omhoog

Internetconcern Google heeft de winst in het tweede kwartaal met 36 procent omhoog zien schieten tot 2,51 miljard dollar (1,78 miljard euro). Het bedrijf behaalde een recordomzet van ruim 9 miljard dollar, een stijging van 32 procent op jaar basis.

Dat heeft de grootste zoekmachine ter wereld donderdag na het slot van Wall Street bekendgemaakt. De resultaten waren boven de verwachtingen van analisten.

Winst Google schiet omhoog
Winst Google schiet omhoog (Foto: ANP)

Cyberaanval treft ministerie van Defensie VS

Het Amerikaanse ministerie van Defensie is in maart het doelwit geweest van een grote cyberaanval. Een buitenlandse inlichtingendienst heeft 24.000 bestanden gestolen van een bedrijf dat voor het Pentagon werkt. Dat heeft onderminister William Lynn van Defensie donderdag laten weten.

"Dit was substantieel", zei Lynn. Hij zei dat zeer gevoelige informatie is buitgemaakt.

Het bedrijf werkte aan een systeem voor het ministerie. Lynn zei niet welke buitenlandse inlichtingendienst de diefstal heeft gepleegd.

'Amsterdamse topambtenaar voert schrikbewind'

Een Amsterdamse topambtenaar voert een schrikbewind. Hij zou medewerkers stelselmatig schofferen en intimideren en ambtenaren onder druk zetten om te vertrekken, schrijft Het Parool donderdag.

Meer dan vijftien medewerkers en oud-medewerkers doen in de krant anoniem een boekje open over de directeur van de dienst Dienstverlening en Facilitair Management. "Je moet geen tijd in de mensen steken, maar in de resultaten. Het interesseert me geen fuck hoe het mensen vergaat", citeren ze hem.

De medewerkers spreken van 'geestelijke vernedering'. "Hij geeft je het idee dat je de enige bent die disfunctioneert", zegt een van hen. Een ander zegt dat mensen huilend weglopen uit vergaderingen.

Het ziekteverzuim en het personeelsverloop op de afdeling zijn volgens de Amsterdamse krant hoog. Zeker acht mensen stapten de afgelopen tijd na een halfjaar op uit onvrede over de ambtenaar. Ook versleet hij in drie jaar tijd acht secretaresses.

Het college van burgemeester en wethouders is bekend met 'enkele klachten', laat wethouder Eric van der Burg, verantwoordelijk voor personeelsbeleid, de krant weten. Hij meldt dat er een onderzoek naar de topambtenaar loopt dat over een maand moet zijn afgerond. Verder wil hij niets over de beschuldigingen kwijt. "We doen geen uitspraken over individuele werknemers."

Forlán heeft begrip voor vertrekwens Agüero

Terwijl de club Atlético Madrid niet blij zal zijn met een eventueel vertrek van sterspeler Sergio Agüero, is zijn teamgenoot Diego Forlán van mening dat zij de vertrekwens moeten accepteren. De Argentijn heeft zich in de kijker gespeeld van onder anderen Real Madrid, Manchester City en Juventus.

"Hij heeft kenbaar gemaakt niet bij Atlético te willen blijven, het is duidelijk," vertelde Forlán op de officiële website van de FIFA. "Het is alleen vreselijk jammer, omdat hij zo'n belangrijke speler is voor deze club. Onze samenwerking heb ik altijd als heel prettig ervaren. We hadden een goede verstandshouding. "

Agüero, die minimaal 45 miljoen euro moet opbrengen, heeft enkele weken geleden aangegeven dat hij bij Atlético wil vertrekken, om bij een topclub uit Europa te gaan spelen. Forlán staat volledig achter hem: "Als hij blij is met zijn besluit te vertrekken, dan moeten we dat allemaal accepteren. Ik wens hem in ieder geval heel veel succes,"aldus de Uruguayaan.

Forlán zelf lijkt voorlopig nog in Spanje te blijven, maar er is wel interesse van diverse clubs. Onder anderen Tottenham Hotspur, Besiktas en Galatasaray hebben zich al voor hem gemeld. Een vertrek is echter niet nodig zo vertelde hij: "Er zijn veel geruchten. Ik heb nog een tweejarig contract en wil graag blijven, dat heb ik altijd gezegd. Ik voel me hier erg goed."

'Nieuwe massagraven in Sudan'

Sudanese activisten hebben donderdag de Verenigde Staten en de internationale gemeenschap opgeroepen in te grijpen in de deelstaat Zuid-Kordofan. De oproep volgt op beelden van het Satellite Sentinel Project (SSP), waarop ogenschijnlijk nieuwe massagraven te zien zijn.

Het SSP, een initiatief van acteur George Clooney, maakt gebruik van satellietbeelden om de situatie in Sudan in te schatten. Het Noord-Sudanese leger heeft het in Zuid-Kordofan gemunt op de zwarte etnische minderheid, die loyaal is aan de deze week uitgeroepen onafhankelijke republiek van Zuid-Sudan.

"De beelden van de Digitalglobe satelliet tonen details die overeenkomen met de gruwelijkheden die ooggetuigen van de moorden beschreven hebben", zei Nathaniel Raymond van het Harvard Humanitair Initiatief, die de satellietbeelden van het SSP analyseert.

De gevechten in Zuid-Kordofan woeden sinds 5 juni. De Verenigde Naties, hulpverleners en journalisten kunnen het gebied niet inkomen.

Een woordvoerder van de Noord-Sudanese regering ontkent de aantijgingen van het SSP en zei dat het gebied wel degelijk toegankelijk is voor waarnemers. "Mensen kunnen zelf naar het gebied gaan en zien wat waar en niet waar is", aldus de woordvoerder. "Ik denk dat deze geruchten alleen bedoeld zijn om onze regering zwart te maken."

Winnaar 185 miljoen heeft zich niet gemeld

De Britse man of vrouw die dinsdag een recordbedrag van 185 miljoen euro in de Euro Millions lottery won, heeft zich nog niet gemeld. Dat heeft een woordvoerster van de Britse loterij waar het formulier is ingeleverd, donderdag gezegd.

Mogelijk is de winnaar met vakantie. "Dat het enkele dagen duurt voor een winnaar zich meldt, is niet ongewoon", aldus de woordvoerster. De winnaar heeft zes maanden de tijd, anders gaat de 185 miljoen aan zijn of haar neus voorbij. Nog nooit heeft een speler in de Euro Millions lottery zo'n hoog bedrag gewonnen. Het record stond op 'slechts' 129 miljoen euro, in 2010.

Boetes aspergestekerij Someren terecht

De beruchte aspergestekerij uit Someren heeft terecht boetes van in totaal bijna honderdduizend euro opgelegd gekregen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch donderdag bepaald.

De eigenares van de aspergestekerij kreeg de boetes opgelegd omdat zij volgens het ministerie van Sociale Zaken in 2009 23 vreemdelingen werk liet verrichten op haar bedrijf zonder de daarvoor benodigde vergunningen. Ook was er geen goede administratie van de werk- en rusttijden van het personeel. De rechtbank is het eens met beide constateringen van het ministerie.

De eigenares is al vaker in opspraak gekomen. Vorig jaar werd ze nog aangehouden op verdenking van mensenhandel en in 2009 werden op het bedrijf vijftig Roemenen onder erbarmelijke omstandigheden aangetroffen. Bij controles in 2005 en 2006 kreeg ze ook al boetes toen op haar aspergeveld Polen aan het werk waren zonder dat ze de daarvoor benodigde vergunningen had.

De beruchte aspergestekerij is sinds eind juni gesloten. Sinds medio juni zit de eigenares opnieuw vast. Dit keer wordt de vrouw uit Helenaveen verdacht van economische uitbuiting van Poolse werknemers. De zaak kwam aan het licht bij een controle.

De vrouw kan nog bij de Raad van State in beroep gaan tegen de beslissing. Dat moet zij dan wel binnen zes weken doen.

'Gadhafi bereid Tripoli op te blazen'

De Libische leider Moammar Gadhafi heeft gedreigd de Libische hoofdstad Tripoli op te blazen als deze in handen van de rebellen valt. Dat heeft de Russische gezant Michail Margelov gezegd tegen de Russische krant Izvestia.

Volgens Izvestia heeft de Libische premier Al-Baghdadi al-Mahmoudi tegen Margelov gezegd dat 'als de rebellen Tripoli innemen, de stad met raketten zal worden opgeblazen'. "Ik neem aan dat het regime van Gadhafi een dergelijk suïcidaal plan heeft liggen", zei Margelov tegen Izvestia.

[EL] Uitslagen tweede voorronde (14/07/2011)

Vanavond werden de eerste wedstrijden uit de tweede voorronde van de Europa League afgewerkt. Hieronder de uitslagen. Klik hier om de uitslag van FK Tauras - ADO Den Haag te bekijken. Volgende week donderdag zijn de returns.

Uitslagen tweede voorronde Europa League:

Thuis Uit Uitslag
Shakhtyor Karagandy (Kaz)
St. Patricks (Ier)
2-1
FC Metallurg Rustavi (Geo)
Irtysh Pavlodar (Kaz)
1-1
Slask Wroclaw (Pol)
Voskamp 1x
Dundee United (Sch)
1-0
Rad Belgrade (Ser)
Olymp. Volou (Gri)
0-1
Flamurtari (Alb)
Jablonec (Tsj)
0-2
KuPS Kuopio (Fin)
Gaz Metan Medias (Roe)
1-0
FK Tauras Taurage (Lit)
ADO Den Haag (Ned) 2-3
Iskra-Stali (Mol)
Varteks Varazdin (Kro)
1-1
Rudar Pljevlja (Mne)
Austria Vienna (Oos)
Barazite 2x
0-3
TPS Turku (Fin)
Westerlo (Bel)
0-1
Sant Julia (And)
Bnei Yehuda Tel Aviv (Isr)
0-2
Anorthosis (Cyp)
FC Gagra (Geo)
3-0
FC Minsk (Wru)
Gaziantepspor (Tur)
1-1
Ferencvaros (Hon)
Aalesund (Noo)
2-1
Hacken (Zwe)
Honka (Fin)
1-0
Orebro (Zwe)
FK Sarajevo (Bos)
0-0
Shakhtyor Soligorsk (Wru)
Ventspils (Let)
0-1
Valerenga Oslo (Noo)
FC Mika (Arm)
1-0
Floriana (Mlt)
AEK Larnaca (Cyp)
Linssen 1x
0-8
Maccabi Tel Aviv (Isr)
Khazar Lenkoran (Aze)
3-1
Llanelli (Wal)
Din. Tbilisi (Geo)
2-1
Differdang03 (Lux)
Tallinna FC Levadia (Est)
0-0
EB/Streymur (Fae)
FK Karabakh (Aze)
1-1
KF Tirana (Alb)
Trnava (Slw)
0-0
Olimpija Ljubljana (Slo)
Bohemians (Ier)
2-0
Paks (Hon)
Tromso (Noo)
1-1
Suduva (Lit)
Elfsborg (Zwe)
1-1
The New Saints (Wal)
FC Midtjylland (Den)
1-3
Vaduz (Lie)
Vojvodina Novi Sad (Ser)
0-2
Kecskemeti TE (Hon)
Aktobe (Kaz)
1-1
Juvenes/Dogana (Sma)
Rabotnicki (Mac)
0-1
L. Metalurgs (Let)
RB Salzburg (Oos)
1-4
Vllaznia (Alb)
Thun (Zwi)
0-0
Zeljeznicar (Bos)
FC Sheriff (Mol)
1-0
Crusaders (NIe)
Fulham (Eng)
1-3
Fk Metalurg Skopje (Mac)
Lokomotiv Sofia (Bul)
0-0
Glentoran (NIe)
Vorskla Poltava (Oek)
0-2
NK Domzale (Slo)
Rnk split (Kro)
1-2
Hafnarfjordur (IJs)
Nacional (Por)
1-1
Reykjavik (IJs)
Zilina (Slw)
3-0

Falcão blijft bij FC Porto

Radamel Falcão heeft zijn contract bij FC Porto verlengd tot medio 2015. De Colombiaan werd regelmatig in verband gebracht met Chelsea, maar een eventuele transfer lijkt hiermee niet tot stand te komen.

Behalve het verlengen van zijn contract is ook de gelimiteerde transfersom van de aanvaller omhoog geschroefd. Eerder bedroeg deze dertig miljoen euro. Geïnteresseerde clubs moeten nu nog dieper in de buidel tasten, want met het verlengen van zijn contract is de afkoopsom 45 miljoen euro geworden.

De 24-jarige Falcão beleefde afgelopen jaar met FC Porto een bijzonder succesvol seizoen. Naast het winnen van de Portugese competitie, won de club ook de Europa League. Momenteel strijdt de aanvaller met zijn land Colombia om de Copa América.

Q-koortsvaccinaties ver achter op schema

Het vaccineren van geiten tegen Q-koorts ligt ver achter op schema. Twee weken voor de einddatum van de vaccinatiecampagne heeft slechts 32 procent van de professionele geiten- en schapenhouders hun dieren laten inenten. Staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) maakt zich ernstige zorgen hierover, schrijft hij donderdag aan de Tweede Kamer.

Pas als alle geitenhouders hun dieren hebben laten inenten, willen Bleker en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) overwegen genomen Q-koortsmaatregelen te versoepelen. Op dit moment gelden nog mest- en hygiënemaatregelen en geldt een uitbreidingsverbod. Ook moeten dieren die net zijn bevallen worden afgeschermd.

Het vaccineren van geiten en schapen op melk- en fokbedrijven is net als vorig jaar verplicht voor deze ondernemingen en moet voor 1 augustus zijn afgerond. Bedrijven met een publieksfunctie, zoals kinderboerderijen, hebben tot 1 januari de tijd. Van deze ondernemingen heeft nog maar veertien procent de dieren laten inenten.

Bij de bedrijven waar de vaccinaties niet op tijd zijn geregeld, gaat de Voedsel en Waren Autoriteit die op rekening van de geitenhouder alsnog verrichten. Dat kan een bedrijf met duizend dieren zevenduizend euro kosten.


Q-koortsvaccinaties ver achter op schema (Foto: Novum)

Verbouwprogramma aangeklaagd voor metamorfose

RTL 4 en producent Blue Circle zijn donderdag aangeklaagd wegens een volgens de bewoners mislukte metamorfose van hun huis door het programma Welcome Home van Natasja Froger. De advocaat van de bewoonster uit Tilburg eist 20.000 tot 30.000 euro schadevergoeding.

Na de verbouwing bleef de bewoonster zitten met een lekkage in de opgeknapte badkamer. Ze kan daardoor niet meer thuis douchen. Verder ontbreken er tegels en liggen doorgeknipte elektriciteitskabels in de woning. RTL 4 beloofde eerder de schade te herstellen, maar dat is volgens de advocaat niet gebeurd: "Die heeft een trapleuning gerepareerd, maar niet de substantiële problemen aangepakt."

"Het vervelendste is dat mijn cliënt al veel ellende heeft meegemaakt. RTL vaart er wel bij met hoge kijkcijfers. Voor de zender is het schadebedrag peanuts", aldus de advocaat.

Voor de verbouwing die in juni plaatsvond pakte Welcome Home flink uit. De verouderde woning die enorm geteisterd werd door lekkages kreeg in drie dagen tijd een nieuw dak, en de keuken en de badkamer werden vervangen. Ook werd er een berg nieuwe meubelen beschikbaar gesteld door het programma.

Bekijk hier (rechterkolom) een Omroep Brabant-reportage van de Tilburgse familie over de problemen.

Verkorten snavel kip mag nog tien jaar

Het verkorten van de snavel van kippen en kalkoenen blijft nog toegestaan tot 2021. Staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) verlengt de vrijstelling hiervoor met tien jaar, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Het verkorten van de boven- of ondersnavel van kippen en kalkoenen is sinds september 2001 eigenlijk verboden, maar sindsdien is steeds vrijstelling verleend. Deze vrijstelling zou in september verlopen, maar Bleker wil deze opnieuw verlengen.

Reden hiervoor is dat als de 'snavelbehandeling' niet meer zou mogen, er vermoedelijk meer 'agressief pikgedrag' zou plaatsvinden. Voor het aanpassen van bijvoorbeeld de huisvesting van de dieren en het fokken van minder 'pikkerige' kippen is volgens Bleker meer tijd en onderzoek nodig.

Bleker stelt wel een mildere methode, de zogenoemde infraroodmethode, voor de behandeling verplicht.

Rus naar kwartfinale Contrexeville

Tennisster Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi in Contrexeville. De Nederlandse was in Frankrijk in de tweede ronde met 6-0 en 6-3 te sterk voor de Braziliaanse Roxane Vaisemberg. In de volgende ronde speelt ze tegen de Française Iryna Bremond.

Kiki Bertens wist niet door te dringen tot de laatste acht. De Nederlandse ging met 3-6 en 4-6 onderuit tegen de Japanse Erika Sema.

Twee zwaargewonden door omwaaien boom

Een 51-jarige vrouw uit Den Haag is donderdag in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis nadat ze was getroffen door een boom die omwaaide in Den Haag. Een 19-jarige jongen, die door dezelfde boom werd geraakt, raakte ook zwaargewond.

Dat heeft de politie laten weten. Het ongeval gebeurde even voor twee uur op de Conradkade. Een traumahelikopter vloog uit maar kon niet in de buurt van het incident landen.

Volgens de politie had vooral de brandweer in de regio Haaglanden de handen vol aan meldingen van wateroverlast en stormschade.

Vrouw zwaargewond door omwaaien boom
Vrouw zwaargewond door omwaaien boom (Foto: ANP)

De PS3-extra's van House of the Dead: Overkill

Deze week staat volledig in het teken van zombies. Zoals je in onze special hebt gelezen, zijn er nogal wat zombie-games waar wij erg over te spreken zijn. Eén van deze games is House of the Dead: Overkill. In deze game met grindhouse-achtige setting gaan Agent G en detective Washington de strijd aan tegen hordes zombies.

House of the Dead: Overkill krijgt na de zomer een remake voor de PlayStation 3, met volledige ondersteuning van PlayStation Move. SEGA heeft onlangs wat verse details losgelaten over de extended cut die veel extra content bevat ten opzichte van de oorspronkelijke Wii-versie van de game. Hieronder een lijstje met de extra's.

  • Stereoscopische 3D-effecten
  • Twee extra levels die niet in de Wii-versie zitten
  • Een exclusief nieuw wapen: de kruisboog
  • Een nieuwe mutant: de zombiebaby
  • Hardcore-modus waarin headshots verplicht zijn
  • Classic mode waarin een pistool je enige wapen is
  • Een uitgebreidere variant van de bossfight aan het einde van de game met "The Mother"
  • Online leaderboards
  • Collectibles voor bonusmateriaal
  • Trophies
  • Verbeterde bossfights voor alle levels
  • Nieuwe en verbeterde cutscenes dankzij motion capturing

Het lijkt erop dat detective Washington en Agent G hun handen nog voller hebben met de PlayStation 3-editie van de game. Vanaf 25 oktober kunnen we losgaan op de zombies van Overkill; dan ligt de game namelijk in Europese winkels.

Grote plannen voor 50ste verjaardag Rolling Stones

Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat de legendarische groep the Rolling Stones werd opgericht. Dat wil de Engelse groep niet ongemerkt voorbij laten gaan en als het aan gitarist Ronnie Wood ligt geeft de groep een optreden in Hyde Park. 

In een interview met de Engelse krant London Standard zegt de 64-jarige gitarist: "We willen een poging doen om de oude kameraadschap te heroveren. Ik weet dat Keith Richards mijn idee steunt, en de rest van de band is het ook wel met mij eens. We gaan zien wat we als een eenheid kunnen doen. In Hyde Park optreden lijkt me geweldig.

In 1969 waren the Rolling Stones ook in het Londense park te vinden. De groep gaf, als eerbetoon aan Brian Jones die net was overleden, een gratis concert. Het optreden in Hyde Park was destijds het 1e optreden met Mick Taylor. Taylor was de opvolger van Jones en de voorganger van Ronnie Wood. 

Of Mick Jagger ook interesse voor het jubileum heeft is nog niet bekend. De voorman van the Rolling Stones is momenteel druk doende met zijn nieuwe project Super Heavy. Daarin zitten naast de Stones-zanger zelf, ook Josh Stone, Dave Stewart en Damian Marley.

Senaat Italië akkoord met bezuinigingen

De Italiaanse senaat heeft donderdag een pakket bezuinigingsmaatregelen ter waarde van zeventig miljard euro goedgekeurd dat investeerders het vertrouwen moet geven dat het land niet afzakt naar een schuldencrisis. Aanvankelijk zou pas in augustus over de maatregelen worden gestemd, maar de regering besloot tot een versnelde procedure om de markten gerust te stellen.

Het pakket werd met 161 stemmen voor en 135 tegen goedgekeurd. Vrijdag stemt het Italiaanse lagerhuis over de plannen.

De druk op Italië om internationale markten te tonen dat het kredietwaardig is, is groot. Het land loopt het risico Griekenland, Ierland en Portugal achterna te gaan en probeert uit alle macht het hoofd boven water te houden.

De schuldenlast van Italië behoort met 120 procent van zijn bruto nationaal product tot de grootste in de eurozone. Volgens velen worden de echte problemen echter veroorzaakt door het uitblijven van economische groei.

[Upd] Enorme cokevangst in container marechaussee

In Assen is vanochtend een enorme hoeveelheid cocaïne aangetroffen. De drugs werden aangetroffen in een zeecontainer, waarin huisraad lag opgeslagen van een marechaussee. De man was net teruggekeerd uit Aruba.

De Assenaar had enige tijd in verband met zijn werk gewoond op het Antilliaanse eiland. Vanochtend werd de zeecontainer met huishoudelijke spullen bij hem thuis afgeleverd.

Bij het openen van de container trof de Drent een verdacht pakketje aan. Hierna werd direct de politie ingeschakeld, die het pakketje grondig heeft onderzocht.

Het pakketje blijkt een hoeveelheid cocaïne te bevatten met een straatwaarde van maar liefst 1,2 miljoen euro. Het is nog onbekend hoe de drugs in de zeecontainer zijn terechtgekomen.

Update 22.00 uur:
Dagblad van het Noorden heeft inmiddels meer informatie weten los te peuteren. Volgens de krant gaat het hier om een partij van maar liefst 60 kilo. Zeker voor Noordelijke begrippen is dit een grote vangst. Onversneden zou de waarde van de drugs rond de drie miljoen euro bedragen.

Uitslagen oefenduels 14 juli

De profclubs beginnen langzamerhand met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarbij horen ook oefenduels. FOK!sport zet dagelijks de uitslagen voor je op een rijtje.

Thuis Uit Uitslagen
Schouws Elftal NAC Breda
Schalk (3), Kolk, Edwards, Bayram,
Lurling, Luijckx, Bonevacia, Mputu
0-10
FC Den Bosch
Van Dinther 
Ipswich Town (Eng)

1-3
Fenerbahçe (Tur)
Sentürk (3) 
FC Twente
De Jong (2), Tiendalli, Berghuis 
3-4
Almere City FC
Burgzorg, eigen doelpunt 
Team VVCS
2-0

Oudste voetbalreglement ter wereld verkocht

Sheffield FC heeft vandaag op haar website bekend gemaakt dat zij het oudste geschrift der voetbalwetten ter wereld heeft verkocht. Het boek, dat dateert uit 1858, werd geveild door Sotheby’s in Londen en veranderde uiteindelijk voor iets meer dan één miljoen euro van eigenaar.

Sheffield FC is in 1857 opgericht en wordt door de FIFA erkend als oudste voetbalclub ter wereld. De club besloot tot de verkoop van het unieke boek om zo geld in te zamelen voor onder meer het bouwen van een nieuw stadion.

De regels van Sheffield werden vijf jaar voor het ontstaan van de Engelse Football Association geschreven. Het reglement hielp bij het samenbrengen en reguleren van verschillende vormen van het spel. Een aantal regels die worden geassocieerd met het hedendaagse spel zijn toentertijd door Sheffield geïntroduceerd, zoals de indirecte vrije trap, de hoekschop en de lat. 

Afbeeldingen van deze regels kan je hier vinden. Zoals je ziet leek de sport toen nog heel erg op rugby waar het een afgeleide van was.

Indonesische vulkaan uitgebarsten

De Indonesische vulkaan Mount Lokon in de centraal gelegen provincie Sulawesi is donderdag uitgebarsten. Dat hebben medewerkers van de Indonesische hulpdiensten gemeld. Inwoners in de omgeving zijn op de vlucht geslagen.

De eerste uitbarsting had plaats om 22.46 uur plaatselijke tijd en deed zo'n vijfhonderd mensen op de vlucht slaan. Vlak na middernacht barstte de vulkaan een tweede keer uit en om 01.10 uur plaatselijke tijd volgde een derde uitbarsting.

Het leger en de politie helpen met de evacuatie van het gebied, aldus de hulpdiensten. Tweeduizend inwoners werden woensdag al uit voorzorg geëvacueerd.

De 1750 meter hoge Mount Lokon is een van de 129 actieve vulkanen in Indonesië.

[Tour] Voeckler: "Mezelf verbaasd"

Thomas Voeckler wist in de eerste zware bergetappe verrassend stand te houden. Geholpen door ploegmaat Pierre Roland voerde de Fransman tot 2,5 kilometer voor de finish het groepje met favorieten aan. Ook morgen zal hij daarom van start gaan in de gele trui.

"Ik heb mezelf verbaasd in de laatste tien kilometer. Het geel gaf me de motivatie om een niveau van lijden te bereiken. Ik heb die motivatie nodig om mezelf pijn te doen," zo zei Voeckler na afloop van de etappe.

"Nadat ik in 2009 en 2010 dicht bij de top-10 was gebleven in het hooggebergte van de Giro, wist ik dat ik in de bergen niet helemaal een pleefiguur sla," zo besloot de Fransman.

Team Lotus gaat KERS van Red Bull gebruiken

Team Lotus zal volgend seizoen gaan rijden met het Kinetic Energy Recovery System dat Red Bull Racing ook gebruikt. Hierdoor wordt de samenwerking tussen beide renstallen geïntensiveerd, zo meldt teameigenaar Tony Fernandes aan Turun Sanomat.

Red Bull levert al de versnellingsbakken en de hydraulica aan Team Lotus, terwijl Renault de bolides van motoren voorziet. Het KERS van Red Bull is ontwikkeld door Magnetti Marelli in samenwerking met Renault en het Oostenrijkse team.

'FBI start onderzoek naar News Corp.'

De Amerikaanse FBI is een onderzoek gestart naar het bedrijf News Corp. van mediamagnaat Rupert Murdoch. Dat heeft een bron bij de Amerikaanse autoriteiten donderdag gezegd. Het onderzoek richt zich op aantijgingen dat het bedrijf van Murdoch gepoogd heeft in te breken op voicemails van slachtoffers van de aanslagen op het World Trade Centre in New York op 11 september 2001.

Vorige week werd bekend dat medewerkers van de Britse boulevardkrant News of the World, een krant van News Corp., hadden ingebroken op de voicemail van het vermoorde meisje Milly Dowler. Al snel kwamen andere slachtoffers van de praktijken van News of the World aan het licht. Journalisten zouden de telefoons van familieleden van terreurslachtoffers en gesneuvelde militairen hebben afgeluisterd. Mogelijk is ook de voormalige Britse premier Gordon Brown slachtoffer geworden van de afluisterpraktijken.


'FBI start onderzoek naar News Corp.' (Foto: Novum)

Het verbeterde voetbal van PES 2012

Pro Evolution Soccer 2012 zal op een aantal punten verbeterd zijn ten opzichte van de voorgangers. Konami heeft nu een aantal filmpjes vrijgegeven waar de verbeteringen in te zien zijn. PES 2012 moet in de herfst uitkomen voor PC, PS3, Xbox 360, 3DS, Wii, PS2 en PSP. Bekijk de filmpjes hieronder.

In de filmpjes zie je veel wijzigingen in de AI van de tegenstanders en jouw teamgenoten. Zo zullen ze voortaan niet stil blijven staan of achterblijven, ze rennen mee en anticiperen op eventuele acties.

Succesvolle eerste dag voor Harry Potter

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 heeft volgens de studio meer dan $43,6 miljoen opgebracht op de eerste dag van zijn release. De film is goed op weg om Harry Potter and the Half-Blood Prince te verslaan als de grootste wereldwijde box office opening tot nu toe. In 2009 opende Harry Potter and the Half-Blood Prince met $236 miljoen wereldwijd. 

Volgens de studio is vijfenzestig (65) procent van de inkomsten afkomstig van de 3D schermen. Op dit moment is Deathly Hallows: Part 2 op weg om 82 procent hoger te openen dan Deathly Hallows: Part 1 en 49 procent hoger dan The Halfblood-Prince. De cijfers van de box office komen uit 26 landen, waaronder Rusland, Frankrijk en Australië. 

Ook in het binnenland doet de film het erg goed. Deathly Hallows: Part 2 breekt midnight pre-sales records en het lijkt erop dat de film tussen de $140 en $150 miljoen op zal brengen, waarmee het de hoogst scorende opener is in de geschiedenis van de franchise. Op woensdag meldde de studio dat de film met binnenlandse pre-sales alleen al, al meer dan $32 miljoen heeft opgebracht. 

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 is erg succesvol
Succesvolle eerste dag voor Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

PSV'er Rodríguez naar VfB Stuttgart

PSV'er Francisco Maza Rodríguez vertrekt per direct naar VfB Stuttgart. De Mexicaanse verdediger tekent bij de club uit de Bundesliga een contract dat hem voor drie seizoenen bindt aan de nummer twaalf van het afgelopen seizoen. 

De 29-jarige Rodríguez kwam in de afgelopen drie seizoenen zestig keer in competitieverband uit voor de Eindhovenaren. Daarin scoorde de boomlange verdediger vier doelpunten. "Dit is voor mij een nieuwe sportieve uitdaging", zo liet de verdediger op de website van zijn nieuwe club weten.

De afgelopen periode kwam de Mexicaans international veelvuldig in het nieuws vanwege een dopingschandaal in de Mexicaanse selectie. Samen met vier anderen werd Rodríguez in de voorbereiding op de Gold Cup betrapt op het gebruik van het verboden middel Clenbuterol. Bij een tweede test bleken de spelers alsnog vrijuit te gaan.

Fabrieksschoorsteen Keileweg vrijdag gesloopt

De circa 60 meter hoge stalen schoorsteen op de Keileweg in Rotterdam die door de harde wind is geknakt, wordt naar verwachting vrijdagochtend vanaf 7 uur afgebroken. Dat gaat gebeuren met twee enorme kranen waarvan de opbouw donderdagavond is begonnen. Dat maakte een woordvoerster van de politie bekend.

Door zware windstoten is er donderdag in het bovenste deel van de schoorsteen een knik ontstaan. Volgens de politie is het door het aanhoudende onstuimige weer niet mogelijk de stalen pijp te borgen. "Vrijdag begint de sloop, maar het kan zo zijn dat de schoorsteen het al eerder begeeft", aldus de woordvoerster.

De politie heeft een gebied in een straal van 100 meter rond de schoorsteen afgezet. Werknemers in twee gebouwen in de buurt moesten hun werkplek verlaten en konden vroeger naar huis. De schoorsteen staat op een industrieterrein dat voor het grootste deel niet meer in gebruik is.

Fabrieksschoorsteen Keileweg vrijdag gesloopt
Fabrieksschoorsteen Keileweg vrijdag gesloopt (Foto: ANP)

Nog twaalf riskante chemiebedrijven onveilig

Bij twaalf riskante chemische bedrijven wordt de veiligheid onvoldoende gegarandeerd. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu naar aanleiding van de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk in januari.

Uit onderzoek in maart bleek nog dat het bij 25 bedrijven slecht was gesteld met de veiligheid. Inmiddels heeft ruim de helft van die bedrijven verbeteringen aangebracht, maar er zijn er nog altijd twaalf waar de veiligheid onvoldoende wordt gegarandeerd.

Zo is er in sommige gevallen geen actueel noodplan, ontbreekt een analyse van ongevallen of is het onderhoud niet goed geregeld. De bedrijven hebben afhankelijk van de zwaarte van de overtreding een waarschuwing, dwangsom, preventieve stillegging of een proces-verbaal gekregen.

Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Joop Atsma (CDA) overlegt met het kabinet of er naast de maatregelen die nu al worden genomen aanvullende acties nodig zijn. Daarbij spelen de adviezen van onder meer de Onderzoeksraad voor de Veiligheid naar aanleiding van het onderzoek naar de brand in Moerdijk een rol. Deze onderzoeksresultaten worden eind dit jaar verwacht, maar duidelijk is dat daar van alles niet in orde was.

GroenLinks laat in een reactie weten dat de partij een debat met Atsma over het onderzoek wil. De partij roept de staatssecretaris op zo snel mogelijk met een actieplan te komen om de veiligheid bij chemiebedrijven te verbeteren. "De overheid schiet tekort in het handhaven van de veiligheid. Ik wil van de staatssecretaris weten hoe hij ervoor zorgt dat de chemiesector wel gaat slagen voor veiligheid", zegt Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren.

Babysitter heeft seks met 14-jarig oppaskind

De politie van het Amerikaanse Clinton heeft een 19-jarige babysitter opgepakt. Loni Bouchard heeft namelijk seks gehad met een jongen op wie zij moest oppassen. Gezien de leeftijd van de jongen, 14 jaar, hangt haar een zware straf boven het hoofd.

Volgens de plaatselijke politie werd Bouchard door de ouders van de jongen ingehuurd om op hun zoon te passen. Al snel sloeg de vonk echter over, en raakte het stel verwikkeld in een seksrelatie. Bouchard en de jonge knul hebben ongeveer een half jaar geregeld de liefde bedreven.

Helaas voor het stel kreeg de moeder van het slachtoffer lucht van de relatie en nam haar zoon mee naar de politie. Deze heeft de mooie babysitter dinsdag opgepakt en een aantal zware misdrijven in de schoenen geschoven.

Bouchard wordt onder andere aanranding, seks met een minderjarige en het geven van alcohol aan een kind ten laste gelegd. Het meisje is opgepakt en inmiddels weer vrijgelaten. Zij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden voor deze halsmisdaad.

Bouchard
Bij dezen wil FOK! zijn medeleven betuigen aan het slachtoffer (foto: Clinton Police Dpt.)

Japan loopt weg uit bespreking Walviscommissie

Japan, IJsland en een aantal Caribische en Afrikaanse landen zijn weggelopen uit een bespreking van de Internationale Walviscommissie (IWC) op het kanaaleiland Jersey. De landen zijn het niet eens met een voorstel voor een beschermd gebied voor walvissen in het zuiden van de Atlantische Oceaan.

Het vertrek leidde tot wanorde. Groepjes afgevaardigden gingen bij elkaar zitten om te bespreken hoe het overleg moest worden voortgezet. Of er kon worden gestemd over het voorstel na het vertrek van onder andere Japan is niet duidelijk.

Het voorstel, dat voorziet in een gebied waar niet op walvissen mag worden gejaagd, haalde het niet bij eerdere besprekingen van de IWC. De plannen zijn symbolisch, omdat in de betreffende wateren nauwelijks walvissen worden gevangen. Toch hebben landen die op walvissen jagen het instellen van een beschermd gebied tegengehouden, omdat er volgens hun geen wetenschappelijke basis is voor een dergelijk gebied.

De commerciële walvisvaart is sinds 1986 verboden, maar een aantal landen heeft een ontheffing gekregen, waaronder Japan, IJsland en Noorwegen. Japanse walvisvaarders zijn bijvoorbeeld actief in de wateren bij Antarctica, dat reeds tot beschermd gebied is verklaard. Volgens Japan wordt er voor wetenschappelijke doeleinden op walvissen gejaagd, hoewel het vlees van de gevangen walvissen wordt verkocht aan restaurants en winkels en wordt geserveerd in de kantines van scholen.

Wekelijkse Nintendo-downloads

Nintendo heeft elke week een aantal nieuwe titels die je kunt downloaden voor jouw DSi of 3DS in de vorm van DSiWare. Nintendo 3DS heeft daarnaast ook oude handheld-klassiekers die je kunt downloaden via de Virtual Console. Dit is de lijst met titels die deze week nieuw in de eShop staan.

Virtual Console (Nintendo 3DS)
Mario's Picross™

Nintendo DSiWare
Successfully Learning German Year 4
Airport Mania®: Non-Stop Flights
Jewel Keeper: Easter Island

WiiWare
Successfully Learning German Year 4

Op de site van Nintendo kun je een korte trailer zien met daarin de nieuwe titels.

Vrouw moet dochter oraal bevredigen

Bij onze zuiderburen diende vandaag de rechtszaak tegen ene Antonio J.. De man heeft zijn vriendin gedwongen om de hoer te spelen. Daarnaast werd zij door hem gedwongen haar eigen dochter oraal te bevredigen.

Antonio leerde zijn vriendin 2 jaar geleden kennen via een Belgische chatbox. Al snel trok hij bij haar en dier dochter in in hun appartement in Willenbroek. "Op een dag dwong de man zijn vriendin en haar dochter om whisky te drinken. Daarop moesten de twee vrouwen zich uitkleden en moest de vriendin van J. haar eigen dochter oraal bevredigen", zo luidt de aanklacht. "Toen de vriendin van Antonio na die handeling naar het toilet moest, kroop hij op de dochter van zijn vriendin. Alsof dat nog niet voldoende was, werd het meisje later op de nacht gedwongen om te kijken hoe de man seks had met haar moeder."

Daar bleef het niet bij voor moeder en dochter. Manlief dwong zijn vriendin namelijk haar lichaam te verkopen. "Hij plaatste op een chatprogramma een advertentie en nog dezelfde nacht moest de vrouw seks hebben met twee wildvreemde mannen. Ze betaalden elk 150 euro voor een avontuurtje met de vrouw. Na afloop kreeg de vriendin 50 euro per klant en stak Antonio de rest in zijn zak."

Gelukkig vatten moeder en dochter op een dag de moed om hun boeltje te pakken en bij de zoon van de vrouw aan te kloppen. Deze liet hen binnen en belde Antonio op dat hij moest oprotten. Toen deze 's avonds nog niet was vertrokken, stak zoonlief de man overhoop.

Antonio, die al eens eerder is veroordeeld wegens huiselijk geweld, kwam vandaag niet opdagen in de rechtbank. Het OM heeft een straf van 3 jaar geëist. Op 9 september zal de rechter uitspraak doen.

Resident Evil 4 HD Achievements gelekt

De lijst met achievements van de aankomende HD-Remake van Resident Evil 4 is gelekt. De game, die hier uit zal komen via Xbox Live Arcade, zal 1000 punten bevatten in plaats van de gebruikelijke 200 voor Arcade titels, maar heeft bizar genoeg nog wel te kampen met de limiet van twaalf achievements. Dezelfde limiet geldt voor de remake van Code Veronica X.

De lijst is als volgt (spoiler waarschuwing!):

  • It Begins With a Ring (50G): Ring the mysterious bell. What happens after that, is up to you.
  • Do Not Shoot the Water! (50G): Summon the master of the lake. Don't rock the boat.
  • A Rock and a Hard Place (50G): Outmaneuver the rampaging beast, El Gigante.
  • Secure the Ballistics (50G): Rescue the president's daughter, Ashley. Afterwards, the real fun begins.
  • A Bloodline Severed (50G): Defeat the village chief in battle.
  • A Terrifying Assassin (150G): Turn the tables on Verdugo, the right hand of Salazar.
  • The Castellan Falls (50G): Defeat Salazar, and make your escape from the castle.
  • The Ties That Bind (50G): Defeat Krauser, your former partner, in battle.
  • We're Going Home (100G): Defeat Saddler in battle, and escape from the nightmare.
  • A Heart of Steel (150G): Clear the game on the highest difficulty.
  • What Are They Worth? (150G): Acquire all of the bottle caps in the game.
  • The S Stands for Stylish!! (100G): Acquire all of the costumes in the game.

Dit najaar zullen de remakes van Resident Evil 4 en Code Veronica X uitkomen op Xbox Live Arcade en Playstation Network.

ADO-hooligans opgepakt voor wangedrag in Litouwen

Tien Nederlandse en 43 Poolse supporters zijn donderdag in Litouwen opgepakt voorafgaand aan de Europa Leaguewedstrijd van ADO Den Haag tegen de Litouwse club Tauras. Dat meldt een woordvoerder van de Litouwse politie aan het Franse persbureau AFP.

Eerder zou de Litouwse douane honkbalknuppels van een handjevol aanhangers van de Poolse club Legia Warschau in beslag hebben genomen. Tussen supporters van de Poolse club en ADO Den Haag bestaat al langere tijd een verbond.

De hooligans werden aangehouden na incidenten in Kaunas, de tweede stad van Litouwen waar het duel donderdag wordt gespeeld. De meesten maakten zich schuldig aan agressie, mishandeling van omstanders en dronkenschap, aldus AFP.

Eerste shots BF3 Battlelog verschenen

De eerste screenshots van Battlelog, de statistiekdienst die hoort bij Battlefield 3 en tegenhanger van Call of Duty Elite zijn vandaag op het Duitse weblog van Battlefield 3 verschenen. De dienst, die je helpt met het vinden van kanonnenvoerkennissen en het bijhouden van je effectiviteit als soldaat, kost niets.

Voor zover de screenshots laten zien zal de functionaliteit en content ongeveer hetzelfde zijn als CoD: Elite. Overigens moet worden opgemerkt dat alleen specifieke opties bij Call of Duty: Elite geld zullen kosten, zoals voor guilds en (het organiseren van) toernooien. Hoe dan ook, zie hieronder hoe Battlefield 3's Battlelog eruit gaat zien.

battlelog 1

battlelog 2battlelog

battlelog

[Tour] Contador zag Schlecks praten

Na afloop van de eerste bergetappe in de Tour de France wilde Alberto Contador niet al te zwaar tillen aan het tijdverlies dat hij leed ten opzichte van zijn concurrenten. Contador bezet nu in het algemeen klassement de zevende plaats en heeft een achterstand van vier minuten op leider Thomas Voeckler.

"Ik probeerde waakzaam te zijn in de slotklim. Ik zag de broers Schleck met elkaar praten en wist dat een van hen zou aanvallen. Het werd uiteindelijk Frank, hij was blijkbaar de sterkste van de twee. Al met al ben ik tevreden,” aldus de Spanjaard die eerder deze Tour bij een valpartij schade opliep aan zijn knie.

Mogelijk homofestival voor Rotterdam

Rotterdam krijgt misschien een jaarlijks gay-evenement: het Colourfestival. Het festival wordt volgende week voor het eerst gehouden als cultureel en muzikaal onderdeel van de Eurogames, die zich dit jaar in Rotterdam afspelen. Als het aan de organisatie van de Eurogames ligt, krijgt het Colourfestival een blijvend karakter in de Maasstad. Dat heeft een woordvoerster donderdag gezegd.

De Eurogames, een grootschalig sportevenement voor Europese homo's en lesbiennes, worden van 20 tot en met 24 juli gehouden in Ahoy.

[EL] Uitslag FK Tauras - ADO Den Haag

ADO Den Haag is dichtbij plaatsing voor de volgende voorronde in de Europa League. In Litouwen wonnen de Hagenezen met 3-2 van FK Tauras, maar de eindstand werd pas ver in blessuretijd op het bord gezet. Een eigen doelpunt van Gnedojus hielp de bezoekers uiteindelijk aan de zege.

FK Tauras staat in de Litouwse competitie als negende geklasseerd, maar bleek voor ADO Den Haag een pittige kluif te zijn. Het eerste doelpunt, waar overigens een strafschop voor nodig was, viel pas na een uur spelen en was in het voordeel van de thuisploeg. Aan de penalty ging een lichte overtreding van Filip Luksik vooraf. De arbiter van dienst bestrafte deze echter zeer zwaar en toonde de verdediger van ADO Den Haag een rode kaart. Het buitenkansje werd vervolgens door Jerkovic verzilverd.

De achterstand was voor ADO Den Haag het sein om het initiatief meer naar zich toe te trekken. Elf minuten na de openingsgoal kwamen de Hagenezen via een doelpunt van Lex Immers op gelijke hoogte. Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten, aangezien Seedorf de voorsprong voor FK Tauras weer herstelde.

Zeven minuten voor tijd was het weer Immers, die een doelpunt kon bijschrijven. Deze keer was de aanvaller van ADO Den Haag trefzeker vanaf de strafschopstip. Uiteindelijk ging de Nederlandse ploeg er alsnog met de volle buit vandoor, omdat Gnedojus de bal ver in blessuretijd achter zijn eigen doelman werkte.

De return tussen beide ploegen is volgende week in het Kyocera-stadion in Den Haag.


FK Tauras

2 - 3

ADO Den Haag

 56' Jerkovic (pen)
 73' Seedorf
   71' Immers
 83' Immers (pen)
90+5' Gnedojus (e.d)
 
 Gele kaart: Savastas, Sirevicius, Zubavicius, Seedorf (FK Tauras)
 Rode kaart: Luksík (55) (ADO Den Haag)
 
Stadion: Vytautas stadion, Taurage
Toeschouwers: 2.300
Arbiter: Batinic (Kro)
 
Opstelling:   Opstelling:
Borysenko
Gnedojus
Sirevicius
Savastas
Soares (Maciulis/63)
Zubavicius
Marti auskis (Arlauskis/46)
Gedgaudas
Jerkovic (Grigalevicius/70)
Seedorf
Borisovs
  Coutinho
Ammi
Kum
Derijck
Luksík
Radosavljevic
Toornstra
Leeuwin
Verhoek
Immers
Vicento (Chery/69, Höcher/89)

Bewoonster verzorgingshuis zwaargewond bij brand

Een bewoonster van een verzorgingshuis in Amsterdam-Zuid heeft donderdag zware brandwonden opgelopen bij een brand. Drie verzorgenden zijn ter plaatse behandeld omdat ze rook in hadden geademd, meldt de brandweer.

De brand werd omstreeks 18.00 uur ontdekt in een kamer van het verzorgingshuis in Buitenveldert. De brandweer had het vuur snel onder controle. De bewoonster bleek echter zware brandwonden te hebben opgelopen en is overgebracht naar een ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

[Tour] Uitslagen en standen na twaalfde etappe

Vandaag stond in de Tour de France de twaalfde etappe op het programma. Elke avond na de etappe plaatst FOK!sport de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

Uitslag twaalfde etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Samuel Sanchez Spa Euskaltel 6:01.15
2 Jelle Vanendert Bel Omega Phama-Lotto +0.07
3 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +0.10
4 Ivan Basso Ita Liquigas +0.30
5 Cadel Evans Aus BMC z.t.
6 Andy Schleck Lux Leopard-Trek z.t.
7 Damiano Cunego Ita Lampre +0.35
8 Alberto Contador Spa Saxo Bank +0.43
9 Thomas Voeckler Fra Europcar +0.50
10 Pierre Rolland Fra Europcar z.t.
18 Laurens ten Dam NED Rabobank +2.10
38 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +6.13
77 Robert Gesink NED Rabobank +17.44
79 Niki Terpstra NED Quick Step z.t.
86 Addy Engels NED Quick Step +19.04
93 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil +24.26
104 Joost Posthuma NED Leopard-Trek +33.05
133 Lieuwe Westra NED Vacansoleil z.t.
144 Maarten Tjallingii NED Rabobank z.t.
161 Bauke Mollema NED Rabobank z.t.
174 Lars Boom NED Rabobank z.t.


Stand na twaalfde etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 51:54.44
2 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +1.49
3 Cadel Evans Aus BMC +2.06
4 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +2.17
5 Ivan Basso Ita Liquigas +3.16
6 Damiano Cunego Ita Lampre +3.22
7 Alberto Contador Spa Saxo Bank +4.00
8 Samuel Sanchez Spa Euskaltel +4.11
9 Tom Danielson VS Garmin-Cervélo +4.35
10 Nicolas Roche Ier AG2r +4.57
28 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +11.06
35 Laurens Ten Dam NED Rabobank +16.01
39 Robert Gesink NED Rabobank +20.55
85 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil +55.02
88 Bauke Mollema NED Rabobank +56.06
135 Maarten Tjallingii NED Rabobank +1:22.56
136 Niki Terpstra NED Quick Step +1:24.34
143 Joost Posthuma NED Leopard-Trek +1:26.54
146 Lieuwe Westra NED Vacansoleil +1:28.17
151 Lars Boom NED Rabobank +1:32.57
159 Addy Engels NED Quick Step +1:37.29


Stand groene trui na twaalfde etappe

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Mark Cavendish GBr HTC-Highroad 260
2 José Joaquin Rojas Spa Movistar 242
3 Philippe Gilbert Bel Omega Pharma-Lotto 234
4 André Greipel Dui Omega Pharma-Lotto 164
5 Thor Hushovd Noo Garmin-Cervélo 163
40 Lieuwe Westra NED Vacansoleil 32


Stand bolletjestrui na twaalfde etappe

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Samuel Sánchez Spa Euskaltel 40
2 Jelle Vanendert Bel Omega Pharma-Lotto 32
3 Jérémy Roy Fra FDJ 24
4 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek 24
5 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil 22


Stand witte trui na twaalfde etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Arnold Jeannesson Fra FDJ 52:00.34
2 Rein Raaramae Est Cofidis +1.37
3 Rigoberto Uran Col Sky +2.05
4 Jérôme Coppel Fra Saur-Sojasun +3.01
5 Pierre Rolland Fra Europcar +3.30
7 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +5.16
9 Robert Gesink NED Rabobank +15.05


Stand ploegenklassement na twaalfde etappe

# Ploeg Tijd
1 Leopard-Trek 155:09.18
2 Europcar +1.05
3 AG2r +2.21
4 Radioshack +4.08
5 Katusha +5.03
15 Rabobank +29.02
20 Vacansoleil +43.12

Vitesse niet meer onder verscherpt toezicht KNVB

Vitesse staat niet langer onder curatele van de KNVB. De Arnhemmers zijn door de licentiecommissie van de voetbalbond naar categorie 2 teruggeplaatst, meldt Vitesse op de clubsite. Vitesse werd in januari overgeheveld naar categorie 1, waarin clubs die vanwege een slechte financiële huishouding onder verscherpt toezicht staan terechtkomen.

Algemeen directeur Paul van der Kraan is blij met de terugkeer naar categorie 2. "We hebben direct gezegd dat we zo snel mogelijk weer uit categorie 1 wilden komen. Sneller dan dit had niet gekund."

The Edge: U2 doet niet aan belastingontduiking

U2 heeft altijd netjes belasting betaald. Zowel de band als de bandleden zijn absoluut geen belastingontduikers, schrijft gitarist The Edge in een open brief aan de Amerikaanse krant The Baltimore Sun. De Ierse band reageerde daarmee voor het eerst op alle ophef rondom de 'belastingverhuizing' naar Nederland.

"Voor de goede orde, U2 en de individuele bandleden hebben altijd hun belasting betaald. We zijn nooit betrokken geweest bij belastingontduiking en zullen dat ook nooit doen", zegt The Edge. "Ook niet door onze verhuizing naar Nederland."

De rockers brachten in 2006 een deel van hun zaken onder in Amsterdam vanwege het gunstige Nederlandse belastingklimaat. Dat leverden hen echter een storm van kritiek op. Zo werd recent nog op het Britse festival Glastonbury geprotesteerd tegen de vermeende belastingontduiking van U2. De actievoerders noemden frontman Bono hypocriet, omdat hij zich al jaren inzet tegen armoede.

Volgens The Edge zijn Bono en co echter al een compleet vermogen kwijt aan belasting. "In de afgelopen jaren hebben wij vele, vele miljoenen dollars uitgegeven aan belasting", verzekert hij in The Baltimore Sun.

U2 is de succesvolste band van Ierland, de vier rockers behoren tot de rijkste Ieren. Forbes magazine schatte de inkomsten van de band vorig jaar op 195 miljoen dollar. De band was niet de eerste grote internationale band die naar Nederland verhuisde vanwege het gunstige belastingklimaat. De Rolling Stones gingen de Ieren in 1971 voor.


U2 doet niet aan belastingontduiking (Foto: Novum)

Winkelen in Tales of Xillia

Er is een video verschenen waarin we kunnen zien hoe het winkelen in Tales of Xillia werkt. Gamers die bekend zijn met de game, en gamers die Japans kunnen lezen, zien waarschijnlijk direct hoe het werkt. Voor de anderen zal het misschien een ietwat saai filmpje zijn. Desalniettemin zie je het op FOK!games!

Tales of Xillia is een aankomende RPG van Namco uit de welbekende Tales of...-franchise. Eerder verschenen als Tales of Symphonia (Cube) en Tales of Vesperia (360). In november kunnen we aan de slag met Tales of the Abyss 3D (3DS) en in 2012 verschijnt Tales of Graces F (PS3) in Europa.

Capcom maakt minstens vier PSV-titels

David Reeves van Capcom in Europa heeft aangegeven dat er minstens vier Capcom-games voor PlayStation Vita in ontwikkeling zijn. Eén daarvan is een game die bij launch beschikbaar zal zijn, eentje is Street Fighter x Tekken en de andere twee zijn onbekend, maar waarschijnlijk gaat het om Monster Hunter en Resident Evil.

Reeves zegt letterlijk: "There will be one launch title for Vita. I am not actually sure if it’s been mentioned, so I am not going to, but there will be a launch title for the platform. And then we will do Street Fighter vs Tekken, and at least two others. I am sure you can guess what one of them has to be, considering the success in Japan."

Capcom is verder van plan om zowel 3DS als Vita gelijkwaardig te behandelen en op beide handhelds willen ze flink wat goede games uitbrengen. Voor 3DS hebben we dat al kunnen zien met Street Fighter IV en later dit jaar met Resident Evil: Revelations. In september, tijdens de Tokyo Game Show, kunnen we meer nieuws verwachten van Capcom over beide handhelds en de toekomstplannen.

'Onderzoek naar afluisteren voicemails rammelt'

Het onderzoek naar het afluisteren van voicemails van bewindslieden klopt van geen kant. Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) beweert dat slechts twee bewindslieden zijn afgeluisterd, maar dat is niet waar, meldt actualiteitenrubriek EenVandaag donderdag.

EenVandaag toonde dit voorjaar aan dat het kinderlijk eenvoudig was om de voicemails van ministers af te luisteren. Dit kon door vanaf een ander toestel naar een voicemailbox te bellen en vervolgens de standaard pincode 3333 in te voeren. Veel gebruikers, onder wie ministers, hadden deze code niet veranderd.

Het televisieprogramma zegt nooit te zijn benaderd met de vraag mee te werken aan het onderzoek. Ook zou het televisieprogramma de voicemails van veel meer dan twee bewindslieden te pakken hebben gekregen. Om dit te bewijzen, liet het programma een aantal nieuwe voicemails horen.

In deze voicemails stelt premier Mark Rutte (VVD) zijn partijgenoot minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal op de hoogte van besprekingen over Libië. In een ander bericht meldt minister van Defensie Hans Hillen (CDA) aan Rosenthal dat NRC Handelsblad met een bericht komt over een ruzie tussen de twee bewindslieden en dat hij zijn voorlichter opdracht heeft gegeven 'dit vuurtje snel uit te trappen'.

Donner heeft aangegeven niet verder te willen onderzoeken of de staatsveiligheid in het geding is geweest. Kamerlid Ronald van Raak (SP) vindt dit vreemd. "Donner zegt: de staatsveiligheid is niet in gevaar geweest, dus er hoeft helemaal geen onderzoek te komen. Maar dan wil ik wel weten hoe hij dat weet. Heeft hij die voicemails zelf afgeluisterd?"

In een reactie heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken aan het programma laten weten dat voor het onderzoek de gegevens van ruim honderdduizend abonnees die onder het contract van de rijksoverheid vallen zijn opgevraagd. Daaruit bleek dat er gedurende vier maanden 250 keer op afstand een voicemail was beluisterd. Het ging om de voicemails van 147 verschillende telefoonnummers.

Deze zijn vergeleken met die van de bewindspersonen, waarbij de nummers van staatssecretaris Henk Bleeker (CDA) en van Rosenthal naar voren kwamen. Tijdens het onderzoek zouden geen voicemails zijn beluisterd. "De conclusie dat de staatsveiligheid niet in het geding is geweest valt niet te rijmen met het feit dat er geen berichten zijn beluisterd", aldus Eenvandaag.

Van Raak vindt het onderzoek zo slecht dat hij eist dat het opnieuw wordt gedaan. "Donner moet het niet in doofpot stoppen. Hij moet het onderzoeken."

Van Huêt onder indruk van 'gewone' Rossellini

Fedja van Huêt vindt het bijzonder om met Isabella Rossellini in een Nederlandse film te spelen. "Het is natuurlijk wel een internationale ster, dus daar moet je wel even aan wennen," zegt de 38-jarige acteur op de set van Zigzag Kid tegen Novum Nieuws. Van enig divagedrag is bij de Italiaanse actrice geen sprake. "Ze is heel normaal en professioneel."

De twee spelen in de familiefilm over de 13-jarige Nono die tijdens een treinreis de geschiedenis van zijn familie ontdekt. De Italiaanse actrice speelt de beroemde zangeres Lola Ciperola. Van Huêt is te zien als de vader van het jochie en speelt een paar scènes met Rossellini. "Ze stelt zelf veel vragen en is heel erg op haar gemak, dus geen gedoe."

De Duitse acteur Burghart Klaussner, bekend als pastoor uit Das Weisse Band, speelt Felix, die Nono meeneemt op reis. Klaussner is getrouwd met een Nederlandse vrouw en spreekt in de film gebroken Nederlands. "Talen zijn muziek en een man spelen die een voor hem vreemde taal spreekt, is als een dans." Zijn personage heeft in de film ooit een affaire gehad met Lola. "Je moet alleen opletten dat je niet echt verliefd wordt", grapt de acteur over zijn tegenspeelster.

Zelf heeft de 59-jarige actrice niet het idee dat haar aanwezigheid tot veel commotie leidt op een filmset. "Ik doe niets bijzonders en ben gewoon mezelf." Af en toe stelt ze een verlegen collega gerust door vriendelijk te lachen. "Na een tijdje kalmeren ze meestal wel."

De Nederlandse Thomas Simon maakt in Zigzag Kid zijn acteerdebuut als Nono. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Israëlische schrijver David Grossman. De jeugdfilm wordt opgenomen in Nederland, België en Frankrijk. Zigzag Kid moet begin volgend jaar in de bioscopen draaien.


Van Huêt onder indruk van 'gewone' Rossellini (Foto: Novum)

Man aangeklaagd om uitdelen van sperma-yoghurt

Een man in de Amerikaanse staat New Mexico is woensdag aangeklaagd op verdenking van het uitdelen van yoghurt met sperma. De 32-jarige Anthony Garcia mengde in januari zijn sperma door de yoghurt en deelde die bij een kruidenierswinkel uit aan het winkelend publiek. Ook zou hij valse verklaringen hebben afgelegd aan federale onderzoekers.

Garcia werd woensdag gearresteerd, nadat een vrouw de politie had gebeld om te klagen over de man die de yoghurt had uitgedeeld. Zij zei dat ze in de yoghurt lichaamssappen had geproefd. De politie nam een monster van de yoghurt en liet deze onderzoeken, waarna bleek dat het zuivelproduct inderdaad sperma bevatte. Uit DNA-onderzoek kwam naar voren dat het ging om sperma van Garcia.

[Tour] Galimzyanov 23e uitvaller

Denis Galimzyanov is de 23e uitvaller tijdens de 98e Tour de France. De Russische sprinter kwam tijdens de twaalfde etappe op ruim 58 minuten binnen, wat ruim buiten de tijdslimiet was.

De renner van Katusha kwam op de eerste beklimming al ver achter te leggen en wist het verlies niet te beperken. De 24-jarige sprinter, die bezig was aan zijn eerste Tour, werd gisteren nog vierde in de elfde etappe en werd in de zevende etappe zesde. Galimzyanov is al de derde uitvaller van Katusha in deze ronde. Eerder vielen Pavel Brutt en Alexandr Kolobnev al uit.

[Tour] Van Houwelingen in mineur na slechte dag Gesink

Adri van Houwelingen kon zijn teleurstelling over de voor Rabobank desastreus verlopen twaalfde etappe na afloop moeilijk verkroppen. In de eerste echte bergrit van de Tour de France verloren Robert Gesink en Luis Leon Sanchez veel tijd en vielen weg uit de top van het klassement. "Deze etappe is in mineur uitgepakt voor ons", zei de ploegleider van de Rabobank. "Dit is een teleurstelling, omdat we voor beter hier naartoe zijn gekomen."

Gesink loste al op de voorlaatste berg van de dag, de Tourmalet, en kwam op ruim zeventien minuten van etappewinnaar Samuel Sanchez binnen. "Robert kan momenteel niet de pijn verdragen die je nodig hebt om goed bergop te rijden", zei Van Houwelingen tegen de NOS. "Lichamelijk is hij beter dan een aantal dagen geleden, maar om bergop bij de beteren te horen moet je op alle vlakken af kunnen zien en pijn kunnen lijden. Dat is denk ik de reden waarom het momenteel niet gaat."

Van Houwelingen verwacht wel dat Gesink de Tour uitrijdt. "Daar ga ik wel van uit. We zullen met de hele ploeg nieuwe doelen moeten stellen", vindt Van Houwelingen die in Laurens ten Dam een lichtpuntje zag. "Hij rijdt op zijn niveau, een aantal anderen niet. Van Bauke Mollema hadden we bijvoorbeeld ook meer verwacht."

Schenkel keert terug bij oude liefde Telstar

Danny Schenkel keert terug naar zijn oude liefde Telstar. De centrale verdediger, afgelopen seizoen actief op Cyprus voor AEK Larnaca, krijgt een dubbelrol bij de Witte Leeuwen. Schenkel zal namelijk ook een commerciële functie gaan bekleden.

Schenkel debuteerde in 1999 namens Telstar in het profvoetbal. Na vier seizoenen in Velsen-Zuid plukte Sparta Rotterdam hem weg. Hij bleef zes seizoenen actief op het Kasteel, waarna hij nog twee jaar voor Willem II speelde. In 2010 verliet Schenkel ons land voor een buitenlands avontuur.

De 33-jarige Amsterdammer keerde vorige maand terug in Nederland, nadat AEK Larnaca had laten weten zijn aflopende contract niet te verlengen. De centrale verdediger speelde één seizoen op Cyprus. In totaal speelde Schenkel 325 competitiewedstrijden als prof.

Man dokt 3 ton voor croissantje

Een Taiwanees is een flinke poot uitgedraaid. Chiu heeft maar liefst 12 miljoen Taiwanese dollars, ruim 293.000 euro, neergelegd voor een croissantje. Dat uiteindelijk ook niet eens werd geleverd.

De arme man kreeg onlangs een unieke internetaanbieding. "Frans brood dat zo heerlijk is dat je ervan moet huilen", zo werd hem beloofd. Chiu liep het water in de mond en maakte omgerekend 2,42 euro over naar de bakker.

Even later belde de bakker de Taiwanees op. Er was iets misgegaan en of Chiu de transactie nog een keer wilde herhalen. De man ging akkoord, maar even later rinkelde weer de telefoon. Een man deed zich voor als manager van de bank en vroeg hem het bedrag nogmaals over te maken.

Ook dit was niet genoeg. Een derde persoon deed zich voor als een hoge ome en droeg Chiu op de transactie weer te herhalen omdat hij anders zou worden verdacht van het witwassen van geld. Pas nadat het slachtoffer 12 miljoen Taiwanese dollar had overgemaakt, viel bij hem het kwartje. Hij besefte toen pas dat hij was opgelicht.

El Ahmadi: "Teleurgesteld in mezelf"

Als grote belofte kwam Karim El Ahmadi drie jaar geleden naar De Kuip. De loopbaan van de Marokkaan raakte bij Feyenoord echter in het slop.

Feyenoord betaalde vijf miljoen euro aan FC Twente voor de signatuur van El Ahmadi. "Ik had hier natuurlijk allang weg moeten zijn", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "In het plan dat ik had, zou ik nu een grote transfer hebben gemaakt. Maar je kunt zo veel plannen, de realiteit is vaak anders. Feyenoord is niet geworden wat ik ervan had gedacht en gehoopt. Die conclusie mag je wel trekken."

"Ik kan tal van redenen verzinnen wáárom het niet is gelukt", vervolgt de 26-jarige El Ahmadi. "Maar aan het einde van de dag moet je toch vooral naar jezelf kijken. Ik heb niet gebracht wat ik had kunnen brengen, wat ik had móéten brengen. Ik ben dus vooral heel teleurgesteld in mezelf. Een echte grote speler had ook in deze situatie wekelijks laten zien dat hij een van de beste middenvelders in Nederland is. Blijkbaar ben ik geen grote speler."

El Ahmadi, die onlangs terugkeerde van een verhuurperiode in Dubai, maakt voor zichzelf een analyse waarom het niet is gelukt bij Feyenoord. "Ik was de verkeerde speler bij de verkeerde club op het verkeerde moment. Maar dat is dan simpel geredeneerd. Nogmaals: ieder mens is verantwoordelijk over zijn eigen prestaties, dus ik heb het niet goed gedaan."

"Maar wat niet meehielp was het gevoel dat de club mij gaf. Vorig jaar al kreeg ik van bovenaf signalen dat ze me weg wilden hebben. Dat was een tik. Vanaf dat moment voelde ik onrust in mijn lijf. Het is nooit prettig als je ergens speelt, terwijl je weet dat ze je liever kwijt zijn", besluit El Ahmadi, die deze week naar verluidt voor een vertrek van Mario Been stemde.

Ontwerp Westermoskee mag niet worden gebruikt

De moskeevereniging Aya Sofia mag geen gebruikmaken van het ontwerp van de Westermoskee. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald in een kort geding dat was aangespannen door de Franse architecten die het ontwerp hebben gemaakt.

De rechtbank bepaalde dat er op de plek in Amsterdam-West waar de moskee zou moeten komen ook geen ander gebouw mag worden gebouwd. Er mogen geen veranderingen worden aangebracht in het ontwerp voor het Riva-terrein, oordeelt de rechtbank. De architecten wilden niet dat hun ontwerp nog gebruikt zou worden omdat ze geen vertrouwen meer hebben in de uitvoering van de plannen.

In oktober kreeg de vereniging nog toestemming om te beginnen aan de eerste fase van de bouw van de moskee. De grond waarop het gebouw moet verrijzen mocht bouwklaar worden gemaakt.

De bouw van de Westermoskee is al jaren een hoofdpijndossier. Aya Sofia ligt overhoop met moederorganisatie Milli Görüs en het stadsdeel en woningcorporatie Stadgenoot hebben beslag gelegd op het geld van de moskeevereniging. De eerste symbolische paal op het Riva-terrein werd drie jaar geleden geslagen, maar daarna is er niet verder gebouwd.

Tegen het vonnis kan nog beroep worden aangetekend.

[Tour] Hoogerland: "Ze gaan mij nog zien"

Johnny Hoogerland moest vandaag in de twaalfde etappe van de Tour de France de bolletjestrui inleveren. De renner van Vacansoleil kwam op bijna 25 minuten van ritwinnaar Samuel Sanchez over de meet.

"Ik heb veel pijn gehad maar het was niet ondraaglijk. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. De afgelopen week is een droom geweest. Ik had vanwege 'quatorze juillet' verwacht dat het langer zou duren voordat er een kopgroep zou ontstaan. Ik heb geprobeerd er naartoe te rijden. Dat was geen slecht idee want Kreuziger en Chavanel is het wel gelukt. Wie weet wat er nog mogelijk is deze Tour. Ze gaan mij nog wel zien,” aldus Hoogerland na afloop van de etappe.

Britney Spears zingt duet met Indiase superster

Britney Spears heeft een duet opgenomen met de Indiase superster Sonu Nigam. De twee zijn samen te horen op de remix van Britneys nummer I Wanna Go.

"Ik ben dolblij over het feit dat Sonu me bijstaat op I Wanna Go", zegt ze tegen de website Desi Hits. "Zijn stem zorgt voor zo'n ander gevoel, waar ik gek op ben. Kijk uit Bollywood, Britney en Sonu komen eraan."

Britney is enorm populair in India, net als Sonu Nigam, die daar al talloze hits scoorde. Hij begint ook buiten zijn thuisland voet aan de grond te krijgen. Zo nam hij enige tijd geleden al een nummer op met Jermaine Jackson.


Britney Spears zingt duet met Indiase superster (Foto: Novum)

Veel problemen door wind en regen

Het vliegverkeer op Schiphol ondervindt al de hele dag veel hinder van de harde wind en regen. Aan het einde van de middag waren zestien vluchten geannuleerd, laat een woordvoerder van de luchthaven weten.

Ook zijn veel vluchten vertraagd. "Er is beperkte capaciteit vanwege de wind en het slechte zicht door de regen", legt de woordvoerder uit. "Vluchten komen met vertraging binnen en vertrekken vervolgens ook weer te laat." De zegsvrouw verwacht dat de overlast nog wel even aanhoudt. "Ook als het weer wat rustiger wordt, lopen de effecten nog wel even door."

In Den Haag zijn donderdagmiddag twee voetgangers gewond geraakt toen ze werden geraakt door een omgewaaide boom of een afgewaaide tak. Het gaat om een 52-jarige vrouw en een 19-jarige man. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur op de kruising van de Laan van Meerdervoort met de Conradkade.

De politie in de regio Den Haag kreeg donderdag tientallen meldingen van wateroverlast, omgewaaide bomen en stormschade. In Rotterdam staat een zestig meter hoge schoorsteen op instorten. De problemen zijn mogelijk ontstaan door zware windstoten. De Rotterdamse brandweer heeft zijn handen vol aan meldingen over bomen op de weg en ondergelopen kelders, zegt een woordvoerder.

Ook het verkeer heeft last van het onstuimige weer. Op de A20 in de richting van Gouda zit bij Rotterdam een gat in de weg dat volgens de ANWB waarschijnlijk is veroorzaakt door het vele water dat naar beneden komt. Twee rijstroken zijn dicht. Op lokale wegen zorgen omgewaaide bomen voor veel hinder.

Een aantal evenementen gaat vanwege het weer niet door. Zo viel de folkloristische dag in Middelburg in het water en is de eerste dag van de Eindhovense Ballooning afgelast. De Nijmeegse Vierdaagse maakt zich op voor zware weersomstandigheden. Bij de opbouw in de Nijmeegse binnenstad wordt donderdag rekening gehouden met windstoten en zware regenval.

Volgens Meteovista zijn in Hoek van Holland windstoten gemeten van 100 kilometer per uur en zijn er ook in de rest van het land 'behoorlijke windstoten' tot 80 kilometer per uur. In de regio Den Haag is donderdag volgens het weerbureau met 73 millimeter tot aan het einde van de middag de meeste neerslag gevallen.

[Tour] Ten Dam: "Had goede dag"

Laurens ten Dam was in de eerste bergrit van de Tour de France de beste Nederlander. De renner van Rabobank werd achttiende op 2.10 van winnar Samuel Sánchez. Hij was tevreden met zijn eigen prestatie.

"Ik had echt een goede dag," zei Ten Dam na afloop de rit tegen de NOS. "Ik vroeg een paar keer om te demarreren, maar Luis León zat er nog bij. Toen kreeg ik een seintje vanuit de auto dat ook hij gelost was en toen ben ik gelijk gegaan."

"Onderaan gingen Sánchez en Vanendert net iets te hard. Dat was jammer. De laatste drie kilometer kreeg ik een kleine hongerklop."

Ten Dam zag zijn kopman Gesink al vroeg lossen. "Jammer van Robert en Luis León vandaag. Op de Tourmalet zei Robert: het gaat niet. Of dit einde Tour is voor hem? Nee, hij kan nog een rit winnen," aldus Ten Dam

[Tour] Ruijgh: "Morgen weer een nieuwe dag"

In de twaalfde etappe van de Tour de France kon Rob Ruijgh lang mee met de besten. Uiteindelijk kwam de Nederlander van Vacansoleil als 38e over de meet met een achterstand van ruim zes minuten.

"Het was een mooie etappe. Het was jammer dat ik me op de eerste klim terug moest laten zakken, dat zijn krachten die je op het einde mist," zo zei Ruijgh die van mening was dat hij meer had moeten laten zien. "Ik had bij die eerste ontsnapping moeten zitten", aldus Ruijgh na afloop.

"Morgen is weer een nieuwe dag. Ik haal iedere dag het uiterste uit mezelf en dat probeer ik vast te houden," zo besloot de Limburger.

'Amerika moet belastingen verhogen'

Amerika moet haar overheidsuitgaven met bijna de helft terugdringen om de begroting in evenwicht te krijgen. Dit is echter niet realistisch, stelt investment specialist Joost van Leenders van BNP Paribas & Partners donderdag tegenover RTL Z.

Van Leenders: "De uitgaven van de VS zijn jaarlijks 3600 miljard dollar, terwijl de inkomsten 2200 miljard dollar bedragen. De belastinginkomsten zijn 15 procent van het bruto binnenlands product (bbp), dat is het laagste in vele decennia. Zonder belastingverhogingen komen ze er gewoon niet uit."

Amerika zit momenteel in een politieke crisis over de verhoging van het schuldenplafond voor haar staatsschuld. Wanneer deze niet wordt verhoogd voor 22 juli zijn de rapen gaar, en kan het land niet meer aan zijn verplichtingen voldoen. Democraten willen naast bezuinigingen ook belastingverhogingen, tot ergernis van de Republikeinen.

"Het tekort is zeer groot, er moet bezuinigd worden, maar dat moet wel met een goed plan. Als de VS te snel bezuinigen en de economie afknijpen, dan heeft de hele wereld er last van", zegt Van Leenders. De analist sluit niet uit dat er een tijdelijke deal komt en dat ze dan verder praten hoe de schulden echt terug te dringen.

Kerkdienst in het teken van Marco Borsato

Een kerkdienst waarin liedjes van zanger Marco Borsato zijn te horen. Dominee Cornelis Visser van de Protestantse Gemeente Westzaan organiseert in november zo'n Borsato-dienst in de Grote Kerk in Westzaan (Noord-Holland).

Het thema van de dienst op 13 november is De Bestemming, geïnspireerd op een album en gelijknamig nummer van Borsato. Het is niet de eerste keer dat Visser een popkerkdienst organiseert. Vorig jaar stond de dienst in het teken van Ramses Shaffy. Visser hoopt daarmee meer mensen binnen te halen.

Kerkdienst in het teken van Marco Borsato
Kerkdienst in het teken van Marco Borsato (Foto: ANP)

TDF: Uitslag twaalfde etappe

Samuel Sanchez heeft de eerste bergrit van de Tour de France gewonnen. De Spanjaard klopte op Luz-Ardiden de Belg Jelle Vanendert. Fränk Schleck werd derde en pakte tijd op de overige mannen. Robert Gesink moest op de Tourmalet al vroeg lossen en kon de ambities voor een goed klassement weer in de koelkast stoppen. Het geel bleef om de schouders van een sterke Thomas Voeckler.

Vroeg in de rit sprongen zes renners weg; Biel Kadri, Ruben Pérez, José Ivan Gutierrez, Laurent Mangel, Jéremy Roy en Geraint Thomas kregen maximaal negen minuten voorsprong van het peloton, waar het Europcar van leider Thomas Voeckler de leiding had.

Op de La Hourquette d'Ancizan sprong Johnny Hoogerland weg uit het peloton en kreeg Sylvain Chavanel en Roman Kreuziger met zich mee. De Tsjech Kreuziger legde het team der mate hoog dat Hoogerland moest lossen bij zijn medeachtervolgers.

Bij de koplopers had Thomas (Sky) flinke problemen in de afdaling van de La Hourquette d'Ancizan. Tot twee keer toe blokkeerde zijn wiel en viel hij bijna het ravijn in. Ook in het peloton werd er gevallen, waar Andreas Klöden het grootste slachtoffer was. Voeckler kwam ook ten val.

Op de Tourmalet werd het al snel duidelijk het zat met de vorm van Robert Gesink. Hij moest al vroeg lossen en gaf bij zijn teamgenoten aan dat die niet bij hem hoefden te blijven. Ook zijn ploeggenoot Luis-Léon Sanchez kon het tempo niet volgen. Vooraan was Kreuziger weggereden bij Chavanel en kwam dichtbij de koplopers Roy en Thomas, maar wist niet aan te sluiten.

Vlak voor de top besloot Laurens ten Dam aan te vallen en die kwam in de afdaling in een groepje met Kreuziger en Mangel terecht, waarbij ook mannen als Samuel Sánchez en Philippe Gilbert wisten aan te sluiten. Ze reden een halve minuut voor het peloton en dik twee minuten achter de koplopers, toen de slotklim naar Luz-Ardiden begon.

Op de klim kwam het peloton al rap binnen de minuut van de koplopers. De groep, zonder onder andere Klöden, Christian VandeVelde en Peter Velits, bleef desondanks nog vrij groot. De koplopers werden voorbij gestoken door Sanchez en Jelle Vanendert, die Roy en Thomas direct lieten staan.

Op een dikke vier kilometer van de streep zetten de broertjes Schleck voor het eerst aan, maar de aanvallen werd goed gepareerd door Contador en Basso. De derde poging van Fränk Schleck was wel raak en al snel had hij een gat. Daarachter maakten Evans en Basso het tempo, terwijl Andy Schleck en Contador vooral naar elkaar keken.

Frank Schleck kwam vlak voor het slot dichtbij de koplopers, echter zette Vanendert toen aan. Sánchez nam echter over en wist de rit te winnen. Vanendert werd tweede, nog vlak voor Frank Schleck, die dik twintig seconden pakte op zijn broertje, Basso en Evans. Contador moest in het slot nog lossen en verloor dertien seconden. Laurens ten Dam was de eerste Nederlander op de achttiende plaats.

Uitslag elfde etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Samuel Sanchez Spa Euskaltel 6:01.15
2 Jelle Vanendert Bel Omega Phama-Lotto +0.07
3 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +0.10
4 Ivan Basso Ita Liquigas +0.30
5 Cadel Evans Aus BMC z.t.
6 Andy Schleck Lux Leopard-Trek z.t.
7 Damiano Cunego Ita Lampre +0.35
8 Alberto Contador Spa Saxo Bank +0.43
9 Thomas Voeckler Fra Europcar +0.50
10 Pierre Rolland Fra Europcar z.t.
18 Laurens ten Dam NED Rabobank +2.10


Stand na elfde etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 51:54.44
2 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +1.49
3 Cadel Evans Aus BMC +2.06
4 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +2.17
5 Ivan Basso Ita Liquigas +3.16
6 Damiano Cunego Ita Lampre +3.22
7 Alberto Contador Spa Saxo Bank +4.00
8 Samuel Sanchez Spa Euskaltel +4.11
9 Tom Danielson VS Garmin-Cervélo +4.35
10 Nicolas Roche Ier AG2r +4.57
28 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +11.06

Ook Besiktas betrokken bij omkoopschandaal

Het omkoopschandaal in het Turkse voetbal blijft zich als een olievlek over het land uitspreiden. Steeds meer clubs blijken betrokken te zijn bij het manipuleren van wedstrijden. Na Fenerbahça en Trabsonspor blijkt nu ook Besiktas door de Turkse justitie op de korrel te worden genomen.

Vandaag is bekend geworden dat trainer Tayfur Havutcu en vice-voorzitter Serdal Adil zijn veroordeeld in het schandaal. Omdat ook de bekerfinale tussen Besiktas en Büyüksehir onderdeel is van het schandaal heeft Besiktas de beker teruggegeven. De ploeg wil de cup weer terughebben als Havutcu en Adil in hoger beroep zijn vrijgesproken.

Inmiddels zitten 26 mensen vanwege het schandaal achter de tralies. Onder hen zijn ook de voorzitters van Fenerbahçe (Aziz Yildirim) en Trabzonspor (Sadri Sener). Voor het internationale voetbal heeft het schandaal vooralsnog geen gevolgen, waardoor een club als Fenerbahçe nog gewoon als landskampioen in de Champions League uit kan komen.

'Wii U en Angry Birds zijn een match'

Rovio, de makers van Angry Birds, hebben in een interview met Eurogamer gezegd dat ze altijd elke console en handheld beschouwen als potentieel platform voor de volgende Angry Birds-release. Dit ondanks alle kritiek die Rovio in het verleden heeft geuit op onder andere Nintendo, Xbox Live en console gaming algemeen.

Op dit moment hebben ze nog geen aankondigingen gedaan omtrent Nintendo consoles, maar ze vinden zowel Wii U als 3DS interessant om voor te ontwikkelen, zeker Wii U is interessant vanwege de controls: "We really haven't looked into the Wii U specifically yet - we haven't announced anything for Nintendo consoles yet. But if you look at the control methods, if you look at the Wii U, I mean that's a really, really natural match, so obviously we're very interested in developing there as well. [The 3DS is] a really really interesting platform", voegt hij toe. "Many people doomed it outright as it being somehow gimmicky, but obviously the same thing as with the Wii U: if you look at the 3DS, Angry Birds games would make a perfect match there."

Rovio is van plan om Angry Birds veel groter te maken dan een simpele game voor smartphones. De kracht/graphics en de verschillende besturingsmethodes kunnen van Angry Birds een grootse game maken: "We're looking at consoles and seeing how we can bring the current gameplay, the basic slingshot offering, into a really compelling and engaging title for the current consoles. There's a good opportunity there to do a lot in terms of adding a lot of polish to the graphics and still you get high resolution, you get better frame-rates, you can really do physics-intensive stuff. You can still do the same sort of slingshot game and keep it really engaging and interesting and make it fresh again. And then doing different stuff with 3D graphics and looking at building completely different experiences with more storytelling and that kind of thing."

Uiteraard zijn ook Kinect en PlayStation Move vormen waar ze naar kijken. Op dit moment ligt daar echter niet de focus, ze kijken vanuit Angry Birds naar de best mogelijke ervaring. "If you look at the Kienct sales figures they're completely off the charts, and obviously you can't ignore that, and that will, I'd hazard a guess, make the gameplay experience more engaging. The same with PlayStation Move. But still we're looking at making the best possible game for just the traditional control methods and that core audience there. [We're] definitely not going to ignore Kinect and PlayStation Move either.

Sno niet door medische keuring Genoa

De transfer van Evander Sno naar Genoa is van de baan. De 24-jarige middenvelder is niet door de medische keuring gekomen.

"De medische onderzoeken zijn niet positief", zegt voorzitter Enrico Preziosi tegen het radiostation Kiss Kiss Napoli. "In Italië zijn er regels die verhinderen dat hij kan spelen, terwijl dat in Nederland geen probleem zou zijn."

Sno werd in september getroffen door een hartstilstand, tijdens een wedstrijd van Jong Ajax. Door Nederlandse artsen werd de voormalig jeugdinternational inmiddels fit verklaard, maar volgens Italiaanse begrippen is dat dus niet het geval.

Stoelen stadion vormen poepende vogel

Bouwvakkers die bezig waren met het nieuwe stadion van de Engelse voetbalclub Brighton & Hove Albion hebben de stoelen op de tribune zo gerangschikt dat het lijkt alsof er een vogel poept. Het bestuur van de Seagulls was niet blij met de actie. Het herrangschikken van de stoelen wordt dan ook de grote schoonmaak genoemd.

Het is niet bekend of de bouwvakkers fans zijn van de grote rivalen Crystal Palace.

Een foto van de tribune staat hier.

[Tour] S. Sánchez wint, zware dag Gesink

Samuel Sanchez heeft de eerste bergrit van de Tour de France gewonnen. De Spanjaard klopte op Luz-Ardiden de Belg Jelle Vanendert. Fränk Schleck werd derde en pakte tijd op de overige kopmannen. Robert Gesink moest op de Tourmalet al vroeg lossen en kon de ambities voor een goed klassement weer in de koelkast stoppen. Het geel bleef om de schouders van een sterke Thomas Voeckler.

Vroeg in de rit sprongen zes renners weg; Biel Kadri, Ruben Pérez, José Ivan Gutierrez, Laurent Mangel, Jéremy Roy en Geraint Thomas kregen maximaal negen minuten voorsprong van het peloton, waar het Europcar van klassementsleider Thomas Voeckler de leiding had.

Op de La Hourquette d'Ancizan sprong Johnny Hoogerland weg uit het peloton en kreeg Sylvain Chavanel en Roman Kreuziger met zich mee. De Tsjech Kreuziger legde het tempo der mate hoog dat Hoogerland moest lossen bij zijn medeachtervolgers.

Bij de koplopers had Thomas (Sky) flinke problemen in de afdaling van de La Hourquette d'Ancizan. Tot twee keer toe blokkeerde zijn wiel en viel hij bijna het ravijn in. Ook in het peloton werd er gevallen, waar Andreas Klöden het grootste slachtoffer was. Voeckler kwam ook ten val.

Op de Tourmalet werd het al snel duidelijk het zat met de vorm van Gesink. De kopman van de Raboploeg moest al vroeg lossen en gaf bij zijn teamgenoten aan dat ze niet bij hem hoefden te blijven. Ook zijn ploeggenoot Luis-Léon Sanchez kon het tempo niet volgen. Vooraan was Kreuziger weggereden bij Chavanel en kwam dichtbij de koplopers Roy en Thomas, maar wist niet aan te sluiten.

Vlak voor de top besloot Laurens ten Dam aan te vallen en hij kwam in de afdaling in een groepje met Kreuziger en Mangel terecht, waarbij ook mannen als Samuel Sánchez en Philippe Gilbert wisten aan te sluiten. Ze reden een halve minuut voor het peloton en dik twee minuten achter de koplopers, toen de slotklim naar Luz-Ardiden begon.

Op de klim kwam het peloton al rap binnen de minuut van de koplopers. De groep, zonder onder andere Klöden, Christian VandeVelde en Peter Velits, bleef desondanks nog vrij groot. De koplopers werden voorbij gestoken door Sanchez en Jelle Vanendert, die Roy en Thomas direct lieten staan.

Op een dikke vier kilometer van de streep zetten de broertjes Schleck voor het eerst aan, maar de aanvallen werd goed gepareerd door Contador en Basso. De derde poging van Fränk Schleck was wel raak en al snel had hij een gat. Daarachter maakten Evans en Basso het tempo, terwijl Andy Schleck en Contador vooral naar elkaar keken.

Fränk Schleck kwam vlak voor het slot dichtbij de koplopers, echter zette Vanendert toen aan. Sánchez nam het over en wist de rit te winnen. Vanendert werd tweede, nog vlak voor Fränk Schleck, die dik twintig seconden pakte op zijn broertje, Basso en Evans. Contador moest in het slot nog lossen en verloor dertien seconden op dit drietal. Ten Dam was de eerste Nederlander op de achttiende plaats.

Uitslag twaalfde etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Samuel Sanchez Spa Euskaltel 6:01.15
2 Jelle Vanendert Bel Omega Phama-Lotto +0.07
3 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +0.10
4 Ivan Basso Ita Liquigas +0.30
5 Cadel Evans Aus BMC z.t.
6 Andy Schleck Lux Leopard-Trek z.t.
7 Damiano Cunego Ita Lampre +0.35
8 Alberto Contador Spa Saxo Bank +0.43
9 Thomas Voeckler Fra Europcar +0.50
10 Pierre Rolland Fra Europcar z.t.
18 Laurens ten Dam NED Rabobank +2.10


Stand na twaalfde etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 51:54.44
2 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +1.49
3 Cadel Evans Aus BMC +2.06
4 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +2.17
5 Ivan Basso Ita Liquigas +3.16
6 Damiano Cunego Ita Lampre +3.22
7 Alberto Contador Spa Saxo Bank +4.00
8 Samuel Sanchez Spa Euskaltel +4.11
9 Tom Danielson VS Garmin-Cervélo +4.35
10 Nicolas Roche Ier AG2r +4.57
28 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +11.06

NFI graaft onbekende lijken op in Amsterdam

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is donderdag bezig met het opgraven van lijken op een Amsterdamse begraafplaats. Het gaat om lichamen van onbekende mensen die jaren geleden zijn begraven, zegt een woordvoerder.

De onderzoekers openen donderdag op begraafplaats Sint Barbara in het westen van de stad zeven graven. Met de resten wordt onder meer het geslacht, de lengte en de leeftijd bepaald. Ook wordt DNA afgenomen. De gegevens worden opgeslagen en kunnen worden gebruikt om iemand toch nog te identificeren.

Sinds vorig jaar zijn burgemeesters verantwoordelijk voor onderzoek naar de identiteit van onbekende overledenen. Daarom zijn vanaf begin 2010 al meerdere onbekende doden opgegraven. Tegenwoordig wordt meteen DNA afgenomen van dode mensen wier identiteit niet bekend is.

Vorig jaar werden op de begraafplaats aan de Spaarndammerdijk ook al zes onbekende lichamen opgegraven nadat rechercheurs in de administratie hadden gezien dat er nog 'identiteitsloze' lichamen lagen. Over twee weken worden nog eens zeven lijken opgegraven. Volgens het NFI liggen er in heel Nederland 'enkele tientallen' ongeïdentificeerde lijken begraven.

Clubloze Broerse op proef bij VVV-Venlo

Joost Broerse mag proberen een contract in de wacht te slepen bij VVV-Venlo. De 32-jarige middenvelder gaat komend weekeinde op proef bij de Limburgers, meldt FC Groningen. Bij die club hield Broerse de afgelopen tijd zijn conditie op peil.

Broerse zit momenteel zonder club nadat zijn aflopende contract bij APOEL Nicosia niet verlengd werd. Hij diende de regerend kampioen van Cyprus vier seizoenen. Daarvoor speelde Broerse vijf jaar voor FC Utrecht, en zes voor FC Groningen.

VS beginnen met terugtrekking uit Afghanistan

De Verenigde Staten zijn begonnen met de terugtrekking van troepen uit Afghanistan. Deze maand verlaten zo'n duizend Amerikaanse militairen het land. Voor de eerste groep van 650 man werd woensdag een afscheidsceremonie gehouden.

Driehonderd militairen nemen de taken van de teruggetrokken militairen in de provincie Parwan over. Daarbij dragen zij ook zorg voor de veiligheid rondom de Amerikaanse militaire basis in Bagram.

De Amerikaanse president Barack Obama kondigde vorig maand aan dat hij in 2011 tienduizend militairen terugtrekt uit Afghanistan. In 2012 moeten er nog eens 23.000 militairen terugkeren naar de VS.


VS beginnen met terugtrekking uit Afghanistan (Foto: Novum)

Xbox-games op Comic Con

Comic Con is een beurs in Amerika die zich richt op comics. Er zijn echter ook andere vormen van entertainment aanwezig zoals films en TV-series. Voor jullie is de aanwezigheid van games waarschijnlijk het interessantst en ook die zullen aanwezig zijn. In onderstaand lijstje kun je de speelbare Xbox 360-titels zien.

- Gears of War 3 (Horde Mode)
- Kinect Sports: Season Two
- Dance Central 2
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Batman: Arkham City
- Rise of Nightmares
- The Gunstringer
- Kinect Star Wars

Comic Con loopt van 21 tot 24 juli in San Diego.

Klopp: "Bayern München titelfavoriet"

Coach Jürgen Klopp van titelverdediger Borussia Dortmund schikt zich voor komend seizoen graag in de rol van underdog. De succestrainer vindt dat Bayern München de grote favoriet is voor het kampioenschap in de Bundesliga.

"Als je de middelen van Bayern bekijkt zou het waanzin zijn als ze de titel weer niet pakken", zegt Klopp over de concurrent. "We zijn de eerste kampioen in de geschiedenis die het volgende seizoen als uitdager ingaat."

Klopp: Bayern München titelfavoriet
Klopp: Bayern München titelfavoriet (Foto: ANP)

All Points Bulletin keert terug

Het online schietspel All Points Bulletin komt na het faillissement van de eigenaar opnieuw in de winkel te liggen. Onder de naam APB Reloaded wordt het massively multiplayer online-schietspel rond de feestdagen in de Verenigde Staten uitgegeven voor dertig dollar. Dat schrijft de website Gamespot.

De rechten voor de distributie van de winkelversie van het online spel zijn in handen van IGS. Dat bedrijf is in de VS onder meer verantwoordelijk voor het uitgeven en distribueren van de strategiespelserie X3 en de sportmanagementserie Mogul.

Het is niet bekend of APB Reloaded verschilt van All Points Bulletin. Daarnaast is er nog geen uitspraak gedaan over het verschil tussen de online en de winkelversie van APB Reloaded.

All Points Bulletin werd vorig jaar zomer gelanceerd door Electronic Arts en gamestudio Real Time Worlds. Het miljoenenproject trok in twee maanden tijd slechts 130 duizend spelers. Dat is veel te weinig om de operationele kosten te dekken, laat staan om de productiekosten terug te verdienen.

Het online spel werd offline gehaald, gamestudio Real Time Worlds ging failliet en de rechten voor de game werden verkocht aan GamersFirst, een uitgever van online spellen. Op dit moment test GamersFirst het online spel met een beperkt aantal spelers.

Jeugd van Tegenwoordig rapt titeltrack 'The Smurfs'

Enkele weken geleden lieten we zien dat de Jeugd van Tegenwoordig in een geluidsstudio te Bussum bezig was met dubben voor The Smurfs. Vandaag is ook een titelsong van de gelijknamige film opgedoken.

Het nummer heet 'The Big Smurfout' en is geschreven en gerapt door de heren van de Jeugd. Het nummer is alleen te horen in de Nederlandse gedubte versie van de bioscoopfilm. De track is vanaf binnenkort te koop via iTunes.

Synopsis: Als Gargamel de kleine blauwe Smurfen het dorp uitjaagt, vallen ze uit hun wereld in die van ons. Om nog specifieker te zijn: Central Park in New York. De missie is simpel, namelijk terugkeren naar hun paddenstoelendorp voordat gargamel ze heeft gevonden.

The Smurfs is op 3 augustus in 3D in de bioscoop te besmurfen.

Zynga klaagt Braziliaanse gamemaker aan

Zynga, de makers van Facebookspellen als CityVille en Farmville, heeft het Braziliaanse gamebedrijf Vostu aangeklaagd. Vostu zou elke topgame van Zynga namaken. Zo zou Vostu's spel MegaCity zelfs de designfouten uit CityVille hebben overgenomen. Dat schrijft de website Patent Arcade.

Ondertussen kent MegaCity op Facebook iets meer dan een half miljoen spelers per maand. CityVille is het populairste spel op het online netwerk met maandelijks meer dan 83 miljoen spelers.

Het Amerikaanse Zynga doet er alles aan om zijn eigen games te beschermen. Het bedrijf overweegt om naar de beurs te gaan. Naar schatting is Zynga een miljard dollar waard.

Een woordvoerder van Vostu doet de aanklacht af als kinderachtig geneuzel. "Terwijl Zynga het gerechtelijke proces doorloopt, blijven wij gewoon ons geld gebruiken om spellen te maken voor onze klanten", zei de woordvoerder tegen techwebsite VentureBeat.

Het is nog niet bekend wanneer de twee bedrijven voor de rechtbank moeten verschijnen.

'Apple en Google grote invloed op spelcomputers'

Bij toekomstige spelcomputers gaat het minder om de kracht van de techniek, maar juist om de diensten die worden aangeboden. Daarom zouden bedrijven als Apple en Google een grote invloed kunnen uitoefenen op de toekomst van bijvoorbeeld de Playstation en Xbox. Dat zegt de voorzitter van game-uitgever THQ, Brian Farrell.

"De toekomst wordt ingekleurd door de spelcomputers te richten op diensten in plaats van rauwe technische kracht", zei Farrell in het interview. In de VS is het mogelijk op diverse spelcomputers films te kijken via de filmservice Netflix. Ook muziek luisteren en videoclips kijken behoort tot de mogelijkheden.

De voorzitter noemt Apple en Google niet voor niets. Waar Apple met spellen voor de iPad en iPhone al een serieuze concurrent is, heeft Google recent een bedrijfstak opgezet met de naam Games at Google.

Nintendo heeft zijn volgende spelcomputer al onthuld. De Wii U biedt een aanraakschermcontroller en moet Nintendo's eerste grote stap met HD-beelden en diverse online functies worden. Microsoft en Sony hebben nog geen nieuwe spelcomputer onthuld. Zij zijn van mening dat de Xbox 360 en Playstation 3 nog een paar jaar meekunnen door de introductie van nieuwe diensten en verschillende bewegingsgevoelige controllers.

Sprakeloos

"Jij bent écht jaloers!" riep ze uit. "Zie je wel!"
"Ah joh, het was maar een grapje," probeerde ik me eruit te redden.
"Ja ja. Ik geloof er niets van. Maar goed, ik zal het er morgen eens met hem over hebben."
"Waarover?"
"Nou, waar we het net over gehad hebben," verduidelijkte ze.
"Waar hebben we het dan over gehad?" vroeg ik.
"Over wat die vriend van me zei."
"O ja. Die vriend van je."
Ze gniffelde. Mijn hoofd deed pijn. Verder wist ik ook niet wat ik moest zeggen.

FIA draait diffuserregels definitief terug

Autosportfederatie FIA heeft vandaag bekend gemaakt de diffuserregels definitief terug te draaien tot de situatie van Valencia. Dit betekent dat de teams dit jaar weer optimaal van de geblazen diffuser gebruik kunnen maken, al mogen ze niet nog een speciale kwalificatiemodus inzetten.

In Groot-Brittannië was de geblazen diffuser in de werking beperkt, omdat als er geen gas gegeven werd er maar tien procent van het maximum aan gassen mocht stromen. Dit kwam op veel protesten te staan, waarna tien van de twaalf teams de situatie van Valencia terugwilden. Later gingen ook Ferrari en Sauber akkoord.

Volgend jaar wordt de geblazen diffuser wel aan banden gelegd. Door hoge uitlaten midden op het bodywork te verplichten wordt er voor gezorgd dat het effect van de geblazen diffuser en het aerodynamisch voordeel hiervan aan banden wordt gelegd. Wel wordt het aanpassen van motorsoftware weer toegestaan.

Pentagon ontwikkelt nieuwe strategie cyberoorlog

Door het toenemende gevaar van cyberaanvallen door hackers, criminelen en andere landen, is het Pentagon begonnen met de ontwikkeling van een computernetwerk dat beter bestand is tegen aanvallen. Daardoor kan het leger zijn werkzaamheden voortzetten als cruciale systemen uitvallen of worden gehackt.

De nieuwe strategie wordt donderdag bekendgemaakt. In het document, waarvan persbureau Associated Press een samenvatting in handen kreeg, maakt het Amerikaanse ministerie van defensie duidelijk met welke aanvallen - van binnen, maar ook van buiten het leger - het te maken heeft. Cyberspace wordt officieel erkend als nieuw werkterrein, net zoals land, lucht en zee dat reeds zijn. Daarnaast wordt in het document de noodzaak benadrukt dat het leger moet kunnen doorwerken als belangrijke computersystemen worden aangevallen.

Het Pentagon moet systemen ontwikkelen die aanvallen kunnen detecteren en afslaan. Daarnaast moet het leger de beschikking krijgen over meerdere netwerken en in staat zijn te wisselen van het ene systeem naar het andere om zo de continuïteit te waarborgen. Het onderzoek naar dergelijke systemen is nog gaande.

Een van de grootste gevaren van cyberaanvallen is volgens het Pentagon de diefstal van intellectueel eigendom. Er moet dan ook meer worden gedaan om de integriteit van softwaremakers te waarborgen, zodat software geen veiligheidslekken heeft die hackers de mogelijkheid geven te infiltreren.

De nieuwe strategie van het Pentagon is de laatste stap van een breder plan van de Amerikaanse regering om in kaart te brengen hoe de groeiende dreiging van cyberaanvallen kan worden gekeerd. Daaronder vallen ook aanvallen op belangrijke infrastructuren, zoals het elektriciteitsnet, financiële netwerken of energiecentrales.

Eerder dit jaar stelde de Amerikaanse president Barack Obama regels op voor de mate waarin militaire bevelhebbers gebruik mogen maken van cyberaanvallen en andere computeroperaties tegen vijanden en als onderdeel van spionageactiviteiten in andere landen. Een van de regels is dat het leger presidentiële goedkeuring nodig heeft voor een cyberaanval op een vijand.

Zombie Nation op Lowlands

Uitgerekend tijdens de zombieweek op FOK! maakt de organisatie van Lowlands bekend dat Zombie Nation is toegevoegd aan de line-up. De organisatie van het driedaagse festival heeft donderdag naast Zombie Nation nog meer namen bekendgemaakt.

De overige namen die de festivalorganisatie presenteerde zijn: Amon Tobin Isam live, Chromeo, The Gaslamp Killer, Apparat (band), Fake Blood (live), Little Dragon, Tom Trago Live, Jackmaster, Azari & III, Bittereinder, AKS, Cinnaman, Drop the Lime, Kakkmaddafakka, Lady Aïda, Factory Floor, Deadbeat, Emalkay, Ghostpoet, Feed Me, Sbtrkt Live, Free the Robots, Gomes, Grooverider, Palmbomen, Loefah, Kyle Hall, Makam Live, Tensnake, Nymfo, ROD en Seth Troxler. Meer over het programma vind je op de website van het festival.

Het festival in Biddinghuizen vindt plaats van 19 tot en met 21 augustus 2011. Het festival is reeds uitverkocht, maar bij diverse winacties zijn nog kaarten te winnen. Ook bestaat er een kans dat er nog kaarten van handelaars ongeldig gemaakt worden en opnieuw in de verkoop gaan.


Zombie Nation - Kernkraft 400

Meer Lowlands vind je natuurlijk op ons Lowlandsforum!

Storing internetbankieren ABN Amro

Klanten van ABN Amro kunnen donderdagmiddag last hebben van een storing bij onder meer het internetbankieren. ABN Amro heeft last van kortstondige storingen, waarbij klanten soms wel en soms niet kunnen inloggen. De korte storingen gelden ook voor de website, mobiel bankieren en iDeal.

ABN Amro is bezig uit te zoeken wat er aan de hand is, aldus de bank. Rond half 4 begonnen de eerste problemen.

Storing internetbankieren ABN Amro
Storing internetbankieren ABN Amro (Foto: ANP)

Landelijke actie huisartsen op 6 oktober

Huisartsen komen op 6 oktober in actie tegen door het kabinet aangekondigde bezuinigingsmaatregelen. Dat laat de Landelijke Huisartsen Vereniging donderdag weten. Volgens de huisartsen lijdt de zorg voor patiënten onder de bezuinigingen.

De Tweede Kamer stemde drie weken geleden in met de bezuinigingsplannen van minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD). Huisartsen krijgen lagere vergoedingen per behandeling. In totaal wil ze 132 miljoen euro op huisartsenzorg bezuinigen.

De tienduizend leden van de LHV besloten onlangs al dat doktersassistenten en ondersteunend personeel van huisartsenpraktijken voorlopig geen extra opleiding krijgen. Ook komen er geen extra medewerkers bij.

Modeweek Amsterdam boos over Fashion Award

De organisatie van de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) is boos over de uitreiking van de Amsterdam Fashion Award. De prijs, die niet door de AIFW wordt georganiseerd, zou misbruik maken van 'de goede reputatie' van het evenement.

De modeprijs werd woensdag aan actrice Liza Sips uitgereikt 'tijdens' de opening van de AIFW, zo berichtten verschillende media. De Amsterdam Fashion Award maakt alleen geen deel uit van het officiële programma. De AIFW neemt donderdag in een verklaring afstand van de prijs en 'alle initiatieven' van ondernemer Christian Houkes.

Houkes is ondernemer en 'president' van Nederland Positief. Die stichting organiseert behalve de Amsterdam Fashion Award onder andere ook de Majoor Bosshardt Prijs, de Dutch Model Awards en Miss Nederland Positief.

Vijf doden bij explosie op Engels industrieterrein

Een explosie op een industrieterrein in Boston, in het Engelse graafschap Lincolnshire, heeft woensdagavond aan vijf mannen het leven gekost. Een zesde man is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis overgebracht. In een unit op het terrein werd illegaal alcohol gestookt, zei de politie.

De slachtoffers bevonden zich in een van de units op het terrein. De unit ging volledig in vlammen op. De politie zei later dat hier chemicaliën zijn gevonden voor de productie van alcohol.

Tuinbouwsector vraagt hulp Brussel

De tuinbouwsector heeft nog steeds veel last van de EHEC-crisis. Brancheorganisaties LTO Nederland, VNO-NCW en Greenport Holland luiden hierover de noodklok in een brief aan minister-president Mark Rutte (VVD). Prijzen voor producten zoals komkommer en paprika's zijn nog steeds erg laag. Vier tuinbouwbedrijven zijn inmiddels failliet.

In de brief aan de premier vraagt de tuinbouwsector om drie maatregelen vanuit de Europese Unie. Als marktherstel uitblijft, moet er een nieuwe opkoopregeling komen vanuit Brussel, stellen de briefschrijvers. Dat zou de prijzen voor saladegroenten kunnen opdrijven.

Daarnaast willen de tuinbouwers en handelaars een vergoeding van de directe schade. Die is opgelopen tot 135 miljoen euro voor de telers en 80 miljoen euro voor de handelaars.

Verder moeten EU-promotiegelden die al bestemd waren voor de tuinbouwsector per direct beschikbaar worden gesteld. Deze moeten worden ingezet om met name het Duitse consumentenvertrouwen terug te winnen via marketingcampagnes. Bij de oosterburen is de vraag naar saladegroenten nog steeds tien tot twintig procent lager dan normaal.

Mocht Brussel geen gehoor geven aan de oproep van de tuinbouworganisaties, dan rekenen zij op steun van de nationale overheid. Marktbeheerplannen en een adequate schadevergoeding kunnen desnoods ook van het kabinet komen, stellen de opstellers van de brief.

De EHEC-crisis lijkt over, maar de tuinders zitten er in de top van het afzetseizoen nog middenin. "Ten onrechte van iets beschuldigd worden, waar je part noch deel aan hebt, leidt tot veel onbegrip en frustraties", zegt een woordvoerder van LTO.

De sector zegt zelf al heel veel te doen. "Naast promotie en het uit de markt halen van eigen producten zijn we bijvoorbeeld bezig de productielijnen verder te certificeren. Dat moet onder consumenten leiden tot meer vertrouwen."

Begin deze week maakte de belastingdienst bekend tuinders tegemoet te komen door toeslagen eerder uit te betalen en uitstel van betaling te verlenen. "Het is goed dat die maatregelen nu onder de aandacht zijn gebracht van de tuinders", benadrukt de woordvoerder. "We vragen echter meer van de EU en de Nederlandse overheid."

Schoorsteen staat op instorten in Rotterdam

In Rotterdam staat een schoorsteen op instorten, het gevaarte is 60 meter hoog en is onderdeel van het voormalig bedrijf Ferro aan de Keileweg. De hulpdiensten zijn en masse op de been gebracht en hebben uit voorzorg een groot deel van de Keileweg afgezet.

MediaTV meldt op twitter dat een deel van de schoorsteen scheef hangt en dat er geen verandering in die situatie is. Er zou wel reeël instortingsgevaar zijn en daarom is GRIP 1 afgekondigd. Volgens de politie is er nog geen duidelijkheid over de toedracht van de problemen, maar men sluit niet uit dat het door de zware windstoten komt.

Verdere informatie is nog niet bekend. Foto's van de schoorsteen zijn in het bronartikel te bekijken.

Jake Gyllenhaal betrokken bij schietpartij

Jake Gyllenhaal is woensdag aan de dood ontsnapt. De 30-jarige acteur zat op de eerste rij toen een vuurgevecht losbarstte tussen twee gangs in Los Angeles.

Gyllenhaal draaide samen met zijn collega Michael Peña een dagje mee met de politie voor hun nieuwe rollen in de film End of Watch. Toen zij patrouilleerden door de straten van de Amerikaanse stad zagen zij van dichtbij hoe een gangster werd neergeschoten.

De man werd boven zijn lip en in zijn arm geraakt. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De twee verdachten konden ontsnappen. De dramafilm End of Watch gaat over de samenwerking tussen twee politieagenten.


Jake Gyllenhaal betrokken bij schietpartij (Foto: Novum)

Behemoth in Final Fantasy XIII-2-screenshots

Square Enix heeft nieuwe screenshots vrijgegeven voor het vervolg op Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII-2. In de screens zien we enkele gameplay-stukken en een aantal stukken uit filmpjes. Final Fantasy XIII-2 is een direct vervolg op het verhaal en zal zich vijf jaar na de gebeurtenissen uit FF XIII afspelen.

Final Fantasy XIII-2 komt in december uit in Japan en zal in het eerste kwartaal van 2012 naar Europa en Amerika toe komen. Het vervolg zal naar PS3 en Xbox 360 komen. Bekijk hieronder de vijf nieuwe screens.

Final Fantasy XIII-2Final Fantasy XIII-2Final Fantasy XIII-2Final Fantasy XIII-2Final Fantasy XIII-2

Verstoorders dodenherdenking naar museum

Zeven tieners die op 4 mei de dodenherdenking in Borne verstoorden, hebben een bezoek gebracht aan het oorlogsmuseum in Nijverdal. Ze kregen uitleg over gebeurtenissen in de oorlogsperiode en moesten als onderdeel van hun straf een bezoekverslag maken, meldt de politie donderdag.

De jongeren, vier meisjes en drie jongens uit Borne, begonnen tijdens het stiltemoment in het centrum van het Twentse dorp te schreeuwen vanuit een naastgelegen beeldentuin. De zeven zijn tussen de 14 en 17 jaar. Tot het museumbezoek is besloten na nauw overleg met de gemeente Borne en Halt Twente.

Daarnaast hebben de jongeren woensdag een zogenoemd excuusgesprek gehad met burgemeester Rob Welten van Borne. "De jongeren zijn zich bewust geworden dat het gedrag dat zij hebben vertoond niet respectvol was en ze hebben hun spijt hierover betuigd", zegt Welten. "Ze hebben hun lesje wel geleerd. Ik denk dat de persoonlijke en gerichte Bornse aanpak effect heeft gehad."

Schietende agenten Baflo niet vervolgd

De vier agenten die in april in Baflo hun wapen hebben gebruikt bij de aanhouding van de 25-jarige Alasam S., worden niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag laten weten.

Het OM oordeelt naar aanleiding van onderzoek van de rijksrecherche dat de agenten hun vuurwapen volkomen terecht hebben gebruikt. De adviescommissie die gaat over vuurwapengebruik van politiemensen sluit zich aan bij de standpunten van justitie.

De uitgeprocedeerde asielzoeker uit Benin schoot half april een 47-jarige motoragent met diens eigen dienstwapen dood. Daarvoor had hij zijn 29-jarige vriendin al om het leven gebracht. Hij wordt ook verdacht van twee pogingen tot moord. Bij de schietpartij raakten ook een 22-jarige agente en een 72-jarige omstander gewond.

S. raakte zelf ook gewond bij zijn arrestatie. De verdachte raakte bij de aanhouding gewond toen hij vijf keer werd geraakt door politiekogels. Agenten vuurden in totaal dertig kogels op hem af.

Assassin's Creed: Lineage naar Blu-ray en DVD

Het verhaal van Ezio zal in Assassin's Creed: Revelations zijn ontknoping hebben. Toch zijn de games niet de enige die het verhaal van Ezio vertellen. Assassin's Creed: Lineage, een korte film, vertelt namelijk het verhaal van de vader van Ezio waarin wordt uitgelegd hoe hij de grote vijand van kerk werd.

Deze korte film zal vanaf 15 november verschijnen op DVD en op Blu-ray. Deze schijfjes zullen naast de film ook trailers, een making off en een geanimeerde korte film bevatten.

Voor iedereen die geen zin heeft om tot november te moeten wachten is de korte film ook hieronder te bekijken.

Vieira stopt met voetbal

De oud-Franse international Patrick Vieira stopt op 35-jarige leeftijd met voetballen. De verdedigende middenvelder speelde het afgelopen seizoen nog voor Manchester City. Vieira had het afgelopen jaar moeite om een basisplaats te bemachtigen bij The Citizens, waardoor zijn aflopende contract niet werd verlengd. Desondanks trad hij, sinds zijn komst in januari 2010, 47 keer aan in het hemels blauwe shirt van City.

Vieira heeft een baan aangeboden gekregen bij de club uit Manchester. Hij zal de positie van football development executive bekleden. Dit houdt in dat hij onder andere verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de jeugd.

De middenvelder kan terug kijken op een geslaagde carrière en een goed gevulde prijzenkast. Zowel op clubniveau als internationaal heeft Vieira de nodige titels binnen gehaald. In zijn tijd bij Arsenal won hij drie keer de Premier League en vier keer de FA Cup. In het seizoen 2003-04 maakte Vieira onderdeel uit van de Invincibles, het Arsenal team dat een seizoen lang ongeslagen bleef. 

Na een jaar bij Juventus te hebben gespeeld ging Vieira in 2006 naar Internazionale waar hij vier keer de Serie A won. Zijn laatste prijs, en de eerste in 35 jaar voor City, kwam in 2011 toen de FA Cup werd gewonnen. 

De Senegalees, die opgroeide in Frankrijk, koos er in 1997 voor om uit te komen voor het Franse nationale elftal. Deze keuze stelde hem in staat om als onderdeel van Les Blues in 1998 de wereldbeker te veroveren en in 2000 tot Europees kampioen gekroond te worden. Vieira speelde in totaal 107 keer voor de Fransen.

Talent Van Mieghem tekent bij Heracles

Heracles Almelo heeft zich versterkt met Daryl van Mieghem. De 21-jarige aanvaller tekende in Overijssel een contract voor twee seizoenen. Dat melden de Almeloërs vandaag.

Van Mieghem speelde afgelopen jaargang voor de Amsterdamse Topklasser AFC. Hij draaide de hele voorbereiding mee met Heracles, dat als achtste eindigde in de Eredivisie.

"Hij is een talentvolle aanvaller die bij ons uiteraard de tijd krijgt om zich door te ontwikkelen, te wennen aan de intensiteit van het betaalde voetbal en aan onze manier van spelen", verklaart directeur Nico-Jan Hoogma. "We zijn blij met zijn komst."

'Woningmarkt terug naar de top'

De verhuisplannen door de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6 naar 2 procent zijn enorm toegenomen, stelt USP Marketing Consultancy op basis van een onderzoek onder 800 consumenten. Volgens het bureau gaat de Nederlandse woningmarkt weer naar het niveau van voor de crisis.

"De regeling kan leiden tot ruim 50.000 extra woningtransacties afhankelijk van de mate waarin de extra vraag aansluit op het woningaanbod. Hiermee kan verwacht worden dat het aantal woningtransacties in Nederland weer richting het niveau van voor de economische crisis stijgt", aldus USP.

Toch zet het onderzoeksbureau kanttekeningen bij hun eigen bevindingen: "Tussen verhuisplannen en het daadwerkelijk uitvoeren van de plannen ligt echter vaak nog een groot verschil. Het aantal transacties in koopwoningen lag voor de crisis rond de 200.000. In 2009 en 2010 was het aantal koopwoning transacties aanzienlijk lager met circa 126.000 transacties als gevolg van de economische crisis. Uitgaande van deze cijfers is het daarom niet aannemelijk dat iedereen met verhuisplannen ook daadwerkelijk zal verhuizen."

Vierdaagse maakt zich op voor regen en wind

De Nijmeegse Vierdaagse maakt zich op voor zware weersomstandigheden. De wandelaars gaan dinsdag pas van start en mogen nog enigszins hopen op beter weer, maar de Vierdaagsefeesten beginnen zaterdag al. Bij de opbouw in de Nijmeegse binnenstad wordt donderdag rekening gehouden met windstoten en zware regenval.

Veel ondernemers en opbouwers van grote podia in de stad stellen werkzaamheden een dagje uit. Vrijdag wordt namelijk een tijdelijke opklaring verwacht. Tenten worden extra verzwaard, laat de organisatie van de Vierdaagsefeesten weten. De gemeente houdt een oogje in het zeil tijdens de opbouwfase. De feesten trokken vorig jaar 1,4 miljoen bezoekers.

Na vrijdag wordt het weer volgens Weeronline wisselvallig en regenachtig. Voor de 95e editie van het grootste wandelevenement ter wereld zijn ook maatregelen genomen. De voorbereiding wordt volgens een woordvoerder van de mars de komende dagen afgerond.

Voor wandelaars verwacht de zegsman niet veel problemen. De 45.000 ingeschreven deelnemers krijgen voor alle weersomstandigheden tips en een 'beetje wandelaar' weet hoe hij met regen en wind moet omgaan. Regenkleding en droge sokken zijn de belangrijke wapens.

Of regen en wind ervoor zorgen dat minder mensen aan de start verschijnen is nog de vraag. "Vorig jaar was het heel heet en toen waren er opvallend veel thuisblijvers, maar die wisten misschien nog dat de Vierdaagse in 2006 werd afgelast wegens de hitte. Of regen ook zorgt voor afhakers moeten we zien."

EU onderzoekt grenscontroles Denemarken

Deskundigen van de Europese Unie hebben donderdag de opnieuw ingestelde controles bij de Deense grensovergangen met Zweden en Duitsland onder de loep genomen. Met de controles van de deskundigen moet worden bepaald of het nieuwe systeem in overeenstemming is met Europse regelgeving in het Schengen-verdrag.

De Deense regering besloot in mei permanente en zichtbare grenscontroles in te stellen bij alle landsgrenzen. Daarmee moeten de criminaliteit en de toestroom van illegale immigranten worden tegengehouden. Het nieuwe beleid trad vorige week in werking.

De beslissing van de Denen heeft de woede van veel EU-lidstaten gewekt, in het bijzonder van Duitsland. Berlijn waarschuwt dat de grenscontroles indruisen tegen de principes van het Schengen-akkoord, dat vrij vervoer van personen en goederen regelt.

'Euro biedt geen voordelen meer'

De euro biedt weinig voordelen meer voor Nederland. Dit zegt econoom en RTL Z-beursanalist Jacob Schoenmaker donderdag in zijn column voor de financieel nieuwszender. Hoewel hij voorstander was van de gezamenlijke munt, twijfelt Schoenmaker steeds meer aan de euro.

"Tijdens mijn eerste baan als econoom bij een grote commerciële bank zat ik in een sprekerspoule, die klanten warm moest maken voor de nieuwe munt. Ik was toen een oprecht en overtuigd voorstander van de nieuwe munt. Juist onze kleine open economie zou van het lagere wisselkoersrisico kunnen profiteren. De consensus was toen dat een land als Italië nooit zou worden toegelaten. Een collega werd zelfs ontslagen omdat hij een stuk had geschreven, waarin de Italiaanse deelname als kansrijk werd bestempeld", vertelt Schoenmaker.

Afspraken stellen niets voor
Toch zou Italië zich uiteindelijk bij de eurozone voegen, tot verrassing van de econoom: "Toen Italië zich toch kwalificeerde kregen we hier veel kritische vragen over. Ons antwoord was dan altijd dat er in het Verdrag van Maastricht een keiharde 'no-bail out' clausule stond. Een land met zwakke overheidsfinanciën zou boetes worden opgelegd en zeker geen financiële steun krijgen. Inmiddels zijn we zo'n 13 jaar verder en weten we dat de bovenstaande afspraak helemaal niets voorstelt. Een land met financiële problemen kun je geen boetes opleggen, want dan nemen de problemen alleen maar toe. De onderlinge verschillen tussen lidstaten blijken ook groter dan gedacht."

Omslag Griekenland duurt generaties
Volgens Schoenmaker is het beter dat zwakke eurolanden failliet gaan en de schulden saneren: "Ik heb ook niets tegen een faillissement van een land als Griekenland, maar ik vraag me af of een lidstaat daarvan kan herstellen zolang het binnen de Eurozone blijft. Landen als Argentinië, Mexico, Equador en Rusland waren na hun default alweer snel in staat nieuw kapitaal aan te trekken, maar hadden wel een eigen munt. Om op eigen kracht na een default weer mee te kunnen doen moet de productiviteit op hetzelfde niveau zijn als in de overige lidstaten. Hoe kan een land als Griekenland zijn productiviteit op korte termijn in lijn brengen met die van bijvoorbeeld Duitsland? Dat zal wel een of twee generaties duren."

De beursanalist zegt dat de recente steun van Noord naar Zuid-Europa nog maar het topje van de ijsberg is om de euro in stand te houden. In Zuid-Europa wordt namelijk weinig gespaard voor het pensioen, wat leidt tot nog veel grotere tekorten bij de overheden als de vergrijzing de bevolking echt toeslaat.

Export nauwelijks harder gegroeid
"Ook de voordelen van de muntunie voor ons land worden schromelijk overdreven. Zo is onze export nauwelijks harder gegroeid dan die van bijvoorbeeld Zweden en Denemarken. Om die reden ben ik in de afgelopen dertien jaar veranderd van een eurofiel in een euroscepticus. Wanneer we garant gaan staan voor alle problemen in Zuid-Europa is onze economie naar mijn mening beter af met een terugkeer van de gulden", zo besluit Schoenmaker.


'Euro biedt geen voordelen meer' (Foto: FOK!)

Voorwaardelijke cel voor stel dat baby kocht

Het paar dat in juli 2008 in Gent baby Jayden kocht, is donderdag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden. Ook moet het stel een werkstraf van 240 uur verrichten en is een boete van 1.000 euro voorwaardelijk opgelegd.

De rechtbank acht bewezen dat het stel een originele akte vervalste, waarmee de baby als hun kind werd ingeschreven. De 29-jarige Tamara van der W. uit Sibculo en de 28-jarige Gideon S. uit Vriezenveen kwamen via een advertentie op internet in contact met een Belgisch stel dat een baby verwachtte.

Voorwaardelijke cel voor stel dat baby kocht
Voorwaardelijke cel voor stel dat baby kocht (Foto: ANP)

Vitesse geeft Hofs geen contract

Nick Hofs traint op dit moment met Vitesse mee, zodat hij zijn conditie op peil kan houden. Toch is trainer John van den Brom niet van plan om de voormalig speler van de Arnhemmers een overeenkomst aan te bieden.

"Dat is de afspraak, punt," aldus Van den Brom, die overigens wel blij is met de aanwezigheid van de 28-jarige voetballer. "Het is fijn werken met Nicky. Altijd positief, een jongen die Vitesse kent en met zijn aanwezigheid maakt hij ook ons natuurlijk sterker."

Ook een overeenkomst op amateurbasis is volgens Van den Brom niet aan de orde. "Dat zou een belediging voor hem zijn en is niet aan de orde. Wij weten wat we willen en Nicky komt wel weer aan het voetballen. Wees daarover niet bang."

Hofs speelde gedurende het afgelopen seizoen voor het Cypriotische AEL Limassol. Deze ploeg besloot in de zomer het contract met de middenvelder te ontbinden, waardoor hij nu zonder club zit.

Moody's waarschuwt Amerika

Kredietbeoordelaar Moody's heeft woensdag de Verenigde Staten gewaarschuwd. Het bureau zegt dat het land zijn huidige hoge AAA-rating zal verliezen als de Amerikaanse politiek niet tot een overeenstemming kan komen over het verhogen van het huidige schuldenplafond van 14.300 miljard dollar.

Indien er binnen één week geen acceptabel akkoord op tafel ligt, stevent Amerika af op een situatie van wanbetaling voor een deel van haar schuldenlast. De VS kunnen dan niet meer officieel herfinancieren en andere overheidsbetalingen plegen. Woensdag liepen onderhandelingen met de Republikeinen, die de Democratische president Barack Obama nodig heeft voor een akkoord, op ruzies uit.

De deadline is 22 juli. Met een uitgewerkt akkoord kunnen de plannen nog voor 2 augustus in wetgeving omgezet worden. Dat is namelijk de datum dat Amerika echt niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen, als het schuldenplafond niet verhoogd wordt, wat volgens experts tot een schokgolf in het wereldwijde financiële systeem teweeg kan brengen.

De Democraten willen in combinatie met het verhogen van het schuldenplafond bezuinigen, maar ook belastingen verhogen. Dit stuit echter tegen de borst van de Republikeinen.

Een woordvoerder van de Republikeinse voorman John Boehner zei woensdag over het besluit van Moody's dat het de noodzaak aantoont van bezuinigingen door de overheid. "Boehner waarschuwt al maanden dat de financiële markt actie zal ondernemen als het Witte Huis dat nalaat en de schuldcrisis in ons land niet tegengaat door de uitgaven te matigen. De handelwijze van Moody's versterkt die waarschuwing alleen maar."


Moody's waarschuwt Amerika (Foto: Novum)

Auto overleden Antwerpse niet gesaboteerd

De 19-jarige vrouw uit Antwerpen die vorige week overleed bij een verkeersongeval op de A67 bij Bladel was slachtoffer van een noodlottig ongeval. Uit onderzoek blijkt dat haar auto niet is gesaboteerd, meldt de politie donderdag. Er waren geen andere automobilisten betrokken bij het ongeluk.

Volgens Belgische media voelde de vrouw zich bedreigd en werd ze mogelijk zelfs opgejaagd. Maar daarvan was volgens de politie geen sprake. Rechercheurs hebben met vrienden en familie van het slachtoffer gesproken. Ook is sectie op het lichaam verricht en is haar auto uitgebreid technisch onderzocht, evenals haar mobiele telefoon.

De politie kreeg vorige week woensdag om 06.00 uur een melding dat in een maïsveld langs de A67 bij Bladel een beschadigde auto stond. De vrouw was uit de auto geslingerd.

Uit het onderzoek blijkt dat de vrouw rond 01.10 uur met haar auto van de weg is geraakt en vrijwel direct overleed. Ze had geen autogordel om en was met een mobieltje aan het telefoneren met een vriend. Of dat de oorzaak van het ongeval is geweest, is onbekend. Ook het alcoholgehalte in haar bloed is nog niet bekend. De politie had na het ongeluk om getuigen gevraagd, maar die hebben zich niet gemeld.

Italië brengt internationale drugshandel slag toe

De Italiaanse politie heeft woensdag de internationale drugshandel een gevoelige slag toegebracht. Honderden kilo's cocaïne bestemd voor de Europese markt werden in beslag genomen en in totaal werden veertig verdachten gearresteerd, meldde de politie.

De politie richtte zich op drugshandel in Europa, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. De Calabrische maffia 'ndrangheta importeert volgens de autoriteiten drugs naar Italië en de rest van Europa door deals met Colombiaanse en Mexicaanse drugskartels.

"Het is een zeer grote operatie waarbij wereldwijd zes landen zijn betrokken", zei Nicola Gratteri, openbaar aanklager voor georganiseerde misdaad in de zuidelijke regio Calabrië van waaruit de 'ndrangheta opereert. De 'ndrangheta is volgens Gratteri de grootste importeur van cocaïne in Europa.

Er zijn mensen gearresteerd in onder meer Calabrië, Sicilië en Lombardije. Daarnaast zijn er arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen vijf vermoedelijke drugshandelaren in Nederland en Spanje en drie verdachten in Colombia, de Verenigde Staten en Venezuela, meldden de carabinieri.

De 'ndrangheta wordt tegenwoordig als machtiger dan de Siciliaanse maffia beschouwd en drijft een van de grootste drugshandels ter wereld.

Moordverdachte vrij door slordig politiewerk

Een verdachte van de moord op de 63-jarige Ton Boomgaard uit Loosdrecht is voorlopig op vrije voeten gekomen vanwege onnauwkeurig politiewerk. De Amsterdamse rechtbank oordeelde donderdag dat de politie bij het vastleggen van het verhoor van de 31-jarige man te kort door de bocht is gegaan.

De Gooise aannemer vond op de avond van 27 februari 2009 de dood tijdens een roofmoord in zijn woning aan de Loodijk in 's Graveland. Na een worsteling bonden de drie daders hem vast op een stoel, waarna ze hem door zijn hoofd schoten. Ze gingen ervandoor met geld en sieraden. Tijdens de overval sloten de criminelen zijn vrouw en twee kleinkinderen op in de kelder van de villa.

Een man uit Almere werd verdachte, nadat sporen van een inbraak die hij pleegde overeen bleken te komen met dna dat was gevonden op een bril in de vluchtauto van de roofmoord. Hij bekende daarop die auto te hebben gestolen.

Maar het proces-verbaal daarover van de politie was volgens de rechtbank 'te kernachtig' weergegeven. Volgens zijn advocaat zou de man wel hebben verklaard dat hij de bril na de diefstal van de auto erin had achtergelaten, maar niet dat hij ook bij de roofmoord betrokken was geweest. Ook de officier van justitie moest erkennen dat de politie 'te boud' te werk was gegaan in het verslag van het verhoor.

Om tot een beslissing te komen over de vervolging, gaat de rechtbank nu eerst de band van het gesprek met de verdachte afluisteren. Tot de zaak opnieuw wordt behandeld, is hij vrij man. Hij heeft ongeveer een jaar in de cel gezeten.

True Blood-acteur Skarsgard in Vikingfilm

Alexander Skarsgard keert terug naar zijn Zweedse wortels. De acteur, vooral bekend van zijn vampierrol in de tv-serie True Blood, gaat een Viking spelen in de film The Vanguard, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

The Vanguard gaat over twee broers die strijden voor hun Vikingvolk. Ze zijn verbannen naar Noord-Amerika, maar plannen een terugkeer naar hun thuisland Zweden. Warner Bros heeft het project opgepikt en heeft grootse plannen voor een heldenfilm in de traditie van Gladiator en Braveheart.

Toneelschrijver Chris Boal schrijft het scenario voor de film. De filmrol is bekend terrein voor de 34-jarige Skarsgard. Eric Northman, zijn karakter in True Blood, was voordat hij vampier werd ook een Viking. De Zweed gaat de film ook produceren.


True Blood-acteur Skarsgard in Vikingfilm (Foto: Novum)

Geen demo voor The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim zal geen demo krijgen. Daarvoor is de game te groot, zegt Craig Lafferty van Bethesda. Het is te moeilijk om de game af te bakenen, en als dat wel zou kunnen dan kan het geen representatieve indruk maken. Daarnaast moet de demo gigantisch zijn volgens de producer.

De game moet op 11 november uitkomen op Xbox 360, PS3 en pc. We moeten het in de tussentijd doen met de reviews, die we hier ongetwijfeld zullen aanbieden als de tijd daar is. Sterker nog, houd FOK!games in de gaten voor een verse preview van de populaire fantasy-RPG!

skryim

Zeefuik tot 2013 bij PSV

Género Zeefuik heeft zijn aflopende contract bij PSV verlengd. De geboren Amsterdammer staat nu tot medio 2013 onder contract bij de Eindhovenaren, meldt PSV vandaag. De 21-jarige spits debuteerde op 31 april 2007 in de hoofdmacht van PSV in een uitduel met NAC Breda.

Zeefuik staat al sinds 2006 onder contract bij de Brabanders. Afgelopen seizoen kwam hij tot één basisplaats en zes invalbeurten, waarin hij eenmaal scoorde. Daarvoor werd hij twee seizoenen uitgeleend aan clubs uit de Jupiler League.

Europees hof: geen Finse cognac

Het Europese Hof van Justitie haalt zijn neus op voor Finse cognac. Finse cognac bestaat niet en het Finse bedrijf Gust. Ranin Oy, dat zijn versie van dit distillaat onder de naam konjakki op de markt bracht, mag dit niet meer doen. De naam konjakki is misleidend voor de consument, zo bepaalde het hof donderdag.

De Europese regels zijn streng. Cognac die wel cognac mag heten moet op traditionele wijze uit bepaalde druiven zijn gedistilleerd. Dat distillatieproces moet, na de oogst, uiterlijk 31 maart zijn voltooid. Het distillaat moet rijpen in vaten van hout dat afkomstig moet zijn van specifieke eiken. En dit hele proces mag zich uitsluitend afspelen in distilleerderijen die daarvoor door het Bureau National Interprofessionel du Cognac zijn aangewezen, en uiteraard alleen in de omgeving van het plaatsje Cognac, in West-Frankrijk.

Rijsbergen interim-bondscoach Indonesië

Wim Rijsbergen is interim-bondscoach van Indonesië. Dit meldt de Indonesische voetbalbond. Rijsbergen volgt de ontslagen Oostenrijker Alfred Riedl op.

De 59-jarige Rijsbergen, momenteel nog in dienst van Makassar, zegt dat de benoeming nog niet beklonken is. Wel gaat de oud-international ervan uit dat dat snel gaat gebeuren.

Indonesië speelt op 23 juli een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkmenistan.

Nieuwe trailer Contagion

Steven Soderbergh's virushorror film Contagion heeft een trailer en afgaande op de ijzersterke cast lijkt de film veel goeds in petto te hebben.

In Contagion zien we Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard, Laurence Fishburne, Jude Law, John Hawkes en Kate Winslet in gevecht met een wereldwijde virus epidemie. Soderbergh staat bekend als een bijzondere filmmaker, die vaker wel dan niet scoort met zijn eigenzinnige stijl van regisseren. Ook bij deze film lijkt dat niet anders te zijn.

Contagion draait vanaf 20 oktober in de bioscopen.


De trailer voor Steven Soderbergh's Contagion

Batman-scenarist werkt aan Godzilla-film

David Goyer, bekend van de Batman-trilogie, gaat een nieuw scenario schrijven over het monster Godzilla. Gareth Edwards gaat de nieuwe Godzilla-film regisseren, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Filmmaatschappij Legendary Pictures wil dat Goyers versie van het monster zo veel mogelijk op het origineel lijkt. Godzilla was in 1954 voor het eerst te zien in de Japanse film Gojira. Daarna zijn er talloze films, strips en series over verschenen. De laatste film over het monster was Godzilla uit 1998. Het beest heeft zelfs een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Goyer is onder meer bekend van de Superman-film Man of Steel die volgend jaar uitkomt en de Batman-films van Christopher Nolan. Het laatste deel daarvan, The Dark Knight Rises, komt volgend jaar uit. Wanneer Godzilla in de bioscopen moet verschijnen, is nog onbekend.


Batman-scenarist werkt aan Godzilla-film (Foto: Novum)

Tarantino speelt bandiet in spaghettiwestern

Quentin Tarantino gaat een rolletje spelen in een spaghettiwestern van Franco Nero. The Angel, the Brute and the Wise wordt een eerbetoon aan regisseurs Sergio Leone en John Huston. "Ik heb hem een brief laten tekenen waarin staat dat hij in mijn film wil spelen", zegt de Italiaanse acteur tegen het Amerikaanse filmvakblad Box Office Magazine.

Tarantino werkt zelf ook aan een spaghettiwestern getiteld Django Unchained, met Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio en Samuel L. Jackson in de hoofdrollen. Toen de eerste berichten over die film het daglicht zagen, leek Nero ook een rol te hebben in de film. Ook ging het gerucht dat de film The Angel, the Brute and the Wise zou heten. Nu blijken er twee westerns in de maak te zijn. Nero heeft Tarantino gevraagd een klein rolletje als bandiet te spelen in zijn eerbetoon.

De Italiaanse Nero is onder meer bekend van de titelrol in de western Django uit 1966. Hij hoopt op een rolletje in de western die de Pulp Fiction-regisseur maakt. "Iedere keer als ik Tarantino spreek wil hij alles weten over Sergio Corbucci, de regisseur van Django", zegt de 69-jarige Nero. Tarantino heeft hem nog niet benaderd voor zijn western. "Ik hoop dat Quentin me vraagt voor een rol. Dat zou me erg gelukkig maken."


Tarantino speelt bandiet in spaghettiwestern (Foto: Novum)

Huta Galung onderuit in Polen

Jesse Huta Galung is er niet in geslaagd de kwartfinale te bereiken in de challenger van Sopot. De Nederlandse tennisser ging in de tweede ronde met 4-6 en 0-6 onderuit tegen Andreas Beck. De Duitse nummer 140 van de wereld treft in de volgende ronde de winnaar van het duel tussen Nikola Ciric en Alessio di Mauro.

Huta Galung, nummer 127 van de ATP-ranglijst, klaagde gisteren na zijn zege in de eerste ronde op Twitter over koorts. Hij had moeite met de omschakeling na Zuid-Afrika, waar Nederland verloor in de Davis Cup.

Boateng mag naar Bayern

Bayern München heeft vanochtend bekend gemaakt dat zij tot een overeenstemming is gekomen met Manchester City met betrekking tot Jérôme Boateng.  Voor een nog onbekend bedrag zal de 22-jarige international verhuizen richten Beieren. De verdediger zal een dezer dagen zijn medische keuring doorlopen om vervolgens zijn handtekening te zetten onder een vierjarig contract.

Boateng zegt al enige tijd dat hij City wil verlaten omdat hij geen vaste basisplaats kan bemachtigen. In juni was er al een overeenkomst tussen Bayern en de speler, er moest echter gewacht worden op de goedkeuring van City. Als de medische keuring goed verloopt, zal het Engelse avontuur van de verdediger van korte duur zijn geweest. Vorig jaar werd hij gekocht van HSV voor 12,5 miljoen euro.

Het bestuur van Bayern is erg te spreken over de nieuwe aanwinst, aangezien de laatste seizoenen de verdediging van Die Mannschaft een grote zorg was.

Opnieuw oud-hoofdredacteur NotW opgepakt

De Britse politie heeft donderdag in verband met het afluisterschandaal rond de opgedoekte schandaalkrant News of the World opnieuw een arrestatie verricht. Het gaat om Neil Wallis (60), oud-hoofdredacteur van de krant, melden Britse media, waaronder de BBC, Sky News en persbureau PA.

Wallis werkte voor de boulevardkranten The Sun en People voor hij in 2003 als plaatsvervangend hoofdredacteur onder Andy Coulson aan de slag ging. Na het vertrek van Coulson in 2007 nam Wallis diens plek als hoofdredacteur over. Wallis was ook lid van de Press Complaints Commission, het zelf-regulerende orgaan van de Britse media dat momenteel zwaar onder vuur ligt, omdat onvoldoende zou zijn opgetreden tegen zich misdragende journalisten.

Coulson trad in 2007 af na de arrestatie van twee medewerkers van NotW wegens het aftappen van de telefoons van personeelsleden van het koninklijk huis. Vorige week werd de oud-hoofdredacteur ingerekend wegens zijn vermoedelijke betrokkenheid bij het afluisterschandaal dat het einde inluidde van NotW.

Wallis vertrok in 2009 bij NotW. Zijn arrestatie donderdag is de negende in het politieonderzoek naar het afluisterschandaal en het mogelijk omkopen van agenten door journalisten.

Politie jaagt op drankrijders rond Zwarte Cross

De politie in de Achterhoek kijkt het komende weekend nadrukkelijk uit naar mensen die met te veel alcohol op achter het stuur stappen. In Lichtenvoorde vindt vrijdag, zaterdag en zondag het Zwarte Cross festival plaats. De politie waarschuwt vooral voor mensen die met restalcohol van de vorige avond in hun bloed de weg op gaan.

De afgelopen jaren hebben verscherpte controles rondom het uit een motorcrossfestijn ontstane festival ervoor gezorgd dat minder bezoekers beschonken in de auto stapten. In 2008 werd bij controles bijna 4 procent betrapt. Een jaar later was dat gedaald naar 1 1/2 procent. Vorig jaar was het slechts 1 procent.

Het festival is toe aan zijn vijftiende editie. Vorig jaar kwamen er 148.000 bezoekers. De opbouw van het feest werd toen verstoord doordat een hevige windvlaag of een windhoos twee dagen vooraf alle tenten omver blies. Vier medewerkers raakten gewond. Tijdens het festival kwam een medewerker van een kermisattractie om het leven tijdens het proefdraaien.

Plofkraak bij pinautomaat in Den Dungen

Bij een bankfiliaal in het Brabantse Den Dungen is donderdagochtend een plofkraak gepleegd. De daders hebben door middel een explosie de pinautomaat aan de Litserstraat weten te openen en hebben een onbekend geldbedrag gestolen. Dat meldt de politie.

Een gestolen Audi TT reed rond 04.00 uur tegen de gevel. Daarna hebben de daders de automaat laten ontploffen. Ze zijn er met een onbekende buit in een ander voertuig vandoor gegaan. Door de kraak is het pand ontzet.

'Twente met rouwbanden tegen Fenerbahçe'

FC Twente herdenkt vanavond de slachtoffers van het bouwongeval in de Grolsch Veste. De Tukkers houden voor aanvang van de oefenwedstrijd met Fenerbahçe een minuut stilte. Ook zal het duel worden gespeeld met rouwbanden. Dat meldt De Telegraaf.

Twente treedt in Stadion Leburton in het Belgische Tubeke aan tegen de kampioen van Turkije. Het duel begint om 20.00 uur.

Tijdens de verbouwing van stadion de Grolsch Veste stortte vorige week donderdag het dak in. Twee mannen verloren het leven bij het ongeval.

Groninger bedreigt politie met zwaarden

Een 52-jarige man uit Groningen heeft woensdagnacht voor onrust gezorgd door schreeuwend met twee zwaarden over straat te lopen in zijn woonplaats. Hij bedreigde gealarmeerde agenten met de zwaarden en met zijn riem. De man werd met pepperspray overmeesterd en ingerekend.

De boze zwaardzwaaier liep 's nachts door de Semarangstraat en weigerde zijn zwaarden aan de politie te geven. Te hulp geschoten familieleden slaagden erin de zwaarden af te pakken, maar daarna begon hij met zijn riem te zwaaien. Met behulp van pepperspray konden meerdere agenten hem in de boeien slaan.

Waarover de verwarde man zich kwaad maakte is niet bekend.

Ook Jaguar wil weer naar Le Mans

Na Porsche wil ook Jaguar terugkeren op Le Mans. Volgens Autosport wil het Britse merk voor het eerst weer in de LMP1-klasse rijden sinds 1991. Eigenaar Tata Motors en bazen van Jaguar bekijken de optie om met een prototype aan de start te verschijnen.

Jaguar won voor het laatst de wedstrijd op Le Mans in 1990 met de XJR-12. Volgens Autosport is het besluit om terug te keren al genomen, maar moeten Tata en Jaguar hier nog een tijdsplan aan vast hangen.

Jongetje (3) ernstig mishandeld

Een peuter in Bolsward is in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht na een mishandeling in de woning van zijn moeder. Het jongetje van 3 jaar werd bewusteloos in het huis aangetroffen. Er zijn twee mensen aangehouden, maar de politie wil niet zeggen of het om de ouders gaat.

Het kind werd gevonden door ambulancemedewerkers en is naar het UMCG in Groningen gebracht. Hoe het slachtoffer er nu aan toe is, is onduidelijk.

Nick Frost speelt dwerg in Sneeuwwitje

De zevende dwergenrol in Snow White and the Huntsman gaat naar Nick Frost. De Birtse acteur is de laatste onderhandelingsfase ingegaan voor de rol, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Alle zeven dwergen in de productie worden door Britten gespeeld. Naast Frost, die onlangs te zien was in de komedie Paul, zijn Ian McShane, Toby Jones, Bob Hoskins, Eddie Marsan, Stephen Graham en Ray Winstone te zien als dwergen in de Sneeuwwitje-film.

Rupert Sanders regisseert de film met Kristen Stewart als Sneeuwwitje en Thor-acteur Chris Hemsworth als premiejager. Hij moet van haar stiefmoeder Charlize Theron de knappe Sneeuwwitje vermoorden, maar weigert dat. In plaats daarvan leert hij haar zichzelf te beschermen.

Producent Joe Roth heeft vorig week gezegd van Snow White and the Huntsman een filmreeks te willen maken. De film komt volgend jaar zomer uit en krijgt concurrentie van The Brothers Grimm: Snow White met Julia Roberts als stiefmoeder. Die film komt naar het er nu uitziet een paar maanden eerder uit dan Snow White and the Huntsman.


Nick Frost speelt dwerg in Sneeuwwitje (Foto: Novum)

Blote billetjes op het strand

Mijn buurvrouw Erna vond mij maar een preutse moeder. Ik ben die discussie die we voerden op het strand nooit vergeten. Haar dochter en mijn zoon schelen maar een paar maanden in leeftijd, en toen waren het leuke, mollige peuters van twee jaar oud. Haar peuter dartelde bloot rond; mijn peuter had een zwembroekje aan. We kregen er een gesprek over. Erna vond het maar zielig, dat mijn zoon een zwembroekje aan had.

Verkrachter valt in slaap na de daad

De Zimbabwaanse politie heeft vorige week weinig moeite hoeven doen om een verkrachter in de boeien te slaan. De man was na de seks namelijk in slaap gevallen.

De 30-jarige man liep afgelopen zaterdag de hut van een 80-jarige vrouw binnen. Onder invloed van veel bier bedreigde hij het oude vrouwtje met de dood. Hij bedekte haar mond met zijn hand en verkrachtte haar.

Na te zijn klaargekomen, wachtte Michael Fraser een paar minuten en ging nog een tweede keer over de vrouw heen. Vervolgens rolde hij van haar af en viel in een diepe slaap. Het slachtoffer sloop op muizenvoeten de slaapkamer uit en alarmeerde de politie. Deze trof de verkrachter aan in het bed, nog altijd in dromenland.

Zimbabwe kent overigens een lik-op-stukbeleid. Fraser, die beweerde het slachtoffer zijn hele leven te kennen, moest gisteren al voor de rechtbank verschijnen. Deze heeft de verkrachter voor 16 jaar op water en brood gezet.

Historische zege sumoworstelaar Kaio

Veteraan Kaio heeft een historische mijlpaal bereikt. De bijna 39-jarige Japanner boekte zijn 1.046e overwinning als sumoworstelaar, een nieuw record. Het oude record was in handen van de reeds lang gepensioneerde Chiyonofuji.

Kaio was tijdens het Nagoya Grand Sumo Tournament te sterk voor de Mongoliër Kyokutenho. Het record komt op een goed moment voor de oude Japanse sport, die onlangs werd opgeschrikt door een groot omkoopschandaal. 25 worstelaars en trainers werden uitgesloten van competitie vanwege het weggeven van wedstrijden.

Python kruipt uit toilet in Leiden

Uit een toilet in een woning in Leiden is donderdag een slang gekropen. Het gaat vermoedelijk om een python, meldt de politie.

Gealarmeerde agenten zagen de slang rond 07.00 uur op de trap van de woning aan het Plantsoen liggen. Het dier is een tot anderhalve meter lang, ongeveer twee jaar oud en zag er volgens de politie gezond uit.

Het is niet duidelijk waar de slang vandaan komt. Mogelijk is het dier ontsnapt of buiten losgelaten. Het beest is overgedragen aan de dierenambulance en gaat uiteindelijk naar een opvang in Haarlem.


Python kruipt uit toilet in Leiden (Foto: Novum)

Head wil nog niet met pensioen

Patrick Head wil voorlopig zijn werkzaamheden bij Williams nog blijven uitvoeren, zo maakte de mede-eigenaar van het Formule 1-team gisteren bekend. De 66-jarige Brit wil wel zijn activiteiten bij het raceteam vanaf volgend jaar wat terugschroeven. Wel zal hij nog een aantal wedstrijden gaan bezoeken.

Williams-baas Adam Parr meldde eerder dit jaar nog dat Head met pensioen zal gaan, iets wat hij tegenspreekt. "Ik ga niet met pensioen. Ik zal vanaf volgend jaar waarschijnlijk minder betrokken zijn bij het Formule 1-team, maar ik blijf me wel bemoeien met de andere activiteiten van Williams," zei Head tegen de BBC. De Brit zal zich voornamelijk bezig gaan houden met de hybride technologie waarmee in samenwerking met Porsche succes mee wordt geboekt. Ook zal hij zich bezig houden met het ontwikkelen van andere nieuwe technologieën.

Friese politie zoekt puppymoordenaar

De politie in Friesland is op zoek naar degene die een puppy heeft omgebracht in een recreatiegebied in Leeuwarden. Voorbijgangers vonden daar dinsdagochtend het verminkte lichaam van een pup en sloegen alarm. De politie hoopt dat getuigen iets hebben gezien waardoor de dader of daders kunnen worden achterhaald.

Het dode hondje, ras onbekend, werd gevonden in recreatiegebied De Groene Ster. Uit onderzoek blijkt dat het dier door mishandeling om het leven is gebracht.

Kubica zet zinnen op terugkeer in 2012

Robert Kubica wil volgend jaar graag terugkeren in de Formule 1. De Pool herstelt momenteel van zijn verwondingen opgelopen tijdens een rallycrash in februari en heeft geen datum voor zijn terugkeer aangegeven, maar volgens hemzelf ziet het er op dit moment goed uit.

"Ik wil graag terugkeren in 2012," zei de Pool die weet dat hij pas volgend jaar kan zeggen of hij weer voor de titel kan gaan. Wat hij wel denkt te weten is dat de crash geen invloed op zijn presteren zal hebben. "Ik denk het niet. Ik heb geen herinneringen aan de crash, maar zie alleen de consequenties. Voor mij voelt het dus alsof het nooit gebeurd is."

Kubica herstelt goed, maar wil over een comeback voorlopig nog niet te veel horen. "Ik ben lichamelijk nog wat zwak, maar over het algemeen gaat het best goed. Ik zit nu weer rond mijn normale gewicht en sinds enkele weken kan ik weer zelfstandig lopen. Ik ben tevreden hoe de zaken verlopen. De verbeteringen zijn in lijn met de verwachtingen en gelukkig zijn er geen complicaties die het herstel aantasten. Het is nog onduidelijk wanneer ik terug kan keren, maar wel dat ik me niet moet overhaasten."

De Pool is wel uitgesproken duidelijk over bij welk team hij terug wil keren. "Lotus Renault GP. Ik ben er coureur, ik mis het rijden dit seizoen en ik heb het gevoel dat mijn werk in Enstone er nog niet op zit."

[Tour] Chavanel met speciale fiets op feestdag

Sylvain Chavanel start de twaalfde etappe op een speciaal geprepareerde fiets. De regerend Frans kampioen rijdt op quatorze juillet met een tweewieler die is gespoten in de Franse driekleur. "Het werkt motiverend, maar ik ben altijd gemotiveerd", verklaart de Quick-step-renner aan een verslaggever van Novum.

Of Chavanel vandaag potten kan breken in de zware Pyreneeën-rit van Cugnaux naar Luz-Ardiden valt nog te bezien. De aanvaller is herstellende van een schouderblessure, opgelopen tijdens een valpartij in de vijfde etappe naar Cap Fréhel. "Je kunt helaas niet altijd doen wat je wil. Maar het zou ideaal zijn", meldt Chavanel, wiens bijnaam, La Machine, eveneens op de fiets figureert.

Almeerse wijkagenten bestraft na klachten vrouwen

Vier agenten in Almere zijn bestraft omdat ze onvoldoende afstand hielden tot buurtbewoners. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. Drie vrouwen uit de Bouwmeesterbuurt vertellen donderdag in De Telegraaf dat zeker een van hen seksueel getinte sms'jes stuurde.

De 40-jarige wijkagent verstuurde de pikante berichtjes met zijn diensttelefoon. Ook intimideerde hij volgens de vrouwen buurtbewoners en had hij een buitenechtelijke relatie met een van hen. De agent zou bovendien jonge meisjes 'aanmatigend' hebben benaderd.

De politie wil niet reageren op de aantijgingen van de vrouwen. De korpsleiding laat in een algemene verklaring weten dat in zes jaar tijd vier van de zestig wijkagenten zijn onderzocht wegens grensoverschrijdend gedrag. De vier agenten hebben straffen gekregen variërend van voorwaardelijk strafontslag met een proeftijd, overplaatsing, tot een disciplinaire straf.

Zynga bood 1 miljard voor PopCap

Onlangs werd PopCap verkocht aan EA. Vandaag werd echter bekend dat Zynga meer heeft geboden dan de 750 miljoen van EA, namelijk 1 miljard. Desondanks koos PopCap voor EA en niet voor Zynga. De deal was praktisch rond maar werd op het allerlaatste moment alsnog afgekapt door PopCap.

PopCap koos uiteindelijk voor EA omdat hun doelen praktisch gelijk lagen. PopCap kan hun eigen ding blijven doen waarna ze hulp krijgen van EA in de distributie-fase, iets waar ze zelf minder in zijn, aldus de woordvoerder van PopCap.

"The alignment of the strategy between the two companies is huge, from their Origin investment to their Jamdat acquisition, their Playfish acquisition, they really have the absolute world-class digital publishing organisation.We get to focus on what we're great at, and partner up with someone who is great at things that we're not always that great at. We've got a great publishing organisation for our size, but the scale that they have is absolutely astounding."

Daarnaast kan Zynga nog een extra 500 miljoen tegemoet zien, zouden de verkopen naar verwachting zijn.

Barneveld zoekt mutsenwassers

Wie net van school af is en graag een vak wil leren, moet zich even melden bij de organisatie van de Oud-Veluwse markt in Barneveld. Het zwaar gereformeerde dorp is namelijk op zoek naar mutsenwassers.

Aly Bakelaar houdt het voor gezien. Decennialang mutsen wassen is de dame op leeftijd niet in de kouwe kleren gaan zitten. Zo doende stopt de laatste mutsenwasser van Barneveld met het aanbieden van haar diensten.

De Oud-Veluwse markt zit nu met de handen in het haar. Met name daar wordt nog veel traditionele klederdracht gedragen, inclusief bijbehorende muts. Hierbij is het noodzakelijk dat men het hoofddeksel regelmatig stijft, strijkt en eventueel naait.

Mutsenwasser is ambachtelijk vakwerk. De organisatie van de markten is bang dat met het pensioen van Bakelaar bijzondere vakkennis verloren gaat. De komende tijd probeert men dan ook nieuwe mutsenwassers te ronselen. Mensen die interesse hebben in het vak, kunnen zich uiteraard ook zelf melden bij de organisatie.

'Sony-hack was een goede periode voor Sony'

Sony Network-baas Tim Schaaff vindt de periode rondom de hack een goede periode voor Sony. Schaaff vindt dat ze er beter uit zijn gekomen, ondanks alle problemen die de hackers veroorzaakten. Niet dat hij deze tijd nog eens dunnetjes wil overdoen, hij wil het liever niet opnieuw meemaken.

"Great experience, really good time. Though I wouldn't like to do it again. A determined hacker will get you. The question is how you build your life so you're able to cope with those things." Of de fans het daar ook mee eens zijn, valt te betwijfelen. Hoe beviel de periode voor jullie? In plaats van online gamen, had je nu de mogelijkheid om andere dingen te doen... Wat hebben jullie in die periode gedaan?

Minder woningen verkocht in juni

In juni zijn 9549 minder woningverkopen geregistreerd bij het Kadaster. Dat is 12,6 procent minder dan in dezelfde maand een jaar geleden. Ten opzichte van mei daalde het aantal registraties met 3,7 procent. Dat maakte het Kadaster vrijdag bekend.

In de cijfers is het effect van de verlaging van de overdrachtsbelasting van zes naar twee procent per 15 juni nog niet zichtbaar. Het Kadaster registreert namelijk op basis van de inschrijvingsdatum van de akte in de openbare registers. Omdat die inschrijving twee tot drie maanden later plaatsvindt dan de ondertekening van de koopakte wordt het effect van de verlaging pas zichtbaar in het vierde kwartaal.

De grootste daling ten opzichte van mei was te zien in het aantal registraties van Brabantse woningen met een daling van 11,1 procent. De laagste daling vond plaats in Limburg waar maar 2,3 procent minder verkochte woningen werden geregistreerd.

Woningen in Gelderland, Overijssel, Drenthe en Flevoland bleken nog wel in trek. Zo steeg het aantal registraties van woningverkopen in koploper Drenthe met 5,3 procent ten opzichte van de maand ervoor.

De twee-onder-een-kapwoning was het enige woningtype waarvan de verkoop steeg ten opzichte van mei 2011, met 1 procent. De grootste daling deed zich voor bij vrijstaande woningen met 7,8 procent.

Wekelijkse Japanse verkoopcijfers

Hierbij de Japanse verkoopcijfers van 04 juli 2011 tot en met 10 juli 2011. L.A. Noire is uitgekomen in Japan en deze doet het samen met inFAMOUS 2 onverwacht goed voor een eerste week. Daarnaast zien we ook nog eens een Xbox 360-spel in de top tien dat een zeldzaam geval is.

Plaats Software Game Stuks Verkocht
1 PS3
L.A. Noire 58.436
2 PS3
Infamous 2 33.474
3 PS3
Earth Defence Force: Insect Armageddon 30.189
4 360
Earth Defence Force: Insect Armageddon 17.817
5 Wii
Wii Play: Motion 17.008
6 PSP
Little Battler Xperience 15.807
7 3DS
The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D 14.985
8 PSP
Steins;Gate 13.700
9 Wii
GoldenEye 007 13.216
10 Wii
Wii Sports Resort with Remote Plus 12.877
Deze tabel toont de top 10 softwareverkopen van deze week, dikgedrukt is nieuw.
Plaats Hardware Stuks Verkocht Meer/Minder dan vorige week
1 PSP
26.373 -3.498
2 3DS
22.943 -7.290
3 PS3
22.900 -3.541
4 Wii
13.068 +645
5 DSi XL
4.811 -152
6 DSi
4.725 -221
7 Xbox 360
2.016 -228
8 PS2
1.309 +87
9 DSL
56 -82
9 PSPgo
34 +27
Deze tabel toont het aantal hardwareverkopen van deze week en in vergelijking met vorige week.

Handheld Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
PSP 29.507 26.407
DS - 9.592
3DS 14.985 22.943
Deze tabel toont de handhelds bij elkaar van deze week; PSP (PSP GO en PSP 3000), DS (DS, DSi, DSi XL) en de 3DS.

Bedrijf Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
Sony 151.606 50.616
Microsoft 17.817 2.016
Nintendo 58.086 45.603
Deze tabel toont de totale hardware- en softwareverkopen van Sony, MS en Nintendo van deze week.

Hardware  Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 1.142.219 17.632.007
Wii 340.784 11.620.419
PS3 649.930 6.737.420
DSiXL 260.179 2.207.762
DSi 226.438 5.770.162
DS Lite
19.074 18.092.996
Xbox 360
66.419 1.486.916
PS2
42.289 21.738.381
PSPgo 15.396 175.820
3DS 1.211.278 1.211.278
Deze tabel toont ons alle hardwareverkopen van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal.  

Handheld Verkocht in 2011
Verkocht sinds uitgave
PSP 1.157.615 17.807.827
DS 505.961 32.656.391
3DS 1.211.278 1.211.278
Deze tabel toont ons de totale verkopen van de drie handhelds van dit jaar (vanaf 03-01-2011) en in totaal. 

Wenger laat Nasri liever gratis vertrekken

Arsenal-trainer Arsène Wenger wil komend seizoen gewoon beschikken over Samir Nasri, ook als dat tot gevolg heeft dat de middenvelder volgend jaar transfervrij vertrekt.

Wenger laat zijn landgenoot liever na dit seizoen gratis gaan dan dat hij deze zomer nog een transfersom voor hem vangt. "Ik wil hem behouden, ook al riskeer ik daarmee dat we niets aan hem verdienen", zei de manager tijdens de oefentrip in Maleisië. "Ik denk dat het bestuur dat met mij eens is. Ons doel is om het kampioenschap te veroveren en daar hebben we goede spelers voor nodig."

De transferperikelen hebben tot nu toe weinig invloed op Nasri. De Fransman schitterde woensdag tijdens een met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd. "Hij heeft het uitstekend gedaan als invaller", vond Wenger.

Nasri weigert voorlopig een nieuw contract te tekenen bij Arsenal. Chelsea, Manchester United en Manchester City hopen op zijn komst. Die laatste club lijkt de beste papieren te hebben.

Voor- en tegenstemmers Feyenoord bekend

In AD Sportwereld staat vandaag een artikel over de stemming, die de spelers van Feyenoord onderling hebben gehouden. Deze stemming heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat trainer Mario Been zijn biezen pakte. Veel spelers zagen het namelijk niet meer in de oefenmeester zitten.

Ron Vlaar, Leroy Fer, Diego Biseswar, Karim El Ahmadi, Bart Schenkeveld, Jerson Cabral, Adil Auassar, Darley, Kelvin Leerdam, Stefan de Vrij, Ricky van Haaren, Bruno Martins Indi en Erwin Mulder hebben tijdens de spelersbijeenkomst laten weten niet verder te willen met Been. Een aantal van hen was niet tevreden met de coach, waar sommigen verzuimden dit aan de coach te laten weten.

Volgens hetzelfde medium wilden Ruben Schaken, Dani Fernandez, Sekou Cissé, Kostas Lamprou en Kamohelo Mokotjo wel verder met Been. Zij waren echter maar met vijf personen, waardoor het democratisch besluit al werd genomen.

Kaj Ramsteijn, Guyon Fernandez, Jordy Clasie, Miquel en Shabir Isoufi hebben niet deelgenomen aan de stemming. Zij sloten onlangs pas aan bij de selectie van Feyenoord.

Directeur Muziekgebouw 'verbijsterd' over vertrek

De voormalig directeur van het Muziekgebouw aan 't IJ Tino Haenen is verbijsterd dat hij moest opstappen. "Het is een beslissing van de raad van toezicht. En ik ben het daar niet mee eens", zegt Haenen donderdag in de Volkskrant.

In een verklaring van de Amsterdamse organisatie woensdag stond dat het besluit 'in goed overleg' was genomen. Nu blijkt dat het besluit eenzijdig was. Het muziekcentrum wil een directeur met meer cultureel ondernemerschap. Beide partijen hebben een advocaat ingeschakeld.

Marieke Schoenmakers van de raad van toezicht zegt in dezelfde krant dat de leden het 'heel vervelend' vinden, maar dat ze 'deze stap moeten zetten'. De raad wil zich voorbereiden op de bezuinigingen van het rijk en de gemeente Amsterdam door meer eigen inkomsten te genereren. Het Muziekgebouw aan 't IJ is een van de meest toonaangevende centra voor hedendaagse klassieke muziek in Nederland. De 54-jarige Vlaming Haenen werd in 2008 als directeur aangesteld. De zakelijk directeur van het Muziekgebouw, Boudewijn Berentsen, neemt de taken van Haenen voorlopig waar.

VVV wil Nigeriaanse toptalent Nwofor

VVV-Venlo hoopt zich binnenkort te versterken met Uchena Nwofor, aldus Voetbal International. De club uit Venlo kreeg de speler van Enugu Rangers in het vizier tijdens het Afrikaans kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. De Nigeriaan maakte daar indruk en werd topscorer met vier treffers.

"Voor dit soort talenten hebben wij belangstelling, maar andere clubs ook. Het is niet makkelijk om zulke spelers binnen te halen. Vorig jaar bij Musa was dat ook zo. Daarom willen we er nu niet te veel over kwijt", zegt voorzitter Hai Berden in het weekblad.

De ploeg uit Limburg is druk bezig met het komend seizoen. De ploeg versterkte zich eerder al met Marcel Meeuwis en Rogier Molhoek. Ook heeft de club Andrea Mei, een verdediger van Inter Milan, op proef.

Real Madrid zeker twee weken zonder Sahin

Real Madrid moet het de komende weken stellen zonder zomeraankoop Nuri Sahin. De voormalig Feyenoorder heeft op de training een mediale band in zijn linkerknie verrekt. Dat bracht een scan vandaag aan het licht. De 22-jarige Turk staat twee tot drie weken aan de kant. Dat meldt De Koninklijke.

Bekerwinnaar Real verwacht dat Sahin op tijd hersteld is voor de Super Cup-duels met landskampioen FC Barcelona. Het eerste duel van het tweeluik vindt plaats op 14 augustus. De Turkse international, die een deel van afgelopen seizoen miste door problemen met zijn rechterknie, werd verkozen tot speler van het jaar in de Bundesliga.

Drie gewonden bij laatste stierenren Pamplona

Bij de laatste stierenren in Pamplona van dit jaar zijn donderdag drie renners gewond geraakt. De drie kwamen zo ongelukkig ten val dat ze met hun verwondingen in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. Geen van de honderden deelnemers aan de ren werd echter op de hoorns genomen.

Donderdag is de laatste dag van het jaarlijks terugkerende San Ferminfestival in het Noord-Spaanse Pamplona. De stierenrennen zijn een belangrijk onderdeel van het festival. Daarbij zijn ook dit jaar weer tientallen gewonden gevallen. Dodelijke incidenten bleven uit. De tot dusverre laatste dode viel bij de rennen van 2009.


Drie gewonden bij laatste stierenren Pamplona (Foto: Novum)

'FF Versus XIII is nog niet in volle ontwikkeling'

Tetsuya Nomura heeft in de Famitsu een volledige pagina gewijd aan Final Fantasy Versus XIII. Het meest opmerkelijke dat hij heeft gezegd is dat er momenteel alleen nog maar een team van kern-ontwikkelaars zit. Binnenkort gaan ze aan de volledige productie van het spel beginnen.

De redacteuren van Famitsu hebben ook drie nieuwe screenshots gekregen die er volgens hen erg mooi uitzagen. Deze screenshots zijn nog niet vrijgegeven en we zullen nog moeten wachten tot wij ze ook kunnen bekijken. Uit het stuk komt verder naar voren dat de game realistische conversaties zal hebben. Er zit op een moment een gesprek tussen vier personages in. De stemmen voor dit gesprek zijn niet apart opgenomen en samengevoegd, de stemacteurs hebben met zijn vieren het gesprek echt gevoerd in één opnamestudio.

Het lijkt erop dat we nog even moeten wachten op Final Fantasy Versus XIII, de game is al in 2006 aangekondigd maar de 'volle' productie moet nog gaan beginnen. Er is nog geen datum bekendgemaakt voor het spel.

[Tour] De etappe van vandaag

Met Thomas Voeckler in het geel gaat het wielerpeloton in de Tour de France eindelijk de bergen in. De rit gaat over één col van de eerste categorie, waarna de Tourmalet wordt beklommen. Er wordt gefinisht in Luz-Ardiden na een klim van dik dertien kilometer aan 7,4%.

Cugnaux
Cugnaux is een plaats met ruim zestienduizend inwoners gelegen in de Pyreneeën. De stad heeft de Tour de France nog nooit eerder op bezoek gehad, ondanks diens ligging bij de grote bergen. Het ligt tevens niet ver van Toulouse.

Luz-Ardiden
Een berg in Frankrijk zou geen berg zijn als het geen goede skipistes zou hebben. Ook Luz-Ardiden heeft 65 kilometer aan skipistes. De top van de berg is op 2.500 meter en 1.100 mensen hebben de berg als vaste woonplaats.

Er werd in het verleden al zeven keer eerder gefinisht op Luz-Ardiden. Eerdere winnaars waren onder anderen Miguel Indurain en Richard Virenque. De laatste winnaar was Lance Armstrong in 2003. Hij won toen pas in de vijftiende etappe zijn eerste rit en bleef Iban Mayo, Jan Ulrich en Haimar Zubeldia veertig seconden voor.

Etappebeschrijving
De etappe kent een rustige aanloop, waarbij de eerste 130 kilometer ‘vlak' te noemen zijn. Daarna wordt als eerste de col La Hourquette d'Ancizan beklommen. Een klim van bijna tien kilometer aan 7,5%. Na de afdaling volgt gelijk de klim naar de Col du Tourmalet (17,1 km aan 7,3%) die vorig jaar twee keer werd beklommen. Bij de tweede keer mocht Andy Schleck de etappe winnen van zijn concurrent Alberto Contador.

Na de afdaling van de Tourmalet volgt de slotklim naar Luz-Ardiden. Het is een klim van 13,3 kilometer aan 7,4%, waar vooral het middenstuk zwaar genoemd kan worden. Na kilometer vier volgt een kilometer van gemiddeld tien procent, terwijl ook kilometer tien zwaar genoemd mag worden. Bovenop zullen de eerste echte verschillen in de Tour zichtbaar zijn. Alberto Contador zal zijn eerste aanval moeten gaan plaatsen om tijd goed te maken op de Schleckjes en Cadel Evans.

Profiel


Profiel slotklim


Klassement na elfde etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 45:52.39
2 Luis León Sánchez Spa Rabobank + 1.49
3 Cadel Evans Aus BMC + 2.26
4 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek + 2.29
5 Andy Schleck Lux Leopard-Trek + 2.37
6 Tony Martin Dui HTC-Highroad + 2.38
7 Peter Velits Slw HTC-Highroad z.t.
8 Andreas Klöden Dui RadioShack + 2.43
9 Philippe Gilbert Bel Omega Pharma-Lotto + 2.55
10 Jakob Fuglsang Den Leopard-Trek + 3.08
15 Robert Gesink Ned Rabobank + 4.01
29 Rob Ruigh Ned Vacansoleil + 5.43
47 Laurens ten Dam Ned Rabobank + 14.41
63 Bauke Mollema Ned Rabobank + 23.51
84 Johnny Hoogerland Ned Vacansoleil + 31.26
127 Maarten Tjallingii Ned Rabobank + 50.41
138 Joost Posthuma Ned Rabobank + 54.39
141 Lieuwe Westra Ned Vacansoleil + 56.02
147 Lars Boom Ned Rabobank +1:00.42
162 Niki Terpstra Ned Quick-Step + 1:07.40
172 Addy Engels Ned Quick-Step + 1:19.15


FOK!sport favorieten voor de etappe

***** Alberto Contador
**** Andy Schleck
*** Frank Schleck, Cadel Evans
** Samuel Sanchez, Ivan Basso
* Robert Gesink, Damiano Cunego, Andreas Klöden, Levi Leipheimer

Pachter: 2 miljoen SWTOR-verkopen bij launch

Michael Pachter is goed bezig. De analist voorspelde eerder vandaag dat de marketing van Battlefield 3 veel geld zou gaan kosten en heeft ook een voorspelling gedaan over de verkoopcijfers van Star Wars: The Old Republic.

Pachter verwacht dat er 2 miljoen exemplaren van Star Wars: The Old Republic zullen worden verkocht bij de launch van de game. Van deze 2 miljoen gamers zullen zo'n 1,5 miljoen na een maand blijven hangen. Dat zou betekenen dat de één van de duurste games ooit vanaf het begin met winst zal gaan draaien want volgens EA-baas John Riccitiello zal de game een half miljoen betalende spelers nodig hebben om rendabel te zijn.

KNMI waarschuwt voor zware windstoten

Het KNMI waarschuwt donderdag voor zware windstoten in het hele land, met uitzondering van de drie noordelijke provincies en Flevoland. In de kustprovincies worden windstoten tot negentig kilometer per uur verwacht, landinwaarts is de wind iets minder krachtig. Verder valt in het westen en zuidwesten veel neerslag.

Eerder gold de waarschuwing van het KNMI alleen voor het westen van het land, maar de waarschuwing is uitgebreid. De windkracht in de kustprovincies is overdag rond kracht 7 tot 8 en neemt 's avonds iets af.

De regen houdt donderdag de hele dag aan. Pas 's nachts wordt het vanuit het westen van het land iets droger. Vrijdag zijn er enige opklaringen, maar in het weekeinde is het weer nat, met middagtemperaturen rond de veertien graden.

KNVB overweegt aanpassen speelschema FC Twente

De stadionramp, die zich onlangs in de Grolsch Veste afspeelde, heeft zeer waarschijnlijk gevolgen voor het competitieschema van FC Twente. De Tukkers hebben daarom veelvuldig contact met de Nederlandse voetbalbond (KNVB).

FC Twente speelt op 13 augustus zijn eerste thuiswedstrijd tegen AZ, maar het is niet ondenkbaar dat deze verplaatst zal worden. De wedstrijd met de Alkmaarder formatie loopt namelijk gevaar, omdat er een gebrek aan stadionverlichting is.

"Als het duel 's avonds niet gespeeld kan worden, dan beschouwen wij dat als overmacht en zullen er wijzigingen in het schema aangebracht worden," liet de KNVB in een reactie weten.

Voor het duel in de derde voorronde van de Champions League is mogelijk al een oplossing gevonden. FC Twente kan daarvoor namelijk uitwijken naar het stadion van Schalke 04 in Gelsenkirchen.

Piraten steeds actiever

Er worden wereldwijd steeds meer schepen aangevallen en daarbij worden door de piraten steeds meer risico's genomen. Alleen al in de eerste helft van dit jaar hebben piraten een recordaantal van 266 aanvallen op schepen gedaan. Dit meldt het Internationale Maritieme Bureau (IMB) donderdag.

Volgens de gegevens van het IMB was 62 procent van de aanvallen, ofwel 163 stuks, het werk van Somalische piraten. Zij slaagden er echter maar in 21 gevallen in een schip ook daadwerkelijk te kapen. In de eerste helft van 2010 wisten de Somalische piraten nog 27 schepen te kapen.

Volgens het IMB is de afname van het aantal daadwerkelijke kapingen te danken aan de aanwezigheid van internationale patrouilleschepen en de hogere alertheid van scheepsbemanningen. De organisatie pleit voor uitbreiding van de patrouillevloot.

Volgens de gegevens van het IMB houden Somalische piraten momenteel nog twintig schepen met 420 bemanningsleden vast.

Consument gefrustreerd over afhandelen klachten

Meer dan zestig procent van de consumenten is ontevreden over de afhandeling van klachten over producten of diensten door bedrijven. Dat meldt de Consumentenbond, die donderdag de campagne 'Klachten zat? Los het op!' lanceert. Consumenten worden opgeroepen hun ervaringen met het afhandelen van klachten te melden op internet.

Uit een enquête van de Consumentenbond blijkt dat 58 procent van de ondervraagde Nederlanders het afgelopen jaar een klacht had over een product, een dienst of een bedrijf zelf. Hier gebeurt vaak te weinig mee of het duurt te lang voor er actie wordt ondernomen.

In 54 procent van de gevallen moesten ontevreden consumenten meer dan drie pogingen doen om een klacht afgehandeld te krijgen. In dertig procent van de gevallen moest er zelfs meer dan vijf keer contact worden opgenomen met het betreffende bedrijf om tot een oplossing te komen.

Pedoclub: verbod verandert weinig

Het verbieden van pedovereniging Martijn haalt weinig uit. "We blijven wie we zijn", zegt bestuurslid Marthijn Uittenbogaard in dagblad Metro. "We zullen nog steeds bij elkaar komen als we daar zin in hebben." De Tweede Kamer debatteert na het zomerreces over een verbod van de vereniging.

Het Openbaar Ministerie concludeerde onlangs dat er geen gronden zijn voor een verbod, omdat de gedragingen en veroordelingen van enkele leden niet aan de organisatie toe te schrijven zijn. Zo'n 41.000 mensen ondertekenden een burgerinitiatief om het onderwerp op de agenda van de Kamer te zetten. CDA, PvdA en Geert Wilders (PVV) zijn het niet met de beslissing van het OM eens.

Volgens hoogleraar forensische psychiatrie Hjalmar van Marle van Erasmus Universiteit Rotterdam is de vereniging Martijn achterhaald en is de roep om een verbod dan ook overbodig. Van de 650 leden van weleer zijn er nog slechts 80 over.

"Het draagt bij aan de heksenjacht op pedoseksuelen, die er alleen maar voor zorgt dat ze zich niet laten behandelen, maar dat ze ondergronds gaan", stelt van Marle.

"Battlefield 3-marketing gaat veel kosten"

Battlefield 3 zal het deze herfst tegen Modern Warfare 3 op moeten nemen. De grote shooter-franchise van EA zal het niet gemakkelijk krijgen want Activision heeft de afgelopen jaren laten zien dat ze weten hoe ze een game in de markt moeten zetten. Michael Pachter denkt dan ook dat de marketing van Battlefield 3 een hoop geld gaat kosten.

Pachter verwacht dat EA zo'n 45 tot 50 miljoen dollar gaat besteden om Battlefield 3 te promoten. Dat is natuurlijk veel geld maar Activision staat er ook om bekend dat ze veel geld uit geven aan de marketing van de Call of Duty-franchise. Dat heeft in het verleden zijn vruchten afgeworpen want Call of Duty: Black Ops wist op één dag 360 miljoen dollar om te zetten.

Pachter heeft zich in het verleden al eens uitgesproken over deze strijd  en verwacht dat Battlefield 3 geen kans maakt om Modern Warfare 3 te verslaan. Battlefield 3 zal vanaf 25 oktober in de winkels liggen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

BF3

Aston Villa krijgt 22 miljoen voor Downing

Liverpool en Aston Villa hebben overeenstemming bereikt inzake de hoogte van de transfersom voor Stewart Downing. The Villians zullen aan het vertrek van de linkspoot ongeveer 22 miljoen euro overhouden.

De verwachting is dat Downing zijn contract, zodra de medische keuring achter de rug is, binnen enkele dagen zal tekenen. Voor Aston Villa is het vertrek van de Engels international opnieuw een aderlating. Eerder verloor de ploeg Ashley Young al aan Manchester United.

Demonstranten geslagen en opgepakt

De Wit-Russische politie heeft woensdag hard ingegrepen bij een betoging in de hoofdstad Minsk. Tientallen antiregeringsdemonstranten werden in elkaar geslagen of opgepakt. De betogers, die opriepen tot het vertrek van president Aleksandr Loekasjenko waren bijeengekomen voor een demonstratie waarvoor geen toestemming was verleend.

Agenten in burger schopten en sloegen de actievoerders, voordat ze in busjes werden afgevoerd. Het was de zesde keer dat er een dergelijke betoging werd gehouden. De demonstratie is onderdeel van een reeks demonstraties die de bijnaam 'Revolutie van de Sociale Netwerken' heeft gekregen. De beweging beweert duizenden aanhangers te hebben.

Honderden betogers hadden het alarm op hun mobiele telefoon op acht uur in de avond gezet. Het was een symbolische actie om andere Wit-Russen wakker te schudden en zich te verzetten tegen het regime van Loekasjenko. Bij eerdere protestacties klapten de actievoerders in hun handen.

De ontevredenheid onder Wit-Russische bevolking neemt toe nu het land terecht is gekomen in een van de ergste financiële crises sinds de val van de Sovjet-Unie. Het land heeft kortgeleden de roebel gedevalueerd en sindsdien zijn mensen aan het hamsteren geslagen en hebben zich lange rijen gevormd bij geldwisselkantoren.

Wit-Rusland staat onder grote druk van Rusland en het Westen. Moskou wil meer controle over de Wit-Russische economie in ruil voor leningen aan de regering van Loekasjenko. De Europese Unie daarentegen heeft gedreigd met meer sancties om Loekasjenko te straffen voor de harde aanpak van de oppositie.

Adriaanse twijfelt over inzetten Ruiz

Co Adriaanse wacht mogelijk nog even met het brengen van Bryan Ruiz. De trainer van FC Twente twijfelt over het opstellen van de aanvaller in de Champions League.

FC Twente werkt zijn eerste Champions League-wedstrijd op 26 of 27 juli af. Ruiz is pas sinds afgelopen maandag terug in Enschede. De Costa Ricaan speelde afgelopen maand met zijn land om de Gold Cup en kreeg na de uitschakeling drie weken vakantie.

"In die periode hoeft het conditieverval niet zo groot te zijn", zegt Adriaanse tegen Voetbal International. "Maar Ruiz heeft een seizoen met een aantal blessures en veel onderbrekingen achter de rug. We willen hem rustig opbouwen en nemen geen enkel risico."

Ruiz wil na een kwakkelend seizoen zelf ook volledig fit worden. "Als de trainer het wil speel ik, ook in de Champions League. Maar na mijn knieoperatie eind vorig jaar heb ik me nooit meer honderd procent fit gevoeld. Ook in de laatste competitiewedstrijd tegen Ajax was ik niet in orde. Ik wilde de laatste maanden van het seizoen te graag en heb daardoor misschien te veel geforceerd."

Aanslagen Mumbai: zeventien doden

Het dodental van de bomaanslag in het Indiase Mumbai is naar beneden bijgesteld tot zeventien. Bij de aanslagen, waarvan één op een drukke markt, vielen voorts 131 gewonden. De autoriteiten hebben nog geen idee wie er achter de terreur zit. 'Iedere mogelijke vijandige groepering' wordt nagetrokken, zei de politie donderdag.

De Indiase minister van binnenlandse zaken Palaniappan Chidambaram sprak van een gecoördineerde terreuraanslag. Na afloop van een spoedvergadering met de top van het leger en de veiligheidsdienst zei hij dat India vasbebesloten is 'te blijven werken, groeien en welvarend te worden'. Premier Manmohan Singh riep de bevolking van Mumbai op kalm te blijven en 'eensgezindheid te tonen'.

De autoriteiten willen niet speculeren over de mogelijke daders achter de aanslag. In het verleden werden aanslagen vaak toegeschreven aan Pakistaanse extremisten en werd de Pakistaanse inlichtingendienst ISI ervan beticht de militante groepen te helpen.

De Pakistaanse regering zei kort nadat het nieuws over de aanslagen bekend was geworden het verlies van mensenlevens te betreuren. Ook de Amerikaanse president Barack Obama veroordeelde de 'afschuwelijke aanslagen'.

In november 2008 was Mumbai het toneel van een serie zeer bloedige aanslagen. Tien gewapende jonge Pakistanen vielen toen twee hotels, een joods cultureel centrum en een treinstation aan. In drie dagen tijd vielen daarbij 166 doden.


Aanslagen Mumbai: zeventien doden (Foto: Novum)

'NAVO-troepen doden zeven Afghaanse burgers'

NAVO-troepen hebben bij een nachtelijke operatie in de Oost-Afghaanse provincie Khost zeven burgers gedood. Dit heeft een lid van de provinciale raad van Khost donderdag gezegd.

Volgens Gul Mohammad Zazi vielen de troepen het dorp Matoon, vlakbij de provinciehoofdstad Khost, binnen en schoten zij op de ramen van huizen. In die huizen vielen de slachtoffers. Geen van hen was betrokken bij de opstand, zei Gul. Onder de doden waren een leraar en twee leerlingen, zei een bewoner van Matoon.

NAVO-woordvoerder Justin Brockhoff zei dat NAVO- en Afghaanse troepen bij een gezamenlijke operatie in Khost opstandelingen hebben gedood. Het aantal doden liet hij onvermeld.

FOK!games zomercompetitie

Ook dit jaar houdt FOK!games weer een zomercompetitie. Al eerder is door middel van een toernooi besloten wat de beste sidekick en het beste wapen waren, en vorig jaar werd Kane tot tofste eindbaas gekroond.

Nu we in 2011 zijn begonnen aan een nieuw decennium leek het ons leuk om uit te maken wat de beste game van de zero's is. Welke game uit de afgelopen tien jaar heeft jou het meest geraakt, met welke heb je de meeste plezier gehad en welke verdient het om in de lijst van beste games ooit terecht te komen?

We hebben een mooi getal van 256 games die meedoen aan de gehele competitie. De komende 32 dagen komen er acht games per dag voorbij die voor de dagtitel gaan. Daarna gaan we verder om uit de 32 overgebleven games de allerbeste game van 2001-2010 te kiezen.

Vanaf maandag 18 juli aanstaande zal er dagelijks een nieuwsbericht geplaatst worden samen met een poll waarin gestemd kan worden op de deelnemers van die dag. De poll verschijnt op FOK!games.

FOK!games wenst alle FOK!kers plezier met de competie en moge de beste game winnen!

Boek: Guidelines for Online Success

Het tijdperk waarin je bewonderd werd om je website met html en animated gifjes, hebben we al een poosje achter ons gelaten. Naarmate er meer mensen het internet bezochten, werden de verwachtingen hoger en kwamen er nieuwe technieken om deze verwachtingen weer te boven te gaan. Maar wat werkt nu eigenlijk wel en wat niet, om veel terugkerende bezoekers naar je website te trekken? Dat leggen verschillende experts uit in Guidelines for Online Success.

Guidelines for Online Succes

Omwonenden Keizersgracht voorlopig niet naar huis

De directe omwonenden van het uitgebrande pand aan de Keizersgracht mogen voorlopig niet naar huis.

Dat hebben ze woensdagmiddag van het stadsdeel te horen gekregen. Het instortingsgevaar is momenteel nog te groot. Het gaat om vier woningen en een advocatenkantoor.

Het pand van de voormalige Openbare Bibliotheek werd afgelopen nacht volledig in de as gelegd. De brandweer was uren bezig om het vuur onder controle te krijgen. Vanmiddag moest ze opnieuw uitrukken om na te blussen, nadat delen van het gebouw waren gaan smeulen. De technische recherche is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

[Copa] Pato en Neymar zorgen voor Braziliaans succes

Alexandre Pato en Neymar etaleerden hun klasse bij Brazilië. Door toedoen van de twee talenten plaatste het land zich voor de kwartfinale van de Copa America.

Brazilië won de laatste groepswedstrijd met 4-2 van Ecuador. Pato opende na 28 minuten de score. Een voorzet van linksback Andre Santos belandde op zijn hoofd: 1-0. Ecuador kwam nog wel terug in de wedstrijd via Felipe Caicedo, die met een knappe individuele actie vijf minuten voor rust voor de gelijkmaker zorgde.

Na de pauze was het weer de beurt aan Brazilië. Spelmaker Ganso zette de aanval op, Neymar rondde af: 2-1. Ecuador kwam nog één keer terug in de wedstrijd voordat het definitief moest capituleren. Opnieuw Caicedo schoot vanaf de rand van het strafschopsgebied binnen.

Kort daarna was het Pato die Brazilië weer op voorsprong bracht. De AC Milan-spits schoot de rebound binnen na een venijnig schot van Neymar. Diezelfde Neymar tekende twintig minuten voor tijd voor de 4-2 na knap voorbereidend werk van Maicon en Robinho. Brazilië neemt het zondag in de kwartfinale op tegen Paraguay.

Kritiek Arabische Liga op Obama

Washington is zijn boekje te buiten gegaan door te zeggen dat de Syrische president Bashar Assad zijn legitimiteit verloren heeft. Dat heeft het hoofd van de Arabische Liga, Nabil Elaraby, woensdag gezegd. Volgens Elaraby heeft Assad hem verzekerd dat Syrië een 'nieuw tijdperk betreedt' en werkt aan daadwerkelijke hervormingen.

Het Syrische regime kreeg dinsdag scherpe kritiek te verduren van het Witte Huis, dat zei dat Assad zijn legitimiteit heeft verloren, en van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, die de aanvallen maandag op de Amerikaanse en Franse ambassades in Damascus veroordeelde.

Elaraby liet woensdag weten dat niemand het recht heeft om te zeggen dat de president van een land zijn legitimiteit heeft verloren. "Over deze kwestie wordt uitsluitend beslist door het volk", zei hij na zijn ontmoeting met Assad.

Winkeldiefstal vooral door meerderjarigen

Ruim driekwart van de opgepakte winkeldieven is 18 jaar of ouder. Dat blijkt uit registraties van de politie, die brancheorganisatie Detailhandel Nederland analyseerde, zo meldde de organisatie donderdag.

Volgens Detailhandel Nederland valt uit de cijfers op te maken dat stelen een gewoonte is die slecht is af te leren, het criminele gedrag neemt nauwelijks af naarmate de dieven ouder worden.

Dat verandert pas na het 45e levensjaar, alhoewel er ook aardig wat seniorwinkeldieven zijn; een op de elf winkeldieven is ouder dan 55 jaar.

Winkeldiefstal vooral door meerderjarigen
Winkeldiefstal vooral door meerderjarigen (Foto: ANP)

Obama botst met Republikeinen over schuld

Het topoverleg over de Amerikaanse staatsschuld tussen president Barack Obama en Republikeinse en Democratische leiders is woensdag volgens ingewijden moeizaam verlopen. Bronnen uit beide partijen schetsten na afloop botsingen tussen de president en de Republikeinen.

Het gesprek draaide om het verhogen van de wettelijk begrenzing van de staatsschuld. Als daar voor 2 augustus geen overeenstemming over wordt bereikt, kan het land niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen. Een deal lijkt echter nog ver weg. De Republikeinen pleiten voor een kortetermijnoplossing, terwijl Obama juist afspraken wil maken die tot eind 2012 lopen - na de volgende presidentsverkiezingen, die in november 2012 plaatshebben.

Direct na de bijeenkomst begon het moddergooien. "Genoeg is genoeg’’, zou Obama volgens een partijgenoot hebben gezegd op de vierde onderhandelingsdag. Een Republikeinse betrokkene beweerde dat Obama op dat moment abrupt was weggelopen van de vergaderingstafel. Een Democratische bron ontkende die lezing, om eraan toe te voegen dat de Republikeinse onderhandelaar Eric Cantor zich ,,als een kind had gedragen" door Obama telkens in de rede te vallen.

Een andere betrokkene van Democratische huize sprak juist van een "gespannen, maar constructief gesprek", met termijnen en plannen voor belastingverhoging als voornaamste struikelblokken. Obama wil onder meer de hogere inkomens zwaarder belasten, maar dat zien de Republikeinen niet zitten. Obama stelt op zijn beurt dat alle Amerikanen de rekening zullen betalen als een deal uitblijft.

Obama botst met Republikeinen over schuld
Obama botst met Republikeinen over schuld (Foto: ANP)

Auto rijdt woning binnen in Haren

Een automobilist is woensdagavond een woning in het Groningse Haren binnengereden. Hierbij raakte wonder boven wonder niemand gewond. De politie vermoedt dat de bestuurder gedronken had.

Het incident vond rond 22.00 uur plaats op de Blekenweg. De bewoner van het pand zat in een stoel en werd door de auto die zijn woning in kwam rijden door de kamer geschoven. Hij liep enkel wat schaafwonden op.

De bestuurder bleef ook ongedeerd. Hij is aangehouden, meldt een woordvoerder van de politie.

Doden door explosie in Britse stad Boston

Door een ontploffing op een industrieterrein in de Britse stad Boston zijn vijf mannen om het leven gekomen. Een zesde slachtoffer raakte zwaargewond. Dat meldde de BBC woensdagavond laat.

De politie heeft nog geen idee wat de explosie heeft veroorzaakt. Lokale media melden dat op het terrein illegaal alcohol werd gebrouwen. Over de identiteit van de slachtoffers heeft de politie ook nog geen informatie.

De explosie veroorzaakte donkere rookwolken boven het industrieterrein, die in de nabije omgeving te zien waren. Het industrieterrein ligt dichtbij het centrum van Boston en huisvest onder meer een meubelzaak en een bandenwinkel.

Vader zwangere twaalfjarige voor rechter

De rechtbank in Groningen maakt donderdag een begin met de behandeling van de rechtszaak tegen de vader uit die stad die zijn twaalfjarige dochter zwanger maakte. Het meisje beviel in maart van een dochter, tijdens een schoolreisje van groep 8 van de basisschool.

Vorige maand werd de man uit het ouderlijk gezag ontzet. De rechtbank oordeelde toen ook dat de baby van het meisje zou worden toegewezen aan Bureau Jeugdzorg.

De twaalfjarige wist niet dat ze zwanger was en kreeg tijdens het schoolreisje opeens buikkrampen. Kort na de bevalling bleek dat haar vader ook de vader van de baby van het meisje is. De man heeft bekend en zit nog in voorlopige hechtenis.

De jonge moeder en haar kind wonen in een pleeggezin onder voogdij van Bureau Jeugdzorg. Haar broertje woont in een ander pleeggezin.

'Nederlanders en Argentijns model aangehouden'

De Argentijnse politie heeft twee Nederlanders, een 18-jarig model uit het Zuid-Amerikaanse land en haar Surinaamse vriend aangehouden voor drugssmokkel. De groep zou van plan zijn geweest vijf kilo cocaïne naar Nederland te smokkelen. Dat melden Argentijnse media.

De Nederlanders werden op de luchthaven van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, Ezeiza, aangehouden. In juni werd ook al een Nederlander die 113 bolletjes had geslikt op het vliegveld aangehouden, waarna het onderzoek dat tot de recente arrestaties leidde startte.

De Surinamer en zijn vriendin werden in een woning in Buenos Aires opgepakt. De Argentijnse justitie vermoedt dat de Surinamer aan het hoofd staat van de drugsbende.Het narcomodel, Daiana Antivero, zou optreden als vertaalster. De leeftijden van de Nederlanders en de Surinamer zijn onbekend.

Vorig jaar werd ook al een Colombiaans model in de Argentijnse hoofdstad aangehouden omdat zij van plan zou zijn drugs te smokkelen. In Spanje werden anderhalf jaar geleden twee Argentijnse modellen aangehouden voor eenzelfde vergrijp.

Volgens recente cijfers van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zitten in Argentinië 34 Nederlanders vast voor een drugsdelict.

NAVO-baas Rasmussen luncht met Rutte

De secretaris-generaal van de NAVO, Anders Foch Rasmussen, brengt donderdag zijn eerste officiële bezoek aan Nederland. Premier Mark Rutte ontvangt hem voor een werklunch, waarbij ook de ministers Hans Hillen (Defensie) en Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) aanwezig zijn.

Het gezelschap zal de situatie in Libië en Afghanistan bespreken. Ook de strijd tegen piraterij komt aan bod. Rasmussen is sinds bijna een jaar de hoogste baas van de NAVO, het militaire bondgenootschap.

Eind vorige maand zei Rasmussen al blij te zijn dat Nederland zijn bijdrage aan de missie in Libië met 3 maanden heeft verlengd. Maar hij ziet het liefst dat Nederland zijn F-16-gevechtsvliegtuigen ook inzet voor bombardementen. Het kabinet wil dat nog niet, maar sluit niet uit dat ons land ook na september nog aan de operatie meedoet en dan toch gaat bombarderen.

In Afghanistan staat Nederland op het punt te beginnen aan de politietrainingsmissie in de provincie Kunduz.

Hard Reset voor pc aangekondigd

De nieuwe ontwikkelstudio Flying Wild Hog heeft Hard Reset aangekondigd, exclusief voor pc. Het spel is een combinatie tussen een shooter en een RPG en speelt zich af in een niet al te rooskleurige toekomst. De nieuwe studio weet wel een geheim te bewaren, want het spel komt al in september uit.

In Hard Reset speel jij Major Fletcher, een kerel met een futuristische ooglap. In Bezoar, de enige menselijke stad in de wereld, wordt hij meegesleurd in een conflict tussen de twee grootste vijanden van de mensheid.

De Poolse studio is opgericht door mensen die eerder werkten bij People Can Fly, CD Projekt RED en City Interactive aan spellen als Painkiller, Bulletstorm en Witcher 2.

Hard ResetHard Reset

Hard Reset

Rusland en VS sluiten deal over adoptie

Rusland en de Verenigde Staten hebben een overeenkomst bereikt die de adoptie van Russische kinderen door Amerikanen veiliger moet maken. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov sloot de overeenkomst woensdag met zijn Amerikaanse collega Hillary Clinton. Ook bezocht hij president Barack Obama.

Problemen rond adoptie zorgen al jaren voor irritaties tussen de twee landen. Vorig jaar reageerden veel Russen woedend toen een Amerikaanse vrouw een zevenjarig geadopteerd jongetje alleen op een vliegtuig terug naar Rusland zette. Ze had het kind een briefje meegegeven met de opmerking dat hij gewelddadig was geweest en zij niet voor hem kon zorgen.

Alleen adoptiebureaus die door Moskou zijn goedgekeurd, mogen straks nog actief zijn in Rusland. Daarnaast gaan de Russen adoptieouders meer informatie leveren over de sociale en medische historie van adoptiekinderen.

Op (3)

Ze lachte. Ik vond haar mooi en leuk. Nu hoefde ik er alleen nog even achter te komen of ze ook lief en lekker en warm en geil was en mij dat allemaal óók vond. Seks met haar. Dat leek me wel wat. Zou het haar ook iets lijken? Ik hoopte het. Dan was het een hete troel. Ik probeerde me voor de geest te halen hoe het zou zijn om haar langzaam uit te kleden en de piemel in de gleuf te steken. Haar prachtige lichaam, daar kon ik van alles bij verzinnen. Of zou d'r iets mankeren?

Donner keurt beloning Forum-directeur goed

Het salaris van Forum-directeur Sadik Harchaoui is niet onrechtmatig of onbehoorlijk. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) de Tweede Kamer in een brief weten. Eerder kwam de raad van toezicht van het multiculturele instituut tot eenzelfde conclusie.

De Tweede Kamerfracties van de SP en de PVV maakten in mei grote ophef over de beloning van de 38-jarige Harchaoui. Vorig jaar verdiende hij ruim 142.000 euro inclusief uitbetaalde vakantiedagen. Hij zou ook ten onrechte luxe hotelovernachtingen hebben gedeclareerd en een dvd-speler in zijn door Forum betaalde Audi A6 hebben laten inbouwen.

Donner vroeg de raad van toezicht om opheldering. Die liet de minister weten dat er zich geen 'onrechtmatigheid of onbehoorlijkheid met betrekking tot het salaris' heeft voorgedaan. Hetzelfde geldt voor de declaraties. Donner onderschrijft dit.

Meer passagiers voor kleine vliegvelden

De kleine vliegvelden Eindhoven, Maastricht en Rotterdam hebben het afgelopen halfjaar tot wel zeventig procent meer passagiers vervoerd. Oorzaak is volgens de luchthavens het afschaffen van de vliegtaks anderhalf jaar geleden. Met name prijsvechters zoals Ryanair zijn sindsdien weer meer en vaker gaan vliegen vanaf de lokale luchthavens. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de vliegvelden.

Vorig jaar herstelden de vliegvelden ook al licht, maar dit jaar heeft dat zich flink doorgezet. Ten opzichte van de eerste zes maanden in 2010 steeg het aantal passagiers het afgelopen halfjaar gemiddeld met 26 procent.

Uitschieter was vliegveld Maastricht waar bijna zeventig procent meer passagiers vanaf vertrok. Eindhoven en Rotterdam volgen met 29 en 10 procent. Lijnvluchten namen bij alle vliegvelden het overgrote deel van de groei voor hun rekening.

"Sinds het afschaffen van de vliegtaks zien we met name een groei van het aantal passagiers met bestemming Berlijn", zegt een woordvoerder van vliegveld Maastricht. "Voor veel Duitsers is het door het afschaffen van de taks voordelig geworden vanaf ons vliegveld te vliegen."

Murdoch trekt bod op BSkyB in

News Corporation, onderdeel van het media-imperium van Rupert Murdoch, trekt zijn bod op de Britse satellietzender BSkyB in. Dat heeft Sky News zelf woensdag gemeld. Premier David Cameron toonde zich tevreden met het besluit.

In een verklaring liet News Corp. weten dat het niet langer een bod wil uitbrengen op de 69 procent van de aandelen in BSkyB die het bedrijf nog niet in bezit heeft. De overname is 'te moeilijk om in het huidige klimaat voort te zetten', zei Chase Carey, vicevoorzitter van News Corp. Hij doelde daarmee op het afluisterschandaal rond de inmiddels opgeheven krant News of the World, die ook in het bezit van News Corp. was.

In een reactie op het nieuws toonde Cameron zich tevreden. "Dit is goed nieuws. Zoals de premier reeds zei, moet het bedrijf zich voorlopig eerst richten op het opruimen van de rommel en zijn organisatie op peil brengen", zei een woordvoerder van Downing Street 10. Vicepremier Nick Clegg liet weten dat het besluit van News Corp. 'fatsoenlijk en verstandig' is.

Labour-leider Ed Miliband, die om een debat over het afluisterschandaal had verzocht, noemde de terugtrekking een 'overwinning voor de bevolking (...) die gruwt van de onthullingen over het afluisterschandaal en het falen van News International om zijn verantwoordelijkheid te nemen'. News International is een dochteronderneming van News Corp. en was de eigenaar van NotW.

De Britse krant The Guardian meldde dat het aandeel van BSkyB direct na het nieuws twee procent in waarde daalde.

Paden Eindhoven alsnog dicht na noodweer

Fiets- en wandelpaden langs het Beatrixkanaal in Eindhoven zijn voorlopig afgesloten vanwege het gevaar van vallende takken na het noodweer eind vorige maand. Veel bomen langs het kanaal zijn door het noodweer onherstelbaar beschadigd geraakt. Dat meldt de gemeente Eindhoven woensdag.

De bomen kunnen omvallen of takken kunnen losraken. De meeste fietspaden zijn weer begaanbaar gemaakt, maar het fietspad tussen de Landsart en de Oirschotsedijk is voorlopig afgesloten. Dat geldt ook voor de wandelpaden langs het kanaal. De gemeente wil de bomen nog niet rooien omdat er momenteel een paar vleermuizenkolonies met jongen in zitten. Wanneer dat wel gebeurt, is nog niet bekend.

Het Beatrixkanaal zelf was vorige week tot vrijdag gestremd voor de beroepsvaart. Het water lag vol bomen en takken, die ook door het noodweer in het water terecht waren gekomen.

Dodental aanslagen Mumbai stijgt

Het aantal mensen dat woensdagavond (lokale tijd) is omgekomen door aanslagen in Mumbai is gestegen tot 21. Er vielen ruim 140 gewonden. Dat hebben de Indiase autoriteiten gemeld. Op drie plaatsen in de West-Indiase metropool ontploften vrijwel tegelijkertijd bommen.

De explosies vonden plaats op drukke plaatsen bij een operagebouw, een school en bij een bekende goud- en juwelenmarkt. De veiligheidsdiensten rukten massaal uit. Het is onduidelijk wie achter de aanslagen zou zitten. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. De verdenking is in Indiase media echter gevallen op islamistische groeperingen die eerder aanvallen uitvoerden in het Zuid-Aziatische land.

President Barack Obama van de Verenigde Staten heeft de aanslagen scherp veroordeeld. Hij noemde ze afschuwelijk en hij bood het land hulp aan. Ook de Indiase premier Manmohan Singh veroordeelde de aanslagen. Hij riep de Indiërs op kalm te blijven.

De Nederlandse premier Mark Rutte is geschokt en bedroefd door de aanslagen. "Deze avond zijn mijn gedachten bij het volk van India, de slachtoffers en hun families", aldus Rutte in een verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst.

De aanslagen van woensdag waren de dodelijkste in de stad sinds november 2008. Toen pleegde een groep vermoedelijk uit Pakistan afkomstige militanten een reeks aanslagen in de Indiase havenstad. Door de vier dagen durende terreuractie kwamen 166 mensen om het leven, onder wie ook een Nederlander. De islamistische groepering Lashkar-e-Taiba werd verantwoordelijk gehouden voor die aanvallen.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.