Albers: "Super Aguri-rijders zijn te agressief "

Voor het team van Midland F1 was de Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola niet echt succesvol.

Christijan Albers verliet de race in de eerste ronde al met een spectaculaire crash. De Nederlander werd geraakt door Super Aguri F1-coureur Yuji Ide en sloeg een aantal maal over de kop. Tiago Monteiro werd kansloos laatste op twee ronden achterstand van winnaar Michael Schumacher.

Albers zei dat hij een goede start van de race had en vond dat de crash onnodig was."Dat was een slecht einde van mijn weekend. Jammer, want ik had een fantastische start. Vrijdag waren we zeer snel, zaterdagochtend was ons tempo ook redelijk goed. Daarna begon de pech. We kregen een softwareprobleem met de motor, waar we last van hadden in de kwalificatie. Dat was echt balen, want ik had het gevoel dat we kans maakten om door te gaan naar het tweede kwalificatiedeel. Mijn goede start werd tenietgedaan door een onnodig race-incident. Met alle respect, de Super Aguri-rijders zijn te agressief in hun poging voor ons te komen bij de start," aldus de Nederlander.

Teamgenoot Monteiro vond het belangrijk dat hij de finish weer wist te halen. "We hebben de eindstreep weer gehaald en dat is belangrijk. Ik heb mijn beste start van het seizoen gemaakt en kon voor Sato blijven. Daarna moest ik pushen om de Toro Rosso's te volgen. Dat lukte me niet, maar ik bleef de hele wedstrijd lang pushen omdat je niet weet wat er nog kan gebeuren tijdens de race. Het was geen slechte race, want we hebben veel geleerd vandaag."