Alleen FC Oss wil promoveren

FC Oss degradeerde vorig seizoen uit de Jupiler League, maar maakt nu weer een goede kans om terug te komen in de eerste divisie. De Brabantse club staat aan kop in de Topklasse zondag en met nog twee wedstrijden te gaan stevent de lijstaanvoerder af op het kampioenschap.

In een onderling duel met zaterdagtopklasser IJsselmeervogels, de verwachte kampioen van die competitie, zal er beslist worden wie er mag promoveren naar de Jupiler League. De algeheel amateurkampioen mag een stapje hogerop, maar dat willen niet alle clubs die in de Topklasse spelen.

IJsselmeervogels wil op het hoogste amateurniveau blijven spelen. FC Oss ziet een terugkeer op het een na hoogste profniveau wel zitten, zo meldt De Telegraaf. Hierdoor is Oss de enige gegadigde om te promoveren en door de zondagstopklasse te winnen verzekert de club zich daarom van promotie. De Brabantse club zal dan de plek innemen van Almere City, RBC Roosendaal of Fortuna Sittard. De drie ploegen hangen onderin de Jupiler League. Almere City staat op dit moment er het slechtst voor.