[Bundesliga] Huntelaar uitblinker bij Schalke met drie goals

Klaas-Jan Huntelaar was zaterdag de grote man bij Schalke 04 tijdens de 4-0 thuiszege op Hoffenheim. De Nederlandse international scoorde drie keer. Hij opende de score in de zesde minuut en sloeg na een klein halfuur nogmaals toe. De kans op een zuivere hattrick liet Huntelaar echter liggen.

De 30-jarige spits miste op knullige wijze een strafschop. Hij wilde er een stiftje uitgooien, maar leek op het laatst toch te twijfelen. Doelman Koen Casteels kon daardoor eenvoudig redding brengen. Na de 3-0 van Chinedu Obasi kreeg Huntelaar uiteindelijk alsnog zijn derde treffer.

Bayern München blijft onstuitbaar in de Bundesliga. De ploeg van coach Pep Guardiola bond het VfL Wolfsburg van Bas Dost met 6-1 aan de zegekar. De thuisploeg nam nog wel de leiding via Naldo, maar Xherdan Shaqiri stelde orde op zaken. Na de pauze schonken Thomas Müller (2x), Mario Mandzukic (2x) en Franck Ribéry Bayern een ruime zege.

Arjen Robben speelde net als Dost de hele wedstrijd mee. De titelhouder in Duitsland gaat fier aan kop met 68 punten uit 24 duels. Bayer Leverkusen kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Hannover 96 en blijft derde, achter Borussia Dortmund. Leverkusen ziet Schalke langszij komen. Beide ploegen hebben nu 44 punten. Wolfsburg staat vijfde met 39 punten.

Hamburger SV deelde, zonder de zieke Rafael van der Vaart, de punten met Eintracht Frankfurt: 1-1. Ola John en Ouasim Bouy bleven op de bank bij HSV, dat zestiende staat met twintig punten. Daarmee houdt de ploeg alleen SC Freiburg en Eintracht Braunschweig achter zich.

Overige uitslagen Bundesliga:

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 1-2

VfB Stuttgart - Eintracht Braunschweig 2-2