Mandzukic wil weg bij Bayern vanwege Guardiola

Mario Mandzukic wil Bayern München komende zomer verlaten. De Kroatische spits vindt dat hij niet volledig tot wasdom komt onder coach Pep Guardiola, vertelt hij maandag in Kroatische media. "Het is het beste voor beide partijen als we ieder onze eigen weg volgen", zegt Mandzukic, die in twee seizoenen 33 competitietreffers voor de landskampioen maakte.

Mandzukic werd door Guardiola buiten de selectie gelaten voor de bekerfinale tegen Borussia Dortmund. "Ik ontmoette Karl Heinz Rummenigge voor de finale en vertelde hem dat ik weg wil", zegt de spits. "Ik heb bij Bayern een fantastische tijd gehad en het is een geweldige club. Maar laten we eerlijk zijn: ik kan niet mijn beste spel spelen onder Guardiola, hoe hard ik ook werk."

Toch is Mandzukic niet rancuneus richting zijn Spaanse coach. "Guardiola is een uitstekende coach en ik wens hem en iedereen bij de club het allerbeste voor de toekomst." Met Robert Lewandowski van Borussia Dortmund heeft Bayern overigens al een nieuwe aanvalsleider in huis.

Mandzukic bereidt zich momenteel met de Kroatische nationale ploeg op voor het WK. De spits is geschorst voor het openingsduel van donderdag tegen gastland Brazilië.