Schreuder: "Engelaar goeie voor groep"

Trainer Alfred Schreuder ziet Orlando Engelaar als een versterking voor FC Twente. De transfervrije middenvelder traint sinds kort mee bij zijn voormalig werkgever.

"Wij hebben een jonge ploeg en het is belangrij dat we die jongens confronteren met spelers in alle opzichten het goede voorbeeld geven. Ik heb een goede band met Orlando, al heel lang. We speelden samen bij NAC, ik weet hoe hij is. Hij is een goeie voor de groep", zei Schreuder tegen Voetbal International.

"Orlando bezit de belangrijkste eigenschap die een profvoetballer moet hebben: hij heeft een goed zelfbeeld. Dat is onmisbaar, vind ik. Daarnaast heeft hij geen groot ego, hij is een teamspeler, zal zichzelf nooit buiten de groep plaatsen. En hij heeft ervaring op een heel hoog niveau", aldus de coach van FC Twente.

Engelaar (35) speelde veertien interlands. "Als je dat hebt bereikt, dan kun je wat. Ik denk dat hij in staat is zijn kennis over te dragen op onze spelers. Het bevalt me wel wat ik zie. We zullen op niet al te lange termijn beslissen of we met elkaar verdergaan", verklaart Schreuder, die nog wacht op zijn eerste zege.

De Tukkers speelden gelijk tegen SC Cambuur (1-1), ADO Den Haag (2-2), NAC Breda (1-1) en Feyenoord (0-0). In de voorronde van de Europa League werd FC Twente uitgeschakeld door FK Qarabag uit Azerbeidzjan. Het team van Schreuder hervat de Eredivisie komend weekend thuis tegen Go Ahead Eagles.